X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Pisalam Wam, ze w prawie jest zapisane do 4h przed kompem - ktos z jakiegos powodu zrobil takie obostrzenie... Powiedzialas juz w pracy?
    Tak już powiedzialam. Zobaczę co jutro mi powiedzą boże żeby tylko było wszystko w porządku to idę na l4 bo nie będę ryzykować

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Kachas84 Koleżanka

Wysłany: 21 listopada 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dziewczyny jeszcze jedno pytanie transfer zazwyczaj w jakim dniu cyklu się odbywa jak nie będe miała punkcji, pytam bo zastanawiam sie czy mi uda sie przed świetami?

Kasia84
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Ginger, Zjadlas no-spe? Lezysz sobie?
    Zjadłam leżę i nie wstaje

libellula83 lubi tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachas84 wrote:
    a dziewczyny jeszcze jedno pytanie transfer zazwyczaj w jakim dniu cyklu się odbywa jak nie będe miała punkcji, pytam bo zastanawiam sie czy mi uda sie przed świetami?

W okolicach owulacji.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Kachas84 Koleżanka

Wysłany: 21 listopada 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki bardzo i trzymam za was kciuki , teraz sie bedę obserwowac jak cos to jadę na pogotowie.

Kasia84
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    Tak już powiedzialam. Zobaczę co jutro mi powiedzą boże żeby tylko było wszystko w porządku to idę na l4 bo nie będę ryzykować

Ja tez bede na L4 jesli mi sie uda. Mam swiadomosc, ze jesli bedzie ciaza to nie bedzie zwyczajna, tylko wydarta naturze w moim przypadku...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachas84 wrote:
    dzięki bardzo i trzymam za was kciuki , teraz sie bedę obserwowac jak cos to jadę na pogotowie.

Zagladaj tu do nas i napisz jak sie sprawy maja.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Kachas84 Koleżanka

Wysłany: 21 listopada 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oczywiście , że będę zaglądać żałuje ze wcześniej do was nie dołaczyłam pewnie się nawet na żywo spotkamy ale nie będziemy o ty wiedzieć , bo jestem tam teraz prawie codziennie.

Kasia84
  • agness.aa24 Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Ja tez bede na L4 jesli mi sie uda. Mam swiadomosc, ze jesli bedzie ciaza to nie bedzie zwyczajna, tylko wydarta naturze w moim przypadku...

Podziwiam was dziewczyny. Ja na l4 siedzialabym w domu i czytala bzdury. Siwe wlosy na głowie murowane. Mam prace przed kompem ale mam tez tak komfortowa sytuację ze co dwie godzinki wychodzę sobie sie przejść np do sklepu ide do tylu wypic herbatke itd nie siedzę caly czas prEd kompem

Dziewczyny nie panikujs teraz serio ale czy to normalne ze piersi mi sie zwiększyły o chyba kilka rozmiarów. Stanik uciskal mi na mostek i musialam rozpoac bo az bolalo.... mam takieniebieski siateczki zylek na całych piersiach i sa takie nabrzmiale. Tak ma byc??

05.11 transfer 5dniowej blastocysty klasy 4 AB;
    22.11 beta 6025 pęcherzyk 8.1 mm (5 tydz. 4 dzień ciąży) - czekamy na <3
    28.11 beta 25280; jest <3
    09.12 Szkrab mierzy 15 mm i pięknie bije mu <3 (8 tydz. 2 dzień ciąży)
    15.12 Szkrab mierzy 20 mm, <3 bije 170 razy na minutę (9 tydz. 1 dzień ciąży)
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agness.aa24 wrote:
    Podziwiam was dziewczyny. Ja na l4 siedzialabym w domu i czytala bzdury. Siwe wlosy na głowie murowane. Mam prace przed kompem ale mam tez tak komfortowa sytuację ze co dwie godzinki wychodzę sobie sie przejść np do sklepu ide do tylu wypic herbatke itd nie siedzę caly czas prEd kompem

Dziewczyny nie panikujs teraz serio ale czy to normalne ze piersi mi sie zwiększyły o chyba kilka rozmiarów. Stanik uciskal mi na mostek i musialam rozpoac bo az bolalo.... mam takieniebieski siateczki zylek na całych piersiach i sa takie nabrzmiale. Tak ma byc??

Ja czasem tez cos czytam, ale raczej nie wyszukuje zagrozen. Mam wspanialego lekarza poza klinika i bardzo fajnego w klinice. Do obu mam "halo" jak mnie cos niepokoi, albo zastanawia. To jest wazne :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Kachas84 Koleżanka

Wysłany: 21 listopada 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie jak was cos nie pokoi zadzwońcie do lekarza, ja ostatnio byc może sie tak uratowałam bo zadzowniłam tez juz było poźno i okazało się ze muszę jak najszybciej jechac i zmienic lek bo inaczej mogłabym juz dzis lezec w szpitalu . lekarz od tego jest żeby wyjaśnić wątpliwości

Kasia84
  • agness.aa24 Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachas84 wrote:
    dokładnie jak was cos nie pokoi zadzwońcie do lekarza, ja ostatnio byc może sie tak uratowałam bo zadzowniłam tez juz było poźno i okazało się ze muszę jak najszybciej jechac i zmienic lek bo inaczej mogłabym juz dzis lezec w szpitalu . lekarz od tego jest żeby wyjaśnić wątpliwości

Jesli chodzi o jakies poważniejsze rzeczy to jasne tylko lekarz ale ja do niego raczej nie zadzwonię z moim pytaniem;-) jesli nie macie ochoty noe musicie odpowiadać- pomyslalam po prostu ze sa tu osoby które maja nieco wieksza wiedze ode mnie i powiedzą mi czy cos jest normalne czy nie. To jest moja pierwsza proba pierwsza ciąża i czasami nie wiem po prostu czy jakis objaw jest zasadny czy tez nie. To tyle

05.11 transfer 5dniowej blastocysty klasy 4 AB;
    22.11 beta 6025 pęcherzyk 8.1 mm (5 tydz. 4 dzień ciąży) - czekamy na <3
    28.11 beta 25280; jest <3
    09.12 Szkrab mierzy 15 mm i pięknie bije mu <3 (8 tydz. 2 dzień ciąży)
    15.12 Szkrab mierzy 20 mm, <3 bije 170 razy na minutę (9 tydz. 1 dzień ciąży)
  • kis Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Norma nowa. Od 1.5 do 10.6 jest norma. Jestes mniej wiecej w polowie, wiec nie ma stresu :)

dziękuję :)
    w pon mam wizytę :)

• Kachas84 Koleżanka

Wysłany: 21 listopada 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem , wiem źle mnie zrozumiałaś oczywiście ze trzeba pytać bo moze ktos cos podobnego miał i cie uspokoi

Kasia84
  • kuciak Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    Dziewczyny mam stresa jak cholera. Byłam w pracy i po południu juz nie mogłam wysiedziec przed kompem ledwo do domu doszłam tak mnie boli brzuch i krzyże:( Zadzwonilam do kliniki i przełożyłam wizytę na jutro. Bardzo się boje :((

ja tez radze nospe i odpoczynek, a do lekarza idz ja bylam i bardzo mnie uspokoiła. lepiej dmuchac na zimne. daj znac jak ci pojdzie.

bhywanlil4ktaodk.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agness.aa24 wrote:
    Jesli chodzi o jakies poważniejsze rzeczy to jasne tylko lekarz ale ja do niego raczej nie zadzwonię z moim pytaniem;-) jesli nie macie ochoty noe musicie odpowiadać- pomyslalam po prostu ze sa tu osoby które maja nieco wieksza wiedze ode mnie i powiedzą mi czy cos jest normalne czy nie. To jest moja pierwsza proba pierwsza ciąża i czasami nie wiem po prostu czy jakis objaw jest zasadny czy tez nie. To tyle

To nie o to chodzi. Ja tez czekam na pierwszy transfer, wiec nie wiem. Pewnie normalne, ale musisz poczekac jak zajrza dziewczyny, ktore doswiadczyly odmiennego stanu ;) nie gniewaj sie :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi piersi powiekszyly sie dopiero niedawno, niebieskie zylki pojawily sie tez moze ok 2 tyg temu. Z tymi 4 rozmiarami to raczej przesada :-) ale to jak najbardziej normalne,ze piersi staja sie pelniejsze.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie chyba nic dobrego:( kreci mi sie w glowie niedobrze mi i zaczela ze mnie leciec rozowa wydzielina:( czy to po wszystkim??? leze i wyje :(((

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness..aa24 ja podejrzewałam u siebie ciąże po nabrzmiałych piersiach. Ja zaraz po zrobieniu pozytywnej bety musiałam jechać do sklepu po większy biustonosz. Ale na pewno nie o tyle rozmiarów! Na piersiach miałam wręcz przezroczystą skórę, pod którą było widoczych mnóstwo żyłek. Tak więc to co u Ciebie się dzieje jest normalne w Twoim stanie.

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To że jest Ci niedobrze, to prawidłowy objaw. Tyle, ze ta wydzielina jest zastanawiająca? Ile bierzesz progesteronu?

‹‹ 597 598 599 600 601 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ