IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Kachas84 wrote:to super , teraz trzymamy kciuki , a jak to wygląda w tej klinice musiałaś tam zostać jakiś czas czy zaraz po do domu?
Na I piętrze się wszystko dzieje, pani pielegniarka woła, wchodzisz sama, przebierasz się w koszulkę, przyłazi embriolog opowiada Ci co z Twoimi fasolkami, później lekarz robi transfer i Twój facet może wejść dopiero po nim jak masz sobie leżeć 20 minut. Pod warunkiem, że powiesz, że życzysz sobie, żeby go zawołali. Bez tego nie wołają, bo widziałam, że babka przede mną wychodziła sama z gabinetu, a jej chłop siedział na korytarzu i obrgyzał paznokcie ze stresu -
Ginger84 wrote:Anatolka a ty z Mikołowa jesteś? Bo ja leżę właśnie w Mikołowie tylko na Waryńskiego
Nie, mieszkam pod Gliwicami - 10 min od EC. Pi razy drzwi znam Mikołów, bo tam mieszkają moi teściowie. A byłam tam na AMH, bo obdzwoniłam różne laby i rozbieżność cenowa była duża, a tam było najtaniej, więc podjechałamnie jestem Ślązaczką w ogóle - jestem "nabyta"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 22:09
-
Marti i Giussta dacie radę ;P ja miałam punkcję tydzień temu
Ginger cieszę się że krawienie zmalało, trzymam kciuki za jutrzejsze usg!Giussta lubi tę wiadomość
2014 ISCI1cp 2015 crio
05.2015 ISCI2
2017 ISCI3
02.2018 ISCI4
2018 ...?i co teraz?
-
Kachas84 wrote:
czyli podobnie jak punkcja tylko bez spanka bo nie bolesny zabieg ?i jak to jest wprowadzają tylko jedna fasolkę czy na życzenie pacjentki dwie bo różnie czytałam ?
życzenia to możesz mieć jak sama płacisz
a w programie decyduje lekarz, pierwszy raz chyba zawsze 1 fasolinkę transferują.. później wg wskazań, mogą być czasem 2 (o ile pacjenta chce). Ale niech Ci opowiedzą te dziewczyny, które doświadczyły więcej niż 1 transferu - bedzie to pewniejsza wiedza -
Oddam dwa pelne opakowania estrofemu komus kto potrzebuje05.11 transfer 5dniowej blastocysty klasy 4 AB;
22.11 beta 6025 pęcherzyk 8.1 mm (5 tydz. 4 dzień ciąży) - czekamy na
28.11 beta 25280; jest
09.12 Szkrab mierzy 15 mm i pięknie bije mu(8 tydz. 2 dzień ciąży)
15.12 Szkrab mierzy 20 mm,bije 170 razy na minutę (9 tydz. 1 dzień ciąży)
-
Kachas84 wrote:dopytam jutro lekarki bo jadę i zrobiłam długa listę pytań
, bo jak wchodzę do gabinetu to o wszystkim zapominam a później nie potrzebnie myślę
aaa L4 dostałam ile sobie zażyczyłam - od punkcji do transferu i drugie na 2 tygodnie po transferze... spoko - bez problemu.MisiaMisia lubi tę wiadomość
-
powyzej 35 roku zycia podaja 2 zarodki2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
agness.aa24 wrote:Sama w to gleboko wierze ze jest tak jal mówisz bo przecież sama jestem w tej sytuacji. Jednak wodzosz współczynnik poronien tez nie jest znacząco większy a jednak wiele częściej sie slyszy o ciąży poronionej z ivf niz naturalnie. ..niestety. ...
A jesli mozna zapytać to robilas badania prenatalne inwazyjne czy nieinwazyjne?
Ja bm raczej powiedziala ze my mamy wieksza swiadomosc obserwujemy sie sprawdzamy a czesto dziewczyny w ciazy naturalnej nawet nie wiedza ze wniej sa i nie wiedza ze poronily czesto zrzucajac to ze cykl sie przedluzyl czy inbe takie...
A co do wad genetycznch po iv zawsze chcialo mi sie z tego smiac prawda jest taka ze ludzie ktorzy decyduja sie na iv czesto sa czyms obciazeni i stad ten 1-2% wiecej ciaz z powiklaniami w porownaniu do ciaz naturalnych...kapturnica, MisiaMisia, Mimbla lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Hej dziewczyny jestesmy w klinice miałam mieć wizytę z pierwszym usg o 9tej ale okazało sie, ze sa dwie punkcje i straszna kolejka, moj emek padniety bo spał po nocce tylko godzinę a niestety chyba sobie poczekamy, umieram ze strachu, trzymajcie kciuki
Viki26, czarownica_tea, Beata.D lubią tę wiadomość
-
Libullula kciukuje mocno
libellula83 lubi tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/