IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
czarownica_tea wrote:Ja już po wizycie. Estrofem 3x1 dowcipnie i wizyta 1 grudnia w 15 dc i jak wszystko będzie ładnie zaraz crio
Ja też będę miała crio na cyklu naturalnym i mamy podjąć decyzję czy jeden mrozak czy dwa. Ja jestem za dwoma ale TŻ się waha
A mi nie napisali, ze estrofem dopochwowo... Myslicie, ze moge sama zdecydowac o zmianie? Wolalabym ominac zoladek chociaz jedna tableta, bo w koncu bede miala w nim dziure tyle tego jest...Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2014, 15:01
-
tak wiec w moim przypadku wszystkie mrozone beda zarodkami i wtedy co ? transfer platny? Kurna no nie kumam.
i do konca moich dni bede musiala placic za mrozenie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2014, 14:48
2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
Piggy wrote:tak wiec w moim przypadku wszystkie mrozone beda zarodkami i wtedy co ? transfer platny? Kurna no nie kumam
Rzadowe transfery sa bezplatne. Nawet zamrozonych, bo to zarodek, a nie komorka. Nie mozna wykorzystac komorek, ze np. Mialas kiedys juz stymulacje i ivf. Pobrali np 10 komorek. 5 zaplodniliscie i z nich zrobily sie zarodki. Dwa Ci podali, a 3 zarodki zamrozili. Drugie 5 zamroziliscie (komorki same babskie komorki bez zaplodnienia). Procedura komercyjna sie nie udala. Nie jestes w ciazy. I wtedy takich nie mozesz wykorzystac w rzadowym podejsciu. Takich Twoich zaplaconych, stworzonych w komercyjnym podejsciu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2014, 14:50
agniesia2569 lubi tę wiadomość
-
Piggy wrote:i do konca moich dni bede musiala placic za mrozenie?
Mozesz oddac do adopcji i kliniczny bank je trzyma i nic Cie placenie nie interesuje. Wydaje mi sie, ze mozesz tez zniszczyc zarodki, ktorych nie wykorzystasz (jesli nie to niech ktos mnie poprawi). Chyba nikt nie moze Cie zmusic, zebys oddala do adopcji swoje fasoli, ani zebys musiala placic do konca swiata za nie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2014, 14:54
-
Anatolka dzieki wielkie
bo juz czlowiek zajoba dostaje od tych wszystkich informacji
2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
Ginger84 wrote:ja juz po wiycie wg usg wszystko w porzadku. widzialam mojego kropka. teraz czekam jeszcze na wyniki bety. troche sie uspokoilam ale nadal sie zle czuje. musze niestety lezec wiec od dzis mam l4.
ale najwazniejsze ze wszystko w porzadku.
Super:-) wiedzialam ze wszystko bedzie w porzadku. Serduszka jeszcze nie bylo?05.11 transfer 5dniowej blastocysty klasy 4 AB;
22.11 beta 6025 pęcherzyk 8.1 mm (5 tydz. 4 dzień ciąży) - czekamy na
28.11 beta 25280; jest
09.12 Szkrab mierzy 15 mm i pięknie bije mu(8 tydz. 2 dzień ciąży)
15.12 Szkrab mierzy 20 mm,bije 170 razy na minutę (9 tydz. 1 dzień ciąży)
-
Ginger84 wrote:Dzisiejsza bete 3756.. nie za niska? 19 dpt a w 14 była 956..
No co ty fajnie przerasta:-)
Kurde a ja nie pytalam czy moj pęcherzyk nie jest pusty? Sami ci powiedzieli? I slad to wiadomo? ?05.11 transfer 5dniowej blastocysty klasy 4 AB;
28.11 beta 25280; jest
-
agness.aa24 wrote:No co ty fajnie przerasta:-)
Kurde a ja nie pytalam czy moj pęcherzyk nie jest pusty? Sami ci powiedzieli? I slad to wiadomo? ?
ja zapytalam i powiedziala ze nie jest pusty ze widac cialko zolte..
patrzac na twoja bete a mialas pozniej transfer to jakos malo mi sie wydaje:( -
Ginger84 wrote:ja zapytalam i powiedziala ze nie jest pusty ze widac cialko zolte..
patrzac na twoja bete a mialas pozniej transfer to jakos malo mi sie wydaje:(
To jest kwestia indywidualna wazne ze rosnie. Masz zdjęcie swojego kropka?05.11 transfer 5dniowej blastocysty klasy 4 AB;
28.11 beta 25280; jest
-
Ginger84 wrote:ok juz nie marudze
musi byc dobrze:)
I jaki jest twoj wiek ciąży wg usg?05.11 transfer 5dniowej blastocysty klasy 4 AB;
28.11 beta 25280; jest
-
Ginger84 wrote:Zdjęcie zostało w dokumentacji w klinice poproszę następnym razem. I nie wiem który tydz bo nie zapytałam dziś o nic:/
Ok okja mam zdjęcie sama mi dala
a ty lez i odpoczywaj będzie dobrze
05.11 transfer 5dniowej blastocysty klasy 4 AB;
28.11 beta 25280; jest
-
Ja już jestem po wizycie w klinice.Dziś jest 7 dzień stymulacji lewy jajnik lepiej zareagował niż prawy. Mam 3 pęcherzyki 14mm lekarz powiedział,że musi mieć co najmniej 17mm. Jutro i w poniedziałek jeszcze mam brać zastrzyki i w poniedziałek kontrola. Kochane ile miałyscie pęcherzyków czy to ma znaczenie ,ze im więcej tym lepiej bo już sama nie wiem:(
Moje wyniki z przed 3 dni :
estradiol 220,8
progesteron 0,399
Lekarz powiedział ze progesteron troche za niski.
Czy mniałyscie podobnie czy przy takich wynikach transfer moze sie udac i bedzie z tego ciaza? Jest jakis sposób zeby te wyniki byly lepsze pomocyyyy zaczynam panikowac udziela mi sięDŁUGIE CYKLE BRAK MIESIĄCZKI -
Anatolka wrote:Mozesz oddac do adopcji i kliniczny bank je trzyma i nic Cie placenie nie interesuje. Wydaje mi sie, ze mozesz tez zniszczyc zarodki, ktorych nie wykorzystasz (jesli nie to niech ktos mnie poprawi). Chyba nikt nie moze Cie zmusic, zebys oddala do adopcji swoje fasoli, ani zebys musiala placic do konca swiata za nie...
Powiem tak do adopcji można oddać same komórki jajowe czyli te pobrane w punkcji nie zapłodnione, można też je zniszczyć...
A te już zapłodnione są ZARODKAMI nikt ich nie utylizuje i nie niszczy!!! Bo choć niby zamrożone to jednaj żywe organizmy. Można je również oddać do adopcji.
To że się godzimy na in vitro też naz zobowiązuje do pewnej odpowiedzialnośći... Albo zostawiamy i płacimy za każdy rok przechowywania albo oddajemy do adopcji.
A cóż to za stwierdzenie ze chyba Cię nikt nie zmusi żebyś oddała do adopcji albo płaciła do końca zycia...
Nie wiem jak wy ale ja podpisuję w klinice zgodę..np że ewentualnie będę płaciła za zarodki zamrożone, albo że oddaje komórki do adopcji, albo zarodki do adopcji... I nikt tu nikogo nie zmusza ... każdą decyzję podejmujemy świadomie. Tylko już np po zapłodnieniu wszystkich mamy mniejsze pole manewru do dalej z dzieciuchami.
I powiem szczerze że trochę mnie dziwi brak waszej elementarnej wiedzy odnośnie tych spraw.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2014, 16:47
Sansivieria, libellula83, czarownica_tea, kapturnica, agniesia2569, Fedra lubią tę wiadomość
-
Moniaa wrote:Powiem tak do adopcji można oddać same komórki jajowe czyli te pobrane w punkcji nie zapłodnione, można też je zniszczyć...
A te już zapłodnione są ZARODKAMI nikt ich nie utylizuje i nie niszczy!!! Bo choć niby zamrożone to jednaj żywe organizmy. Można je również oddać do adopcji.
To że się godzimy na in vitro też naz zobowiązuje do pewnej odpowiedzialnośći... Albo zostawiamy i płacimy za każdy rok przechowywania albo oddajemy do adopcji.
A cóż to za stwierdzenie ze chyba Cię nikt nie zmusi żebyś oddała do adopcji albo płaciła do końca zycia...
Nie wiem jak wy ale ja podpisuję w klinice zgodę..np że ewentualnie będę płaciła za zarodki zamrożone, albo że oddaje komórki do adopcji, albo zarodki do adopcji... I nikt tu nikogo nie zmusza ... każdą decyzję podejmujemy świadomie. Tylko już np po zapłodnieniu wszystkich mamy mniejsze pole manewru do dalej z dzieciuchami.
I powiem szczerze że trochę mnie dziwi brak waszej elementarnej wiedzy odnośnie tych spraw.
Dokladnie w umowie jest zapis czy godzimy sie na oddanie czy bedziemy placic za przechowywanie. Proponuje przeczytac umowy ktore podpisalyscie a wszystko bedzie jasne.
Mi zostały 3 mrozaczki i szczerze mowiac nie mam pojecia co zrobic.. komorki jajowe oddalam bez problemu ale z zarodkami jednak jest juz inaczej.. mam watpliwosci.. a jakie jest wasze zdanie wtej kwesti?