Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Bella93 Autorytet
    Postów: 10195 6277

    Wysłany: 6 października 2018, 21:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaśkaKwa wrote:
    Dziewczyny, czy miałyście problem z małą ilością oocytów po punkcji??

    U mnie
    1 punkcja - 1 niedojrzały oocyt
    2 punkcja - 4 oocyty ( dojrzałe )
    3 punkcja - 3 oocyty ( dziś nie powiedzieli mi czy dojrzałe )

    Czy udało Wam się ten problem wspólnie z lekarzami w Waszych klinikach rozwiązać ?
    Ja mam wysokie AMH - 6,5, PCOS, E2 w dniu punkcji 4311j.
    Lady E z watku MedArt, miala okolo 40pecherzykow przy obu punkcjach i nie miala w ogole dojrzalych komorek. Zaszla naturalnie.

    Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
  • ..::Butterfly::.. Autorytet
    Postów: 692 701

    Wysłany: 7 października 2018, 10:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprzedam neoparin 0,4 (4 opakowania)za 200zł.

    Anna1975 lubi tę wiadomość

    Endometrioza 4 stopień
    Naturalsik
    dqprj48ads9ey279.png
    qdkk3e5ewur6ild8.png
    05.10.17 FET(blastocysta 1BC)i mamy to! Cudzie trwaj!<3
    15.05.18 Synek jest już na świecie <3
  • Kala 1980 Autorytet
    Postów: 1872 1783

    Wysłany: 7 października 2018, 10:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    polly8725 wrote:
    Hej dziewczyny ponawiam pytanie. W jakich cenach kupowałyście leki do stymulacji?
    Ostatnią stymulacje miałam Recovelle. Za opakowanie płaciłam 1000 zl

    transfer 10.11.2014 jednego malucha - 10 dpt beta 35 (*)
    transfer 16.03.2015 dwóch maluchów - :( beta ujemna
    transfer 02.10.2015 dwóch maluchów - 8dpt -92,7; 10dpt - 296,70; 12dpt - 506,80 [*][*]
    Transfer 24.03.2017, 17.07.2017, 11.09.2017, 06.09.2018, 06.10.2018, 23.02.2019, 12.09.2019 jednego malucha - beta ujemna :(
    Transfer 12.09.2019 - 10 dpt - 3,9; 12dpt - 0,8 :(
    Transfer 10.12.2019 - 10 dpt - 63,5; 12 dpt - 143,3; 17 dpt - 1077,0; 25 dpt - 8308,0 i jest ❤️ - 10tc [*]
    Transfer 22.02.2021 - 10 dpt - 13,4; 12dpt - 4,2 :(
    Transfer 20.05.2021 -9 dpt - 91,4; 11 dpt- 219,0; 15dpt - 879,0; 19dpt-3787,0; 26dpt - 29510,0 i są ❤️❤️
    961li09kzwtni2q4.png
  • niezapominajka2017 Autorytet
    Postów: 4486 2371

    Wysłany: 7 października 2018, 10:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala trzymam kciuki &&&
    Ktora to stymulacja?

    Butterfly, a ile kosztuje normalnie neoparin?

    KaskaKwa szkoda, ze tylko 4 komorki, ale trzymam kciuki, zeby byly z tego 4 zarodki &&&

    Kala 1980 lubi tę wiadomość

    Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
    8.03.2017 IVF :( :( ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
    5.05.2017 ICSI :( 2.06.2017 crio :( 26.06.2017 crio :( :(
    28.07.2017 ICSI :( 26.09.2017 crio [*] 8tc :( :( 14.02.2018 crio [*] 6tc :( :(
    20.04.2018 ICSI :( brak mrozakow
    22.03.2019 IMSI :( 13.07.2019 :(
  • Kala 1980 Autorytet
    Postów: 1872 1783

    Wysłany: 7 października 2018, 10:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka2017 wrote:
    Kala trzymam kciuki &&&
    Ktora to stymulacja?

    Butterfly, a ile kosztuje normalnie neoparin?

    KaskaKwa szkoda, ze tylko 4 komorki, ale trzymam kciuki, zeby byly z tego 4 zarodki &&&
    Trzecia. I ostatnia. Kieszenie wyczyscilo totalnie.

    transfer 10.11.2014 jednego malucha - 10 dpt beta 35 (*)
    transfer 16.03.2015 dwóch maluchów - :( beta ujemna
    transfer 02.10.2015 dwóch maluchów - 8dpt -92,7; 10dpt - 296,70; 12dpt - 506,80 [*][*]
    Transfer 24.03.2017, 17.07.2017, 11.09.2017, 06.09.2018, 06.10.2018, 23.02.2019, 12.09.2019 jednego malucha - beta ujemna :(
    Transfer 12.09.2019 - 10 dpt - 3,9; 12dpt - 0,8 :(
    Transfer 10.12.2019 - 10 dpt - 63,5; 12 dpt - 143,3; 17 dpt - 1077,0; 25 dpt - 8308,0 i jest ❤️ - 10tc [*]
    Transfer 22.02.2021 - 10 dpt - 13,4; 12dpt - 4,2 :(
    Transfer 20.05.2021 -9 dpt - 91,4; 11 dpt- 219,0; 15dpt - 879,0; 19dpt-3787,0; 26dpt - 29510,0 i są ❤️❤️
    961li09kzwtni2q4.png
  • Bella93 Autorytet
    Postów: 10195 6277

    Wysłany: 7 października 2018, 10:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka2017 wrote:
    Butterfly, a ile kosztuje normalnie neoparin?
    80,33zl za 10szt na 100%
    3,20zl na ryczalt

    niezapominajka2017 lubi tę wiadomość

    Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
  • Asiula86 Autorytet
    Postów: 10228 8901

    Wysłany: 7 października 2018, 10:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Czy któraś z Was tak miała, że usunięcie ognisk endometriozy podczas laparoskopii sprawił, że transfer zarodka się udał?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2018, 10:55

    atdc3e5ef4fgngmw.png
    Słabość jest siłą w nas...
    6 cykli stymulowanych, 2 inseminacje, 4 procedury in vitro, 13 transferów, 15 zarodków :(
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    Michałek <3
  • ..::Butterfly::.. Autorytet
    Postów: 692 701

    Wysłany: 7 października 2018, 11:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka, dokładnie tak jak Bella napisała 80,33zl. Ja płaciłam 100%.

    Endometrioza 4 stopień
    Naturalsik
    dqprj48ads9ey279.png
    qdkk3e5ewur6ild8.png
    05.10.17 FET(blastocysta 1BC)i mamy to! Cudzie trwaj!<3
    15.05.18 Synek jest już na świecie <3
  • Mum2b Autorytet
    Postów: 2199 1761

    Wysłany: 7 października 2018, 11:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula86 wrote:
    Hej! Czy któraś z Was tak miała, że usunięcie ognisk endometriozy podczas laparoskopii sprawił, że transfer zarodka się udał?
    Hej, nikt Ci nie odpowie na to pytanie, bo to że transfer się uda zależy od szeregu czynników. Ja bym jednak usunęła, bo nawet jak zajdziesz w ciążę to zrosty pieronsko bolą jak sie rozciagaja (mnie brzuch bardzo bolal w ciazy). Także moja rada jest usuwać, ale bardziej dla dobra ciąży niż dla samego transferu, chyba że masz stwierdzone zmiany w okolicy samej macicy (jakieś zlogi czy cos) w histeroskopii.

    Corka - 2018
    Syn - 2021
  • niezapominajka2017 Autorytet
    Postów: 4486 2371

    Wysłany: 7 października 2018, 11:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula86 wrote:
    Hej! Czy któraś z Was tak miała, że usunięcie ognisk endometriozy podczas laparoskopii sprawił, że transfer zarodka się udał?

    U mnie niestety po pierwszej operacji nie pomoglo. Teraz mialam kolejna, ale crio bedzie dopiero na wiosne, jak dobrze pojdzie.

    Ale u mnie to tez ciezka sprawa bo ja mam andenomioze - endometrioze w macicy, ktorej nie mozna usunac niestety, bo mozna by uszkodzic macice. Niby jest tak polozona, ze nie powinno przeszkadzac w zagniezdzeniu, ale dr Paliga chce ja najpierw wyciszyc przez 3 miesiace przed transferem. Ja sie ciesze, bo moze to bedzie akurat klucz do sukcesu.

    Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
    8.03.2017 IVF :( :( ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
    5.05.2017 ICSI :( 2.06.2017 crio :( 26.06.2017 crio :( :(
    28.07.2017 ICSI :( 26.09.2017 crio [*] 8tc :( :( 14.02.2018 crio [*] 6tc :( :(
    20.04.2018 ICSI :( brak mrozakow
    22.03.2019 IMSI :( 13.07.2019 :(
  • Asiula86 Autorytet
    Postów: 10228 8901

    Wysłany: 7 października 2018, 11:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka2017 wrote:
    U mnie niestety po pierwszej operacji nie pomoglo. Teraz mialam kolejna, ale crio bedzie dopiero na wiosne, jak dobrze pojdzie.

    Ale u mnie to tez ciezka sprawa bo ja mam andenomioze - endometrioze w macicy, ktorej nie mozna usunac niestety, bo mozna by uszkodzic macice. Niby jest tak polozona, ze nie powinno przeszkadzac w zagniezdzeniu, ale dr Paliga chce ja najpierw wyciszyc przez 3 miesiace przed transferem. Ja sie ciesze, bo moze to bedzie akurat klucz do sukcesu.

    U mnie poza jednym transferem (puste jajo płodowe) żaden się nie udał. Było ich wszystkich łącznie 8. Szukam jakiejś nadziei dla siebie.

    atdc3e5ef4fgngmw.png
    Słabość jest siłą w nas...
    6 cykli stymulowanych, 2 inseminacje, 4 procedury in vitro, 13 transferów, 15 zarodków :(
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    Michałek <3
  • KaśkaKwa Autorytet
    Postów: 951 939

    Wysłany: 7 października 2018, 15:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    emka29 wrote:
    A fsh robiłaś?

    Kochana robiłam :
    25.10.2017
    FSH- 6,09 mlU/ml
    LH- 5,26 mlU/ml

    Niestety za bardzo nie czytałam o tym i nie wiem jak to interpretować ? myślisz, że tu jest problem ?

    cd7c541a76.png
    35 lat / 9 lat starań / 3xIUI /
    3xICSI/1x(*)6tc
    ET-09.10 / 9dpt-II 10dpt-198,99 13dpt-1046,69 15dpt-3295,10 22 dpt - 2xz 2,4mm 35dpt-<3 <3 - PARKA !
  • KaśkaKwa Autorytet
    Postów: 951 939

    Wysłany: 7 października 2018, 15:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka2017 wrote:
    Kala trzymam kciuki &&&


    KaskaKwa szkoda, ze tylko 4 komorki, ale trzymam kciuki, zeby byly z tego 4 zarodki &&&

    Kochana 3 komórki i nie powiedzieli czy dojrzałe, pytaliśmy, ale twierdzili, że nie wiedzą jeszcze boję się, że coś kombinowali ;-(
    No nic jutro mają dzwonić zostało mi czekanie .....

    cd7c541a76.png
    35 lat / 9 lat starań / 3xIUI /
    3xICSI/1x(*)6tc
    ET-09.10 / 9dpt-II 10dpt-198,99 13dpt-1046,69 15dpt-3295,10 22 dpt - 2xz 2,4mm 35dpt-<3 <3 - PARKA !
  • japonka Autorytet
    Postów: 2234 2280

    Wysłany: 7 października 2018, 15:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaśkaKwa wrote:
    Kochana robiłam :
    25.10.2017
    FSH- 6,09 mlU/ml
    LH- 5,26 mlU/ml

    Niestety za bardzo nie czytałam o tym i nie wiem jak to interpretować ? myślisz, że tu jest problem ?
    To chyba w miarę dobre wyniki, znalazłam coś takiego:

    Poziom FSH w granicach 8,5–11, 3 mI U/ ml wskazuje na obniżoną rezerwę jajnikową, wynik 11,3–18 to wyczerpująca się rezerwa jajnikowa. Zaś FSH powyżej 18 mIU/ml zwiastują problemy z zajściem w ciążę.

    Ważny jest także stosunek stężeń obydwu gonadotropin: prawidłowo stosunek LH:FSH powinien być bliski jedności. Gdy wynosi poniżej 0,6 wskazuje na niedoczynność przysadki, zaś stosunek powyżej 1,5 świadczy o zespole policystycznych jajników.

    Ja też mam chyba 6 FSH i 8 LH. Jeden jajnik ma cechy PCO, AMH 2.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2018, 15:14

    a5526252e0.png

    38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • niezapominajka2017 Autorytet
    Postów: 4486 2371

    Wysłany: 7 października 2018, 15:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula86 wrote:
    U mnie poza jednym transferem (puste jajo płodowe) żaden się nie udał. Było ich wszystkich łącznie 8. Szukam jakiejś nadziei dla siebie.

    Chodz na priv, wyslalam zaproszenie :)

    Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
    8.03.2017 IVF :( :( ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
    5.05.2017 ICSI :( 2.06.2017 crio :( 26.06.2017 crio :( :(
    28.07.2017 ICSI :( 26.09.2017 crio [*] 8tc :( :( 14.02.2018 crio [*] 6tc :( :(
    20.04.2018 ICSI :( brak mrozakow
    22.03.2019 IMSI :( 13.07.2019 :(
  • niezapominajka2017 Autorytet
    Postów: 4486 2371

    Wysłany: 7 października 2018, 15:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    japonka wrote:
    To chyba w miarę dobre wyniki, znalazłam coś takiego:

    Poziom FSH w granicach 8,5–11, 3 mI U/ ml wskazuje na obniżoną rezerwę jajnikową, wynik 11,3–18 to wyczerpująca się rezerwa jajnikowa. Zaś FSH powyżej 18 mIU/ml zwiastują problemy z zajściem w ciążę.

    Ważny jest także stosunek stężeń obydwu gonadotropin: prawidłowo stosunek LH:FSH powinien być bliski jedności. Gdy wynosi poniżej 0,6 wskazuje na niedoczynność przysadki, zaś stosunek powyżej 1,5 świadczy o zespole policystycznych jajników.

    Ja też mam chyba 6 FSH i 8 LH. Jeden jajnik ma cechy PCO, AMH 2.

    A co powoduje niedoczynnosc przysadki?

    Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
    8.03.2017 IVF :( :( ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
    5.05.2017 ICSI :( 2.06.2017 crio :( 26.06.2017 crio :( :(
    28.07.2017 ICSI :( 26.09.2017 crio [*] 8tc :( :( 14.02.2018 crio [*] 6tc :( :(
    20.04.2018 ICSI :( brak mrozakow
    22.03.2019 IMSI :( 13.07.2019 :(
  • Asiula86 Autorytet
    Postów: 10228 8901

    Wysłany: 7 października 2018, 15:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka2017 wrote:
    Chodz na priv, wyslalam zaproszenie :)

    Zaproszenie przyjęte.

    atdc3e5ef4fgngmw.png
    Słabość jest siłą w nas...
    6 cykli stymulowanych, 2 inseminacje, 4 procedury in vitro, 13 transferów, 15 zarodków :(
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    Michałek <3
  • japonka Autorytet
    Postów: 2234 2280

    Wysłany: 7 października 2018, 15:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka2017 wrote:
    A co powoduje niedoczynnosc przysadki?
    O, kochana, dużo może być powodów, może być guz albo wrodzony niedorozwój albo uszkodzenie po jakiejś chorobie. Co ciekawe ja 3 lata temu miałam wyniki, które wskazywały na niedoczynność, FSH 1 i LH 0,3. Ale teraz jest ok i miałam rezonans przysadki, który wykluczył problemy.

    KaśkaKwa, niezapominajka2017 lubią tę wiadomość

    a5526252e0.png

    38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 października 2018, 08:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Japonka &&&&

    Dziewczyny mam pytanie, koniec sierpnia poroniłam, wszystko się szybko oczyściło i wróciło no normy. W sumie prawie do normy... Pierwszy cykl po poronieniu trwał 22 dni, gdzie w 10 dc na usg były dwa pęcherzyki 10 i 12mm. Gdzieś koło 18 dc spadło mi hcg do zera.
    Dzisiaj mam 21dc, jutro Paśnik a mnie od soboty brzuch napieprza jak na okres. Czy to jest normalne? Wcześniej miałam cykle 28-30 dni.

  • KaśkaKwa Autorytet
    Postów: 951 939

    Wysłany: 8 października 2018, 09:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia ciężko powiedzieć, cykl mógł się rozregulować ;-)
    czekaj cierpliwie do jutra, wszystko się wyjaśni .
    Trzymam kciuki !

    MisiaZ88 lubi tę wiadomość

    cd7c541a76.png
    35 lat / 9 lat starań / 3xIUI /
    3xICSI/1x(*)6tc
    ET-09.10 / 9dpt-II 10dpt-198,99 13dpt-1046,69 15dpt-3295,10 22 dpt - 2xz 2,4mm 35dpt-<3 <3 - PARKA !
‹‹ 5809 5810 5811 5812 5813 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Układ immunologiczny a problemy z płodnością, czyli czym jest niepłodność immunologiczna

Układ immunologiczny, czyli inaczej odpornościowy ma niebagatelny wpływ na płodność. Niekiedy czynniki immunologiczne mogą być bezpośrednią przyczyną niepłodności. Czy problemy z implantacją zarodka albo nawracającymi poronieniami mogą być wywołane przez czynniki immunologiczne? W jakich przypadkach rozważyć konsultację ze specjalistą - immunologiem? 

CZYTAJ WIĘCEJ