IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Problemik mi 7dpt5dt wyszła bardzo bardzo blada kreska. 8dpt5dt kreska ciut bardziej widoczna a test elektroniczny z clearblue pokazał pregnant . Ale mną się nie sugeruj bo ja dziwny przypadek jestem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2017, 21:37
allo mrl 0%
KIR BX
PAI 1 hetero
MTHFR homo
7trf 2 ❄❄05.08.19 3BB i 4BB (10dpt 402,000 ;12dpt 1073,000;16dpt 7081,000;18dpt 17835,000) -
Tyszanka i Stiffi kciuki wciąż !
Ja testowałem praktycznie codziennie. 6dpt 3dniowego zarodka rano nie było kreski. Dzień wcześniej była - ovitrelle.
Tego samego dnia wieczorem(test powtórzyłam miałam w domu niezły zapas:))) na teście z moczu naprawdę trzymanego przez godzinę wyszła kreska.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2017, 22:40
Tyszanka81, Stiffi lubią tę wiadomość
-
Bella93 wrote:Ja nie znam przypadku, zeby z tak niskich bet i malych pecherzykow byly ciaze, ale zycze Wam, zeby to mialo swoj pozytywny koniec
A nie na miejscu jest dodalanie komuś, w ten sposób i ja wierzę, że tu będą dziewczyny miały piękne zdrowe maluszki .
Tyszanka81, Kamilam8, Tosia 1981, lipa, Karola1985, Kamilka, Mysia_, KateHawke lubią tę wiadomość
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
Tyszanka, specjalnie dla Ciebie weszłam na telefon żeby sprawdzać co u Ciebie
TrzymaMy kciukiTyszanka81 lubi tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Dzieki dziewczyny!!!!!!!!5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
nick nieaktualnyWitajcie.Mam pytanie do obeznanych ze wszystkim,co dotyczy ivf.Staramy się prawie 4 lata,wszystko przebadane,inwazyjnie też,a efektu brak.W związku z tym pomyślałam,że może damy sobie jeszcze rok,a potem spróbujemy IUI lub ivf.Mam co miesiąc owulację,hormony ok,jajowody drożne,nasienie ok.I teraz pytanie:CZY MOŻNA ZROBIĆ IVF NA NATURALNYM CYKLU,BEZ STYMULACJI,PO PROSTU WZIĄĆ TĘ JEDNĄ KOMÓRKĘ I JUŻ?
Tyszanka81 lubi tę wiadomość
-
MisiaABC wrote:Witajcie.Mam pytanie do obeznanych ze wszystkim,co dotyczy ivf.Staramy się prawie 4 lata,wszystko przebadane,inwazyjnie też,a efektu brak.W związku z tym pomyślałam,że może damy sobie jeszcze rok,a potem spróbujemy IUI lub ivf.Mam co miesiąc owulację,hormony ok,jajowody drożne,nasienie ok.I teraz pytanie:CZY MOŻNA ZROBIĆ IVF NA NATURALNYM CYKLU,BEZ STYMULACJI,PO PROSTU WZIĄĆ TĘ JEDNĄ KOMÓRKĘ I JUŻ?
Nieśmiało się witam na Waszym wątku.Tyszanka, trzymam kciuki
MisiaABC lubi tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
problemik wrote:Dziewczyny czy 9dpo czyli 4dpt blastki wychodzi juz test ciazowy?Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
Tyszanka ja też wpadam z gratulacjami bo od samego początku mocno Ci kibicuję! Moja beta nie przyrastała książkowo i właśnie urządza sobie drzemkę po jedzonku. Naszczęście medycyna to nie matematyka;-)
Tyszanka81, lipa, Tosia 1981, brenya77, ewe_a85, promyczek 39, gosia81, Beata.D, shooa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyinnamorata88 wrote:Skuteczność ivf na cyklu bez stymulacji byłaby prawdopodobnie niższa niż przy IUI, a koszty podobne do standardowego IVF (nie licząc oczywiście stymulantów).
Nieśmiało się witam na Waszym wątku.Tyszanka, trzymam kciuki
Dziękuję za odpowiedź.Tak właśnie myślałam. -
mysza89 wrote:To jeszcze bardzo mało wiesz i musisz się trochę douczyć dziewczyna nie ma niskich bet ma prawidłowe przyrosty beta się podwaja książkowo.
A nie na miejscu jest dodalanie komuś, w ten sposób i ja wierzę, że tu będą dziewczyny miały piękne zdrowe maluszki .
&& za bete
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2017, 10:05
innamorata88, Asia_88 lubią tę wiadomość
-
Dzieki za pamiec weteranki ☺
ja tez trzymam kciuki.innamorata88 lubi tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
MisiaABC a szczegółowe badania nasienia zrobiliście?? Jakieś inne badania jak np przeciwciała przeciwplemnikowe itp. ?? Prowadzi Was "zwykły" lekarz czy taki, który specjalizuje się w niepłodności?? Badanie drożności jajowodów miałaś robione ??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2017, 10:28
-
nick nieaktualny
-
Bella93 wrote:Faktycznie, zyczenie pozytywnego finalu jest bardzo nie na miejscu...
&& za bete
( widze, że czytanie ze zrozumieniem leży i kwiczy)
Daruj sobie takie słowa do dziewczyn, nie życzę Ci byś kiedykolwiek szukała wsparcia a ktoś napisał Tobie to co ty im jest to nie na miejscu i to bardzo .
wombi, Kamilam8, Beata.D lubią tę wiadomość
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
nick nieaktualnylipcowka86 wrote:MisiaABC a szczegółowe badania nasienia zrobiliście?? Jakieś inne badania jak np przeciwciała przeciwplemnikowe itp. ?? Prowadzi Was "zwykły" lekarz czy taki, który specjalizuje się w niepłodności?? Badanie drożności jajowodów miałaś robione ??
-
mysza89 wrote:Nie na miejscu jest Twoje stwierdzenie,o małych przyrostach bet i pęcherzykach o tym, że nie znasz nikogo z pozytywnym zakończeniem .
( widze, że czytanie ze zrozumieniem leży i kwiczy)
Daruj sobie takie słowa do dziewczyn, nie życzę Ci byś kiedykolwiek szukała wsparcia a ktoś napisał Tobie to co ty im jest to nie na miejscu i to bardzo .
Jakbym byla w takiej sytuacji chcialabym zeby ktos powiedzial czy znal podobny przypadek i realnie spojrzal na bety/to co widac na usg.
Nie mniej jednak nie zycze obu dziewczynom zle, wrecz odwrotnie, wiec uprzejmie prosze: zejdz ze mnie.
Tyszanka, Stiffi przepraszam, jeśli moja wypowiedź sprawiła Wam przykrość, zupełnie nie miałam takiego celu. Niezmiennie trzymam kciuki za maluchy, w koncu wszystkie marzymy o tym samymWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2017, 14:03
pszczółka p lubi tę wiadomość
-
MisiaABC wrote:Tak,mieliśmy już badania,o których piszesz.Leczymy się u specjalisty,w klinice niepłodności.
My przed IVF mieliśmy 4 IUI, wydaje mi się trochę bez sensu robienie IVF na naturalnym cyklu bo zamiast szansy na 6 zarodków masz szansę na max 3 i to też przy dobrym wietrze...
Kwestia czy chcecie sobie dać jeszcze rok na naturalne starania moim zdaniem zależy od Waszego wieku.
Ja 3 lata temu też byłam zdania że się nam nie spieszy miałam wtedy 28 lat, ale gdybyśmy się odrazu zabrali za porządne leczenie pewno mielibyśmy szansę załapać się na rządowe IVF, teraz ciągle jest refundacja leków, ale tego też nikt nie wie jak długo a przy obecnych rządach może się szybko skończyć...