SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Wiesz, że jest ważny. Ale czy wiesz, który, kiedy i dlaczego?
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMisia wrote:
    A i jeszcze co do linii Neutral. Szampon jest o wiele lepszy niż te physiogele, mają też antyperspirant, balsamy i nawet płyn do płukania, który jest fajny bo bezzapachowy :)

Moze Wam sie wydac dziwne moje pytanie - ale czy one sie fajnie pienia? Lubie miec sporo piany jak sie myje :)

MisiaMisia lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • agnes.aa23 Znajoma

Wysłany: 7 listopada 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny- kiedy najszybiej zrobić test po transferze blastocysty??

• agnes.aa23 Znajoma

Wysłany: 7 listopada 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od dnia transferu mam czkawkę-chyba ze stresu :P a co u Was dziewczyny? ktora dzis testowala?

• agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnes.aa23 wrote:
    najlepiej to w 7-9dpt :)

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnes.aa23 wrote:

No ja radzę w 9dpt blastocysty, lekarza czasami radzą chwilę później.

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Moze Wam sie wydac dziwne moje pytanie - ale czy one sie fajnie pienia? Lubie miec sporo piany jak sie myje :)

Pytanie zupełnie na miejscu :) Bo np. Physiogel się specjalnie nie pieni i mnie to wkurza. Szampon się pieni, może nie jakoś szałowo ale ja mam długie włosy i jestem zadowolona. Żel pod prysznic też pod tym względem niczego sobie :)

Anatolka lubi tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ostatnio uzywam Nivea Baby 2w1 Szampon i plyn do kapieli. Jak dla mnie super - zadnych parabenow i innego swinstwa, bezpieczny dla dzieci od 1 m- ca. Przyzwoicie sie pieni, wlosy sa po nim super - blyszczace, mieciutkie i sie tak nie przetluszczaja jak po zwyklych szamponach (
    teraz glowe z powodzeniem moge myc co trzy dni, przy innych szamponach, na drugo dzien wygladalam jak obraz nedzy i rozpaczy), poza tym uzywam go jak zwyklego zelu po prysznic i zelu do twarzy. No i nie szczypie w oczy :p.
    W sumie warto poprobowac, jak seria z Rossmana by nie odpowiadala, to jest alternatywa ;) Choc ja nie probowalam - wiec nie moge powiedziec co lepsze. Nie mam porownania ;)

Anatolka, GabiK lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 05:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnes.aa23 wrote:

Ja zrobiłam 7 dpt blastusi test sikany o czułości 25 i wyszedł ;)

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMisia wrote:
    Pytanie zupełnie na miejscu :) Bo np. Physiogel się specjalnie nie pieni i mnie to wkurza. Szampon się pieni, może nie jakoś szałowo ale ja mam długie włosy i jestem zadowolona. Żel pod prysznic też pod tym względem niczego sobie :)

Ooo to super! :) ja mam poldlugie, ale podobno bardzo geste i jak mi sie cos nie pieni to mam dziwne wrazenie, ze nie myje i nie wiem czy juz wystarczajaco "wyszorowalam" te moje wlosy ;) z tego wlasnie powodu nie znosze kosmetykow lirene (kiedys mi ktos kupil zestaw w prezencie... Tego tez nie lubie - no chyba, ze pokaze palcem co chce) i i zuzycie tego to byla mordega... Ani odrobiny pianki, nawet jak duzo nalalam...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesli chodzi o szczesliwe daty to moja punkcja wypadła 31.03. czyli w moje urodziny :) i chyba tez dlatego wierzylam, ze sie uda :)

GabiK, Fedra lubią tę wiadomość

• Ginger84 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki :)

Dziś mam już lepszy nastrój. wczoraj mega żle się czułam strasznie bolał brzuch jajniki krzyże i nogi:/ tak jak przed @ wiec oczywiście mega dół. dzis jest juz lepiej na razie żadnych objawów. poza tym w końcu mężu w domu więc ogólnie nastrój lepszy:)
    Lece zaraz do rosmana po kosmetyki Neutral bo ja mam z rosmana ale chyba nie tak do konca sa naturalne bo lekko zapachowe..
    Załuję ze nie doczytałam wczesniej o tym ananasie bo pewnie bym tez stosowała.
    Staram się wsłuchiwać w swój organizm ale pewnie wiele rzeczy sobie wmawiam.
    Z jednej strony chce myslec pozytywnie a z drugiej boje sie nakrecac i rozczarowac.
    A jak dziewczyny czekajace na testowanie sobie radzicie?
    Ja jeszcze cały przyszły tydzien siedze i odpoczywam w domku.

Miłego dnia wam życzę :)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Viki26 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Zgodnie z Waszymi radami - stosowałam z rossmanna żel pod prysznic i szampon - linia bez parabenów, przed transferem piłam wino czerwone, po transferze zajadałam się ananasem. Nie używałam perfum, dezodorantów, makijaż bardzo delikatny.

Konwalia Gratuluje!! aż się wzruszyłam, a suwak super :)
    Mam pytanko, bo jutro zaczynam stymulację, ile dni przed transferem piłaś czerwone wino? od dnia punkcji? ja przy naturalnych cyklach piłam od początku cyklu do owulki i zawsze ładne endo miałam, no ale teraz to co innego.

Konwalia lubi tę wiadomość

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda79 wrote:
    Konwalia Gratuluje!! aż się wzruszyłam, a suwak super :)
    Mam pytanko, bo jutro zaczynam stymulację, ile dni przed transferem piłaś czerwone wino? od dnia punkcji? ja przy naturalnych cyklach piłam od początku cyklu do owulki i zawsze ładne endo miałam, no ale teraz to co innego.

A ja zaczynam dzis. Wieczorem mam pierwszy gonal i menopur. Wiesz juz ile dni bedzie to u Ciebie trwalo? Ja juz wzielam opakowanie antykoncepcji, pozniej 10 wyciszajacych gonapeptyli i od dzis wlasciwa stymulacja, na razie na 6 dni i w przyszly pt podgladanie, ale juz mi zapowiedzial, ze nie sadzi, zeby na tych 6 dniach sie skonczylo...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Viki26 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, która z was miała stymulację Cetrotide?
    Przeczytałam ulotkę Cetrotide i przeraziło mnie, że po wbiciu igły każą lekko cofnąć tłoczek strzykawki, jeśli pojawi się krew, opróżnić strzykawkę do zlewu, strzykawkę wyrzucić i wziąć nowe opakowanie. Masakra jakaś!
    Gin przepisał mi jeszcze drugi lek do stymulacji Gonal ale z nim raczej dam sobie radę:)

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • Viki26 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    A ja zaczynam dzis. Wieczorem mam pierwszy gonal i menopur. Wiesz juz ile dni bedzie to u Ciebie trwalo? Ja juz wzielam opakowanie antykoncepcji, pozniej 10 wyciszajacych gonapeptyli i od dzis wlasciwa stymulacja, na razie na 6 dni i w przyszly pt podgladanie, ale juz mi zapowiedzial, ze nie sadzi, zeby na tych 6 dniach sie skonczylo...

O to super, idziemy razem :) Ja też jestem juz po anty i po raz pierwszy czekałam z utęsknieniem na @ po ich odstawieniu, dopieo 4 dnia przyszła @ czyli wczoraj wieczorem. Póki co gin rozpisał mi na 7 dni leki Gonal i ten przerażający Cetroitide od 6dc, ja też w piątek idę na podglądanko i wtedy się dowiem co dalej:)

• Aga17070 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda79 wrote:
    Hej dziewczyny, która z was miała stymulację Cetrotide?
    Przeczytałam ulotkę Cetrotide i przeraziło mnie, że po wbiciu igły każą lekko cofnąć tłoczek strzykawki, jeśli pojawi się krew, opróżnić strzykawkę do zlewu, strzykawkę wyrzucić i wziąć nowe opakowanie. Masakra jakaś!
    Gin przepisał mi jeszcze drugi lek do stymulacji Gonal ale z nim raczej dam sobie radę:)
    ja miałam i robiłam tak jak każdy inny zastrzyk. Po cetroide może pojawić się obrzęk i swędzenie- które miałam codziennie.

Viki26 lubi tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda79 wrote:
    O to super, idziemy razem :) Ja też jestem juz po anty i po raz pierwszy czekałam z utęsknieniem na @ po ich odstawieniu, dopieo 4 dnia przyszła @ czyli wczoraj wieczorem. Póki co gin rozpisał mi na 7 dni leki Gonal i ten przerażający Cetroitide od 6dc, ja też w piątek idę na podglądanko i wtedy się dowiem co dalej:)

To fajnie :) w razie czego bedziemy medzic i marudzic we dwie ;)

Ja mialam troche inaczej. Nie czekalam na @ po antykoncepcji, tylko od razu po ostatniej tabletce anty dostalam zastrzyki wyciszajace na 10 dni tylko one, a od dzis mam je nadal i dodatkowo gonal i menopur do piatku. Okres mialam w tzw miedzyczasie.

Viki26 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda79 trochę naprostuję to co napisałaś... do stymulacji jest gonal, natomiast cetrotide powstrzymuje pęknięcie pęcherzyków.
    Zawsze się lekko cofa tłoczek aby zastrzyk nie poszesł w jakieś naczynie krwionośne, jest on typowo podskórny. Mi się nie zdarzyło jeszcze nigdy przenigdy aby wywalać zastrzyk...

Viki26 lubi tę wiadomość

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mialam cetrotide. Po nim faktycznie skora swedziala wokol miejsca podania. Mi maz robil zastrzyki, ale nie bylo z nim jakis wiekszych problemow. Tak samo sie go podawalo jak kazdy inny.

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa, masz rację, dzięki za sprostowanie :) dla mnie zastrzyk to zastrzyk :) i tak i tak sie boję.

Aga17070 robiłaś przy pępku?

Wczoraj się śmialiśmy, że przez ostatnie 2 lata starań wychodowałam sobie ładną oponke, więc jest w co wbijać :)

‹‹ 550 551 552 553 554 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ