X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Agniesiu, wiesz już kiedy punkcja?? Pewnie już bolą Cię jajniki z taką ilością??

Arlenko,widzę u Ciebie II ICSI na październik... na jakim jesteś etapie???

Martusiu, ogromne gratulacje - doczekałaś się, a chyba długo czekałaś...? To Twoja druga próba??
    najprawdopodobniej w czwartek ;) szczerze to nie jest źle, myślałam, że będą bardziej boleć ;)

mycha28 lubi tę wiadomość

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 tak wie ze go bioree nawet wczoraj mu mowilam. Ta noc byla dla mnie koszmarem. :(( poprostu moj zarodek sie nie rozwija.. :(chyba dlatego spadla moja beta. czuje taki bol. Taki wstret do siebie ze nawet nie potrafie utrzymac ciazy.... cud.. chyba nie realny...

Mała Mi
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są dwie teorie dot. leków na wysoką prolaktyne. Jedni lekarze zalecają, żeby odstawić od razu jak jest ciąża a inni, żeby od razu nie odstawiac, tylko po woli zmniejszać dawkę.

Idę dzisiaj do sklepu po ananasa. :o)

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzis mam 3 dpt wczesnea blastocysty bb, przy podcieraniu po porannym siusiu na papierze znalazlam resztki luteiny w kolrze bezowym i po aplikacji porannej luteiny palec tez bezowy...szyjka macicy jest twarda jak kamien co o tym myslicie??

• Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak mialam ale w 10dpt. Ty mozesz miec poprostu zagniezdzanie sie zarodka i wtedy tez masz lekkie plamienie .. bedzie dobrze napewno.

Mała Mi
  • Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam chyba sil.czytac wczesniejszych postow. Napiszcie mi w skrocie co z tym ananasem? Kiedy go jesc? Jakuego?

Mała Mi
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ananas ale tylko swiezy ma substancje wspomagajace zagniezdzenie, ale nie mozna tez przegiac w druga stronne bo pochlaniany w zbyt duzej ilosci dziala poronnie, wiec bez szalenstw najlepiej zaczac z 2 dni przed transferem na spokojnie po 2 plasterki i tak do 2-3 dpt

• Aga17070 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    libellula83 wrote:
    w sumie masz racje,moim zdaniem pozno ta moja beta,ale 12dpt wypada u mnie w sobote wiec labo zamkniete,a jak zrobie w piatek i nie daj Boze nie wyjdzie to i tak bede musiala zrobic w pn,bo w mojej klinice uparli sie na 14dpt i mam nawet napisane "pod zadnym pozorem nie wykonywac testu wczesniej".Mam tylko nadzieje,ze doczekam,nawet jako strzepek nerwow,z poobgryzanymi paznokciami,ale bez @
    u mnie każą w 14 dpt robić ale sikacza :) a Pan doktor przy transferze powiedział że tak jak u mnie 3 dniowe zarodki można szybciej zrobić z krwi :) w poprzedniej klinice przy 2 dniowych miałam zalecenie betowania w 12 dpt.

libellula83 lubi tę wiadomość

• Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahaaa. A wie ktos jak wyglada 2 transfer . Mam 1 mrozaczka . W jakim to jest czasie ??

Mała Mi
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi Ty nie myśl o criotransferze. Jeszcze nic nie przesadzone z Twoją ciążą. Myśl pozytywnie. Czasami krwawienia towarzyszą również prawidłowo przebiegajacej ciąży. A beta powtorna tak jak Sensiviera napisała czasami przez lekarzy nie jest zalecana...
    Criotransfer blastusi jest planowany na 4,5 dzień po owulacji - tak było u mnie.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia ile miałaś pobranych komórek i jaki miałaś estradiol przed punkcją, że wystąpiło u Ciebie ryzyko OHSS?

Bliźniaki są z nami :*
  • Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia staram sie myśleć pozytywnie, ale ta myśl maleje u mnie..;/;/;/ czyli jakięs 12dni po okresie będę musiała jechać na usg . bo wychodzi ze to właśnie był u mnie okres. bo w tych dniach miała dostać planowo. Fakt byl nie bolesny a ja zawsze w pierwsze dni umierałam i krótszy i mniej obfity. ale był.
    a ja moge go mieć teraz w tym cyklu??

Mała Mi
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zai2014 wrote:
    Konwalia ile miałaś pobranych komórek i jaki miałaś estradiol przed punkcją, że wystąpiło u Ciebie ryzyko OHSS?

Miałam pobranych 19 komórek, 16 było dojrzałych. W ostatnim dniu stymulacji o ile dobrze pamiętam estradiol miałam powyżej 9 000. Moje Amh 9,9, ale nikt nigdy u mnie nie zdiagnozowal PCOS.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala Mi słyszałam o przypadkach dziewczyn, które przez trzy miesiące w terminie @ miały plamienia... a były w ciąży.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No rzeczywiście- estradiol ogromny. Rozumiem, że Cię to jednak ominęło

Bliźniaki są z nami :*
  • Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale ja nie miałam plamień.. u mnie albo leciała żywa krew, albo takie dziwne skrzepy brązowe jak biegunka..;/;/ takie dziwne. to nie był taki zwykły okres ale to nie było plamienie..:( wiem dobrze.. ale czemu mi spadła beta z 55 na 48,3... ;/;/

Mała Mi
  • Aga17070 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 1 kiedy powtarzasz betę?

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Z uwagi na duże ryzyko hiperstymulacji w cyklu ze stymulacja nie miałam transferu.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMi ja na wizytye po pierwszej nieudanej probie umowilam sie na poczatku nastepnego cyklu, do crio mialam podchodzic w kolejnym bo od 2 dc mialam przyjmowac estradiol i encorton, ale nie czulam sie na silach i lekarz zgodzil sie bym dala sobie odsapnac jeszcze dodatkowy miesiac i w dniu w ktorym rozpoczal sie cykl, w ktorym mialam podchodzic do crio poplamilam ciut 1 dnia, 2 to juz w ogole nic praktycznie i mialam dylemat czy zaczac brac te leki do crio czy czekac az @ sie rozkreci bo niby za 1 dzien @ uznaje sie 1 dzien obfitego krwawienia, ale pomimo tego, ze tego 2 dc nic juz praktycznie nie plamilam to wzielam te leki i jak sie okazalo na usg 10 dc dobrze zrobilam, bo po'prostu po tej dawce hormonow moj organizm oszalal, tez zawsze mialam takie bole, ze po kilka ketonali forte musialam brac a tym razem nic, zero bolu a to jednak byla @

• Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga jutro mam powtórzyc bete poraz ostatni.. ;/

Mała Mi
‹‹ 518 519 520 521 522 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ