X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arlenka wrote:
    Kochana ja teraz czekam... Byłam przestymulowana i moje jajniki wyglądały źle, więc transferu nie było, za duże ryzyko. Mam zamrożone 2 zarodki w jednej porcji, niestety tylko tyle udało się uzyskać mimo 24 pobranych kumulusów. Wpłynęły na to ograniczenia programu ministerialnego i to, że dużo komórek było niedojrzałych. No i jakościowo też szału u mnie nie ma, zarodki zatrzymywały się w rozwoju :(. Z tych 2 zamrożonych też tylko jeden wyglądał ładnie, drugi wolniej się rozwijał.
    Powiem szczerze, że bardzo boję się jak przetrwają mrożenie.
    Moja droga jestem w takiej samej sytuacji jak Ty. Miałam w sumie pobranych 14 kumulusów, ale nie były dobrej jakości :/ Wyhodowałam jednego zarodka słabej jakości. Komórki były niedojrzałe, a te dojrzałe były słabe idt. Lekarz nie zalecił Ci skupienia się na poprawie jakości komórek??? W moim przypadku celne jest powiedzenie, że liczy się jakość,a nie ilość

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 21:34

arlenka lubi tę wiadomość

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • arlenka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy pierwszej próbie miałam tylko jeden zarodek, niestety nie udało się. Wtedy miałam łagodniejszą stymulację i krótki protokół, teraz długi, duże nadzieje, że będzie lepszy wynik i czuję się zawiedziona... Po części przez to, że było wprowadzonych dużo leków, które miały poprawić jakość i szanse, dość drogich leków i nic. Mamy ograniczone finanse, ale wydawało się że warto i wynik nie jest super. Trudno, nie pozostaje nam nic tylko czekać, trzymajcie kciuki za moje mrożaczki :)

V.2014 I ICSI :( X.2014 II ICSI :( V.2015 III ICSI :(
    XII.2015 IV ICSI transfer 12.12. <3
    gg6415nmbr1yje5o.png
  • arlenka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaa ta jak napisałam przed chwilą, mieliśmy się właśnie przy tej próbie skupić na jakości i nie wyszło...bardzo podcięło mi to skrzydła...

gg6415nmbr1yje5o.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arlenka wrote:
    Sysiaaaa ta jak napisałam przed chwilą, mieliśmy się właśnie przy tej próbie skupić na jakości i nie wyszło...bardzo podcięło mi to skrzydła...
    Masz pewnie wysoki poziom AMH? A możesz mi powiedzieć o jakich lekach mówisz?

arlenka lubi tę wiadomość

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • arlenka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co ciekawe AMH nie badałam nigdy, nie wymagano tego ode mnie, ale chyba w oparciu o FSH i fakt, że mam PCOS można założyć, że jest wysoki. Porównując do pierwszej próby miałam najpierw antykoncepcję, od początku do punkcji metformax, viagrę (chyba 400zł), 6 tygodni na gonapeptyu, z czego 4 na zastrzyku o przedłużonym działaniu (chyba koło 300zł), encortolon i ponieważ mamy też problem męski i to mogło wpływać na jakość to hormon wzrostu dla mojego M. (1300zł). Ponieważ było dużo więcej wizyt to doszły nam duże koszty dojazdu, do kliniki mamy 500km... Miałam też dość drogi lek do stymulacji nawet mimo refundacji.

gg6415nmbr1yje5o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga17070 wrote:
    super jest :) gratulację :) a w którym dniu miałaś podane zarodki?

W piątym dniu blastusia :)

Konwalia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesia2569 wrote:
    jakie powinno być endometrium podczas transferu? W 6dniu stymulacji?
    Moje wynosiło 10mm, wydaje mi się, że to dużo :/

Ja miałam podczas transferu 13 mm i było piękne :)Tak pani dr powiedziała :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Agniesiu, wiesz już kiedy punkcja?? Pewnie już bolą Cię jajniki z taką ilością??

Arlenko,widzę u Ciebie II ICSI na październik... na jakim jesteś etapie???

Martusiu, ogromne gratulacje - doczekałaś się, a chyba długo czekałaś...? To Twoja druga próba??

To fakt troszkę się naczekałam..
    Tak druga próba przy pierwszej też się udało ale niestety okazało się że to puste jajo płodowe..a mrozaczki po rozmrożeniu nie przetrwały...

• libellula83 Ekspertka

Wysłany: 27 października 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga17070 wrote:
    a robiłaś w tym samym laboratorium? nie masz krwawień ani bólów?
    kurcze kochana,nie zalamuj sie:(

3bgzlmbjn0igw8vk.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arlenka wrote:
    Co ciekawe AMH nie badałam nigdy, nie wymagano tego ode mnie, ale chyba w oparciu o FSH i fakt, że mam PCOS można założyć, że jest wysoki. Porównując do pierwszej próby miałam najpierw antykoncepcję, od początku do punkcji metformax, viagrę (chyba 400zł), 6 tygodni na gonapeptyu, z czego 4 na zastrzyku o przedłużonym działaniu (chyba koło 300zł), encortolon i ponieważ mamy też problem męski i to mogło wpływać na jakość to hormon wzrostu dla mojego M. (1300zł). Ponieważ było dużo więcej wizyt to doszły nam duże koszty dojazdu, do kliniki mamy 500km... Miałam też dość drogi lek do stymulacji nawet mimo refundacji.
    No to faktycznie gigantyczne koszty. Miałam teraz krótki protokół, bo lekarz się bał prze stymulowania i tu chyba coś poszło nie tak. Teraz jem witaminy i kupę nabiały, w połowie listopada kolejna procedura i mam nadzieję, że z lepszym rezultatem

Konwalia lubi tę wiadomość

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • libellula83 Ekspertka

Wysłany: 27 października 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga17070 wrote:
    ja nie mówię o testowaniu w 7 dpt, bo to faktycznie dla ludzi o mocnych nerwach ;) ale o 11-12 dpt :)
    w sumie masz racje,moim zdaniem pozno ta moja beta,ale 12dpt wypada u mnie w sobote wiec labo zamkniete,a jak zrobie w piatek i nie daj Boze nie wyjdzie to i tak bede musiala zrobic w pn,bo w mojej klinice uparli sie na 14dpt i mam nawet napisane "pod zadnym pozorem nie wykonywac testu wczesniej".Mam tylko nadzieje,ze doczekam,nawet jako strzepek nerwow,z poobgryzanymi paznokciami,ale bez @

Martusia piekna beta:)

3bgzlmbjn0igw8vk.png
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :) W środę punkcja, dziś progesteron 0,66 a estradiol 1782. Co myslicie o wynikach? Dziś mija 11 dzień stymulcji.

Bliźniaki są z nami :*
  • aaana Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia wrote:
    Dzięki Dziewczynki :) no ja niestety juz teraz staram się naturalnie, ale chcę się mimo wszystko wspomóc ananasem :) czytałam właśnie, że nie powinno się za długo go jeść, ja póki co jem jakieś 4-5 dni po 2 plasterki, nawet nie wiem czy już jestem po owulce, ale chyba tak :)

Mała Mi1 jeśli robiłaś bete w tym samym laboratorium to chyba niestety trzeba się przygotować na najgorsze :( przykro mi. Moja siotra też tak miała, ale w następnym cyklu zaszła w ciążę naturalnie, też się wspomagała ananasem ale pewnie też dużo dało, że miała dużo hormonów jeszcze w organiźmie...sama nie wiem...
    kochana ja tez jadlam ananasa w szczesliwym cyklu, zaczelam tuz po @, ale tylko dlatego, ze byla dobra cena w Boedronce ;) nie myslalam akurat wtedy o tym, ze moze sie udac i moze pomoc :D

Martusia- GRATULUJE z calego serca!! Teraz musi byc dobrze <3

Malinka - jej, ale szybko pedzi ta Twoja ciaza!

Trzymam za Was wszystkie nadal mocno kciuki! :*

zai2014, Nusia, libellula83, martusia1986, Beata.D, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi1 zastanawia mnie Twój bromergon. Czy lekarz z kliniki wie, że go przyjmujesz? Czy nie kazał Ci go odstawić?

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w sumie ja jestem swiezo po wizycie u endo i powiedziala, a wlasciwie znow przypomniala, ze jak tylko bedzie ciaza to natychmiast mam go odstawic...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaana a jak długo go jadłaś???

Madziu82 na zdjęciu to Twój Syneczek?? :)

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to mój Czaruś.

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też w tej szczęśliwej procedurze po transferze jadłam ananasa.

Konwalia, Beata.D, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczniutki!! :) jakie ma oczka ogromne :))
    czyli coś jest w tym ananasie ;)

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ananasem dzielcie się ze swoimi partnerami, bo dobrze wpływa na nasienie :)

libellula83 lubi tę wiadomość

10.02.2019 1 wizyta w OA
‹‹ 517 518 519 520 521 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ