Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • MartaMartaMarta Ekspertka
    Postów: 141 50

    Wysłany: 15 września 2018, 15:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, odebrałam wynik subpopulacji limfocytów, moje nk to 15%, czy taki wynik może utrudniać implantacje?
    Biorę steryd od dwóch miesięcy (z powodu niezwiązanego z ivf) więc wcześniej pewnie wynik był wyższy :(
    W tym tygodniu mam crio, to moje drugie podejście. Czy przy takim wyniki transfer może się udać? Czy w tym przypadku powinnam mieć intralipid? Bardzo się martwię :(

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2018, 15:31

    Starania ponad 2 lata
    30 lat, AMH 0,88, V Leiden +, NK 15%
    ivf sierpień :( crio wrzesień :( grudzień :)
    w4sqs65gto9pmrq3.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 września 2018, 16:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć wrote:
    Ja to nawet lekarza sie nie pytam, tylko w rejestracji zglaszam

    A mnie zawsze lekarz pyta. Nie ma czegoś takiego jak zgłaszanie w rejestracji..

  • 83xxx Autorytet
    Postów: 666 605

    Wysłany: 16 września 2018, 07:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do sprzedania 1 op Lutinusa za 120 zł.

    n5bjdmw.png
    sbo114n.png
  • niezapominajka2017 Autorytet
    Postów: 4486 2371

    Wysłany: 16 września 2018, 09:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bao wrote:
    zdarza się, mój tak miał, niby to rokowało dobrze, poza tym najwyższa klasa, ale się nie udało.

    Bao co lekarze mowia o Twojej andenomiozie? Czy to ona mogla byc przyczyna braku implantacji? Czy cos chca albo moga z tym zrobic?

    Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
    8.03.2017 IVF :( :( ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
    5.05.2017 ICSI :( 2.06.2017 crio :( 26.06.2017 crio :( :(
    28.07.2017 ICSI :( 26.09.2017 crio [*] 8tc :( :( 14.02.2018 crio [*] 6tc :( :(
    20.04.2018 ICSI :( brak mrozakow
    22.03.2019 IMSI :( 13.07.2019 :(
  • Bao Przyjaciółka
    Postów: 85 51

    Wysłany: 16 września 2018, 10:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka2017 wrote:
    Bao co lekarze mowia o Twojej andenomiozie? Czy to ona mogla byc przyczyna braku implantacji? Czy cos chca albo moga z tym zrobic?

    Mój lekarz prowadzący z kliniki nie wypowiadał się na temat możliwych przyczyn - wiadomo, po jednym transferze nie można nic wyrokować, większości z nas się nie udaje za pierwszym razem.

    Na razie problemem u mnie są wyniki poprzedniej stymulacji (2 zdegenerowane komórki, 3 niedojrzałe - na 7 wszystkich) - teraz jestem na krótkim protokole, jak będzie podobnie, to pewnie niewiele można zrobić, bo suplementy biorę, brałam już przed poprzednim in vitro, mam wysoki poziom witaminy D, parę miesięcy temu odstawiłam produkty, na które mam nietolerancje pokarmowe, ogarniam jelita, co zasugerował mi dr Olek z Miracolo w czasie telefonicznej konsultacji, maksymalnie ograniczyłam gluten i nabiał, co zasugerowała mi dietetyk, bo są prozapalne.. Endometrioza mi nie dokucza. Ale wiadomo, w gruncie rzeczy z rezerwą i jakością komórek niewiele da się zrobić.

    Co do samej adenomiozy, konsultowałam ją po nieudanym IVF, robiłam dokładne USG na bardzo dobrym sprzęcie + miałam konsultację z dr Olkiem. Obaj ginekolodzy zgodnie stwierdzili, że próbować z ivf, że to nie jest jakaś straszna adenomioza.

    A Ty co planujesz, Niezapominajko?

    Ur.1985: endometrioza jajnikowa i otrzewnowa III st, adenomioza, zatykające się jajowody, AMH 1,4 (2016)->1,19 (2017)->0,85 (2019), FSH - 11 (2019), komórki słabej jakości - repetitive immature oocyte syndrome (IOS) w IVF. Mąż OK.

    wiosna 2018 - długi protokół ->
    7 komórek:
    3 niedojrzałe (2 GV, 1 MI),
    2 zdegenerowane (Liza),
    2 dojrzałe (MII)
    (IMSI)->1 zarodek (transfer moruli M.1 w 3 dobie) :(

    jesień 2018 - krótki protokół ->
    6 komórek:
    4 niedojrzałe (MI),
    1 zdegenerowana (Liza),
    1 dojrzała (MII)
    -> nie zapłodniła się -> 0 zarodków

    IVF KD?
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 września 2018, 10:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_ wrote:
    A mnie zawsze lekarz pyta. Nie ma czegoś takiego jak zgłaszanie w rejestracji..

    Oj no przecież L4 pisane są na drukach lekarza i on musi mieć nad tym kontrolę i podbija imienną pieczątką ale jak ufa osobom, które piszą za niego to nawet go pewnie nie pytają czy mogą komuś wypisać tyle a tyle dni.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 września 2018, 12:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    fujitsu wrote:
    Oj no przecież L4 pisane są na drukach lekarza i on musi mieć nad tym kontrolę i podbija imienną pieczątką ale jak ufa osobom, które piszą za niego to nawet go pewnie nie pytają czy mogą komuś wypisać tyle a tyle dni.

    Wiem wiem :) spoko.

  • niezapominajka2017 Autorytet
    Postów: 4486 2371

    Wysłany: 16 września 2018, 16:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bao wrote:
    Mój lekarz prowadzący z kliniki nie wypowiadał się na temat możliwych przyczyn - wiadomo, po jednym transferze nie można nic wyrokować, większości z nas się nie udaje za pierwszym razem.

    Na razie problemem u mnie są wyniki poprzedniej stymulacji (2 zdegenerowane komórki, 3 niedojrzałe - na 7 wszystkich) - teraz jestem na krótkim protokole, jak będzie podobnie, to pewnie niewiele można zrobić, bo suplementy biorę, brałam już przed poprzednim in vitro, mam wysoki poziom witaminy D, parę miesięcy temu odstawiłam produkty, na które mam nietolerancje pokarmowe, ogarniam jelita, co zasugerował mi dr Olek z Miracolo w czasie telefonicznej konsultacji, maksymalnie ograniczyłam gluten i nabiał, co zasugerowała mi dietetyk, bo są prozapalne.. Endometrioza mi nie dokucza. Ale wiadomo, w gruncie rzeczy z rezerwą i jakością komórek niewiele da się zrobić.

    Co do samej adenomiozy, konsultowałam ją po nieudanym IVF, robiłam dokładne USG na bardzo dobrym sprzęcie + miałam konsultację z dr Olkiem. Obaj ginekolodzy zgodnie stwierdzili, że próbować z ivf, że to nie jest jakaś straszna adenomioza.

    A Ty co planujesz, Niezapominajko?


    Mnie operowal dr Olek. Tez wdrozylam to wszystko co napisalas, juz od maja jak 4ta procedura sie nie udala :(
    To powodzenia, zeby druga procedura sie udala &&&
    Zaczelas juz?

    Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
    8.03.2017 IVF :( :( ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
    5.05.2017 ICSI :( 2.06.2017 crio :( 26.06.2017 crio :( :(
    28.07.2017 ICSI :( 26.09.2017 crio [*] 8tc :( :( 14.02.2018 crio [*] 6tc :( :(
    20.04.2018 ICSI :( brak mrozakow
    22.03.2019 IMSI :( 13.07.2019 :(
  • Bao Przyjaciółka
    Postów: 85 51

    Wysłany: 17 września 2018, 18:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka2017 wrote:
    Mnie operowal dr Olek. Tez wdrozylam to wszystko co napisalas, juz od maja jak 4ta procedura sie nie udala :(
    To powodzenia, zeby druga procedura sie udala &&&
    Zaczelas juz?

    Zaczęłam, stymuluję się. Znów słabo, na USG widoczne cztery takie w miarę pęcherzyki + dwa malutkie. Szkoda gadać. Jeżeli będą jakieś zarodki, to będę miała sztuczną menopauzę na trzy miesiące i dopiero wtedy transfer. Miałaś może w ten sposób?

    Ur.1985: endometrioza jajnikowa i otrzewnowa III st, adenomioza, zatykające się jajowody, AMH 1,4 (2016)->1,19 (2017)->0,85 (2019), FSH - 11 (2019), komórki słabej jakości - repetitive immature oocyte syndrome (IOS) w IVF. Mąż OK.

    wiosna 2018 - długi protokół ->
    7 komórek:
    3 niedojrzałe (2 GV, 1 MI),
    2 zdegenerowane (Liza),
    2 dojrzałe (MII)
    (IMSI)->1 zarodek (transfer moruli M.1 w 3 dobie) :(

    jesień 2018 - krótki protokół ->
    6 komórek:
    4 niedojrzałe (MI),
    1 zdegenerowana (Liza),
    1 dojrzała (MII)
    -> nie zapłodniła się -> 0 zarodków

    IVF KD?
  • niezapominajka2017 Autorytet
    Postów: 4486 2371

    Wysłany: 17 września 2018, 21:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bao wrote:
    Zaczęłam, stymuluję się. Znów słabo, na USG widoczne cztery takie w miarę pęcherzyki + dwa malutkie. Szkoda gadać. Jeżeli będą jakieś zarodki, to będę miała sztuczną menopauzę na trzy miesiące i dopiero wtedy transfer. Miałaś może w ten sposób?

    Tak, dokladnie taki plan ma moja pani doktor. U kogo sie leczysz?
    Teraz bede wcierala testosteron przez 3 miesiace.
    Jaki mialas protokol?

    Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
    8.03.2017 IVF :( :( ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
    5.05.2017 ICSI :( 2.06.2017 crio :( 26.06.2017 crio :( :(
    28.07.2017 ICSI :( 26.09.2017 crio [*] 8tc :( :( 14.02.2018 crio [*] 6tc :( :(
    20.04.2018 ICSI :( brak mrozakow
    22.03.2019 IMSI :( 13.07.2019 :(
  • Ewka1700 Autorytet
    Postów: 1044 273

    Wysłany: 18 września 2018, 08:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, widzę, że wiele z Was korzystała z pomocy Miracolo Clinic ?
    Jak wrażenia ? Klinika godna polecenia ? Zastanawiam się gdzie zrobić laparoskopię, endo II stopień, myślę, że zrosty, bez torbieli - chyba, że małe - niewidoczne na USG. Proszę również napisać jakie koszty ponosiłyście jeśli chodzi o laparoskopie ??

    endometrioza IV
    starania od 2016 r.
    Marzec 2019 ICSI :(
    Marzec 2020 CP
    usunięty prawy jajowód
  • Sierściucha Autorytet
    Postów: 814 853

    Wysłany: 18 września 2018, 12:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może podpowiecie coś, mam pierwsze wyniki od Paśnika, 17 pażdziernika, więc jakby ktoś chciał się zamienić i miał wcześniejszą do oddania to ja chętnie :)

    Ocena cytokin i współczynnika Th1 / Th2
    Interferon gamma ↓ 934,0 pg/ml 2046,6 — 4738,0
    TNF alfa ↑ 4557,0 pg/ml 1208,3 — 4156,1
    Interleukina 10 ↑ 3465,0 pg/ml 695,6 — 3048,4
    Interleukina 4 62,0 pg/ml 20,0 — 80,6
    Interleukina 5 ↓ 17,0 pg/ml 20,0 — 59,8
    Interleukina 2 ↑ 318,0 pg/ml 20,0 — 62,5
    Wskaźnik IFN/IL4 ↓ 15,1 ratio 36,7 — 175,0
    Wskaźnik TNF/IL4 73,5 ratio 19,7 — 149,5
    Wskaźnik IFN/IL10 ↓ 0,3 ratio 1,2 — 3,0
    Wskaźnik TNF/Il10 1,3 ratio 0,7 — 2,8

    0ba2188e07.png
  • Sierściucha Autorytet
    Postów: 814 853

    Wysłany: 18 września 2018, 13:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miało być wizyta dopiero u Pasnika 17.10.

    0ba2188e07.png
  • japonka Autorytet
    Postów: 2234 2280

    Wysłany: 18 września 2018, 13:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co kojarzę 2 ma być nisko a 10 wysoko. U Ciebie myślę że 10 równoważy. I TNF za wysoki. Ja mam koło 2000, dał mi Encorton póki co tylko.

    a5526252e0.png

    38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • Sierściucha Autorytet
    Postów: 814 853

    Wysłany: 19 września 2018, 07:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dzięki, jeszcze czekam na resztę badań.
    Zobaczymy czy coś wyjdzie :)

    0ba2188e07.png
  • mar2śka Autorytet
    Postów: 1813 1408

    Wysłany: 19 września 2018, 16:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ! Mam pytanie. Podpytałam w recepcji o wyniki bo wizytę u lekarza mam dopiero 5.10. I coś mi się wydaje, że tarczyca świruje. Ciężko mi dobrać dawki. Ostatnio miałam tsh 2,7 i lekarz zasugerował żeby zwiekszyć dawkę więc zwiększyłam. Dzisiaj okazuje się, że tsh wg norm labu w norge jest poniżej normy 0,21 (kryteria w norwegii od 0,35) a fT4 11 (norma 9-19). Z tego co wyczytałam w tym artykule http://www.uczkin.pl/storage/files/seminaria/Zaburzenia-endokrynologiczne-w-ci%C4%85%C5%BCy.pdf norma ft4 w 3 trymestrze jest od 9,15-15,88 a tsh od 0,1-2,65 . Chyba nie ma sie co kierować ogólną normą bo dla kobiet w ciąży są inne. I zgłupiałam już bo nie wiem... czy jest ok czy nie?

    redken lubi tę wiadomość

    km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Scent86 Autorytet
    Postów: 986 1181

    Wysłany: 19 września 2018, 17:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:
    Hej dziewczyny ! Mam pytanie. Podpytałam w recepcji o wyniki bo wizytę u lekarza mam dopiero 5.10. I coś mi się wydaje, że tarczyca świruje. Ciężko mi dobrać dawki. Ostatnio miałam tsh 2,7 i lekarz zasugerował żeby zwiekszyć dawkę więc zwiększyłam. Dzisiaj okazuje się, że tsh wg norm labu w norge jest poniżej normy 0,21 (kryteria w norwegii od 0,35) a fT4 11 (norma 9-19). Z tego co wyczytałam w tym artykule http://www.uczkin.pl/storage/files/seminaria/Zaburzenia-endokrynologiczne-w-ci%C4%85%C5%BCy.pdf norma ft4 w 3 trymestrze jest od 9,15-15,88 a tsh od 0,1-2,65 . Chyba nie ma sie co kierować ogólną normą bo dla kobiet w ciąży są inne. I zgłupiałam już bo nie wiem... czy jest ok czy nie?
    Marska mi od poczatku tarczyca szalala, nawet dzwonili z luxmed i proponowali karetke ze wysla :P latalam do endokrynoliga non stop... co tydsien robilam badania az w koncu sie unormowalo... samo.... podobno tarczyca szaleje w ciazy i jesli nie masz ojawow takich jak kolatania serca, dusznosci i mroczki przed oczami to jest ok. Dla porownania moja tarczyca od poczatlu ciazy byla 0.001, wahala sie tak do maks 0.01, teraz 0.38.

    atdci09kxlp3hm83.png


    05.2016, 10.2016 - ciąże pozamaciczne :(
    07.2016 - 5 tc. c.b. :(
    30.10.2017 -I IMSI- 2 x 3dniowe - c.b.
    11.12.2017 - crio - 2 x 3dniowe- c.b.
    04.2018 - ciąża naturalna - CUDZIE TRWAJ
    04.01.2019 - nasze marzenie się spełniło - synek
  • Bao Przyjaciółka
    Postów: 85 51

    Wysłany: 19 września 2018, 17:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka2017 wrote:
    Tak, dokladnie taki plan ma moja pani doktor. U kogo sie leczysz?
    Teraz bede wcierala testosteron przez 3 miesiace.
    Jaki mialas protokol?

    Leczę się w klinice A. u lekarza Ch. w Krk ;) Tym razem krótki protokół.

    O tym testosteronie nie słyszałam, próbowałam coś znaleźć teraz w necie, ale nie znajduję. Na co ma wpłynąć? Kciukasy za Ciebie!

    Ur.1985: endometrioza jajnikowa i otrzewnowa III st, adenomioza, zatykające się jajowody, AMH 1,4 (2016)->1,19 (2017)->0,85 (2019), FSH - 11 (2019), komórki słabej jakości - repetitive immature oocyte syndrome (IOS) w IVF. Mąż OK.

    wiosna 2018 - długi protokół ->
    7 komórek:
    3 niedojrzałe (2 GV, 1 MI),
    2 zdegenerowane (Liza),
    2 dojrzałe (MII)
    (IMSI)->1 zarodek (transfer moruli M.1 w 3 dobie) :(

    jesień 2018 - krótki protokół ->
    6 komórek:
    4 niedojrzałe (MI),
    1 zdegenerowana (Liza),
    1 dojrzała (MII)
    -> nie zapłodniła się -> 0 zarodków

    IVF KD?
  • AnetaM Debiutantka
    Postów: 8 0

    Wysłany: 19 września 2018, 18:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mam pytanie czy ktoś z was tak miał.
    Zaczęłam IVF 07.09.18 wieczorem zastrzyki menopur dawka 300 od 11.09.18 z rana zastrzyk cetrotide 0.25. Pierwsza wizyta 14.09 i lewy jajnik ok 16 pęcherzyków prawy 18 zmniejszono mi dawkę do 150 menopur. W poniedziałek wszystkich pęcherzyków naliczyli ok 40 odstawili mi menopur. Dziś byłam na wizycie lewy jajnik 20 pęcherzyków wielkość od 14mmdo 21mm prawy 25 pęcherzyków wielkosc od 16mm do 23mm i nadal to wszystko trzymają we mnie następna wizyta w piątek nie zaprzestał lekarz leczenia czyli dalej jestem na zastrzyku żeby powstrzymać owulacje ale w badaniach krwi hormony wychodzą mi 3 krotnie przewyższające normę i nie mogą zrobić egg colletion bo jest niebezpieczne dla mnie . A pytanie utrzymywanie ich we mnie jest bezpieczne? Nie wiem co mam myśleć czuję się okropnie A moje brzucho wygląda jak bym miała co najmniej bliźniaki.

    ...
  • Bella93 Autorytet
    Postów: 10171 6221

    Wysłany: 19 września 2018, 19:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnetaM wrote:
    Hej mam pytanie czy ktoś z was tak miał.
    Zaczęłam IVF 07.09.18 wieczorem zastrzyki menopur dawka 300 od 11.09.18 z rana zastrzyk cetrotide 0.25. Pierwsza wizyta 14.09 i lewy jajnik ok 16 pęcherzyków prawy 18 zmniejszono mi dawkę do 150 menopur. W poniedziałek wszystkich pęcherzyków naliczyli ok 40 odstawili mi menopur. Dziś byłam na wizycie lewy jajnik 20 pęcherzyków wielkość od 14mmdo 21mm prawy 25 pęcherzyków wielkosc od 16mm do 23mm i nadal to wszystko trzymają we mnie następna wizyta w piątek nie zaprzestał lekarz leczenia czyli dalej jestem na zastrzyku żeby powstrzymać owulacje ale w badaniach krwi hormony wychodzą mi 3 krotnie przewyższające normę i nie mogą zrobić egg colletion bo jest niebezpieczne dla mnie . A pytanie utrzymywanie ich we mnie jest bezpieczne? Nie wiem co mam myśleć czuję się okropnie A moje brzucho wygląda jak bym miała co najmniej bliźniaki.
    Mialam 40pecherzykow, przy obu stymulacjach, konczylam gonapeptylem zamiast ovitrelle, zeby zmniejszyc ryzyko hiperki. Hiperstymulacja wystapila po drugiej punkcji i byla lekka.

    Robisz IVF za granica?

    Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
‹‹ 5799 5800 5801 5802 5803 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ