X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Agniesiu, wiesz już kiedy punkcja?? Pewnie już bolą Cię jajniki z taką ilością??

Arlenko,widzę u Ciebie II ICSI na październik... na jakim jesteś etapie???

Martusiu, ogromne gratulacje - doczekałaś się, a chyba długo czekałaś...? To Twoja druga próba??
    najprawdopodobniej w czwartek ;) szczerze to nie jest źle, myślałam, że będą bardziej boleć ;)

mycha28 lubi tę wiadomość

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 tak wie ze go bioree nawet wczoraj mu mowilam. Ta noc byla dla mnie koszmarem. :(( poprostu moj zarodek sie nie rozwija.. :(chyba dlatego spadla moja beta. czuje taki bol. Taki wstret do siebie ze nawet nie potrafie utrzymac ciazy.... cud.. chyba nie realny...

Mała Mi
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są dwie teorie dot. leków na wysoką prolaktyne. Jedni lekarze zalecają, żeby odstawić od razu jak jest ciąża a inni, żeby od razu nie odstawiac, tylko po woli zmniejszać dawkę.

Idę dzisiaj do sklepu po ananasa. :o)

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzis mam 3 dpt wczesnea blastocysty bb, przy podcieraniu po porannym siusiu na papierze znalazlam resztki luteiny w kolrze bezowym i po aplikacji porannej luteiny palec tez bezowy...szyjka macicy jest twarda jak kamien co o tym myslicie??

• Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak mialam ale w 10dpt. Ty mozesz miec poprostu zagniezdzanie sie zarodka i wtedy tez masz lekkie plamienie .. bedzie dobrze napewno.

Mała Mi
  • Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam chyba sil.czytac wczesniejszych postow. Napiszcie mi w skrocie co z tym ananasem? Kiedy go jesc? Jakuego?

Mała Mi
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ananas ale tylko swiezy ma substancje wspomagajace zagniezdzenie, ale nie mozna tez przegiac w druga stronne bo pochlaniany w zbyt duzej ilosci dziala poronnie, wiec bez szalenstw najlepiej zaczac z 2 dni przed transferem na spokojnie po 2 plasterki i tak do 2-3 dpt

• Aga17070 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    libellula83 wrote:
    w sumie masz racje,moim zdaniem pozno ta moja beta,ale 12dpt wypada u mnie w sobote wiec labo zamkniete,a jak zrobie w piatek i nie daj Boze nie wyjdzie to i tak bede musiala zrobic w pn,bo w mojej klinice uparli sie na 14dpt i mam nawet napisane "pod zadnym pozorem nie wykonywac testu wczesniej".Mam tylko nadzieje,ze doczekam,nawet jako strzepek nerwow,z poobgryzanymi paznokciami,ale bez @
    u mnie każą w 14 dpt robić ale sikacza :) a Pan doktor przy transferze powiedział że tak jak u mnie 3 dniowe zarodki można szybciej zrobić z krwi :) w poprzedniej klinice przy 2 dniowych miałam zalecenie betowania w 12 dpt.

libellula83 lubi tę wiadomość

• Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahaaa. A wie ktos jak wyglada 2 transfer . Mam 1 mrozaczka . W jakim to jest czasie ??

Mała Mi
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi Ty nie myśl o criotransferze. Jeszcze nic nie przesadzone z Twoją ciążą. Myśl pozytywnie. Czasami krwawienia towarzyszą również prawidłowo przebiegajacej ciąży. A beta powtorna tak jak Sensiviera napisała czasami przez lekarzy nie jest zalecana...
    Criotransfer blastusi jest planowany na 4,5 dzień po owulacji - tak było u mnie.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia ile miałaś pobranych komórek i jaki miałaś estradiol przed punkcją, że wystąpiło u Ciebie ryzyko OHSS?

Bliźniaki są z nami :*
  • Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia staram sie myśleć pozytywnie, ale ta myśl maleje u mnie..;/;/;/ czyli jakięs 12dni po okresie będę musiała jechać na usg . bo wychodzi ze to właśnie był u mnie okres. bo w tych dniach miała dostać planowo. Fakt byl nie bolesny a ja zawsze w pierwsze dni umierałam i krótszy i mniej obfity. ale był.
    a ja moge go mieć teraz w tym cyklu??

Mała Mi
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zai2014 wrote:
    Konwalia ile miałaś pobranych komórek i jaki miałaś estradiol przed punkcją, że wystąpiło u Ciebie ryzyko OHSS?

Miałam pobranych 19 komórek, 16 było dojrzałych. W ostatnim dniu stymulacji o ile dobrze pamiętam estradiol miałam powyżej 9 000. Moje Amh 9,9, ale nikt nigdy u mnie nie zdiagnozowal PCOS.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala Mi słyszałam o przypadkach dziewczyn, które przez trzy miesiące w terminie @ miały plamienia... a były w ciąży.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No rzeczywiście- estradiol ogromny. Rozumiem, że Cię to jednak ominęło

Bliźniaki są z nami :*
  • Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale ja nie miałam plamień.. u mnie albo leciała żywa krew, albo takie dziwne skrzepy brązowe jak biegunka..;/;/ takie dziwne. to nie był taki zwykły okres ale to nie było plamienie..:( wiem dobrze.. ale czemu mi spadła beta z 55 na 48,3... ;/;/

Mała Mi
  • Aga17070 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 1 kiedy powtarzasz betę?

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Z uwagi na duże ryzyko hiperstymulacji w cyklu ze stymulacja nie miałam transferu.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMi ja na wizytye po pierwszej nieudanej probie umowilam sie na poczatku nastepnego cyklu, do crio mialam podchodzic w kolejnym bo od 2 dc mialam przyjmowac estradiol i encorton, ale nie czulam sie na silach i lekarz zgodzil sie bym dala sobie odsapnac jeszcze dodatkowy miesiac i w dniu w ktorym rozpoczal sie cykl, w ktorym mialam podchodzic do crio poplamilam ciut 1 dnia, 2 to juz w ogole nic praktycznie i mialam dylemat czy zaczac brac te leki do crio czy czekac az @ sie rozkreci bo niby za 1 dzien @ uznaje sie 1 dzien obfitego krwawienia, ale pomimo tego, ze tego 2 dc nic juz praktycznie nie plamilam to wzielam te leki i jak sie okazalo na usg 10 dc dobrze zrobilam, bo po'prostu po tej dawce hormonow moj organizm oszalal, tez zawsze mialam takie bole, ze po kilka ketonali forte musialam brac a tym razem nic, zero bolu a to jednak byla @

• Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga jutro mam powtórzyc bete poraz ostatni.. ;/

Mała Mi
‹‹ 518 519 520 521 522 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ