IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Konwalia wrote:Są dwie teorie dot. leków na wysoką prolaktyne. Jedni lekarze zalecają, żeby odstawić od razu jak jest ciąża a inni, żeby od razu nie odstawiac, tylko po woli zmniejszać dawkę.
Idę dzisiaj do sklepu po ananasa. :o)
Mnie wytlumaczyla, ze owszem, ale jak sie ma duza dawke to powoli. Co 2 dni zmiejszac o polowe dawke. Ja mam polowke tylko, wiec od razu mam przestac brac.
Ja tez kupliam ananasa musze sie z nim oswoic smakowo na razie, bo srednio lubie... -
Mała Mi rozumiem Twój ból, rozgoryczenie i lęk. Pomysl w ten sposob, ze jezeli fasolka tam jest, to niepotrzebnie narazasz ja na taki stres. Mysl pozytywnie. Trzymam mocno kciuki za jutrzejsza betę!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 08:48
-
Sama staram się trzymac kciuki Konwalia. Tylko wiesz co jest najgorsze.?? Ta myśl że on się zagnieździł że się udało że już było tak blisko i przestal sie rozwijać.. ta myśl że to wczesne poronienie mnie załamuje.. chyba wolała bym żeby beta wyszła od razu 0 niż czekać modlić sie a ona spada..Mała Mi
-
Niecieropliwa z jakiej okazji masz encorton? Ja mialam juz przy zwyklej stymulacji letrozolem w klinice. Ciekawe czy teraz tez dostane?
Mala Mi, po co sie chcesz katowac do jutra? Ja bym chyba zrobila dzis. Jesli spada to bedzie wiadomo juz dzis, a jesli nie to sie chociaz troche uspokoisz. Ja mam kolezanke (troche grubiutka) i miala okres normalny do 5 miesiaca. Zorientowala sie, ze jest w ciazy jak zemdlala z pracy i zabralo ja pogotowie do szpitala. To byla Jej 3 ciaza dodam, wiec wiedziala co i jak i nie zorientowala sie sama. Roznie bywa w zyciu.Konwalia, Moniaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mała Mi 1 wrote:Anatolka zdje sobie sprawe że są różnie przypadki. Kazdy organizm jest inny. Ale pomyśl krwawisz, beta spada.. co mysleć tylko jedno się nasuwa..;/
-
Daj Boże żebym się martwiła zupełnie niepotrzebnie.. Marze o tym jak o niczym innym by beta poszła do góry.
a słyszałyście o takim przypadku że beta po spadnięciu poszła do góry??Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 09:13
Mała Mi -
Anatolka wrote:Niecieropliwa z jakiej okazji masz encorton? Ja mialam juz przy zwyklej stymulacji letrozolem w klinice. Ciekawe czy teraz tez dostane?
Ja encorton dostalam dopiero przy crio bralam 2xdziennie estrofem i raz dziennie encorton, a po transferze encorton kazali zwiekszyc do 1,5 tabletki a estrofem zmniejszyc do 1 dziennie. Dodatkowo 1 zastrzyk fragminu dziennie i 1 acard, no i luteina rano 1x200, w poludnie 1x200 i wieczorem 2x100. Od siebie dolozylam magnez 2 razy dziennie, nospe max 3xdziennie, kwas foliowy i 2xdziennie relanium
-
Mała Mi 1 wrote:Daj Boże żebym się martwiła zupełnie niepotrzebnie.. Marze o tym jak o niczym innym by beta poszła do góry.
a słyszałyście o takim przypadku że beta po spadnięciu poszła do góry??
ja czytałam kiedy na forum na grudniowych mamuśka gdzie dziewczynie spadła beta i teraz jest już w 8 mc.Konwalia lubi tę wiadomość
-
Mała Mi 1 wrote:A zobaczcie dziewczyny brałyscie po transferze i encorton, który mi kazali odstawić. Brałyście estrofem acard itp. a ja nic. Ja miałam tylko luteine 3x2tabletki i bromergon. nic wiecej..;/ dziwi mnie to tez.
Kochana kazda klinika mi inne praktyki, nie zamartwiaj sie tym, jedyne co mnie troche niepokoi to dosc mala dawka luteiny