IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Lunka do ok 16 tyg codziennie plamilam i lekkie krwawienia też się pojawiały po 16tc codziennie przez dzień miałam czysto a na wieczór już takie brudzenie od 18tc już tylko lekkie brudzenia w kolorze kawy z mlekiem, ja miałam leżeć ale u mnie ciąża blizniacza i to dlatego, dopiero na usg polowkowym jak się dowiedziałam że łożysko już wysoko jest to biała odwagę wyjść z domu
-
roletka wrote:Lunka do ok 16 tyg codziennie plamilam i lekkie krwawienia też się pojawiały po 16tc codziennie przez dzień miałam czysto a na wieczór już takie brudzenie od 18tc już tylko lekkie brudzenia w kolorze kawy z mlekiem, ja miałam leżeć ale u mnie ciąża blizniacza i to dlatego, dopiero na usg polowkowym jak się dowiedziałam że łożysko już wysoko jest to biała odwagę wyjść z domu
Ja też w sumie jestem leżącą Ale nie mogę narzekać bo te 2godz dziennie łącznie się ruszam mogę się wykąpać iść do toalety zrobic śniadanie.
To widze ze takie całodzienne plamienia i krwawienia nie sa nadzwyczajne:/
Miałas na to zalecane jakieś leki lub częste usg?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2017, 09:00
-
Leków dodatkowych nie dostałam, miałam tylko zmieniana luteine na duphaston, normalnie wstawilam do WC czy się kąpać, robiłam sobie jakieś posiłki na szybko choć na początku jadłam głównie owoce, coś co mogłam jeść na leżąco i nie było suche, usg miałam co 2tyg ale to że względu na ciążę blizniacza. A ty który masz teraz tc?
-
Dziękuję Ci za odp.
Ja biorę lutinus dowcipnie i duphaston 3razy dziennie. Do tego clexane Ale lekarz chce kontynuować. I dostałam cyclonamine ona chyba ma wzmocnić naczynia. Biorę 3razy dziennie. Leków biorę cała apteczke;)
Teraz mam 15.0.
U mnie plamienia zaczęły się w 5.5tyg.
Usg nic nie pokazało. Były co kilka dni. Kolejne usg-nic.
Progesteron byl kosmiczny więc nie on byl winowajca. Bałam się bo 2 lata temu straciłam ciążę w 7/8tc.
Potem lekarz ocenił kosmoeke na bardzo niska wręcz wchodząca do szyjki.
To bylo ok 10tc.
W 12.5 dostałam krwawienia. Żywa krew
Lekarz kazał mi jechać na izbę. Zostałam kilka dni. Kilku lekarzy orzekło na usg że kosmowka jest bardzo nisko i jej część wchodzi do szyjki.
Potem miałam znowu krwawienie juz w domu po szpitalu. Kolejne usg u bardzo dobrego specjalisty. Nie widać krwiaka nic się nie odwarstwia. Cały czas plamienia.
I usg 3dni temu u tego samego lekarza nadal ciąża rozwija się prawidłowo. Łożysko niz iutko.
Lekarz prowadzący mówi że muszę być cierpliwa. Leżeć - tak jak Ty piszesz tylko wc łazienka szybko jedzenie coś tam podreptac po domu
Mówi że jest duza szansa że to się podniesie
A że ciąża jest prawidłowa
-
Brałam nospe od 18tc bo stawiała mi się macica plus do tego magnez
-
Maja30 wrote:Lunka niestety w mojej klinice sie z czyms takim nie spotkali!
Kojarzycie moze jakiegos guru od trudnych przypadkow??
Tak się mawia o drze Lewandowskim z Novum.
Ja kojarzę jedna sytuację, że dziewczyna miała wszystkie komórki niedojrzałe. Powodem było niepodanie przez lekarza na koniec stymulacji leki na uwolnienie/dojrzewanie jajeczek-ovitrelle/pregnyl itp. -
Anatolka wrote:Tak się mawia o drze Lewandowskim z Novum.
Ja kojarzę jedna sytuację, że dziewczyna miała wszystkie komórki niedojrzałe. Powodem było niepodanie przez lekarza na koniec stymulacji leki na uwolnienie/dojrzewanie jajeczek-ovitrelle/pregnyl itp.
Potwierdzam. W trudnych przypadkach lekarze z Novum odsylaja do niego.Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
05.2025 Córeczka (4BA) ❤️ -
Maja30 wrote:Bella- tez o tym czytalam natomiast jesli moje pecherzyki nie dojrzewaja bo maja tzw awarie- genetyka to na zadnych podlozach i tak raczej nie dojrzeja. Metoda do jest skierowana zazwyczaj do pacjentek ktore bardzo ciezko znosz stymulacje- ale dziekuje za odzew.
-
roletka wrote:Brałam nospe od 18tc bo stawiała mi się macica plus do tego magnez
Anuszka
Tobie też serdecznie dziękuję za wpis
-
Ostatnio ktos mi powiedzial ze z testu papap mozna wywnioskowac plec. Obok wyniku jest tez podany wynik w mom i to wskazuje plec. I tak np jesli jest powyzej 0.5 to chlopak a jesli powyzej 1.5 to dziewczynka. Napiszcie jak jest u was. Ja narazie nie wiem co bedzie ale z tego wynikalo by ze dziewczynka mam nadzieje ze sie sprawdzi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2017, 13:11
-
nick nieaktualnyAnatolka- niestety ten czynnik wyeliminowany. Leki podane punktualnie.
Bella- jeszcze to do mnie nie dociera.. nie wiem czy psychicznie dam rade z KD. Swiat mi sie zawalil. Caly czas mam nadzieje zo moze cos wymysla. Chwyce sie kazdej mozliwosci!brenya77 lubi tę wiadomość
-
Maja30 wrote:Bella- jeszcze to do mnie nie dociera.. nie wiem czy psychicznie dam rade z KD. Swiat mi sie zawalil. Caly czas mam nadzieje zo moze cos wymysla. Chwyce sie kazdej mozliwosci!
-
Maja30 wrote:Anatolka- niestety ten czynnik wyeliminowany. Leki podane punktualnie.
Bella- jeszcze to do mnie nie dociera.. nie wiem czy psychicznie dam rade z KD. Swiat mi sie zawalil. Caly czas mam nadzieje zo moze cos wymysla. Chwyce sie kazdej mozliwosci!
Maja, czasami partia leku jest trefna, albo zastrzyk zle wykonany, albo dawka za mała. Nie można tego wykluczyć, wiec próbuj jeszcze raz i zwróć uwagę na przechowywanie leku, zastrzyk niech ci zrobi pielęgniarka, rozwaz zwiększenie dawki - można dać nawet 15tys. jednostek.5 x ICSI + 7 x FET = 19 zarodkow, 2 x poronienie @10tyg & @8tyg (T22), 1 x cb
1 x naturalna cb
Szczęśliwy finał - Emilia 19/7/2019 -
Dziewczyny, potrzebuje rady, Lunka ty zawsze piszesz z glowa, co robic:
9 dpt wyszla mi beta 250. Nie powtarzalam, bo po pierwsze lekarz nic nie mowi, po drugie, strasznie sie boje, bo juz bylam w ciazy z granicznym przyrostem, i nawet troche za niskim, i nie moglam sobie z tym psychicznie poradzic. Wiec caly tydzien nic nie powtarzalam, tylko odliczam dni...
Ale ale, wizyte u lekarza mam dopiero 6 lipca. Wiec jakby nie patrzec, jeszcze prawie 2 tyg. A przez ostatnich kilka dni wlaczyl mi sie taki niepokoj. Zle sny, pobolewa mnie dol brzucha (jak na okres). I wpadam w paranoje, ze moze pozamaciczna, moze cos juz zlego sie dzieje.
Nie wiem, pewnie wszytskie z nas, po tylu porazkach obawiaja sie najgorszego, ale jakos nie umiem sie uspokoic.
Dzis jest 14dpt, w pon bedzie 16. Jesli powtorze bede to powinna byc ok 1,000 jesli podwaja sie co 3 dni. Isc na bete? Czy mozna pojsc na usg, i cos, cokolwiek bedzie juz widac? Jak myslicie??Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2017, 15:38
-
Beta
Ania:gdzie ta ciaza! lubi tę wiadomość
[/url]
07.2016 Crio
II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
11.2016 et 4tc
02;07;09.2017 crio
11.2017 leczenie immuno
12.2017 crio ☃☃4tc
III ICSI ⛄⛄
4.2018 crio
07.2018 pożegnanie z Novum
10.2018 telefon do OA (tylko tel...)
07.2021 IV ICSI nowa nadzieja
07.2021 💔🥺
08.2021 💔🥺
10.2021💔💔🥺
12.2021 V ICSI ⛄⛄⛄
01.2022 ET... czekamy
7dpt - 27,5
10dpt - 151
16dpt - 1478
27dpt
04.2022 - poznaliśmy płeć - synek
05.2022 - 21tc usg połówkowe 340g
09.2022 💙🤱3500g 55cm zdrowy synek 🥰❤️🍼 -
Ania, pozamacicznej beta nie wykluczysz (widzialam po ivf tylko dwa takie przypadki) mozesz isc na usg ok 18dpt. Ale jak sam przyrost bety Cie uspokoi to idz w pn.
A do tego czasu poogladaj sobie komedie i nie denerwuj sie
Brenya, Maja miala juz 2stymulacje z innymi kombinacjami lekow, to raczej nie jest zbieg okolicznosci... -
eni33 wrote:Ostatnio ktos mi powiedzial ze z testu papap mozna wywnioskowac plec. Obok wyniku jest tez podany wynik w mom i to wskazuje plec. I tak np jesli jest powyzej 0.5 to chlopak a jesli powyzej 1.5 to dziewczynka. Napiszcie jak jest u was. Ja narazie nie wiem co bedzie ale z tego wynikalo by ze dziewczynka mam nadzieje ze sie sprawdzi.
-
Ania
Ja już Ci pisałam że na bete bym szła
Rozumiem Twój niepokój i strach
Do wizyty masz jeszxcze dużo czasu
Usg możesz zrobić spr czy jest pęcherzyk w macicy
Ja pierwsze usg miałam dopiero 27dpt
Wcześniej tylko beta
2 opcje albo beta albo usg
Ania:gdzie ta ciaza! lubi tę wiadomość