X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 1 nie zakładaj że coś jest nie tak i że ciąży nie ma..Jeśli masz mocne bóle i krwawienia zawsze można udać się do szpitala w takich nagłych przypadkach na pewno się Tobą zajmą odpowiednio..

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Są dwie teorie dot. leków na wysoką prolaktyne. Jedni lekarze zalecają, żeby odstawić od razu jak jest ciąża a inni, żeby od razu nie odstawiac, tylko po woli zmniejszać dawkę.

Idę dzisiaj do sklepu po ananasa. :o)

Mnie wytlumaczyla, ze owszem, ale jak sie ma duza dawke to powoli. Co 2 dni zmiejszac o polowe dawke. Ja mam polowke tylko, wiec od razu mam przestac brac.

Ja tez kupliam ananasa :) musze sie z nim oswoic smakowo na razie, bo srednio lubie...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli zostaje mi się umówić tylko i wyłącznie na 2 próbe..;/ i czekac czekac...

Mała Mi
  • Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia byłam w szpitalu lekarz mnie zbadał zrobił USG i powiedział że nic nie widać zarodka ani nic ze to za wczesnie. jedynie co to widział cienkie endometrium i tyle. i kazali mi isc do domu i powtorzyc tylko bete..

Mała Mi
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi rozumiem Twój ból, rozgoryczenie i lęk. Pomysl w ten sposob, ze jezeli fasolka tam jest, to niepotrzebnie narazasz ja na taki stres. Mysl pozytywnie. Trzymam mocno kciuki za jutrzejsza betę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 08:48

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama staram się trzymac kciuki Konwalia. Tylko wiesz co jest najgorsze.?? Ta myśl że on się zagnieździł że się udało że już było tak blisko i przestal sie rozwijać.. ta myśl że to wczesne poronienie mnie załamuje..:( chyba wolała bym żeby beta wyszła od razu 0 niż czekać modlić sie a ona spada..:(

Mała Mi
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecieropliwa z jakiej okazji masz encorton? Ja mialam juz przy zwyklej stymulacji letrozolem w klinice. Ciekawe czy teraz tez dostane?

Mala Mi, po co sie chcesz katowac do jutra? Ja bym chyba zrobila dzis. Jesli spada to bedzie wiadomo juz dzis, a jesli nie to sie chociaz troche uspokoisz. Ja mam kolezanke (troche grubiutka) i miala okres normalny do 5 miesiaca. Zorientowala sie, ze jest w ciazy jak zemdlala z pracy i zabralo ja pogotowie do szpitala. To byla Jej 3 ciaza dodam, wiec wiedziala co i jak i nie zorientowala sie sama. Roznie bywa w zyciu.

Konwalia, Moniaa lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 1 więc pozostaje Ci wierzyć z całych sił w Twojego malucha..

• Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka zdje sobie sprawe że są różnie przypadki. Kazdy organizm jest inny. Ale pomyśl krwawisz, beta spada.. co mysleć tylko jedno się nasuwa..;/

Mała Mi
  • Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia nawet nie wiesz jak bardzo wierze jak bardzo.. staramy sie z mezem tak długo.. ;/;/

Mała Mi
  • Aga17070 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 1 wrote:
    Anatolka zdje sobie sprawe że są różnie przypadki. Kazdy organizm jest inny. Ale pomyśl krwawisz, beta spada.. co mysleć tylko jedno się nasuwa..;/
    kochana więc wydaje mi się że szkoda nerwów i w jedną i w drugą stronę. Idź dzisiaj na betę i sytuacja będzie jasna.

• Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam że cholernie sie boje iśc czekać na ten wynik. ten strach.. :(:(

Mała Mi
  • Aga17070 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 1 wrote:
    Powiem Wam że cholernie sie boje iśc czekać na ten wynik. ten strach.. :(:(
    rozumiem Cię, ale życie w niepewności jest sto razy gorsze. Martwisz się a może nie potrzebnie?

• Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj Boże żebym się martwiła zupełnie niepotrzebnie.. Marze o tym jak o niczym innym by beta poszła do góry.

a słyszałyście o takim przypadku że beta po spadnięciu poszła do góry??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 09:13

Mała Mi
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Niecieropliwa z jakiej okazji masz encorton? Ja mialam juz przy zwyklej stymulacji letrozolem w klinice. Ciekawe czy teraz tez dostane?

Ja encorton dostalam dopiero przy crio bralam 2xdziennie estrofem i raz dziennie encorton, a po transferze encorton kazali zwiekszyc do 1,5 tabletki a estrofem zmniejszyc do 1 dziennie. Dodatkowo 1 zastrzyk fragminu dziennie i 1 acard, no i luteina rano 1x200, w poludnie 1x200 i wieczorem 2x100. Od siebie dolozylam magnez 2 razy dziennie, nospe max 3xdziennie, kwas foliowy i 2xdziennie relanium

• Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zobaczcie dziewczyny brałyscie po transferze i encorton, który mi kazali odstawić. Brałyście estrofem acard itp. a ja nic. Ja miałam tylko luteine 3x2tabletki i bromergon. nic wiecej..;/ dziwi mnie to tez.

Mała Mi
  • Aga17070 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 1 wrote:
    Daj Boże żebym się martwiła zupełnie niepotrzebnie.. Marze o tym jak o niczym innym by beta poszła do góry.

a słyszałyście o takim przypadku że beta po spadnięciu poszła do góry??

ja czytałam kiedy na forum na grudniowych mamuśka gdzie dziewczynie spadła beta i teraz jest już w 8 mc.

Konwalia lubi tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co myslicie o tym brunatnym plamieniu w 3dpt??? Wkladka byla czysta, tylko resztki luteiny sa jasnobezowe

• Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nic lekarz kazał zrobić krew po 48h zeby byl ewidentny wynik. Poczekam do jutra dam rade. Musze dać rade.

Mała Mi
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 1 wrote:
    A zobaczcie dziewczyny brałyscie po transferze i encorton, który mi kazali odstawić. Brałyście estrofem acard itp. a ja nic. Ja miałam tylko luteine 3x2tabletki i bromergon. nic wiecej..;/ dziwi mnie to tez.

Kochana kazda klinika mi inne praktyki, nie zamartwiaj sie tym, jedyne co mnie troche niepokoi to dosc mala dawka luteiny

‹‹ 519 520 521 522 523 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ