IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Heh taki paradoks co do kogoś potrafię myśleć racjonalnie i z taką opinia się spotykam. Co do siebie dostaje małpiego rozumu wpadam w monotematycznosc i o często nie myślę racjonalnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2017, 16:34
Ania:gdzie ta ciaza! lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBella- za wiele sie nie roznily.oba to krotki protokol. 1-to tylko menopur 2- menopur i gonal. Bardzo zwroacalam uwage na przechowywanie. Esteadiol w 1 3 tys w 2 4 tys na 2 dni przed punkcja. No ale niestety te komorki nie tylko byly niedojrzale ale czesc z atypia a czesc z degranulacja. Pojade jeszcze gdzies na konsultacje ehh. Jedyne 2 rzeczy ktore moge jeszcze zrobic to laparoskopia i dlugi protokol...liczac na cud!!
-
Maja jeśli zmiana kliniki wchodzi w grę to może po prostu spróbuj gdzie indziej.
Jak trafisz do fajnego lekarza będzie dumny że po tym co przeszłas wybrałaś właśnie jego i zrobi wszystko żeby pomóc.
Może brzmi głupio Ale nie jest to całkiem pozbawione sensu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2017, 16:39
-
Maja30 wrote:Bella- za wiele sie nie roznily.oba to krotki protokol. 1-to tylko menopur 2- menopur i gonal. Bardzo zwroacalam uwage na przechowywanie. Esteadiol w 1 3 tys w 2 4 tys na 2 dni przed punkcja. No ale niestety te komorki nie tylko byly niedojrzale ale czesc z atypia a czesc z degranulacja. Pojade jeszcze gdzies na konsultacje ehh. Jedyne 2 rzeczy ktore moge jeszcze zrobic to laparoskopia i dlugi protokol...liczac na cud!!
Moze ten dlugi protokol dalby rade. Wsrod pobranych komorek mialas jakies MI? -
Lunk_a wrote:Heh taki paradoks co do kogoś potrafię myśleć racjonalnie i z taką opinia się spotykam. Co do siebie dostaje małpiego rozumu wpadam w monotematycznosc i o często nie myślę racjonalnie.
Ha to chyba kazdy, w stosunku do innych latwiej o obiektywizm. A we wlasnej sprawie traci sie glowe! W pon beta! -
Maja30 wrote:Bella- za wiele sie nie roznily.oba to krotki protokol. 1-to tylko menopur 2- menopur i gonal. Bardzo zwroacalam uwage na przechowywanie. Esteadiol w 1 3 tys w 2 4 tys na 2 dni przed punkcja. No ale niestety te komorki nie tylko byly niedojrzale ale czesc z atypia a czesc z degranulacja. Pojade jeszcze gdzies na konsultacje ehh. Jedyne 2 rzeczy ktore moge jeszcze zrobic to laparoskopia i dlugi protokol...liczac na cud!!
Maja, ja bym jeszcze spróbowała z dlugim protokołem. U mnie przy pierwszej procedurze pobrali 15 komórek, z tego 12 było niedojrzałych. Przy drugiej procedurze od początku komórki rozwijały się nierównomiernie, pobrano 4, do zapłodnienia nadawała się jedna. To były krótkie protokoły, każdy na innych lekach. Przy trzeciej procedurze poszliśmy dlugim protokołem, pobrano 20 komórek, 11 było dojrzałych, 8 się zapłodniło.
U Ciebie dochodzi jeszcze atypia i degranulacja, więc na pewno najpewniejsze byłoby pójście w KD, ale jeśli nie jesteś na ten krok gotowa może warto pomyśleć o ostatniej próbie, z innym protokolem.
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
U mnie dobre wiadomości mieszają się ze złymi. Wczoraj popołudniu zaczął boleć mnie brzuch, a późnym wieczorem miałam zabarwiony śluz na różowo. Dziś nadal brzuch boli i teraz zaczęło się lekkie plamienie..Lekarz radzi czekać żeby nie drażnić głowicą zarodka gdyby ew. się utrzymał...Czy u was w przypadku plamień i bóli też zetknęłyście się z taką opinią (ostatnie USG miałam w czwartek). Wczoraj byłam załamana, dziś racjonalnie podchodzę do tego, że przecież wiem, że na tym etapie to tylko 50 % szansy...Novum od września 2015
40 lat, wysokie FSH (10,7), spadające AMH (1,7), mąż nasienie w dolnej granicy normy
27.01.2016 1 IUI
18.03.2016 2 IUI
10.02.2017 1 iVf cb
7.04.2017 crio
29.05.2017 crio jest mały człowiek z wielkim sercem...TP 16.02.18
-
Anouk, trzymaj się. Brałaś nospę? Jeśli nie to weź...
Ja miałam lekkie krwawienie w drugiej ciąży i normalnie lekarz mi robił USG przezpochwowe. Ale to był chyba już 10 tydzień... krwawienie samoistnie przestało po dobie. Nie wiem czy wiek ma tu znaczenie, (zarodka), to nadai był pierwszy trymestr. Pamietam ten strach i panikę i poczucie winy...
Trzymaj się.ICSI - maj 2017
4 zarodki
Transfer jednego 7komórkowego 05.2017 -
2 podejście - krio lipiec 2017 - zarodek degeneruje -
anouk11 wrote:U mnie dobre wiadomości mieszają się ze złymi. Wczoraj popołudniu zaczął boleć mnie brzuch, a późnym wieczorem miałam zabarwiony śluz na różowo. Dziś nadal brzuch boli i teraz zaczęło się lekkie plamienie..Lekarz radzi czekać żeby nie drażnić głowicą zarodka gdyby ew. się utrzymał...Czy u was w przypadku plamień i bóli też zetknęłyście się z taką opinią (ostatnie USG miałam w czwartek). Wczoraj byłam załamana, dziś racjonalnie podchodzę do tego, że przecież wiem, że na tym etapie to tylko 50 % szansy...
Który u Ciebie tc?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2017, 19:00
-
U mnie dziś 6 tc. Nie jest to ostry ból ale nospa średnio pomaga.Novum od września 2015
40 lat, wysokie FSH (10,7), spadające AMH (1,7), mąż nasienie w dolnej granicy normy
27.01.2016 1 IUI
18.03.2016 2 IUI
10.02.2017 1 iVf cb
7.04.2017 crio
-
Moja ginekolog mieszka blisko, ale każe czekać w sumie i tak niewiele się da zrobić na tym etapie.jak jutro będzie słabo to bede znowu dzwonić. .przez brzuch to chyba rzadko widać na tak wczesnym etapie.Novum od września 2015
27.01.2016 1 IUI
18.03.2016 2 IUI
10.02.2017 1 iVf cb
7.04.2017 crio
-
anouk11 wrote:Moja ginekolog mieszka blisko, ale każe czekać w sumie i tak niewiele się da zrobić na tym etapie.jak jutro będzie słabo to bede znowu dzwonić. .przez brzuch to chyba rzadko widać na tak wczesnym etapie.
Oczywiście zrobić da się niewiele jeśli zarodek ma jakieś wady
Ale jeśli np odklejs Ci się koamowka to leżeniem sobie pomożesz
Trzymam za Ciebie kciukianouk11 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLunka- pojade chociaz na konsulracje do innej klinike..zobaczymy
Bella- w rodzinie takich historii nie mialam do tej pory z tego co wiem. Nad endo sie nigdy nie zastanawialam moze niewielkie objawy ( tonacy brzytwy sie chwyta..wiem wiem). Niestety mialam same GV-zdaje sobie speawe ze to nie wrozy nic dobrego -resztki nadzieji. Bede chciala sprobowac jeszcze raz innego protokolu ( a moze cos innego wymysla). Juz sama nie wiem
Jomi81- fajnie ze die odezwalas. Juz kiedys rozmawialysmy na ten temat tylko wtedy bylam po pierwszej stymulacji. Mam nadzieje ze cos moze jeszcze drgnie!! Twoja historia odrobine dodaje otuchy!Zobaczymy! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Maja30 wrote:Gameta Łódz i jestem bardzo zadowolona!! Tylko wiesz jak jest chcialabym byc na 100% pewna ze zrobilam wszystko! Chwytam sie kazdej mysli ktora daje nadzieje.
Ty musisz albo iść długim protokołem albo zdecydować się na zmianę kliniki. Jakieś kroki musisz podjąć i wierzyć w sukces
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2017, 10:34
-
Maja30 wrote:Jomi wlasnie przeczytalam ze u Ciebie sa wspaniale wiesci!!! Bardzo Ci gratuluje!!
Zobaczymy jak będzie, póki co to początek
PS. Ja też z rzgowskiej Gamety.sylvuś lubi tę wiadomość
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018