IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny. Jestem po wizycie. W 19dp5dt moje wyniki to:
Estradiol 4873 pg/ml
Progesteron 88 ng/ml
Beta 12154!
Przyrost ogromny... Stwierdzono też w usg pęcherzyk 8mm. Niestety to nie wszystko, mam liczne torbiele i jajniki ok 7cm każdy... Dr mówi że wygląda na hiperstymulacje. Jutro mam zrobić morfologia I próby wątrobowe I dzwonić.
Boli mnie brzuch, choć to do wytrzymania i ciężko mi się oddycha. Szybko mam zadyszke. Myślałam że to już objaw ciąży. Czy któraś z was miała hiper będąc już w ciąży??
Mum2b, Alrauna1987, Kotowa, magda_31, mięsko, Flowwer, jasmina6 lubią tę wiadomość
PCOS, niedoczynność, problem męski
2 x IUI, 2017 próba IVF, ICSI + PICSI
4.12 start / 15.12 pick up 4 jaj/ 20.12 podany 1 5d orzeszek/ 7dpt beta 55.5/10dpt beta 284 -
Kozisina wrote:Hej dziewczyny. Jestem po wizycie. W 19dp5dt moje wyniki to:
Estradiol 4873 pg/ml
Progesteron 88 ng/ml
Beta 12154!
Przyrost ogromny... Stwierdzono też w usg pęcherzyk 8mm. Niestety to nie wszystko, mam liczne torbiele i jajniki ok 7cm każdy... Dr mówi że wygląda na hiperstymulacje. Jutro mam zrobić morfologia I próby wątrobowe I dzwonić.
Boli mnie brzuch, choć to do wytrzymania i ciężko mi się oddycha. Szybko mam zadyszke. Myślałam że to już objaw ciąży. Czy któraś z was miała hiper będąc już w ciąży??
Co do hiperki to niestety nic nie pomogę bo nie miałam. -
Mum2b wrote:Emke wizyte mam dopiero w srode stad sie martwie nie wiem czemu lekarz tak mi napisal
-
Bella93 wrote:Mam wrazenie ze bladzi po omacku.
Kilka razy zmienial mi dawki lekow, zaplanowane na ten sam transfer, bez zmiany zadnych wynikow. Raz zalecal sie szczepic, raz nie. Jak sie zaszczepilam i mlr zamiast rosnac spadlo to nie wiedzial co ma ze mna zrobic. Moje ogolne wrazenie po prawie roku kontaktu z docentem jest takie, ze idzie jakims schematem i jak to sie nie uda to dalej strzela slepakami.4 lata walki, 3 nieudane transfery
leczenie immuno JP i...
crio 7dpt 58,78 9dpt 104,23 12dpt 540,27
2019 naturalsik
-
Mum2b, też mi się wydaje że skoro już bierzesz to odstawienie w 6tc jest ryzykowne. Z drugiej strony dobrze jest brać leki pod kontrolą lekarza - przegadaj to z nim albo.. zmień lekarza?XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
❄❄
1 VI 2014 Aniołek [*] -
Estradiol 4873 pg/ml
Progesteron 88 ng/ml
Beta 12154!
Ja dostałam "lekkiej" hiperki, jak to stwierdził lekarz po dodatniej becie około 10 dpt... Nie wiedziałam, co się dzieje, bo nie miałam tak jak inne Dziewczyny silnych bóli..miałam tak jak Ty, że brakowało mi tchu, szczególnie jak mówiłam, i miałam powiększony brzuch, ale to już od stymulacji, tylko trochę mi się powiększył i miałam wrażenie, że mam wodę w brzuchu,...taki basenik;)
Okazało się, że miałam 3,5 cm wody w otrzewnej, jeden jajnik 9,5 cm a drugi ponad 8 cm. Wszystkie badania (morfologia itd.) w normie. Miałam odstawić estrogen i pić dużo wody... po kilku dniach woda zeszła i było duuużo lepiej:) jajninki do tej pory mam powiększone i przez to od samego początku ciąży miałam większy brzuch;) tzn. jajniki teraz są dużo mniejsze, ale większe niż zazwyczaj i jak idę do lekarzy, to mówię, że miałam hiperkę, żeby się nie zdziwili;P
Z Czlowiekiem wszystko oki:D jajniki czasami czuję, szczególnie przy kichaniu, ale da się to znieśćtrzymam kciuki za to, żeby hiperka się nie rozwinęła i za serduszko:D
Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
26.09 transfer 2 zarodków 8A
8 dpt beta 19,37, 10dpt 51,88 13 dpt 198,7 17dpt 833,9
-
czar-nula wrote:Nie rozumiem jak mógł Ci kilka razy zmieniać dawki leków do jednego transferu?! Chyba że miałaś jakieś wątpliwości po wizycie i się z nim kontaktowałaś mailowo bądź telefonicznie a to zmienia postać rzeczy. Ja ogólnie bardzo go polecam, nie naciąga na drogie badania, zleca tylko potrzebne na sam początek, ew. w razie niepowowdzenia będzie zlecał dalej, jest pierwszym lekarzem, który zrobił ze mną szczegółowy wywiad, sięgnął dwóch pokoleń wstecz. A wysyłanie recept pocztą to już dla mnie totalna abstrakjcja, z którą się nigdy nie spotkałam u żadnego lekarza. Ja polecam, mimo że jeszcze mi nie pomógł.
Przy przedostatnim et (po szczepieniach) mowil ze jak sie nie uda, to MUSZE zrobic kolejne 2szczepienia i dopiero wtedy moge myslec o et, oczywiscie encorton.
Po czym po et, na wizycie stwierdził, ze moge podchodzic i doszczepic sie dopiero w ciazy, najlepiej jakby w ogole nie brala encortonu, no i oczywiscie wszystko bez powtarzania badan,
Na wlasna reke sprawdzalam NK, ktore po encortonie i intralipidzid zmiejszyly sie tylko o 3% (na 21% z 24%) i mlr, ktory przed szczepieniami wynosil 21% a po szczepieniach 0% - "dziwne to, to niech pani probuje teraz bez szczepien". Po prostu strzela, nie zleca badan ktore potwierdza badz wyklucza dzialanie lekow. Gdybym nie zrobila mlr to najprawdopodobniej wydalabym kolejne 2tys na szczepienia, ktore u mnie przynosza odwrotny skutek niz powinny...
Edit: choc nie moge powiedziec, bo serdeczny jest i na poczatku naszej "znajomosci" tez bylam zadowolona i polecalabym go kazdej parze, ktora szuka immunologa.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 16:01
-
Estradiol 4873 pg/ml
Progesteron 88 ng/ml
Beta 12154!
Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo; -
Malwas wrote:Kozisina gratulację pęcherzyka! Oby ta hiperka minęłą, trzeba pić dużo wody. Widzę, że mamy podobny problem z płodnością, ja również PCOS, mąż słabe nasienie i doktor nam zaproponował PICSI. Jaką dawką byłaś stymulowana jeśli mogę zapytać? Ja jestem właśnie w trakcie stymulacji do 1 procedury, 112 iu menopuru.PCOS, niedoczynność, problem męski
4.12 start / 15.12 pick up 4 jaj/ 20.12 podany 1 5d orzeszek/ 7dpt beta 55.5/10dpt beta 284 -
Dziewczyny pisalam tutaj we wrzesniu jak podeszlam do pierwszego IVF,nie udało sie nie bylo nawet proby zagniezdzenia..jestem po 5 imseminacjach ,2 byly udane ale skonczyly sie poronieniem ,Dzis pisze do Was bo zaszlam naturalnie po 3 latach staran,kiedy juz przestalam wierzyc a jednak zycie zaskoczylo mnie jak nigdy wczesniej.Beta 64.Nie poddawajacie sie nigdy ,nie przestancie wierzyc w cud
:* Aha ,mam 40 lat
ka_tarzyna, Erl, lipcowka86, Dana721, Mum2b, sylwia80, ania8306, Sabinkak, niezapominajka2017, mięsko, Natka-matka wariatka :), Bella93, Muchacha, Flowwer, Alrauna1987, lena7, ninkali, Malwas, Asia_88, jasmina6, ślązaczka, Stiffi, Yoselyn82, Aguśkaaa, anakonda, sylvuś, gosia81 lubią tę wiadomość
2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥
-
Faktycznie z tego co Bella pisze , to cos nie tak z wiedzą docenta, mam wrazenie jakby troche to leczenie odbywało sie na "chybił-trafił" , nie tak to powinno wyglądac,
Kozisina Betka naprawde imponująca! Jeszcze raz gratulacje!Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:) -
Promyczek39 kciuki, cieszę się, że zaskoczyło
Pamiętam Cię chyba jeszcze w wątku IUI.promyczek 39 lubi tę wiadomość
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
Promyczek gratulacje
takie przykłady jak Twój dodają wiary w cuda!
Kozisina, gratulacjeco do hiperki - mój lekarz mówił, że jeśli hiperka wystąpi to właśnie najbardziej prawdopodobne że w ciąży, więc to nie zawsze zaraz po punkcji, ale może i częściej pod wpływem dodatkowych hormonów które w ciąży są produkowane. Z tego co się orientuję, to niekiedy jest wskazana hospitalizacja, ale generalnie hiperka nie ma negatywnego wpływu na rozwój ciąży. Dbaj o siebie, pij dużo wody i izotoników/elektrolitów, dziewczyny polecają też dietę białkową i nutridrinki dostępne w aptece. Trzymam kciuki, aby hiperka szybko minęła!
promyczek 39 lubi tę wiadomość
XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
❄❄
1 VI 2014 Aniołek [*] -
Estradiol 4873 pg/ml
Progesteron 88 ng/ml
Beta 12154!
Boli mnie brzuch, choć to do wytrzymania i ciężko mi się oddycha. Szybko mam zadyszke. Myślałam że to już objaw ciąży. Czy któraś z was miała hiper będąc już w ciąży??Hasimoto, niedrożność jajowodów,
23.06.2017 - punkcja- dzień taty
28.06.2017 - Transfer
7dpt - beta 74, 9 dpt - beta 253, 14 dpt - beta 1749,
16 dpt - beta 3500, 19 dpt - beta 11000, 21 dpt- beta 19000
21.07 Jest serduszko ❤
08.03 Jest z Nami nasz cud -
Estradiol 4873 pg/ml
Progesteron 88 ng/ml
Beta 12154!
Boli mnie brzuch, choć to do wytrzymania i ciężko mi się oddycha. Szybko mam zadyszke. Myślałam że to już objaw ciąży. Czy któraś z was miała hiper będąc już w ciąży??mięsko lubi tę wiadomość
Corka - 2018
Syn - 2021 -
Mum2b wrote:Kozisina idziemy prawie leb w leb, dzis mam 21dpt i beta 12356:) Martwi mnie ta luteina, nie wiem czemu lekarz chce odstawic, no nic dowiem sie w srode.
Ty też 1 blastka?
Powiem Wam że ten wzrost aż dziwnie wielki. Dr mówi że mogą dwa serca zabić... Choć to moze hiper ma wpływ?PCOS, niedoczynność, problem męski
4.12 start / 15.12 pick up 4 jaj/ 20.12 podany 1 5d orzeszek/ 7dpt beta 55.5/10dpt beta 284