X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    libellula83 wrote:

Konwalia a Twoja beta?Nie pochwalilas sie...

Wynik miał być po 20, ale jak zapytałaś, to sprawdziłam i jest wcześniej! ;)
    8 dpt - 88,9 mlU/ml
    Jak na ten etap to chyba OK? W poniedziałek idę powtórzyć.

Tosia 1981, MIKOLAY, kaarolaa, Sansivieria, GabiK, Lenuś, czarownica_tea, Ania_84, Fedra, libellula83, Justine lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Aga17070 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Wynik miał być po 20, ale jak zapytałaś, to sprawdziłam i jest wcześniej! ;)
    8 dpt - 88,9 mlU/ml
    Jak na ten etap to chyba OK? W poniedziałek idę powtórzyć.
    jest piękny! <3 gratulacje mamuśka :)!

Konwalia lubi tę wiadomość

• agnes.aa23 Znajoma

Wysłany: 8 listopada 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Progesteron na pewno jest bardzo ładny,a skoro beta już 3dpt coś wykazuje to wydaje mi się, że będzie już tylko przyrastać!!! Jesteś w rządowym programie czy komercyjnie robisz - i gdzie? Bo bardzo dokładnie Ci się przyglądają, ja po transferze miałam już tylko czekać 2 tyg.

Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź. Jestem w programie rządowym. Dbają o nas, nie ma co. Mam jeszcze dwa mrozaczki oceniane jako bardzo dobrej klasy ale tak bardzo bym chciała żeby się udało teraz... myślisz, że beta zaczęła rosnąc przez implantacje zarodka? po lek pzed punkcją brałam dokłądnie 11 dni temu...to moze byc pozostałość po tym?

• agnes.aa23 Znajoma

Wysłany: 8 listopada 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Progesteron na pewno jest bardzo ładny,a skoro beta już 3dpt coś wykazuje to wydaje mi się, że będzie już tylko przyrastać!!! Jesteś w rządowym programie czy komercyjnie robisz - i gdzie? Bo bardzo dokładnie Ci się przyglądają, ja po transferze miałam już tylko czekać 2 tyg.

i zapomnialam dodac ze robie w invikcie

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnes.aa23 wrote:
    Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź. Jestem w programie rządowym. Dbają o nas, nie ma co. Mam jeszcze dwa mrozaczki oceniane jako bardzo dobrej klasy ale tak bardzo bym chciała żeby się udało teraz... myślisz, że beta zaczęła rosnąc przez implantacje zarodka? po lek pzed punkcją brałam dokłądnie 11 dni temu...to moze byc pozostałość po tym?
    Kochana, co do bety, to nie mam absolutnie doświadczenia, bo jeszcze nigdy nie miałam dodatniej...zastrzyk na pęknięcie utrzymuje się do 10 dni, więc to już nie z zastrzyku to hcg ;)

age.png
    age.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnes naprawdę dbają o Was w tej Invikcie. Ja w programie rządowym po transferze nie miałam żadnej kontroli hormonów a betę robię na swój koszt.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2014, 18:36

natty85 lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Agnes naprawdę dbają o Was w tej Invikcie. Ja w programie rządowym po transferze nie miałam żadnej kontroli hormonów a betę robię na swój koszt.
    W Invimedzie robią bętę w 9 dpt przy blastusi, a 12 dpt przy zarodku 2-3 dniowym (oczywiście za darmo przy refundacji). Lekarz dzwoni i podaje wyniki ok 13/14 -ej. Jeśli wynik jest pozytywny pierwsze podglądanie jest za 10/11 dni - szukanie zarodka, później jest jeszcze jedna wizyta za 7/10 dni (jeśli dobrze pamiętam, bo było to rok temu :). Nie pamiętam czy za pierwszą wizytę płaciłam, ale napewno za drugą 160 zł

b4ipuen.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIKOLAY wrote:
    W Invimedzie robią bętę w 9 dpt przy blastusi, a 12 dpt przy zarodku 2-3 dniowym (oczywiście za darmo przy refundacji). Lekarz dzwoni i podaje wyniki ok 13/14 -ej. Jeśli wynik jest pozytywny pierwsze podglądanie jest za 10/11 dni - szukanie zarodka, później jest jeszcze jedna wizyta za 7/10 dni (jeśli dobrze pamiętam, bo było to rok temu :). Nie pamiętam czy za pierwszą wizytę płaciłam, ale napewno za drugą 160 zł

Mikolay ja leczę się w Invimedzie w Warszawie. A Ty piszesz o którym Invimedzie?

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Mikolay ja leczę się w Invimedzie w Warszawie. A Ty piszesz o którym Invimedzie?
    Tym samym :) Warszawa

b4ipuen.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIKOLAY wrote:
    Tym samym :) Warszawa

Hehe... To albo mnie lekarz nie poinformował, albo przez rok polityka się zmieniła ;)

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie poinformował :) Jestem na etapie pierwszego USG, które będzie w poniedziałek ;( I strasznie się boję

Konwalia, a dostałaś tel, że możesz odebrać kartę wypisową ?? Bo ja zawsze łaziłam na betę i zabierałam tego dnia kartę ( tak nawet sugerowała pani recepcjonistka )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2014, 19:49

b4ipuen.png
  • agnes.aa23 Znajoma

Wysłany: 8 listopada 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:

Dbaja, i mam nadzieje przyiesie to rezultat... :)

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikolay trzymam mocno kciuki za poniedziałek. Aby zarodek był w dobrym miejscu.
    Tak Kochana miałam taki tel i odebrałam dokumenty 1,5 miesiąca temu po punkcji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2014, 19:57

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • agnes.aa23 Znajoma

Wysłany: 8 listopada 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Kochana, co do bety, to nie mam absolutnie doświadczenia, bo jeszcze nigdy nie miałam dodatniej...zastrzyk na pęknięcie utrzymuje się do 10 dni, więc to już nie z zastrzyku to hcg ;)

a myslisz ze w 3 dpt mozliwe jest by delikatnie urosla???????? bo myslalam zawsze ze duzo pozniej

• MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Mikolay trzymam mocno kciuki za poniedziałek. Aby zarodek był w dobrym miejscu.
    Tak Kochana miałam taki tel i odebrałam dokumenty 1,5 miesiąca temu po punkcji.
    Oj.. zagapiłam się, bo masz w opisie crio ;)

b4ipuen.png
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chcę Wam przeszkadzać, tak sobie miło piszecie, ale może kogoś zainteresuje:

Jesteśmy od wczoraj zakwalifikowani do inv-f,
    rozpoczęcie procedury nastąpi w moim nowym cyklu - za ok. 2 tygodnie.

Będziemy mieć dodatkowo mrożone nasienie w najbliższym tygodniu-dwóch kiedy małżowi pasuje, a oprócz tego mamy oddać "świeże", już dużo później, w dniu łączenia komórek.

Usłyszeliśmy że biopsja to ponoć ostateczność, która skutkuje często słabymi plemnikami ale u nas jak najbardziej są normalne szanse uzyskać plemniki w wyniku leczenia patrząc na historię badań, brak upośledzeń pracy przysadki. U małża ponoć, leki od wcześniejszego androloga musiały wpłynąć na spadek testosteronu i problemy z ejakulacją.

GabiK, Beata.D, Fedra lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikolay a Ty dostałaś skierowanie od doktorka na betę, czy po prostu idziesz do kliniki i mówisz, że chcesz wykonać to badanie?

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Mikolay a Ty dostałaś skierowanie od doktorka na betę, czy po prostu idziesz do kliniki i mówisz, że chcesz wykonać to badanie?
    Po prostu idę ;) Do recepcji (I piętro) informujesz, że przyszłaś na Betę, poproszę Cię o dowód osobisty. Dostaniesz śmieszną karteczkę z pieczątką "badanie bezpłatne" ;)

b4ipuen.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla w takim razie wszystko jest na jak najlepszej drodze :-) Zycze gwiazdkowego prezentu w postaci wysokiej bety.

Konwalia, Mimbla lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do Invimed Wwa, do mnie lekarz dzwonil po pozytywnej becie. Za pierwsza wizyte usg kiedy ogladalismy pecherzyk nie placilam,ale za druga serduszkowa juz tak.

2r8ri09ksg9rle49.png
‹‹ 552 553 554 555 556 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ