X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Assume2 wrote:
    Nie martw się na zapas, proszę! Powtórzę- moja koleżanka miała tylko 5 komórek, cztery się zapłodniły. I ma teraz małego bobaska :) Czterdzieści niemal na karku i śmig za pierwszym podejściem.
    Lepiej zamiast na zamartwianie, wykorzystaj energię na dobre myśli o tej piątce :)

Dziękuję za wsparcie kochana :* Bardzo chce wierzyć w te nasze maluszki że przetrwają chociaż jeden lub dwa to najważniejsze..

Assume2 lubi tę wiadomość

• czarownica_tea Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysia- może mało magnezu??

A do mnie przylazła @, także 21 cs i chwila oddechu a potem w następnym cyklu crio :)

dxomcwa16q3sloop.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, czy na stymulacji przytyłyście?
    Czytam cały czas i czytam o ivf i ciągle mam miliony pytań...

Tymczasem czekam na wyniki FSH i LH. Wieczorem powinny być bo AMH dopiero w przyszłą środę.

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wiem... Staram się łykać i pić regularnie. Mam złe przeczucia

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Justine Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaa, ja zawsze jestem taką pesymistką, ale nauczyłam się, że dużo daje pozytywne podejście więc... zacznij mieć dobre przeczucia :)

Mixa lubi tę wiadomość

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życie nauczyło, że nie zawsze jest różowo i lepiej liczyć się ze złym niż ślepo wierzyć w powodzenie

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet polecialam pol kilo w dol i tez mnie to frapowalo jak to bedzie, bo przez rok wlozylam sporo pracy aby zrzucic 26 kg i balam sie tych hormonow i z relacji dziewczyn na forum bo kilkaset stron temu o tym pisalysmy zadna nie skarzyla sie na drastyczny przyrost wagi, chyba ze po punkcji i jak mialy hiperke to wtedy obwod brzucha wzrastal znacznie, ale po ustablizowaniu wszystko wracalo do normy

• Assume2 Ekspertka

Wysłany: 13 października 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja byłam zdziwiona że mimo kłucia to brzuch był taki płaski...zero wzdęć nawet ;) Po punkcji faktycznie się nadęłam.
    Od czasu podejścia do crio i brania sterydu profilaktycznie się nie ważę. Na dodatek mam ograniczoną teraz aktywność, więc dobrze mi to zrobi :) niemniej jednak ostatnio mam wrażenie że jest całkiem nieźle :)

icsi sierpień 2014 (-)
    crio październik 2014 (-)
  • czarownica_tea Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 14.08 czyli od 1 dnia tabletek przytyłam 3,5 kg. Wszystko zrzuciłam na szpitalnej diecie i kroplówkach. To bardzo indywidualne czy się przytyje czy nie.

dxomcwa16q3sloop.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwlaszcze, ze progesteron wzmaga apetyt i trzeba sie pilnowac ;)

• Justine Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za info. Ja się boję tego tycia bo jeszcze mam niedoczynność tarczycy, która nie pomaga utrzymywać wagi, a po stylumacji na inseminacji przybrałam 3kg... Co ma być to będzie, nawet jak przybędzie 10kg to czego się nie robi, żeby mieć dzieci ;)

Własnie odebrałam wyniki w 2dc:
    fhs 6,35
    lh 7,17

czyli wszystko w normie ;) Teraz będę spokojniej czekać na kwalifikacje do programu.

• Marti32 Koleżanka

Wysłany: 13 października 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMisia]Marti32 poczekaj na wizytę u lekarza. Zapewne przepisze coś o szerokim spektrum działania. Zarówno na bakterie jak i na grzybki.
    Mi się zdarzały różne zakażenia i uratowała mnie dieta wzbogacona w jogurty naturalne (jadam Zott i staram się prawie codziennie) i sporo płynów. Do tego dobry płyn do higieny intymnej. I od pewnego czasu mam święty spokój pomimo, że pcham dopochwowo luteinę i estrofem od dawna. To jednak zwiększa ryzyko infekcji.
    Pimaficin jest na grzybki z grupy Candida jak pamiętam więc może zalęgło się coś innego. Jak dla mnie Augmentin czyli Amoksycylina może nie być najlepszym rozwiązaniem. Po pierwsze na mnie nigdy nie działał, po drugie jako antybiotyk może powodować zwiększanie ryzyka grzybicy. Miałaś wymaz z posiewem? Na jakiej podstawie dostałaś taki zestaw?[/QUOTE]

MisiaMisia na pierwszej wizycie kwalifikującej do rządowego inv w klinice Gyncentrum miałam usg i doktor kazal mi zrobić wymaz z pochwy.
    Po otrzymaniu wyniku przepisal mi własnie te lekarstwa. Niestety ja mam non stop infekcje , jem bardzo duzo jogurtów, używam dobrych płynów i nic.
    A wymaz z posiewem jest lepszy???

DŁUGIE CYKLE BRAK MIESIĄCZKI
  • Marti32 Koleżanka

Wysłany: 13 października 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMisia wrote:
    Marti32 poczekaj na wizytę u lekarza. Zapewne przepisze coś o szerokim spektrum działania. Zarówno na bakterie jak i na grzybki.
    Mi się zdarzały różne zakażenia i uratowała mnie dieta wzbogacona w jogurty naturalne (jadam Zott i staram się prawie codziennie) i sporo płynów. Do tego dobry płyn do higieny intymnej. I od pewnego czasu mam święty spokój pomimo, że pcham dopochwowo luteinę i estrofem od dawna. To jednak zwiększa ryzyko infekcji.
    Pimaficin jest na grzybki z grupy Candida jak pamiętam więc może zalęgło się coś innego. Jak dla mnie Augmentin czyli Amoksycylina może nie być najlepszym rozwiązaniem. Po pierwsze na mnie nigdy nie działał, po drugie jako antybiotyk może powodować zwiększanie ryzyka grzybicy. Miałaś wymaz z posiewem? Na jakiej podstawie dostałaś taki zestaw?

MisiaMisia na pierwszej wizycie kwalifikującej do rządowego inv w klinice Gyncentrum miałam usg i doktor kazal mi zrobić wymaz z pochwy.
    Po otrzymaniu wyniku przepisal mi własnie te lekarstwa. Niestety ja mam non stop infekcje , jem bardzo duzo jogurtów, używam dobrych płynów i nic.
    A wymaz z posiewem jest lepszy???

• Marti32 Koleżanka

Wysłany: 13 października 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ja jestem po 1 nieudanym transferze, ktory mialam na poczatku sierpnia. W najblizszym cyklu szykuje sie do crio, gdyz mam 1 zamrozona blastusie. Moim prowadzacym tez jest mercik, szlam dlugim protokolem, menogur mialam w dawce 75 gonal 150 dodatkowo jeszcze gonapeptyl. Punkcje i transfer robil mi dr Polaczek, pobrano 11 albo 10 juz nie pamietam komorek, 6 z tego nadawalo sie do zaplodnienia, 1 3dniowy zarodek mialam podany a 1 przetrwal do mrozenia ot tak w skrocie ;)
    Jakbys miala pytania wal smialo na priv ;)
    Swoja droga duzo nas tutaj ostatnio z Gyn, byla Mount niestety slad po niej zaginal, ja, Assume, MalaMi i Ty ;)
    Ciekawe, ktorej pierwszej sie poszczesci...choc po chwili zastanowienia to glupie pytanie bo oczywistym jest, ze Assume bo ona czeka na testowanie ;)

Przyłączam sie do Was dziewczynki ja równiez Gyncentrum dr.Mercik

niecierpliwa, Assume2, zai2014 lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Gyncentrum opanowało wątek ;)
    Witamy ;)

• Assume2 Ekspertka

Wysłany: 13 października 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj!
    Ależ ten dr Mercik musi być zapracowany :)

niecierpliwa, zai2014 lubią tę wiadomość

icsi sierpień 2014 (-)
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Assume powiedz czy Ty coś czujesz? Któraś testuje z nami?

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Assume2 Ekspertka

Wysłany: 13 października 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie czuję teraz nic. Parę dni temu ciągnęło mnie w pachwinach, ale to może od tego leżenia? Miałam takie lekutkie bóle, podobne do okresowych, ale nieco inne... No i podczas aplikacji luteiny zauważyłam że w środku troszkę mnie pobolewa. Cycki kompletnie nie wrażliwe przez cały cykl ( nienaturalnie u mnie, myślę że to sprawka branych przeze mnie hormonów)...
    Ale nie wiem czy to nie z powodu nadmiernego wschłuchiwania się w organizm. ;)

icsi sierpień 2014 (-)
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,witam Was z zacisnietymi od rana kciukami,zwlaszcza za testujace na dniach:)
    Mam do Was pytanie:czy zdarzylo sie Wam brac gonapeptyl dluzej niz 2 tyg.? okazuje Sie,ze wypadnie mi w Pracy remanent akurat w Okolicach punkcji lub transferu!! tydzien opoznienie by mnie ratowal. Nie wiem czy w Ogole proponowac to lekarzowi??

age.png
    age.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansiviera ja gonapeptyl bralam 20 dni z czego 10 razem z gonalem i menopurem, ale jesli o mnie chodzi zapytalabym lekarza czy da sie to opoznic, ale gdyby krecil nosem to w nosie bym miala prace ;)

Sansivieria, nitka_xx lubią tę wiadomość

‹‹ 486 487 488 489 490 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ