Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • ..::Butterfly::.. Autorytet
    Postów: 668 676

    Wysłany: 11 października 2018, 18:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenefer wrote:
    Długo Was podczytuję. Jestem trzeci dzień po pierwszym transferze. Bardzo bałam się hiperstymulacji, ale poza pobolewaniem jajników jest ok. Odstawiłam kawę i zastanawiam się czy bóle głowy są od tego czy od hormonów.
    Biorę:
    3xluteina
    3xduphaston
    2xestrafon
    1x acard
    Plus folik
    Chodzę do pracy, by zająć czymś myśli, aż boję się weekendu. Test dopiero 19.10.
    Czy którąś z Was też bolała głowa po hormonach? Poza tym jestem śpiąca i ospała. To też zrzucam na hormony.
    Mnie bolała i to podobno tak się dzieje przy estrofemie. Powodzenia przy testowaniu &&

    f2w33e3k0f8nufxi.png
    qdkk3e5ewur6ild8.png
    05.10.17 FET(blastocysta 1BC)i mamy to! Cudzie trwaj!<3
    15.05.18 Synek jest już na świecie <3
  • Jenefer Przyjaciółka
    Postów: 78 19

    Wysłany: 11 października 2018, 20:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..::Butterfly::.. wrote:
    Mnie bolała i to podobno tak się dzieje przy estrofemie. Powodzenia przy testowaniu &&

    Dziękuję za odpowiedź :)

  • Scent86 Autorytet
    Postów: 986 1181

    Wysłany: 11 października 2018, 21:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenefer wrote:
    Długo Was podczytuję. Jestem trzeci dzień po pierwszym transferze. Bardzo bałam się hiperstymulacji, ale poza pobolewaniem jajników jest ok. Odstawiłam kawę i zastanawiam się czy bóle głowy są od tego czy od hormonów.
    Biorę:
    3xluteina
    3xduphaston
    2xestrafon
    1x acard
    Plus folik
    Chodzę do pracy, by zająć czymś myśli, aż boję się weekendu. Test dopiero 19.10.
    Czy którąś z Was też bolała głowa po hormonach? Poza tym jestem śpiąca i ospała. To też zrzucam na hormony.
    Ja mialam tez migreny mimo ze wczesniej nie wiedzialam ci to bol glowy. Mi lekarz mowil ze od wysokiego proga moze tak byc. Kciuki za testowanie &&&& !

    atdci09kxlp3hm83.png


    05.2016, 10.2016 - ciąże pozamaciczne :(
    07.2016 - 5 tc. c.b. :(
    30.10.2017 -I IMSI- 2 x 3dniowe - c.b.
    11.12.2017 - crio - 2 x 3dniowe- c.b.
    04.2018 - ciąża naturalna - CUDZIE TRWAJ
    04.01.2019 - nasze marzenie się spełniło - synek
  • Jenefer Przyjaciółka
    Postów: 78 19

    Wysłany: 11 października 2018, 22:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scent86 wrote:
    Ja mialam tez migreny mimo ze wczesniej nie wiedzialam ci to bol glowy. Mi lekarz mowil ze od wysokiego proga moze tak byc. Kciuki za testowanie &&&& !

    Mnie też wcześniej raczej nie pobolewała głowa, więc pewnie tak jak napisałaś to prog.

  • KaśkaKwa Autorytet
    Postów: 951 937

    Wysłany: 12 października 2018, 17:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ślązaczka wrote:
    Kaśka jak się czujesz? Ile zarodków wzielas ze sobą? Kciuki mocne trzymam za Ciebie i okruszka/i !!! &&&&&

    Dziękuję bardzo dobrze się czuję ;-)
    Ilość zarodków to tajemnica chcę troszkę przeciągnąć koleżanki z tej samej kliniki w innym wątku ;-)

    Wszystko opowiem po becie ;-)

    Przypomnę mieliśmy 3 komórki z tego 2 zarodki w 3 procedurze..
    No i dziewczyny ostawiają co zrobiłam, wzięłam dwa czy jednego ;-)

    cd7c541a76.png
    35 lat / 9 lat starań / 3xIUI /
    3xICSI/1x(*)6tc
    ET-09.10 / 9dpt-II 10dpt-198,99 13dpt-1046,69 15dpt-3295,10 22 dpt - 2xz 2,4mm 35dpt-<3 <3 - PARKA !
  • japonka Autorytet
    Postów: 2234 2280

    Wysłany: 12 października 2018, 18:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanki mają Cię nadal na oku ;)

    emka29, KaśkaKwa lubią tę wiadomość

    a5526252e0.png

    38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • emka29 Autorytet
    Postów: 1066 906

    Wysłany: 12 października 2018, 18:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    japonka wrote:
    Koleżanki mają Cię nadal na oku ;)
    Tak nie kombinuj tutaj na innym wątku :) : D

    KaśkaKwa lubi tę wiadomość

    12.05.2016 ciąża pozamaciczna :(
    18.04.2017 7 tc serce przestało bić :(
    20.01.2018 7tc serce przestało bić :(
    28.01.2020 KD blastka 3BB ❤🤰
    1.06.2020 zdrowa 👨‍👩‍👧
    010iskjogq734zin.png
  • KaśkaKwa Autorytet
    Postów: 951 937

    Wysłany: 14 października 2018, 13:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hihi ;-)

    cd7c541a76.png
    35 lat / 9 lat starań / 3xIUI /
    3xICSI/1x(*)6tc
    ET-09.10 / 9dpt-II 10dpt-198,99 13dpt-1046,69 15dpt-3295,10 22 dpt - 2xz 2,4mm 35dpt-<3 <3 - PARKA !
  • Grlui Autorytet
    Postów: 284 151

    Wysłany: 15 października 2018, 12:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny beta 7dpt trzydniowca już powinna coś pokazać, prawda? Kiedy można ze spokojnym sumieniem odstawić leki?

    wiek ’89, początek ’15, AMH ’17 - 0,3
    03.2018 IMSI cb
    07.2018 IMSI :( 09.2018 crio :( 10.2018 crio :(
    12.2018 IMSI :(
    03.2019 IMSI brak komórek :(
    10.2019 IMSI -> 2 blastocysty
    02.2020 <3
    f2w3gov3sybc5hxd.png
  • japonka Autorytet
    Postów: 2234 2280

    Wysłany: 15 października 2018, 12:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grlui wrote:
    Dziewczyny beta 7dpt trzydniowca już powinna coś pokazać, prawda? Kiedy można ze spokojnym sumieniem odstawić leki?
    Niby może ale mi pozwalali najwcześniej w 9 dniu.

    a5526252e0.png

    38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • KaśkaKwa Autorytet
    Postów: 951 937

    Wysłany: 15 października 2018, 14:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym czekała do tego 10 dpt, u mnie 10 dpt 3 dniowca była dopiero 28 beta - ciąże poroniłam, bo beta niska, ale znam osoby, którym udało się taką ciąże utrzymać.

    Anna1975 lubi tę wiadomość

    cd7c541a76.png
    35 lat / 9 lat starań / 3xIUI /
    3xICSI/1x(*)6tc
    ET-09.10 / 9dpt-II 10dpt-198,99 13dpt-1046,69 15dpt-3295,10 22 dpt - 2xz 2,4mm 35dpt-<3 <3 - PARKA !
  • ślązaczka Autorytet
    Postów: 1004 951

    Wysłany: 15 października 2018, 19:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka kiedy betujesz? ;-)

    KaśkaKwa lubi tę wiadomość

    I IMSI 13.05.2016 :-(
    II IMSI 15.07.2016 :-(
    III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213 :-)
    f2wlp07w6gdg3lo8.png
  • KaśkaKwa Autorytet
    Postów: 951 937

    Wysłany: 15 października 2018, 23:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piątek lub poniedziałek;)


    Kochana widzę, że końcówka u Ciebie! Kciuki!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 23:09

    Anna1975 lubi tę wiadomość

    cd7c541a76.png
    35 lat / 9 lat starań / 3xIUI /
    3xICSI/1x(*)6tc
    ET-09.10 / 9dpt-II 10dpt-198,99 13dpt-1046,69 15dpt-3295,10 22 dpt - 2xz 2,4mm 35dpt-<3 <3 - PARKA !
  • Grlui Autorytet
    Postów: 284 151

    Wysłany: 15 października 2018, 23:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za opinie, zrobię 7dpt i powtórzę 10dpt żeby z czystym sumieniem moc odstawić leki ;)

    wiek ’89, początek ’15, AMH ’17 - 0,3
    03.2018 IMSI cb
    07.2018 IMSI :( 09.2018 crio :( 10.2018 crio :(
    12.2018 IMSI :(
    03.2019 IMSI brak komórek :(
    10.2019 IMSI -> 2 blastocysty
    02.2020 <3
    f2w3gov3sybc5hxd.png
  • Scent86 Autorytet
    Postów: 986 1181

    Wysłany: 16 października 2018, 09:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kciuki za Wasze okruszki! Aby bety poszybowaly do gory!

    Anna1975, KaśkaKwa lubią tę wiadomość

    atdci09kxlp3hm83.png


    05.2016, 10.2016 - ciąże pozamaciczne :(
    07.2016 - 5 tc. c.b. :(
    30.10.2017 -I IMSI- 2 x 3dniowe - c.b.
    11.12.2017 - crio - 2 x 3dniowe- c.b.
    04.2018 - ciąża naturalna - CUDZIE TRWAJ
    04.01.2019 - nasze marzenie się spełniło - synek
  • KaśkaKwa Autorytet
    Postów: 951 937

    Wysłany: 16 października 2018, 10:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scent86 wrote:
    Dziewczyny kciuki za Wasze okruszki! Aby bety poszybowaly do gory!

    <3
    Uwielbiam końcówkę Twojej stopki ;-) ciąża naturalna ;-)
    A jak zdrówko kochana ;-)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2018, 10:44

    cd7c541a76.png
    35 lat / 9 lat starań / 3xIUI /
    3xICSI/1x(*)6tc
    ET-09.10 / 9dpt-II 10dpt-198,99 13dpt-1046,69 15dpt-3295,10 22 dpt - 2xz 2,4mm 35dpt-<3 <3 - PARKA !
  • Scent86 Autorytet
    Postów: 986 1181

    Wysłany: 16 października 2018, 14:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaśkaKwa wrote:
    <3
    Uwielbiam końcówkę Twojej stopki ;-) ciąża naturalna ;-)
    A jak zdrówko kochana ;-)
    Kazdej z Was zycze stopki zakonczonej slowem szczesliwa zdrowa ciaza :)) dziekuje ze pytasz :) zgrzeszylabym narzekajac :) wszystko jest dobrze, maly kopie, rosnie, czas zapieprza jak szalony :) a Ty jak sie czujesz?

    Anna1975 lubi tę wiadomość

    atdci09kxlp3hm83.png


    05.2016, 10.2016 - ciąże pozamaciczne :(
    07.2016 - 5 tc. c.b. :(
    30.10.2017 -I IMSI- 2 x 3dniowe - c.b.
    11.12.2017 - crio - 2 x 3dniowe- c.b.
    04.2018 - ciąża naturalna - CUDZIE TRWAJ
    04.01.2019 - nasze marzenie się spełniło - synek
  • KaśkaKwa Autorytet
    Postów: 951 937

    Wysłany: 16 października 2018, 16:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie, że wszystko dobrze... rośnijcie zdrowo !!!!

    Ja jak przed testowaniem ;-) dziś jakiś dziwnych nerwobóli dostałam w klatce piersiowej, dziwne sny..
    Niech to się już skończy, ale muszę jeszcze troszkę wytrzymać ;-)

    cd7c541a76.png
    35 lat / 9 lat starań / 3xIUI /
    3xICSI/1x(*)6tc
    ET-09.10 / 9dpt-II 10dpt-198,99 13dpt-1046,69 15dpt-3295,10 22 dpt - 2xz 2,4mm 35dpt-<3 <3 - PARKA !
  • ślązaczka Autorytet
    Postów: 1004 951

    Wysłany: 16 października 2018, 16:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka strasznie późno robisz ta betę... ja bym tyle nie wytrzymała! ;-)
    Scent rozumiem ze będzie synek? :-) Macie już imię wybrane?

    I IMSI 13.05.2016 :-(
    II IMSI 15.07.2016 :-(
    III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213 :-)
    f2wlp07w6gdg3lo8.png
  • magda_31 Ekspertka
    Postów: 197 66

    Wysłany: 16 października 2018, 19:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam taki problem od pewnego czasu (ok. 3 mies.) 3 dni przed okresem mam plamienia i po okresie też tak 3-4 dni, czyli mój okres zamiast 5 dni trwa 8-9. Zawsze miałam okres książkowy regularny tylko długi bo co 31 dni. Wiecie jaka może być przyczyna tych plamień?Ponadto nie chcą mi coś pękać pęcherzyki. Próbujemy już od paru mies. podejść do crio, ale 2 cykle miałam niepęknięte pęcherzyki :(

‹‹ 5811 5812 5813 5814 5815 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie kalendarza owulacji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego