IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Madzia82 wrote:To że jest Ci niedobrze, to prawidłowy objaw. Tyle, ze ta wydzielina jest zastanawiająca? Ile bierzesz progesteronu?
ale jest mi nie dobrze inaczej niz do tej pory tak jakby sie cos niedobrego dzialo w moim organizmie:( ja biore prolutex jedna ampulke
i strasznie mi slaboWiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 21:40
-
Ginger a może Ty skarbie denerwujesz się, może masz taką reakcję na stres.
Trzeba myśleć pozytywnie, oprócz spokoju nic czasami nie da się zrobić i trzeba czekać, połóż się do łóżka, staraj się odprężyć, może niech mężo pomasuje Ci stopkiStaraj się wyluzować i odpoczywaj!!!
-
Kochana zajmij czymś myśli. Musisz myśleć pozytywnie. Ja krwawiłam non stop w ciąży i mam dziecko. Tak więc nawet twoja różowa wydzielina nie musi oznaczać coś złego. Połóż się i odpoczywaj. Dziś mąż niech spełnia Twe zachcianki. A jutro lekarz mam nadzieję potwierdzi, że wszystko ok.
Moniaa lubi tę wiadomość
-
Madzia82 wrote:Agness..aa24 ja podejrzewałam u siebie ciąże po nabrzmiałych piersiach. Ja zaraz po zrobieniu pozytywnej bety musiałam jechać do sklepu po większy biustonosz. Ale na pewno nie o tyle rozmiarów! Na piersiach miałam wręcz przezroczystą skórę, pod którą było widoczych mnóstwo żyłek. Tak więc to co u Ciebie się dzieje jest normalne w Twoim stanie.
Przesadzilam z roizmiarem...chodzilo mi o to ze sa jak dla mnie kolosalnie duze (nigdy takich nie miałam)
05.11 transfer 5dniowej blastocysty klasy 4 AB;
22.11 beta 6025 pęcherzyk 8.1 mm (5 tydz. 4 dzień ciąży) - czekamy na
28.11 beta 25280; jest
09.12 Szkrab mierzy 15 mm i pięknie bije mu(8 tydz. 2 dzień ciąży)
15.12 Szkrab mierzy 20 mm,bije 170 razy na minutę (9 tydz. 1 dzień ciąży)
-
Ale z rozmiar na pewno- musze zainwestować w większe Jutro bo sie nie obejdzie... sa na pewno pelniejsze wrażliwsze a zylki to moge policzyć.
Jak do was wcześniej pisalam to juz nie wytrzymalam zmoglo mmie i zasnelam teraz sie obudzilam wzielam leki i ide spac dalej:-) dobrej nocy05.11 transfer 5dniowej blastocysty klasy 4 AB;
22.11 beta 6025 pęcherzyk 8.1 mm (5 tydz. 4 dzień ciąży) - czekamy na
28.11 beta 25280; jest
09.12 Szkrab mierzy 15 mm i pięknie bije mu(8 tydz. 2 dzień ciąży)
15.12 Szkrab mierzy 20 mm,bije 170 razy na minutę (9 tydz. 1 dzień ciąży)
-
nick nieaktualny
-
Hej, ja dzisiaj bylam drugi dzien w pracy, ale moze to i dobrze, bo nieco uwolnilam moja glowke od nieustannych mysli o tym co dzieje sie w moim brzuchu, przez chwile nawet "zapomnialam". Dziwnie to zabrzmi, ale praca zadzialala na mnie ozywczo, chyba dziwna jestem. Mam w sobie tyle energii, ze hoho. Co prawda po tygodniu 'lezakowania' 8 godz przed kompem wywoluje pojedyncze bole tu i owdzie, ale psychika odpoczywa.
Kala , moze beta nie jest super wysoka, ale to ciaza. Jestem pewna, ze urosnie i bedzie z tej kropeczki zdrowy bobasek.
Ginger, a dzwonilas do swojego gina, ja bym probowala sie kontaktowac, niech powie co robic. Bierzesz prolutex, a osyatnio ktoras tu pisala, ze jakas partie wycofuja z obrotu, moze jest cos na rzeczy.
Agness, to normalne, ze biust robi Ci sie pelniejszy, napiety i sa na nim widoczne zylki - to czynia hormony, ktore w tej chwili przygotowuja organizm na rozwoj dziecka i jego przyjscie na swiat. A co do tego, ze tak stanik Cie mocno obciskal - biorac pod uwage, ze ponad plowa Polek nosi za male, niedobrane staniki, w sytuacji kiedy biust robi sie pelniejszy mozna odczuwac ogromny dyskomfort. Zanim wybierzesz sie na zakup nowego biustonosza, a nie masz w poblizu brafiterki, polecam poczytanie o prawidlowym dobraniu stanika, jak wstepnie okreslic prawidlowy rozmiar, a potem poprzymierzac na miejscu.
Ja mam spory biust, ale zanim trafilam do brafiterki nosilam zdecydowanie za male staniki rozmiar C lub D. A teraz w zaleznosci od fazy cyklu, w pierwszej fazie nosze F lub FF w zaleznosci od modelu, a w drugiej musze sie przerzucac na zdecydowane G, bo mi przyciasno w staniku. Teraz od progesteronu czuje, ze i moje G, moglyby byc niecu luzniejsze. -
Hej Sky
A dziękuję że pytasz
Jest w porządku, już w zasadzie w tym tygodniu wróciłam do pracy, zaczynam już myśleć o wizytach na fitness... Jakoś tak na spokojnie do spraw duchowych podchodzę, nie można absolutnie się załamywać i trzeba iść do przodu. Jestem chyba mega silną babką, mogę mężowi czasami popłakać w rękaw. On tego nie lubi i zawsze stara się jakoś reagować kiedy się smucę, stara się mnie odciągnąć myślami. Wspiera mnie moocno.
Jakoś szybko się otrząsam po tych moich niepowodzeniach, ale wiem jaki jest cel... i na pewno nie jest to deprecha z powodu braku dzieciucha.
A co tam u Ciebie słychać?agniesia2569, Sky lubią tę wiadomość
-
Griszanka co do brafiterek i wiedzy na temat dobrego stanika... takie lekcje edukacyjne powinny być chyba w gimnazjum bądź liceum na w-fie
Biorąc pod uwagę moją budowę i bliskiej mi znajomej.
mój i jej wzrost ten sam 170cm
moja waga to jakieś 70-72kg u niej gdzieś z 58
ona chudzina ja natomiast mam czym pooddychać i na czym usiąść
No i ja sobie kupuję staniki 65G albo 70G-F, zależy od firmy ale staram się kupować coś z białostockich firm bieliźniarskich
No a ta chudzinka moja znajoma kupuje stanik 85C...
no toż 85C to w obwodzie byłby dobry ale chyba na biodrach...
I tak to jest ze świadomością kobiet odnośnie bielizny.
A i jeszcze jedno co najbardziej doprowadza mnie do śmiechu to to, że tylna część biustonosza znajduje się bliżej karku niż środka pleców... no żeszzGabiK, czarownica_tea lubią tę wiadomość
-
Marti ze stymulacją i jej trwaniem jest różnie. Jednej wystardzy 7 dni innej powyżej 10... ja miałam raz 8 raz 9 dni stymulacji. później zastrzyk na pęknięcie pęcherzyków i po 36h punkcja. A miałaś podgląd pęcherzyków. Jakiej są wielkości? Co mówił lekarz?
-
Wizyte miałam w środe i lekarz powiedział,ze lewy jajnik ładnie reaguje na zastrzyki, a prawy wogóle nie reaguje:(jutro mam wizyte w klinice, mam nadzieję ze bedzie ok. A czy mialyscie podczas brania zastzykow taki nabrzmialy duzy brzuch? czy to normalne?DŁUGIE CYKLE BRAK MIESIĄCZKI
-
Anatolka wrote:400zl? U mnie tysiac!
Dziwne bo ja za klej nic nie placilam a tez jestem w refundowanym, podobno kliniki daja klej wtedy gdy para decyduje sie na oddanie nadprogramowych komorek do adopcji...17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Marti32 wrote:Wizyte miałam w środe i lekarz powiedział,ze lewy jajnik ładnie reaguje na zastrzyki, a prawy wogóle nie reaguje:(jutro mam wizyte w klinice, mam nadzieję ze bedzie ok. A czy mialyscie podczas brania zastzykow taki nabrzmialy duzy brzuch? czy to normalne?
Ja niestety miałam nabrzmialy jeszcze nawet tydzień po punkcji. Niektórzy mysleli, ze w ciąży jestem bo się żakietami zasłaniałamtransfer 10.11.2014 jednego malucha - 10 dpt beta 35 (*)
transfer 16.03.2015 dwóch maluchów -beta ujemna
transfer 02.10.2015 dwóch maluchów - 8dpt -92,7; 10dpt - 296,70; 12dpt - 506,80 [*][*]
Transfer 24.03.2017, 17.07.2017, 11.09.2017, 06.09.2018, 06.10.2018, 23.02.2019, 12.09.2019 jednego malucha - beta ujemna
Transfer 12.09.2019 - 10 dpt - 3,9; 12dpt - 0,8
Transfer 10.12.2019 - 10 dpt - 63,5; 12 dpt - 143,3; 17 dpt - 1077,0; 25 dpt - 8308,0 i jest ❤️ - 10tc [*]
Transfer 22.02.2021 - 10 dpt - 13,4; 12dpt - 4,2
Transfer 20.05.2021 -9 dpt - 91,4; 11 dpt- 219,0; 15dpt - 879,0; 19dpt-3787,0; 26dpt - 29510,0 i są ❤️❤️
[/url]
-
Moniaa wrote:Griszanka co do brafiterek i wiedzy na temat dobrego stanika... takie lekcje edukacyjne powinny być chyba w gimnazjum bądź liceum na w-fie
Biorąc pod uwagę moją budowę i bliskiej mi znajomej.
mój i jej wzrost ten sam 170cm
moja waga to jakieś 70-72kg u niej gdzieś z 58
ona chudzina ja natomiast mam czym pooddychać i na czym usiąść
No i ja sobie kupuję staniki 65G albo 70G-F, zależy od firmy ale staram się kupować coś z białostockich firm bieliźniarskich
No a ta chudzinka moja znajoma kupuje stanik 85C...
no toż 85C to w obwodzie byłby dobry ale chyba na biodrach...
I tak to jest ze świadomością kobiet odnośnie bielizny.
A i jeszcze jedno co najbardziej doprowadza mnie do śmiechu to to, że tylna część biustonosza znajduje się bliżej karku niż środka pleców... no żeszz
Powiem Wam tyle - bardzo czesto na upartosc nie ma rady. Moja mama ma swoj sklepik z bielizna i czasem wiadomo musze ja zastapic, czy to wizyta u lekarza czy jada na wakacje to wtedy na dluzej... Jak przychodza klientki i widze, ze babka jest taka kruszyna jak ja, a wola stanik z obwodem 80 to wayciagam miarke i mowie, ze takiego jej nie sprzedam, bo jak sie uprzemy to zapniemy sie w nim obie... A nie o to chodzi. Mierzymy wychodzi iles tam cm, daje jej stanik, ubiera i...
1) wow, miala pani racje (i to cieszy, bo nagle babka przestaje sie garbic a ramiaczka koszmarnie wzynac)
2) ciasno, gniecie, niewygodnie -> zagladam, sprawdzam na plecach zapiecie i wyregulowanie ramiaczek i wg mnie wszystko ok... Po czym slysze "ja jednak wole jak jest luzniej..." A to ze przed chwila tlumaczylam, ze w ten sposob tyl jest na szyji i ciezar wspiera sie na ramionach zamiast na obwodzie...Moniaa lubi tę wiadomość
-
Anatolka, dokladnie tak jak piszesz. Niektore kobietki to chyba przywykly do tego, ze cycki im wisza na ramiaczkach, obwod zamiast na plechach trzymaja na karku i jest git, a pozniej sa zdziwione, ze z czasem na cycki zaczyna dzialac grawitacja. A dobry stanik sprawia, ze nawet duze cyce mozna utrzymac w swietnej kondycji, o ladnym ksztalcie, zadowalajacej jedrnosci i bez wielkich zwisow, bez potrzeby wcierania dziwnych mikstur i sekretnych operacji
. Jak zaczelam sie interesosac tematem, to najbardziej smiac mi sie chcialo, jak gdzies przeczytalam, ze laska nie nosi odziezy, ktora moglaby odslaniac pachy, bo ma tam takie nieladne "zwisy". Odpowiedz mnie zabila - 'to twoje zablakane cycki, zacznij je zbierac spod paszki do miseczki i problem sie skonczy, przyczyna jest za maly stanik'. No niestety jeszcze za malo sie o tym mowi, a zeby kupic dobry stanik potrzebna jest swiadomosc. Bo o cycki trzeba dbac, a sam kremik ujedrniajacy nie pomoze.
czarownica_tea, Moniaa, GabiK lubią tę wiadomość
-
Anatolka wrote:Hahahahahahahahahahahahahahahahaha
oplulam sobie telefon Monte przy sniadaniu, Griszanka!
to bedzie dobry dzien
Ginger, jak sie czujesz?