X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK wrote:
    A co do Invimed Wwa, do mnie lekarz dzwonil po pozytywnej becie. Za pierwsza wizyte usg kiedy ogladalismy pecherzyk nie placilam,ale za druga serduszkowa juz tak.

Dzięki za przypomnienie ;) Nie pamiętałam czy wizyta "pęcherzykowa" była płatna.

b4ipuen.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za informacje. Ech... kolejny przykład, że jak człowiek się nie zapyta, to lekarz nic nie powie z własnej woli. Jakby człowiek co miesiąc był w takiej sytuacji ;)

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia, a u kogo się leczysz ?? Ja u dr. Rokickiego i myślałam , że on jest najbardziej roztargniony ze wzglęgu na dużą ilość pacjentek.
    Dziewczyny z Invimedu mam pytanko - kiedy miałyście info jakiej "jakości" macie mrożaczka. Ja wiem tylko, żę mam 1 eskimoska i tyle ;(

b4ipuen.png
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia w ubieglym roku mnie lekarz informowal, ze beta bezplatna za 9dni u nich. Wiec na pewno mozna ja zrobic za darmo. Za to za wizyte jak to nazywacie pecherzykowa placilam 160zl. I mimo dwoch procedur nikt nie mowil mi, ze moge odebrac jakas karte wypisowa.
    Doslownie jak bysmy pisaly o roznych klinikach, a dotyczy to niestety jednej.

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikolay ja jestem pacjentka dr Rokickiego. Takiej informacji juz nie otrzymasz. Sama musisz do dr zadzwonic i sie zapytac.
    Ja w dniu transferu bylam poinformowana, ze 1 zarodek idzie do mrozenia. I bylo to dla mnie oczywiste, ze go mam. Po porodzie zaczelam myslec o rodzenstwie dla malego i z mezem zdecydowalismy, ze w nastepnym roku pojedziemy po mrozaczka. Zadzwonilam do dr podpytac o jedna rzecz i zapytalam przypadkowo o zarodek, a dr mi mowi, ze zamrozenia nie bylo. Bylam wkurzona niesamowicie. Caly rok zylam w przekonaniu, ze rodzenstwo czeka a tu taka niespodzianka. Wiec w styczniu podchodze do kolejnej procedury.

• GabiK Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A sorki,sprostowanie. Sprawdzilam w kalendarzu, 2tyg po becie byla wizyta usg i juz platna. Kolejna mialam juz u swojego gina. Karte wypisu odebralam w troche dziwnych okolicznosciach. Zadzwonili z kliniki i kazali przyjechac odebrac. Po ok 2tyg pojechalam a panie byly zdziwione,bo mimo tel karty nie bylo. Musialam czekac az ja dr wypisze. I dopiero przy tej okazji dowiedzialam sie,ze mam tylko 1 mrozaczka. Wczesniej przy transferze lekarz pokazywal mi zdjecia 8 zarodkow, dwa mialam podane,wiec myslalam,ze reszta jest na zimowisku. Nikt do mnie nie dzwonil i o niczym nie informowal.Podobnie po punkcji mial dzwonic lekarz i poinformowac ile komorek mamy. Ale tez zero info. Teraz juz mnie to tak nie telepie,bo pierwsza procedura zakonczyla sie sukcesem,wiec moglabym mu rece ozlocic,ale wtedy bardzo sie tym brakiem informacji denerwowalam. Oczywiscie mowa o Invimedzie Wwa :-)

2r8ri09ksg9rle49.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    Konwalia w ubieglym roku mnie lekarz informowal, ze beta bezplatna za 9dni u nich. Wiec na pewno mozna ja zrobic za darmo. Za to za wizyte jak to nazywacie pecherzykowa placilam 160zl. I mimo dwoch procedur nikt nie mowil mi, ze moge odebrac jakas karte wypisowa.
    Doslownie jak bysmy pisaly o roznych klinikach, a dotyczy to niestety jednej.
    Rok temu (wrzesień 2013) miałam tz.wypis w formie kilku zdań na kartce A4 - nie wiem czy nie dostałam tego, bo napisałam pisemną prośbę o wszystkie badania jakie zrobiłam u nich (nie chciałam ponawiać tych samych badań, które były mi potrzebne dla lekarza prowadzącego ciąże). Po 6 miesiącach po poronieniu czyli koniec lipca zgłosiłam się na kolejną procedurę. W sierpniu już dostałam wypis jak się patrzy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2014, 20:49

b4ipuen.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się leczę u doktora Dworniaka. W takim razie w poniedziałek idę na betę do kliniki i piszę smsma do doktorka z prośbą o kontakt po otrzymaniu wyników - z nadzieją, że przez tel umówi mnie na wizytę "pęcherzykową" ;)

Mikolay ja nie mam już mrozaczków :( Informację, że udało się zamrozić zarodek dostałam smsem, ale bez szczegółów o jakości. Sms przyszedł 7 dni po punkcji.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia, nie wiem jak dr.Dworniak, ale dr. Rokickiemu nie musiałam przypominać :) Panie przy pobieraniu poinformowały mnie, że będdzie dzwonił mój doktor, albo lekarz dyżurny. Na Usg "pęcherzykowe" miałam się sama umówić, dzwoniąc na recepcję ;)

b4ipuen.png
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwsza procedure robilam w pazdzierniku 2012, a druga w pazdzierniku 2013 i pierwsze od was slysze o karcie wypisowej. Przy czym wszystkie badania odebralam pieknie zapieczetowane w koperte na dolnej recepcji.

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bylo identycznie. Lekarz sam dzwonil z wynikiem bety.

• MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    Ja pierwsza procedure robilam w pazdzierniku 2012, a druga w pazdzierniku 2013 i pierwsze od was slysze o karcie wypisowej. Przy czym wszystkie badania odebralam pieknie zapieczetowane w koperte na dolnej recepcji.
    Zapomniała dodać, że ja dostałam równiaż kartę leczenia. Coś pokręcili i zamiast badań,o które prosiłam dostałam kartę leczenia i wypis. Powiedziałam pani na recepcji, że nie o to prosiłam to zrobiła mi od ręki xero wszystkich badań niedpłatnie i przeprosiła ;)

b4ipuen.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny do mnie lekarz też dzwonił po wynikach hormonów, które miały potwierdzić owulacje do crio, ale wtedy napisał sobie karteczkę z datą i moim numerem telefonu. Teraz tego nie zrobił, więc dam sobie głowę odciąć, że nie zadzwoni sam. Ale skoro na na usg pęcherzykowe i tak trzeba się umawiać samodzielnie, to nie będę jednak lecieć na betę do kliniki. Lokalizacyjnie odpowiada mi inna przychodnia...
    Nie cierpię umawiać się telefonicznie na wizyty refundowane. Pani Cz. czy jej asystentce trochę to zajmuje zanim oddzwonią.

Mikolay troszkę już przeszłaś. [*]

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia na tą wizytę już nie umawiasz się z p. Cz :) Ta wizyta jest już traktowana jako ciążowa dlatego jak pisze GabiK jest płatna i nikt już nie wydziwia. Jak nie idziesz do kliniki to napisz sms'a do swojego lekarza prowadzącego o dodatniej becie. pamiętaj, że jesteśmy w programie rządowym i musimy ich informować np. o pogorszeniu stanu zdrowia. Ciąży nie musimy prowadzić w klinice, ale po porodzie (lub w moim przypadku przedwczenym urodzeniu) trzeba ich o wszystkim poinformować : przebieg ciąży itp. Mamy to w umowie.

Konwalia lubi tę wiadomość

b4ipuen.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie o Bromergon, brałyście go normalnie w czasie stymulacji (oczywiście te dziewczyny, które miały problemy z podwyższoną prl) czy jak się zaczęła stymulacja to już nie czy jak rozwiązał to wasz lekarz?

Ja mam podwyższoną i już jak mi wypisywał "wyciszacze" to go o to spytałam i powiedział, że to już nie ma wielkiego znaczenia i mogę odstawić. Dzień wcześniej byłam u endo (nie w klinice) i powiedziała, że mam brać póki nie ujrze II kresek. Brałam sobie nadal razem z wyciszaczami przez 10 dni (nie powiedziałam ginowi w klinice), ale z wyników z krwi był zadowolony, więc ten Bromek specjalnie nic nie namieszał. Ale teraz jak już zaczynam te faktyczne leki do stymulacji to nie wiem czy brać jak kazała endo czy odstawić, bo się coś rozkrzaczy...? Help ;)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikolay odnośnie pierwszego - ufffff ;)
    Na ostatnią wizytę u doktorka i tak muszę iść, bo niestety nie wystarczy mi duphastonu, więc wtedy poinformuję i zrobię ksera z pozytywnych bet :D

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIKOLAY wrote:
    W Invimedzie robią bętę w 9 dpt przy blastusi, a 12 dpt przy zarodku 2-3 dniowym (oczywiście za darmo przy refundacji). Lekarz dzwoni i podaje wyniki ok 13/14 -ej. Jeśli wynik jest pozytywny pierwsze podglądanie jest za 10/11 dni - szukanie zarodka, później jest jeszcze jedna wizyta za 7/10 dni (jeśli dobrze pamiętam, bo było to rok temu :). Nie pamiętam czy za pierwszą wizytę płaciłam, ale napewno za drugą 160 zł

Hmm ciekawe to.. u nas po 2 tyg na wlasny koszt trzeba bete robić.. i zastanawia mnie przecież to program rządowy więc chyba ściśle określa jakie badania są w jego ramach? czy się mylę? a wychodzi na to że to klinika sobie ustala bo w gyncentrum uzyskalam info ze za bete juz place we wlasnym zakresie..

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Viki26 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny proszę o szybką pomoc w rozszyfrowaniu
    Jutro w 2dc idę na LH, E2 i P...no właśnie co to P oznacza prolaktynę? progesteron?
    Jak wyniki będą ok to stymulacja od jutra od 21 :)

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam progesteron wczoraj i estradiol :) więc może i Ty też masz to samo... zrobiłam 2 pierwsze zastrzki stymulujące :) sama :) <dumna> ;)

Sysiaaaaa, Konwalia, libellula83 lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Viki26 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka Brawo za odwagę !
    A ten progesteron to teraz doczytałam że są dwa rodzaje 17-OH Progesteron (cokolwiek to znaczy) i PRG – Progesteron. To który robiłaś? Idę do laboratorium do szpitala miejskiego, wolę zdać się na siebie co mają mi badać

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
‹‹ 553 554 555 556 557 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ