IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Bella93 wrote:No nie wiem. Yos jest tajemnicza i nikomu nie odpowiedziala na pytanie wprost, nawet gdy padly pytania czy to AZ
No chyba, ze gdzies indziej pisala.
Yos, moze rozwiejesz nasze watpliwosci?
Dokładnie, już pytania się pojawiały wiele razy i zero odpowiedzi.
Yos napisz wprost ze nie chcesz mówić i tyle, bo śmiesznie to wyglada ze nie widzisz tych pytań, a na inne odpowiadasz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 06:58
MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
Hej dziewczyny ponawiam pytanie. W jakich cenach kupowałyście leki do stymulacji?
-
polly8725 wrote:Hej dziewczyny ponawiam pytanie. W jakich cenach kupowałyście leki do stymulacji?
Znalazłam paragony leczą się w Novum i kupowałam u nich w aptece.
Menopur 600 39 zł
Menopur 1200 62 zł
Gonal F 75x2 61 zł
Gonal F 300 85 zł
Gonal F 900 222 zł
Gonapeptyl jeszcze brałam ale nie mam już paragonuWiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 09:15
polly8725 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPuregon 600 każda ampułka po refundacji ok. 44 zł (ampułka starczała na 3 dni, jeszcze pen płatny osobno), menopur 600 38 zł (2 opakowania schodziły na punkcję), gonapeptyl 7 ampułkostrzykawek 3.2 zł.
Przy drugiej bemfola 22 zł dziennie (zamiast puregonu).
Po transferach: luteina dopochwowa 7 zł za 60 sztuk, duphaston 1 opakowanie 29 zł.
-
nick nieaktualnypolly8725 wrote:Hej dziewczyny ponawiam pytanie. W jakich cenach kupowałyście leki do stymulacji?
Np. W no.vum gonal 450 kosztuje 570zl, a w innej aptece 400zl..... różnica spora. To dotyczy tez innych leków. Dzwonić i sprawdzać ceny.... bo różnice czasem są kolosalne (pisze o cenach bez refundacji)
Menopur 75 - 80zl
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 17:48
-
Dzięki emka,fujitsu i edloteh. Niestety próba poszła na długi spacer bo mam wodniak jajowodu(spory dość). Ostatnie 3 dnia mocno dawał się we znaki. I kolejna operacja- 3 już. Płacz i lament był, teraz muszę się do specjalisty umówić na wizytę i na operację.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 19:11
-
polly8725 wrote:Dzięki emka,fujitsu i edloteh. Niestety próba poszła na długi spacer bo mam wodniak jajowodu(spory dość). Ostatnie 3 dnia mocno dawał się we znaki. I kolejna operacja- 3 już. Płacz i lament był, teraz muszę się do specjalisty umówić na wizytę i na operację.
-
edloteh wrote:Trzeba patrzeć na ceny w różnych aptekach.
Np. W no.vum gonal 450 kosztuje 570zl, a w innej aptece 400zl..... różnica spora. To dotyczy tez innych leków. Dzwonić i sprawdzać ceny.... bo różnice czasem są kolosalne (pisze o cenach bez refundacji)
Menopur 75 - 80zl -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBella93 wrote:To cos nie tak. Leki bez refundacji tez powinny miec taka sama cene.
W ramach jednego miasta widziałam ceny w przedziale 400-760zl... także wiesz
Frecia_ a w ulotce nie ma masz info? Bierzesz sam czy z Gonalem?
https://imeds.pl/mensinorm-150-iu -
Dziewczyny mam pytanko, dzisiaj pierwszy raz robilam sobie zastrzyk z Orgalutranu i nie wiem czy dobrze to zrobiłam, czy to normalne że wokół wkłucia zrobiło się zgrubienie, jest zaczerwienione i ciepłe?
-
aprill wrote:Dziewczyny mam pytanko, dzisiaj pierwszy raz robilam sobie zastrzyk z Orgalutranu i nie wiem czy dobrze to zrobiłam, czy to normalne że wokół wkłucia zrobiło się zgrubienie, jest zaczerwienione i ciepłe?
-
nick nieaktualnyedloteh wrote:Może i tak
W ramach jednego miasta widziałam ceny w przedziale 400-760zl... także wiesz
Frecia_ a w ulotce nie ma masz info? Bierzesz sam czy z Gonalem?
https://imeds.pl/mensinorm-150-iu
Dzięki. Blondynka ze mnie biorę razem z gonapeptylem. -
Dziewczyny encorton rano, wieczorem czy nie ma różnicy?
-
Marzenka85 wrote:Dziewczyny encorton rano, wieczorem czy nie ma różnicy?
Do lekow dodawany jest taki papierek "ulotka", warto go przeczytacBardolka, sylwia80 lubią tę wiadomość
-
Bella93 wrote:Tylko rano, podczas sniadania.
Do lekow dodawany jest taki papierek "ulotka", warto go przeczytac -
Dziewczyny, czy miałyście problem z małą ilością oocytów po punkcji??
U mnie
1 punkcja - 1 niedojrzały oocyt
2 punkcja - 4 oocyty ( dojrzałe )
3 punkcja - 3 oocyty ( dziś nie powiedzieli mi czy dojrzałe )
Czy udało Wam się ten problem wspólnie z lekarzami w Waszych klinikach rozwiązać ?
Ja mam wysokie AMH - 6,5, PCOS, E2 w dniu punkcji 4311j. -
KaśkaKwa wrote:Dziewczyny, czy miałyście problem z małą ilością oocytów po punkcji??
U mnie
1 punkcja - 1 niedojrzały oocyt
2 punkcja - 4 oocyty ( dojrzałe )
3 punkcja - 3 oocyty ( dziś nie powiedzieli mi czy dojrzałe )
Czy udało Wam się ten problem wspólnie z lekarzami w Waszych klinikach rozwiązać ?
Ja mam wysokie AMH - 6,5, PCOS, E2 w dniu punkcji 4311j. -
Marzenka85 wrote:W "ulotce" nie ma informacji czy rano czy wieczorem - dlatego zapytałam. Dziękuję za info
"W trakcie posilku(...)rano"
No w ogole nie ma infotmacji w ulotcelipcowka86 lubi tę wiadomość