IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
libellula83 wrote:
Konwalia a Twoja beta?Nie pochwalilas sie...
Wynik miał być po 20, ale jak zapytałaś, to sprawdziłam i jest wcześniej!
8 dpt - 88,9 mlU/ml
Jak na ten etap to chyba OK? W poniedziałek idę powtórzyć.Tosia 1981, MIKOLAY, kaarolaa, Sansivieria, GabiK, Lenuś, czarownica_tea, Ania_84, Fedra, libellula83, Justine lubią tę wiadomość
-
Sansivieria wrote:Progesteron na pewno jest bardzo ładny,a skoro beta już 3dpt coś wykazuje to wydaje mi się, że będzie już tylko przyrastać!!! Jesteś w rządowym programie czy komercyjnie robisz - i gdzie? Bo bardzo dokładnie Ci się przyglądają, ja po transferze miałam już tylko czekać 2 tyg.
Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź. Jestem w programie rządowym. Dbają o nas, nie ma co. Mam jeszcze dwa mrozaczki oceniane jako bardzo dobrej klasy ale tak bardzo bym chciała żeby się udało teraz... myślisz, że beta zaczęła rosnąc przez implantacje zarodka? po lek pzed punkcją brałam dokłądnie 11 dni temu...to moze byc pozostałość po tym? -
Sansivieria wrote:Progesteron na pewno jest bardzo ładny,a skoro beta już 3dpt coś wykazuje to wydaje mi się, że będzie już tylko przyrastać!!! Jesteś w rządowym programie czy komercyjnie robisz - i gdzie? Bo bardzo dokładnie Ci się przyglądają, ja po transferze miałam już tylko czekać 2 tyg.
i zapomnialam dodac ze robie w invikcie -
agnes.aa23 wrote:Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź. Jestem w programie rządowym. Dbają o nas, nie ma co. Mam jeszcze dwa mrozaczki oceniane jako bardzo dobrej klasy ale tak bardzo bym chciała żeby się udało teraz... myślisz, że beta zaczęła rosnąc przez implantacje zarodka? po lek pzed punkcją brałam dokłądnie 11 dni temu...to moze byc pozostałość po tym?
-
Konwalia wrote:Agnes naprawdę dbają o Was w tej Invikcie. Ja w programie rządowym po transferze nie miałam żadnej kontroli hormonów a betę robię na swój koszt.
-
MIKOLAY wrote:W Invimedzie robią bętę w 9 dpt przy blastusi, a 12 dpt przy zarodku 2-3 dniowym (oczywiście za darmo przy refundacji). Lekarz dzwoni i podaje wyniki ok 13/14 -ej. Jeśli wynik jest pozytywny pierwsze podglądanie jest za 10/11 dni - szukanie zarodka, później jest jeszcze jedna wizyta za 7/10 dni (jeśli dobrze pamiętam, bo było to rok temu . Nie pamiętam czy za pierwszą wizytę płaciłam, ale napewno za drugą 160 zł
Mikolay ja leczę się w Invimedzie w Warszawie. A Ty piszesz o którym Invimedzie? -
Chyba nie poinformował Jestem na etapie pierwszego USG, które będzie w poniedziałek ;( I strasznie się boję
Konwalia, a dostałaś tel, że możesz odebrać kartę wypisową ?? Bo ja zawsze łaziłam na betę i zabierałam tego dnia kartę ( tak nawet sugerowała pani recepcjonistka )Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2014, 19:49
-
Sansivieria wrote:Kochana, co do bety, to nie mam absolutnie doświadczenia, bo jeszcze nigdy nie miałam dodatniej...zastrzyk na pęknięcie utrzymuje się do 10 dni, więc to już nie z zastrzyku to hcg
a myslisz ze w 3 dpt mozliwe jest by delikatnie urosla???????? bo myslalam zawsze ze duzo pozniej -
Nie chcę Wam przeszkadzać, tak sobie miło piszecie, ale może kogoś zainteresuje:
Jesteśmy od wczoraj zakwalifikowani do inv-f,
rozpoczęcie procedury nastąpi w moim nowym cyklu - za ok. 2 tygodnie.
Będziemy mieć dodatkowo mrożone nasienie w najbliższym tygodniu-dwóch kiedy małżowi pasuje, a oprócz tego mamy oddać "świeże", już dużo później, w dniu łączenia komórek.
Usłyszeliśmy że biopsja to ponoć ostateczność, która skutkuje często słabymi plemnikami ale u nas jak najbardziej są normalne szanse uzyskać plemniki w wyniku leczenia patrząc na historię badań, brak upośledzeń pracy przysadki. U małża ponoć, leki od wcześniejszego androloga musiały wpłynąć na spadek testosteronu i problemy z ejakulacją.
GabiK, Beata.D, Fedra lubią tę wiadomość
-
Konwalia wrote:Mikolay a Ty dostałaś skierowanie od doktorka na betę, czy po prostu idziesz do kliniki i mówisz, że chcesz wykonać to badanie?
Konwalia lubi tę wiadomość