X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMisia wrote:
    A i jeszcze co do linii Neutral. Szampon jest o wiele lepszy niż te physiogele, mają też antyperspirant, balsamy i nawet płyn do płukania, który jest fajny bo bezzapachowy :)

Moze Wam sie wydac dziwne moje pytanie - ale czy one sie fajnie pienia? Lubie miec sporo piany jak sie myje :)

MisiaMisia lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • agnes.aa23 Znajoma

Wysłany: 7 listopada 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny- kiedy najszybiej zrobić test po transferze blastocysty??

• agnes.aa23 Znajoma

Wysłany: 7 listopada 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od dnia transferu mam czkawkę-chyba ze stresu :P a co u Was dziewczyny? ktora dzis testowala?

• agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnes.aa23 wrote:
    najlepiej to w 7-9dpt :)

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnes.aa23 wrote:

No ja radzę w 9dpt blastocysty, lekarza czasami radzą chwilę później.

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Moze Wam sie wydac dziwne moje pytanie - ale czy one sie fajnie pienia? Lubie miec sporo piany jak sie myje :)

Pytanie zupełnie na miejscu :) Bo np. Physiogel się specjalnie nie pieni i mnie to wkurza. Szampon się pieni, może nie jakoś szałowo ale ja mam długie włosy i jestem zadowolona. Żel pod prysznic też pod tym względem niczego sobie :)

Anatolka lubi tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ostatnio uzywam Nivea Baby 2w1 Szampon i plyn do kapieli. Jak dla mnie super - zadnych parabenow i innego swinstwa, bezpieczny dla dzieci od 1 m- ca. Przyzwoicie sie pieni, wlosy sa po nim super - blyszczace, mieciutkie i sie tak nie przetluszczaja jak po zwyklych szamponach (
    teraz glowe z powodzeniem moge myc co trzy dni, przy innych szamponach, na drugo dzien wygladalam jak obraz nedzy i rozpaczy), poza tym uzywam go jak zwyklego zelu po prysznic i zelu do twarzy. No i nie szczypie w oczy :p.
    W sumie warto poprobowac, jak seria z Rossmana by nie odpowiadala, to jest alternatywa ;) Choc ja nie probowalam - wiec nie moge powiedziec co lepsze. Nie mam porownania ;)

Anatolka, GabiK lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 05:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnes.aa23 wrote:

Ja zrobiłam 7 dpt blastusi test sikany o czułości 25 i wyszedł ;)

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMisia wrote:
    Pytanie zupełnie na miejscu :) Bo np. Physiogel się specjalnie nie pieni i mnie to wkurza. Szampon się pieni, może nie jakoś szałowo ale ja mam długie włosy i jestem zadowolona. Żel pod prysznic też pod tym względem niczego sobie :)

Ooo to super! :) ja mam poldlugie, ale podobno bardzo geste i jak mi sie cos nie pieni to mam dziwne wrazenie, ze nie myje i nie wiem czy juz wystarczajaco "wyszorowalam" te moje wlosy ;) z tego wlasnie powodu nie znosze kosmetykow lirene (kiedys mi ktos kupil zestaw w prezencie... Tego tez nie lubie - no chyba, ze pokaze palcem co chce) i i zuzycie tego to byla mordega... Ani odrobiny pianki, nawet jak duzo nalalam...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesli chodzi o szczesliwe daty to moja punkcja wypadła 31.03. czyli w moje urodziny :) i chyba tez dlatego wierzylam, ze sie uda :)

GabiK, Fedra lubią tę wiadomość

• Ginger84 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki :)

Dziś mam już lepszy nastrój. wczoraj mega żle się czułam strasznie bolał brzuch jajniki krzyże i nogi:/ tak jak przed @ wiec oczywiście mega dół. dzis jest juz lepiej na razie żadnych objawów. poza tym w końcu mężu w domu więc ogólnie nastrój lepszy:)
    Lece zaraz do rosmana po kosmetyki Neutral bo ja mam z rosmana ale chyba nie tak do konca sa naturalne bo lekko zapachowe..
    Załuję ze nie doczytałam wczesniej o tym ananasie bo pewnie bym tez stosowała.
    Staram się wsłuchiwać w swój organizm ale pewnie wiele rzeczy sobie wmawiam.
    Z jednej strony chce myslec pozytywnie a z drugiej boje sie nakrecac i rozczarowac.
    A jak dziewczyny czekajace na testowanie sobie radzicie?
    Ja jeszcze cały przyszły tydzien siedze i odpoczywam w domku.

Miłego dnia wam życzę :)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Viki26 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Zgodnie z Waszymi radami - stosowałam z rossmanna żel pod prysznic i szampon - linia bez parabenów, przed transferem piłam wino czerwone, po transferze zajadałam się ananasem. Nie używałam perfum, dezodorantów, makijaż bardzo delikatny.

Konwalia Gratuluje!! aż się wzruszyłam, a suwak super :)
    Mam pytanko, bo jutro zaczynam stymulację, ile dni przed transferem piłaś czerwone wino? od dnia punkcji? ja przy naturalnych cyklach piłam od początku cyklu do owulki i zawsze ładne endo miałam, no ale teraz to co innego.

Konwalia lubi tę wiadomość

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda79 wrote:
    Konwalia Gratuluje!! aż się wzruszyłam, a suwak super :)
    Mam pytanko, bo jutro zaczynam stymulację, ile dni przed transferem piłaś czerwone wino? od dnia punkcji? ja przy naturalnych cyklach piłam od początku cyklu do owulki i zawsze ładne endo miałam, no ale teraz to co innego.

A ja zaczynam dzis. Wieczorem mam pierwszy gonal i menopur. Wiesz juz ile dni bedzie to u Ciebie trwalo? Ja juz wzielam opakowanie antykoncepcji, pozniej 10 wyciszajacych gonapeptyli i od dzis wlasciwa stymulacja, na razie na 6 dni i w przyszly pt podgladanie, ale juz mi zapowiedzial, ze nie sadzi, zeby na tych 6 dniach sie skonczylo...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Viki26 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, która z was miała stymulację Cetrotide?
    Przeczytałam ulotkę Cetrotide i przeraziło mnie, że po wbiciu igły każą lekko cofnąć tłoczek strzykawki, jeśli pojawi się krew, opróżnić strzykawkę do zlewu, strzykawkę wyrzucić i wziąć nowe opakowanie. Masakra jakaś!
    Gin przepisał mi jeszcze drugi lek do stymulacji Gonal ale z nim raczej dam sobie radę:)

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • Viki26 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    A ja zaczynam dzis. Wieczorem mam pierwszy gonal i menopur. Wiesz juz ile dni bedzie to u Ciebie trwalo? Ja juz wzielam opakowanie antykoncepcji, pozniej 10 wyciszajacych gonapeptyli i od dzis wlasciwa stymulacja, na razie na 6 dni i w przyszly pt podgladanie, ale juz mi zapowiedzial, ze nie sadzi, zeby na tych 6 dniach sie skonczylo...

O to super, idziemy razem :) Ja też jestem juz po anty i po raz pierwszy czekałam z utęsknieniem na @ po ich odstawieniu, dopieo 4 dnia przyszła @ czyli wczoraj wieczorem. Póki co gin rozpisał mi na 7 dni leki Gonal i ten przerażający Cetroitide od 6dc, ja też w piątek idę na podglądanko i wtedy się dowiem co dalej:)

• Aga17070 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda79 wrote:
    Hej dziewczyny, która z was miała stymulację Cetrotide?
    Przeczytałam ulotkę Cetrotide i przeraziło mnie, że po wbiciu igły każą lekko cofnąć tłoczek strzykawki, jeśli pojawi się krew, opróżnić strzykawkę do zlewu, strzykawkę wyrzucić i wziąć nowe opakowanie. Masakra jakaś!
    Gin przepisał mi jeszcze drugi lek do stymulacji Gonal ale z nim raczej dam sobie radę:)
    ja miałam i robiłam tak jak każdy inny zastrzyk. Po cetroide może pojawić się obrzęk i swędzenie- które miałam codziennie.

Viki26 lubi tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda79 wrote:
    O to super, idziemy razem :) Ja też jestem juz po anty i po raz pierwszy czekałam z utęsknieniem na @ po ich odstawieniu, dopieo 4 dnia przyszła @ czyli wczoraj wieczorem. Póki co gin rozpisał mi na 7 dni leki Gonal i ten przerażający Cetroitide od 6dc, ja też w piątek idę na podglądanko i wtedy się dowiem co dalej:)

To fajnie :) w razie czego bedziemy medzic i marudzic we dwie ;)

Ja mialam troche inaczej. Nie czekalam na @ po antykoncepcji, tylko od razu po ostatniej tabletce anty dostalam zastrzyki wyciszajace na 10 dni tylko one, a od dzis mam je nadal i dodatkowo gonal i menopur do piatku. Okres mialam w tzw miedzyczasie.

Viki26 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda79 trochę naprostuję to co napisałaś... do stymulacji jest gonal, natomiast cetrotide powstrzymuje pęknięcie pęcherzyków.
    Zawsze się lekko cofa tłoczek aby zastrzyk nie poszesł w jakieś naczynie krwionośne, jest on typowo podskórny. Mi się nie zdarzyło jeszcze nigdy przenigdy aby wywalać zastrzyk...

Viki26 lubi tę wiadomość

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mialam cetrotide. Po nim faktycznie skora swedziala wokol miejsca podania. Mi maz robil zastrzyki, ale nie bylo z nim jakis wiekszych problemow. Tak samo sie go podawalo jak kazdy inny.

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa, masz rację, dzięki za sprostowanie :) dla mnie zastrzyk to zastrzyk :) i tak i tak sie boję.

Aga17070 robiłaś przy pępku?

Wczoraj się śmialiśmy, że przez ostatnie 2 lata starań wychodowałam sobie ładną oponke, więc jest w co wbijać :)

‹‹ 550 551 552 553 554 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ