X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA zaliczylam pierwszy siniak ze 2 dni temu, albo 3. Pokazalam pielegniarce w klinice i powiedziala, ze troche za nisko wbilam i dlatego sie zrobil. Zrobilam nizej, bo ja raczej mam mini oponeczke jak chwyce, wiec chcialam w innym miejscu juz, bo mialam odzastrzykowe kropeczki i zonk, zly pomysl i wlasnie siniak w efekcie...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, miejsce przy samym pepku jest dosc mocno ukrwione i unerwione. Mnie kazano zachowac odstep od pepka min tak na ok. 3 palce. A dalej to mozna wzdluz brzucha w lewo i w prawo. Najlepiej aplikowac raz z jednej raz z drugiej stronu brzucha.
    A z tymi zastrzykami, to nie taki diabel straszny jak go maluja. Ja jak wczoraj dostalam menopur mialam pojsc do zabiegowego, zeby powiedzieli co i jak. Przyszlam nie bylo nikogo, chcialam wejsc, mowi, ze poprosi. Ok. Czekalam 5,10,15 min., jak weszlam i zapytalam czy juz mozna i uslyszalam laskawe "przeciez mowilam, ze poprosze". To sie wkurzylam zabralam dupe do auta, na parkingu pomieszalam wszystko jak trzeba wg instrukcji, zaaplikowalam i po krzyku. Glupia nie jestem - mialabym sobie z zastrzykiem nie poradzic? A swoja laske niech sobie w buty wsadzi. A jaka bylam z siebie zadowolona. M - z instrukcja kontrolowal tylko czy wszystko robie tak jak napisali :p
    Wszystko dla ludzi. Choc nigdy o cos takiego bym sie nie podejrzewala ;)
    Jestesmy twardzielkami :)
    Acha i jeszce apropos poskladania sie tych wszystkich terminow, to jakby wszystko poszlo pomyslnie, to termin porodu mialabym w polowie lata, pomiedzy moimi imieninami, a urodzinami - mam na przestrzeni dwoch tygodni, zatem niewykluczone, ze zechce byc "mamusinym najwspanialszym prezentem". I moja kruszynka tez bylaby lwiatkiem jak mamusia :) Co ja mowie -"bylaby" - bedzie :)
    I jak tu watpic w powodzenie ;)

Viki26, GabiK, Tosia 1981, Beata.D, Fedra lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, ze u mnie sa mile panie pielegniarki :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Aga17070 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda tak mniej więcej odstęp od pępka na dwa palce.

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok, zapamiętałam, 2-3 palce od pępka :)

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was w tą obrzydliwą, deszczową sobotę :)
    Mam pytanie do dziewczyn, które robiły genetykę(kariotypy i mutacje męża przy obniżonych parametrach nasienia). Wczoraj odebraliśmy wyniki i chciałabym żeby ktoś na nie zerknął. Wiem, że na Was mogę liczyć- pisałam na "męskich sprawach" ale niestety na ten wątek chyba żadko ktoś zagląda.
    Oto wyniki męża, bo głównie o ich interpretację mi chodzi:
    Kariotyp- 46XY, CFTR-wynik ujemny,nie wykryto mutacji, i AZF- wynik prawidłowy. Stwierdzono obecność wszystkich wymienionych STS. Stwierdzono obecność sekwencji genu SRY.

Powiedzcie, czy wszystko jest OK? Nie wiem czy jest sens umawiać się jeszcze na wizytę do genetyka? Ta genetyka jest bardzo skomplikowana, raz wynik ujemny jest dobry, raz dodatni jest dobry... :D

Bliźniaki są z nami :*
  • agnes.aa23 Znajoma

Wysłany: 8 listopada 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIEWCZYNY jestem dzis 3dpt, mialam dzis pierwsza weryfikacje wynikow hormonow. Dzwonil lekarz i mowil ze wyniki sa super,jestesmy na dobrej drodze. beta 1.9; estradiol 1292 progesteron 17.56. mowila ze juz w czwartek bedzie wiadomo czy doszlo do implantacji. nie wiem czy te wyniki sa dobre nie mam zadnych objawow ze cos sie zagniezdza nic. tak sie boje. doradzcie,czy wyniki sa ok jak na 3 dpt

Sansivieria lubi tę wiadomość

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda79 wrote:
    Konwalia Gratuluje!! aż się wzruszyłam, a suwak super :)
    Mam pytanko, bo jutro zaczynam stymulację, ile dni przed transferem piłaś czerwone wino? od dnia punkcji? ja przy naturalnych cyklach piłam od początku cyklu do owulki i zawsze ładne endo miałam, no ale teraz to co innego.

Magda79 ja w cyklu transferowym nie miałam punkcji. Punkcja była 2 cykle wcześniej. Ze względu na duże ryzyko hiperstymulacji odroczono mój transfer. Winko w cyklu naturalnym, kiedy był transfer zaczęłam pić po pierwszym monitoringu. Wtedy to doktor potwierdził, że ovu będzie, to i transfer będzie. Jak by co to mój wykres jest aktywny i wszystko w uwagach tam napisałam.

Tak jak dziewczyny już pisały Gonal-F jest do stymulacji natomiast Cetrotide to tzw. antagonista - zatrzymuje pęknięcie pęcherzyków. Miałam leczenie identycznymi lekami. Zastrzyki z cetrotide wielu dziewczynom z forum przynosiły obrzęki, ale nie martw się. Mi obrzęk zniknął po około 1,5 tygodniu. Polecam obejrzenie filmików na youtubie jak i gdzie robić najlepiej zastrzyki z gonalu i z cetrotide.

Magda i Aga trzymam kciuki za Wasze stymulacje. Niech wszystko ładnie rośnie. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2014, 15:55

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Mani Koleżanka

Wysłany: 8 listopada 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Jestem po pierwszej nieudanej probie i chcialabym jakos poprawic jakosc komorek jajowych. Czy ktoras z Was cos wie o Q10. Co mowia na ten temat lekarze i jakie dawki nalezy brac?

2-e nieudane IUI
    10.2014 - IVF nieudane
    02.2015 - IVF nieudane
    12. 2015- IVF +
  • Aga17070 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia hehe :) ja już dawno po stymulacji :)

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe rzeczywiście. ;) Zmylił mi Twój post o stymulacji, ale teraz doczytałam, że jest w czasie przeszłym :D

Aga17070 lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Aga17070 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia u mnie 7 tc ;)

Konwalia lubi tę wiadomość

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa tak... Rzeczywiście, to Ty pytałaś kiedy iść na wizytę serduszkową <3 ;) Kiedy się wybierasz?

Aga17070 lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Aga17070 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Aaaa tak... Rzeczywiście, to Ty pytałaś kiedy iść na wizytę serduszkową <3 ;) Kiedy się wybierasz?
    w piątek 14 listopada :) to będzie 36 dpt :)

• libellula83 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga17070 wrote:
    Konwalia u mnie 7 tc ;)
    Masz jakies objawy kochana?Bo u mnie tylko piersi troche i bol zoladka,a tak to cisza i troche sie martwie,u mnie juz 6tc
    Konwalia a Twoja beta?Nie pochwalilas sie...

3bgzlmbjn0igw8vk.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli to będzie 8 tc. Niecały tydzień czekania jeszcze. Czytałam w internecie, że można już iść w 6 tc, ale jak rozumiem wtedy jest jeszcze możliwość, że serduszko nie będzie biło?

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Aga17070 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Czyli to będzie 8 tc. Niecały tydzień czekania jeszcze. Czytałam w internecie, że można już iść w 6 tc, ale jak rozumiem wtedy jest jeszcze możliwość, że serduszko nie będzie biło?
    ja byłam pod koniec 5, początek 6 i był tylko pęcherzyk. Lepiej poczekać tak do 30-35dpt.

• Aga17070 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    libellula83 wrote:
    Masz jakies objawy kochana?Bo u mnie tylko piersi troche i bol zoladka,a tak to cisza i troche sie martwie,u mnie juz 6tc
    Konwalia a Twoja beta?Nie pochwalilas sie...
    Nie martw się brakiem objawów :) pamiętaj że każda ciąża jest inna. Mnie trochę brzuch pobolewa, siusiam non stop, no i zasypiam na siedząco o 21 ;)

Konwalia, libellula83 lubią tę wiadomość

• Aga17070 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia możesz iść w 6 tc, tylko nie nastawiaj się że na pewno będzie zarodek czy serduszko. Możesz iść by wykluczyć ciąże pozamaciczną i troszkę się uspokoić ;) u mnie w klinice tak wyznaczają terminy wizyt: na 25 dpt- wizyta pęcherzykowa, 35 dpt- serduszkowa.

Konwalia lubi tę wiadomość

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnes.aa23 wrote:
    DZIEWCZYNY jestem dzis 3dpt, mialam dzis pierwsza weryfikacje wynikow hormonow. Dzwonil lekarz i mowil ze wyniki sa super,jestesmy na dobrej drodze. beta 1.9; estradiol 1292 progesteron 17.56. mowila ze juz w czwartek bedzie wiadomo czy doszlo do implantacji. nie wiem czy te wyniki sa dobre nie mam zadnych objawow ze cos sie zagniezdza nic. tak sie boje. doradzcie,czy wyniki sa ok jak na 3 dpt
    Progesteron na pewno jest bardzo ładny,a skoro beta już 3dpt coś wykazuje to wydaje mi się, że będzie już tylko przyrastać!!! Jesteś w rządowym programie czy komercyjnie robisz - i gdzie? Bo bardzo dokładnie Ci się przyglądają, ja po transferze miałam już tylko czekać 2 tyg.

age.png
    age.png
‹‹ 551 552 553 554 555 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ