X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dzisiaj o 6 rano ujrzałam dwie kreseczki na teście ciążowym :)

Anatolka, Tosia 1981, niecierpliwa, Fedra, Sysiaaaaa, czarownica_tea, mycha28, MisiaMisia, Konwalia, duza, Beata.D, arlenka, Sky, kaarolaa, Moniaa, libellula83, GabiK, sisi lubią tę wiadomość

• Tosia 1981 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia1986 to po cichu gratuluję :-)

martusia1986 lubi tę wiadomość

1 ICSI :-( 4 x crio :-( 2 ICSI :-( 07.04.16 crio :-(
    17.05 scratching 3 ICSI :-) 11/2017 zabieramy ostatnie śnieżynki do domu 7 dpt beta 55,98 9dpt 149,50 czekamy na Alicję :)
    1usa20mmw64c3yjj.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia, a nie mowilam, ze to dobry znak byl!! Gratuluje, tylko czemu tyle godzin czekalas z taka wiadomoscia ;)

Ile dni mial podawany zarodek i ktory dzis dzien, chyba cos kolo 10 jak dobrze pamietam ;) Ty mialas crio ? Przepraszam, ze nie pamietam, ale tyle nas tu, ze trudno zapamietac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2014, 20:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana bo byłam w pracy i zwyczajnie czasu nie miałam..Zarodek to blastka 4 BB i dziś 9 dpt jest...
    Nie kochana to moja druga stymulacja była..

niecierpliwa, MisiaMisia, czarownica_tea, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem tu nowa. Jeszcze nie ogarnęłam, jak się poruszać po tej stronie,,,jak być aktywną.... jestem przed IVF...procedura już ruszyła, jestem w trakcie...stymulacja jajników...niepokój....chciałabym z kimś porozmawiać, z kimś, kto jest już po... jestem z dala od rodziny, przyjaciół, tak naprawdę nie wiem co i jak....

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Być aktywną już Ci się udało :) pierwszy post widać :) gdzie podchodzisz do IVF? Ja będę miała rozpisaną stymulacje prawdopodobnie we wt, więc też dopiero przede mną wszystko, ale poczytałam wątek od 1 strony, chyba do 250 dałam radę i sporo się dowiedziałam praktycznych rzeczy ;) np. że powinnam polubić ananasa ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2014, 21:15

Tosia 1981 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj marych! Czuj sie jak u siebie :)

Martusia, zapewne jutro pedzisz na bete wiec czekamy na piekny wynik :) Mi wczoraj tez podano blastocyste wczesna BB, ale zadnego numerku przed tym oznaczeniem nie mialam ;)

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, odczarujecie przede mną te tajemnicze literki i cyferki zarodkowe jak będę potrzebowała? Czy to wyjaśniają w klinice o co chodzi?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam sie z Anatolka przesledzenie watku od poczatku zajelo mi pare dobrych dni, ale naprawde bylo warto dowiedzialam sie tu najwiecej, wiem ze 500 stron to ogrom czasu, ale najwazniejsze informacje znajdziesz gdzie do ok. 200 strony ;)

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Ej, odczarujecie przede mną te tajemnicze literki i cyferki zarodkowe jak będę potrzebowała? Czy to wyjaśniają w klinice o co chodzi?

Ja pytalam wujka google o klasyfikacje zarodkow, ale tak szczerze niewiele mi to rozjasnilo, a i tak na prawde ta wiedza to mi malo potrzebna bo i tak nie mam na to zadnego wplywu bo i tak podadza to co wyhoduja w labolatorium ;)

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMisia, a co do tego żelaza to jak mam w normie, ale jednak będę wcinać dodatkowo to się nie "hiperzażelazuje"? ;) badasz to regularnie?

MisiaMisia lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ja pytalam wujka google o klasyfikacje zarodkow, ale tak szczerze niewiele mi to rozjasnilo, a i tak na prawde ta wiedza to mi malo potrzebna bo i tak nie mam na to zadnego wplywu bo i tak podadza to co wyhoduja w labolatorium ;)

też spytałam wujka - faktycznie mało czytelne wyjaśnienie ;)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    MisiaMisia, a co do tego żelaza to jak mam w normie, ale jednak będę wcinać dodatkowo to się nie "hiperzażelazuje"? ;) badasz to regularnie?

Nie przegniesz. Nie martw się. Wystarczy jedna kapsułka/tabletka dziennie. Mój Luby jest lekarzem, nie pozwoliłby mi przegiąć. Kompletnie się nie przejmuj.
    Wyniki robię raz w miesiącu.

Anatolka lubi tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 1 wrote:
    lekarz powiedział jej ze ma czekac na wynik bety..

Za każdym razem jak zaczynało mi się krwawienie czy plamienie jechałam na SOR-lub oddział ginekologiczny do Szpitala. Zawsze było to wieczorem. Lekarz bada-ogląda szyjkę czy jest zamknięta i robi ewentualnie USG. U mnie wyglądało to jak miesiączka. Dopóki brzuch nie boli i nie ma jasnego krwawienia, to jeszcze nie zakłada się tragedii. Ja jednak będę również namawiała na wizytę w szpitalu.

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa tak jutro idę zrobić bete :)

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedomoga progesteronu to za malo progesteronu. Dlatego plamienie, krwawienie we wczesnej ciazy. Lekarze daja wtedy wieksza dawke progesteronu i karza lezec.
    Ja na miejscu Twojej kolezanki gnalabym do szpitala. Zeby pozniej nie bylo za pozno.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMisia wrote:
    Nie przegniesz. Nie martw się. Wystarczy jedna kapsułka/tabletka dziennie. Mój Luby jest lekarzem, nie pozwoliłby mi przegiąć. Kompletnie się nie przejmuj.
    Wyniki robię raz w miesiącu.

Ok. A bierzesz żelazo w osobnej tablecie czy takie w "zestawie" z innymi?
    np. http://www.doz.pl/apteka/p60293-Doppelherz_Aktiv_Mama_kapsulki_60_szt

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marycha sama stymulacja nie jest zła.:) zastrzyki naprawdę nie bolesne (ja na początku się strasznie bałam ale nie ma czego). W trakcie stymulacji będziesz miała na pewno badania USG jak rosną ci pęcherzyki. Zlec Ci bardzo szybko. ja myślałam że kiedy punkcja kiedy transfer. a juz jestem 13 dni po transferze :):)

Mała Mi
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Ok. A bierzesz żelazo w osobnej tablecie czy takie w "zestawie" z innymi?
    np. http://www.doz.pl/apteka/p60293-Doppelherz_Aktiv_Mama_kapsulki_60_szt

W osobnej tablecie poza zestawem witaminowym :)

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    Niedomoga progesteronu to za malo progesteronu. Dlatego plamienie, krwawienie we wczesnej ciazy. Lekarze daja wtedy wieksza dawke progesteronu i karza lezec.
    Ja na miejscu Twojej kolezanki gnalabym do szpitala. Zeby pozniej nie bylo za pozno.

A ja miałam krwawienia i plamienia i krwiaki i odklejającą się kosmówkę pomomo bardzo wysokiego stężenia progesteronu. Nie ma na to reguły natomiast im więcej w tej sytuacji przyjmujemy progesteronu tym lepiej.

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
‹‹ 513 514 515 516 517 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ