IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAssume2 wrote:Nie martw się na zapas, proszę! Powtórzę- moja koleżanka miała tylko 5 komórek, cztery się zapłodniły. I ma teraz małego bobaska
Czterdzieści niemal na karku i śmig za pierwszym podejściem.
Lepiej zamiast na zamartwianie, wykorzystaj energię na dobre myśli o tej piątce
Dziękuję za wsparcie kochana :* Bardzo chce wierzyć w te nasze maluszki że przetrwają chociaż jeden lub dwa to najważniejsze..Assume2 lubi tę wiadomość
-
Kochane, czy na stymulacji przytyłyście?
Czytam cały czas i czytam o ivf i ciągle mam miliony pytań...
Tymczasem czekam na wyniki FSH i LH. Wieczorem powinny być bo AMH dopiero w przyszłą środę.Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Sysiaa, ja zawsze jestem taką pesymistką, ale nauczyłam się, że dużo daje pozytywne podejście więc... zacznij mieć dobre przeczucia
Mixa lubi tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
Ja nawet polecialam pol kilo w dol i tez mnie to frapowalo jak to bedzie, bo przez rok wlozylam sporo pracy aby zrzucic 26 kg i balam sie tych hormonow i z relacji dziewczyn na forum bo kilkaset stron temu o tym pisalysmy zadna nie skarzyla sie na drastyczny przyrost wagi, chyba ze po punkcji i jak mialy hiperke to wtedy obwod brzucha wzrastal znacznie, ale po ustablizowaniu wszystko wracalo do normy
-
ja byłam zdziwiona że mimo kłucia to brzuch był taki płaski...zero wzdęć nawet
Po punkcji faktycznie się nadęłam.
Od czasu podejścia do crio i brania sterydu profilaktycznie się nie ważę. Na dodatek mam ograniczoną teraz aktywność, więc dobrze mi to zrobiniemniej jednak ostatnio mam wrażenie że jest całkiem nieźle
icsi sierpień 2014 (-)
crio październik 2014 (-)
-
Dzięki dziewczyny za info. Ja się boję tego tycia bo jeszcze mam niedoczynność tarczycy, która nie pomaga utrzymywać wagi, a po stylumacji na inseminacji przybrałam 3kg... Co ma być to będzie, nawet jak przybędzie 10kg to czego się nie robi, żeby mieć dzieci
Własnie odebrałam wyniki w 2dc:
fhs 6,35
lh 7,17
czyli wszystko w normieTeraz będę spokojniej czekać na kwalifikacje do programu.
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
MisiaMisia]Marti32 poczekaj na wizytę u lekarza. Zapewne przepisze coś o szerokim spektrum działania. Zarówno na bakterie jak i na grzybki.
Mi się zdarzały różne zakażenia i uratowała mnie dieta wzbogacona w jogurty naturalne (jadam Zott i staram się prawie codziennie) i sporo płynów. Do tego dobry płyn do higieny intymnej. I od pewnego czasu mam święty spokój pomimo, że pcham dopochwowo luteinę i estrofem od dawna. To jednak zwiększa ryzyko infekcji.
Pimaficin jest na grzybki z grupy Candida jak pamiętam więc może zalęgło się coś innego. Jak dla mnie Augmentin czyli Amoksycylina może nie być najlepszym rozwiązaniem. Po pierwsze na mnie nigdy nie działał, po drugie jako antybiotyk może powodować zwiększanie ryzyka grzybicy. Miałaś wymaz z posiewem? Na jakiej podstawie dostałaś taki zestaw?[/QUOTE]
MisiaMisia na pierwszej wizycie kwalifikującej do rządowego inv w klinice Gyncentrum miałam usg i doktor kazal mi zrobić wymaz z pochwy.
Po otrzymaniu wyniku przepisal mi własnie te lekarstwa. Niestety ja mam non stop infekcje , jem bardzo duzo jogurtów, używam dobrych płynów i nic.
A wymaz z posiewem jest lepszy???
DŁUGIE CYKLE BRAK MIESIĄCZKI -
MisiaMisia wrote:Marti32 poczekaj na wizytę u lekarza. Zapewne przepisze coś o szerokim spektrum działania. Zarówno na bakterie jak i na grzybki.
Mi się zdarzały różne zakażenia i uratowała mnie dieta wzbogacona w jogurty naturalne (jadam Zott i staram się prawie codziennie) i sporo płynów. Do tego dobry płyn do higieny intymnej. I od pewnego czasu mam święty spokój pomimo, że pcham dopochwowo luteinę i estrofem od dawna. To jednak zwiększa ryzyko infekcji.
Pimaficin jest na grzybki z grupy Candida jak pamiętam więc może zalęgło się coś innego. Jak dla mnie Augmentin czyli Amoksycylina może nie być najlepszym rozwiązaniem. Po pierwsze na mnie nigdy nie działał, po drugie jako antybiotyk może powodować zwiększanie ryzyka grzybicy. Miałaś wymaz z posiewem? Na jakiej podstawie dostałaś taki zestaw?
MisiaMisia na pierwszej wizycie kwalifikującej do rządowego inv w klinice Gyncentrum miałam usg i doktor kazal mi zrobić wymaz z pochwy.
Po otrzymaniu wyniku przepisal mi własnie te lekarstwa. Niestety ja mam non stop infekcje , jem bardzo duzo jogurtów, używam dobrych płynów i nic.
A wymaz z posiewem jest lepszy???
niecierpliwa wrote:Ja jestem po 1 nieudanym transferze, ktory mialam na poczatku sierpnia. W najblizszym cyklu szykuje sie do crio, gdyz mam 1 zamrozona blastusie. Moim prowadzacym tez jest mercik, szlam dlugim protokolem, menogur mialam w dawce 75 gonal 150 dodatkowo jeszcze gonapeptyl. Punkcje i transfer robil mi dr Polaczek, pobrano 11 albo 10 juz nie pamietam komorek, 6 z tego nadawalo sie do zaplodnienia, 1 3dniowy zarodek mialam podany a 1 przetrwal do mrozenia ot tak w skrocie
Jakbys miala pytania wal smialo na priv
Swoja droga duzo nas tutaj ostatnio z Gyn, byla Mount niestety slad po niej zaginal, ja, Assume, MalaMi i Ty
Ciekawe, ktorej pierwszej sie poszczesci...choc po chwili zastanowienia to glupie pytanie bo oczywistym jest, ze Assume bo ona czeka na testowanie
Przyłączam sie do Was dziewczynki ja równiez Gyncentrum dr.Mercik
niecierpliwa, Assume2, zai2014 lubią tę wiadomość
Nie czuję teraz nic. Parę dni temu ciągnęło mnie w pachwinach, ale to może od tego leżenia? Miałam takie lekutkie bóle, podobne do okresowych, ale nieco inne... No i podczas aplikacji luteiny zauważyłam że w środku troszkę mnie pobolewa. Cycki kompletnie nie wrażliwe przez cały cykl ( nienaturalnie u mnie, myślę że to sprawka branych przeze mnie hormonów)...
Ale nie wiem czy to nie z powodu nadmiernego wschłuchiwania się w organizm.icsi sierpień 2014 (-)
crio październik 2014 (-)
-
Dziewczyny,witam Was z zacisnietymi od rana kciukami,zwlaszcza za testujace na dniach:)
Mam do Was pytanie:czy zdarzylo sie Wam brac gonapeptyl dluzej niz 2 tyg.? okazuje Sie,ze wypadnie mi w Pracy remanent akurat w Okolicach punkcji lub transferu!! tydzien opoznienie by mnie ratowal. Nie wiem czy w Ogole proponowac to lekarzowi??