IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
MisiaMisia wrote:A i jeszcze co do linii Neutral. Szampon jest o wiele lepszy niż te physiogele, mają też antyperspirant, balsamy i nawet płyn do płukania, który jest fajny bo bezzapachowy
Moze Wam sie wydac dziwne moje pytanie - ale czy one sie fajnie pienia? Lubie miec sporo piany jak sie myjeMisiaMisia lubi tę wiadomość
-
Anatolka wrote:Moze Wam sie wydac dziwne moje pytanie - ale czy one sie fajnie pienia? Lubie miec sporo piany jak sie myje
Pytanie zupełnie na miejscu Bo np. Physiogel się specjalnie nie pieni i mnie to wkurza. Szampon się pieni, może nie jakoś szałowo ale ja mam długie włosy i jestem zadowolona. Żel pod prysznic też pod tym względem niczego sobieAnatolka lubi tę wiadomość
-
A ja ostatnio uzywam Nivea Baby 2w1 Szampon i plyn do kapieli. Jak dla mnie super - zadnych parabenow i innego swinstwa, bezpieczny dla dzieci od 1 m- ca. Przyzwoicie sie pieni, wlosy sa po nim super - blyszczace, mieciutkie i sie tak nie przetluszczaja jak po zwyklych szamponach (
teraz glowe z powodzeniem moge myc co trzy dni, przy innych szamponach, na drugo dzien wygladalam jak obraz nedzy i rozpaczy), poza tym uzywam go jak zwyklego zelu po prysznic i zelu do twarzy. No i nie szczypie w oczy :p.
W sumie warto poprobowac, jak seria z Rossmana by nie odpowiadala, to jest alternatywa Choc ja nie probowalam - wiec nie moge powiedziec co lepsze. Nie mam porownaniaAnatolka, GabiK lubią tę wiadomość
-
MisiaMisia wrote:Pytanie zupełnie na miejscu Bo np. Physiogel się specjalnie nie pieni i mnie to wkurza. Szampon się pieni, może nie jakoś szałowo ale ja mam długie włosy i jestem zadowolona. Żel pod prysznic też pod tym względem niczego sobie
Ooo to super! ja mam poldlugie, ale podobno bardzo geste i jak mi sie cos nie pieni to mam dziwne wrazenie, ze nie myje i nie wiem czy juz wystarczajaco "wyszorowalam" te moje wlosy z tego wlasnie powodu nie znosze kosmetykow lirene (kiedys mi ktos kupil zestaw w prezencie... Tego tez nie lubie - no chyba, ze pokaze palcem co chce) i i zuzycie tego to byla mordega... Ani odrobiny pianki, nawet jak duzo nalalam... -
nick nieaktualny
-
Dzień dobry dziewczynki
Dziś mam już lepszy nastrój. wczoraj mega żle się czułam strasznie bolał brzuch jajniki krzyże i nogi:/ tak jak przed @ wiec oczywiście mega dół. dzis jest juz lepiej na razie żadnych objawów. poza tym w końcu mężu w domu więc ogólnie nastrój lepszy:)
Lece zaraz do rosmana po kosmetyki Neutral bo ja mam z rosmana ale chyba nie tak do konca sa naturalne bo lekko zapachowe..
Załuję ze nie doczytałam wczesniej o tym ananasie bo pewnie bym tez stosowała.
Staram się wsłuchiwać w swój organizm ale pewnie wiele rzeczy sobie wmawiam.
Z jednej strony chce myslec pozytywnie a z drugiej boje sie nakrecac i rozczarowac.
A jak dziewczyny czekajace na testowanie sobie radzicie?
Ja jeszcze cały przyszły tydzien siedze i odpoczywam w domku.
Miłego dnia wam życzę -
Konwalia wrote:Zgodnie z Waszymi radami - stosowałam z rossmanna żel pod prysznic i szampon - linia bez parabenów, przed transferem piłam wino czerwone, po transferze zajadałam się ananasem. Nie używałam perfum, dezodorantów, makijaż bardzo delikatny.
Konwalia Gratuluje!! aż się wzruszyłam, a suwak super
Mam pytanko, bo jutro zaczynam stymulację, ile dni przed transferem piłaś czerwone wino? od dnia punkcji? ja przy naturalnych cyklach piłam od początku cyklu do owulki i zawsze ładne endo miałam, no ale teraz to co innego.
Konwalia lubi tę wiadomość
2014 ISCI1 cp 2015 crio 05.2015 ISCI2 2017 ISCI3 02.2018 ISCI4 2018 ...?i co teraz? -
Magda79 wrote:Konwalia Gratuluje!! aż się wzruszyłam, a suwak super
Mam pytanko, bo jutro zaczynam stymulację, ile dni przed transferem piłaś czerwone wino? od dnia punkcji? ja przy naturalnych cyklach piłam od początku cyklu do owulki i zawsze ładne endo miałam, no ale teraz to co innego.
A ja zaczynam dzis. Wieczorem mam pierwszy gonal i menopur. Wiesz juz ile dni bedzie to u Ciebie trwalo? Ja juz wzielam opakowanie antykoncepcji, pozniej 10 wyciszajacych gonapeptyli i od dzis wlasciwa stymulacja, na razie na 6 dni i w przyszly pt podgladanie, ale juz mi zapowiedzial, ze nie sadzi, zeby na tych 6 dniach sie skonczylo... -
Hej dziewczyny, która z was miała stymulację Cetrotide?
Przeczytałam ulotkę Cetrotide i przeraziło mnie, że po wbiciu igły każą lekko cofnąć tłoczek strzykawki, jeśli pojawi się krew, opróżnić strzykawkę do zlewu, strzykawkę wyrzucić i wziąć nowe opakowanie. Masakra jakaś!
Gin przepisał mi jeszcze drugi lek do stymulacji Gonal ale z nim raczej dam sobie radę2014 ISCI1 cp 2015 crio 05.2015 ISCI2 2017 ISCI3 02.2018 ISCI4 2018 ...?i co teraz? -
Anatolka wrote:A ja zaczynam dzis. Wieczorem mam pierwszy gonal i menopur. Wiesz juz ile dni bedzie to u Ciebie trwalo? Ja juz wzielam opakowanie antykoncepcji, pozniej 10 wyciszajacych gonapeptyli i od dzis wlasciwa stymulacja, na razie na 6 dni i w przyszly pt podgladanie, ale juz mi zapowiedzial, ze nie sadzi, zeby na tych 6 dniach sie skonczylo...
O to super, idziemy razem Ja też jestem juz po anty i po raz pierwszy czekałam z utęsknieniem na @ po ich odstawieniu, dopieo 4 dnia przyszła @ czyli wczoraj wieczorem. Póki co gin rozpisał mi na 7 dni leki Gonal i ten przerażający Cetroitide od 6dc, ja też w piątek idę na podglądanko i wtedy się dowiem co dalej:)2014 ISCI1 cp 2015 crio 05.2015 ISCI2 2017 ISCI3 02.2018 ISCI4 2018 ...?i co teraz? -
Magda79 wrote:Hej dziewczyny, która z was miała stymulację Cetrotide?
Przeczytałam ulotkę Cetrotide i przeraziło mnie, że po wbiciu igły każą lekko cofnąć tłoczek strzykawki, jeśli pojawi się krew, opróżnić strzykawkę do zlewu, strzykawkę wyrzucić i wziąć nowe opakowanie. Masakra jakaś!
Gin przepisał mi jeszcze drugi lek do stymulacji Gonal ale z nim raczej dam sobie radęViki26 lubi tę wiadomość
-
Magda79 wrote:O to super, idziemy razem Ja też jestem juz po anty i po raz pierwszy czekałam z utęsknieniem na @ po ich odstawieniu, dopieo 4 dnia przyszła @ czyli wczoraj wieczorem. Póki co gin rozpisał mi na 7 dni leki Gonal i ten przerażający Cetroitide od 6dc, ja też w piątek idę na podglądanko i wtedy się dowiem co dalej:)
To fajnie w razie czego bedziemy medzic i marudzic we dwie
Ja mialam troche inaczej. Nie czekalam na @ po antykoncepcji, tylko od razu po ostatniej tabletce anty dostalam zastrzyki wyciszajace na 10 dni tylko one, a od dzis mam je nadal i dodatkowo gonal i menopur do piatku. Okres mialam w tzw miedzyczasie.Viki26 lubi tę wiadomość
-
Magda79 trochę naprostuję to co napisałaś... do stymulacji jest gonal, natomiast cetrotide powstrzymuje pęknięcie pęcherzyków.
Zawsze się lekko cofa tłoczek aby zastrzyk nie poszesł w jakieś naczynie krwionośne, jest on typowo podskórny. Mi się nie zdarzyło jeszcze nigdy przenigdy aby wywalać zastrzyk...
Viki26 lubi tę wiadomość
-
Moniaa, masz rację, dzięki za sprostowanie dla mnie zastrzyk to zastrzyk i tak i tak sie boję.
Aga17070 robiłaś przy pępku?
Wczoraj się śmialiśmy, że przez ostatnie 2 lata starań wychodowałam sobie ładną oponke, więc jest w co wbijać2014 ISCI1 cp 2015 crio 05.2015 ISCI2 2017 ISCI3 02.2018 ISCI4 2018 ...?i co teraz?