IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Kabełka wrote:Temat wielokrotnie poruszany, ale powtórzę
AMH > 0,7 lub FSH < 15
Wiek poniżej 40
refundacja tylko na 3 stymulacje/ procedury.!!
Kabełka lubi tę wiadomość
-
mar2śka wrote:No i bądź tu mądry człowieku
Musimy próbować dalej !!
Masz już plan na kolejne podejście?? Jakieś badania dodatkowe może?
Póki co w styczniu laparaskopia z drożnościa i histeroskopia. To z lekarzrm mam ustalone. A ja bym chciała zbadać jeszcze mutacje, b12, kwas foliowy i homocysteine, tu dziewczyny mi podpowiadały te badania. Kariotypy mamy z mężem zrobione.
No i z takich podstaw nie miałam mycoplasmy i ureoplasmyteż musze to zrobić. Ponadto konsultacja w innej klinice z zupełnie innym lekarzem.
A ty jak tam? Próbojecie w Polsce?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2017, 13:45
Wysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 x ciąża pozam. natural.- usunięte oba jajowody;
3 Kliniki;
4 x ICSI, 8 transferów, 10 zarodków, 1 x cb
Ostani transfer 18.08.2020 r.
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
8dpt- beta 88; 10dpt- beta 234; 13dpt- beta 1199; 15dpt- beta 3100
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
1. USG Prenatalne z Sanco - zdrowa 👧
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
2021 r. - córka mój cały Świat -
Madagaskar wrote:Flowwer a ty jutro się dowiesz jak twoje kropeczki się rozwineły? Jutro też transfer dobrze pamiętam?
Ja dopiero bede wiedzieć w poniedziałek bo na 13.15 transfer a wcześniej kroplówki z intralipidu. Tak ja tu wkleiłam link o tych jonach wapnia. Ja też do dołożyłam do procedury koszt 200 zł więc jak ma pomóc choć trochę to dla czego by nie.
A ty bierzesz zwykłe q10 a lepsze co q10
http://parens.pl/artykul/koenzym/
O jonach wapnia
http://parens.pl/aktualnosc/wspomagana-aktywacja-oocytow/
http://zdrowie.dziennik.pl/dziecko/artykuly/454631,odzywcza-kapiel-dla-komorek-jajowych-pomaga-w-zaplodnieniu.html
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Oczywiście, będę jeszcze próbowała w nOvum mam nadzieję u dr Lewandowskiego. Jestem po wstępnych rozmowach, czekam na tel od Pani, która zajmuje się terminarzem dr L żeby ustalić konsultacje. Nie chcę podchodzić na miejscu po raz kolejny, nie widzę sensu. Myślę, że w okolicy marca zaczniemy w nOvum. Będę miała czas na badania, pewnie wszystkie od podstaw nas czekają. Nam tutaj sprawdzali tylko jakieś wirusówki, hormony-wszystkie za jednym razem bez podziału na dc, amh - nic specjalnego więcej. Zastanawiałam się, czy jeśli po wstępnym badaniu określili, że nasienie jest ok to czy przy głębszej diagnostyce może się okazać jednak inaczej? Jedno jest pewne jeśli są jakieś poważne błędy w kariotypach, mutacje itp to będziemy rozważać dawczynię/dawcę lub AZ...ale na to jeszcze jest czas.
-
Flowwer wrote:Ja dopiero bede wiedzieć w poniedziałek bo na 13.15 transfer a wcześniej kroplówki z intralipidu. Tak ja tu wkleiłam link o tych jonach wapnia. Ja też do dołożyłam do procedury koszt 200 zł więc jak ma pomóc choć trochę to dla czego by nie.
A ty bierzesz zwykłe q10 a lepsze co q10
http://parens.pl/artykul/koenzym/
O jonach wapnia
http://parens.pl/aktualnosc/wspomagana-aktywacja-oocytow/
http://zdrowie.dziennik.pl/dziecko/artykuly/454631,odzywcza-kapiel-dla-komorek-jajowych-pomaga-w-zaplodnieniu.html
Juz rozumiem tak co q10 bioreWysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 Kliniki;
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
mar2śka wrote:Oczywiście, będę jeszcze próbowała w nOvum mam nadzieję u dr Lewandowskiego. Jestem po wstępnych rozmowach, czekam na tel od Pani, która zajmuje się terminarzem dr L żeby ustalić konsultacje. Nie chcę podchodzić na miejscu po raz kolejny, nie widzę sensu. Myślę, że w okolicy marca zaczniemy w nOvum. Będę miała czas na badania, pewnie wszystkie od podstaw nas czekają. Nam tutaj sprawdzali tylko jakieś wirusówki, hormony-wszystkie za jednym razem bez podziału na dc, amh - nic specjalnego więcej. Zastanawiałam się, czy jeśli po wstępnym badaniu określili, że nasienie jest ok to czy przy głębszej diagnostyce może się okazać jednak inaczej? Jedno jest pewne jeśli są jakieś poważne błędy w kariotypach, mutacje itp to będziemy rozważać dawczynię/dawcę lub AZ...ale na to jeszcze jest czas.Wysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 Kliniki;
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
Madagaskar wrote:Też chcemy się umówić do dr Lewndowskiego, jak to wygląda? Terminy prwnie odległe?
-
mar2śka wrote:Jeszcze tego nie wiem, póki co to problem jest żeby w ogóle zgrać się z asystentką dr L. W przyszłym tygodniu ma do mnie dzwonić żeby ustalić termin. Jak będę wiedziała więcej to dam Ci znać jak to wygląda.
Ja tez chciałam się umówić do dr L. najpierw trzeba sie połaćzyć z jego asystentką (czekałam 40 min na linii) potem krótka rozmowa m.in cz były już wczęsnije proceduury etc, + info: oodzwonimy do Pani, czułam się jakby casting na wizytę przeprowadzali... -
Kotowa wrote:V. pisałam już wczoraj, jak bardzo mi przykro. Wiem doskonale, jak się czujesz
Walczymy od 2014, w międzyczasie byłam w ciąży, urodziłam córkę w 7-mym miesiącu i ją pochowałam. Po wszystkich badaniach spadł na nas wyrok mutacji męża. Jesteśmy już po 3 stymulacjach do IVF z selekcją zarodków. Na horyzoncie IVF z dawcą.
To wszystko wyczerpuje, zabiera energię i chęć do czegokolwiek. Pamiętaj, że mamy cudownych mężczyzn, którzy nas wspierają, którzy chcą dać nam dziecko, bez względu na to czy będzie biologicznie ich.
Wierzę, że nam się uda, jeśli nie tak, to inaczej. Trzymam za Was kciuki, odpocznijcie i walczcie, jest o co
V., Kotowa ciężko to czytać nawet...
jesteście obie tak silne...
Podziwiam, każdą z nas która przyjmuje kolejną (tak trudną) lekcję pokory i się nie załamuje... -
Bo do Lewandowskiego jest wlasnie casting. On bierze tylko ciezkie przypadki.
I on decyduje po tym jak asystentka mu przekaze Wasza historie czy bierze ten przypadek czy nie...
U mnie poszlo super szybko, od telefonu na infolinie do wizyty jakies 3 tyg.
Jednak nawet jakby potrzeba bylo poczekac dluzej to warto, pierwsza wizyta jest naprawde profesjonalna, lekarz bardzo zaangazowany w temat, bardzo mu zalezy zeby pomoc.
V. bardzo mi przykro, ze macie takie przezycia. Ja bym jednak probowala dalej z Waszym nasieniem. Moze los chcial Wam dac wskazowke ta ciaza, zebyscie sie nie poddawali.
Czy ktos wie co z shooa?KateB lubi tę wiadomość
Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI2.06.2017 crio
26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI26.09.2017 crio [*] 8tc
14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSIbrak mrozakow
22.03.2019 IMSI13.07.2019
-
niezapominajka2017 wrote:
Czy ktos wie co z shooa? -
V. cały czas o Tobie myślę... jesteś Fighterka podziwiam!
Dziewczyny polecam Panią Anię Wiśniewską (Asystentka Dr Lewandowskiego) od razu się z nią polubiłam i nie pamiętam, żebym tak długo czekała, ale ok byłam po nieudanym IFV u niego 2 lata temu na wizycie a dopiero teraz się zdecydowałam na 2 IVF. Pod koniec sierpnia kontakt wizyta po tygodniu, histeroskopia, komplet badan i dalej stymulacja... a dziś 7TC i modlę się o kolejny zdrowy tydzień...
Dokladnie tak jak pisze Niezapominajka to bardzo ambitny i pomocny Lekarz.
Nie wyobrażacie się jak On się ucieszył, że jest ❤️ aż mnie wyściskał... płakałam jak dziecko a On mówił cały czas, że to uzasadnione!
Ja to chyba się uspokoję jak Bąbel będzie dorosłyWiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2017, 16:32
Endometrioza Niedoczynność tarczycy Hashimoto
IVF 2015 1 cb
IVF 2017 2 Novum Pick up 19.10. ET 21.10.
1.11. Test pozytywny
12 dpt 165,6 14 dpt 236 16 dpt 412,9 18dpt 1337 20dpt 2.129 25dpt 10.178 25 dpt ❤️
Termin porodu 04.07.2018 -
V Wy nie mozecie sie poddać, nie wy nie nie nie ❤️
Może to słabe pocieszenie wiem że Twoja ciąża była bardziej zaawansowana ale ja przy drugiej mojej nieprawidłowej ciąży jak się dowiedziałam krzyczałam na korytarzu w szpitalu, poprostu się darłam że nie wierze i i że nie przeżyje znowu tego,dlaczego znowu nas to spotkało... daliśmu rade jesteśmu tu i przeżliśmy inne trudne chwile dwa nie udane in vitro i nie wiem co nas jeszcze czeka
Ściska Cie mocnoWysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 Kliniki;
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
Hej.
Zaczynamy 2 IVF. Dzisiaj miałam podana elonvę we wtorek podgląd. Miała któreś z was ten lek? Jak reagowałyście?
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
V. wrote:Dzięki...
Kotowa, mój mąż czytał Twoją wypowiedź i też Ci za nią dziękuje. Pyta jaką mutację ma Twój partner?
Kotowa pisala bo sie jej pytalam : mam nadzieje ze sie nie obrazi jak napisze
mąż ma transolakcję zrównoważoną między dwoma chromosomami. Przekazana daje zespół wad genetycznych. Ryzyko przekazania to 50:50,Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
V. wrote:Dziękuję dziewczyny za pamięć. U mnie niestety bez happy endu... Serduszko przestało bić
Wcześniej nie byłam w stanie się odezwać, musiałam wyjść z szoku i to przepłakać...
Dla mojego męża to była ostatnia szansa na biologiczne dziecko... Byliśmy już tak blisko... 3.5 roku naprawdę trudnej walki i jesteśmy w punkcie wyjścia... Równo za miesiąc, w Wigilię, chcieliśmy się cieszyć tą ciążą z całym światem... Chce mi się wyć, że musimy zaczynać wszystko od początku
Świat jest ku.ewsko niesprawiedliwy...
Madlenka, naprawdę się cieszę, że chociaż Ty z nas dwóch przyniosłaś dobre wieści.dopiero co doczytałam... tak bardzo mi przykro
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
Cierpliwa trzymaj sie w tym szpitalu, mam nadzieje ze juz lepiej sie czujesz!
Lady_E trzymam kciuki za udana stymulacje!Cccierpliwa lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Dzieki dziewczyny :* jestem po 4 kroplowkach i zastrzyku z heparyny... brzuch nadal wzdety i boli ale juz sie troche lepiej ruszac potrafie bo w nocy jak jechalam do szpitala ti nawet z tym ciezko bylo...
Na usg widoczna woda i powiekszone jajniki...
Narazie lekarze mowia ze do poniedzialku postawia mnie na nogi... zobaczymy... klinika w weekend nie pracuje wiec oni sie dopiero dowoedza i podejma decyzje odnosnie transferu w poniedzialek...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700