IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Minuska - ogromne gratulacje. Niech ta ciaza trwa pelne 40 tygodni, niech minie zdrowo i bez zadnych niespodzianek.
MalaMi, a klapsa bys nie chciala - co prawda ciezarnych bic nie mozna, ale z dzika przyjemnoscia wybije Cie te glupoty z glowy. Bedziesz matka i to jeszcze w tym roku. Przestan sie zamartwiac, nastaw sie pozytywnie, a wszystko bedzie dobrze.
Anatolko, dziekuje, juz widze, ze GAIA mi odpowiada, szczegolnie krojem. Dziekuje kochana ♥Anatolka, Kava lubią tę wiadomość
-
Anko:-) wrote:Nie wolno Ci tak myśleć!!!!
Ja myślę że każdej wytrwalej się uda.
No właśnie, ja wcinam Q10dostałam też odpowiedź z MZ, że to mój lekarz prowadzący ma zdecydować czy da mi 2 fasolki - mam to na piśmie
będzie biedny, będę Mu mendzić i mendzić, aż zmięknie i powie: "dobra, będą 2 fasolki"
a mam 3 miesiące wyciszania, więc jeszcze się nie spodziewa co Go czeka jak będzie próbował być twardy ;p
Beata.D, Viki26 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnatolka wrote:W sensie, żeby coś z tym zrobili?
Tak, w sensie, że to nie jest zgodne z programem. Oczywiście klinika jest wstanie się z tego wytłumaczyć bo wg. nich trzeba te wszystkie badania zrobić żeby znaleźć przyczynę niepłodności. U mnie oprócz kariotypów trzeba było mieć też USG piersi i wiele innych badań, łącznie z grupą krwi
W związku z brakiem kwalifikacji u mnie, sprawa już od 3 miesięcy jest wyjaśniana. U nas jest niepłodność idiopatyczna potwierdzona również przez klinikę. Długa historia. W każdym bądź razie, myślę, że każda dziewczyna z Invimed Wawa potwierdzi Ci tę samą procedurę. Im więcej zgłoszeń napłynie do MZ tym więcej będą mogli coś zdziałać.
GabiK, Konwalia, Mimbla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMIKOLAY wrote:Ja się leczę w Invimedzie Warszawa. Nie małam zalecenia zrobienia kariotypu.
U nas jest czynnik żeński - niedrożne jajowody, PCO, AMH 2,4, FSH 8. MAM 32 LATKA, Mąż 42
Pewnie dlatego, że niedrożne jajowody, ja mówię o niepłodności idiopatycznej. Żyła złota dla kliniki -
Griszanka Gaia odpada troszkę... przynajmniej ja z niej zrezygnowałam jakiś czas temu jak mi szybko ramiączka zbyt cienkie wbijały się w obojczyki. aktualnie noszę 70G a było 70H, kupowałam Ava semisoft. Albo są jeszcze dobre z Kostaru. Wszystkie te firmy należą do białostockiego klastra mody... także przebieram sobie w nich ile zechcę... jest jeszcze firma MAT bądz AXAMI ale dawno u nich nic nie kupowałam...
Wiem że KOSTAR ma jeszcze serię dla ciężarnych z zaawansowanymi brzuszkami
Polecam sklep internetowy mają czasami fajne promocje
http://www.kontri.pl/
Jeśli ktoś jest spoza białegostoku może wybrać przesyłkę, jeśli z białegostoku to można odebrać na miejscu w centrum
Bielizna ładna w dość przystępnych cenach. -
Anatolka wrote:No właśnie, ja wcinam Q10
dostałam też odpowiedź z MZ, że to mój lekarz prowadzący ma zdecydować czy da mi 2 fasolki - mam to na piśmie
będzie biedny, będę Mu mendzić i mendzić, aż zmięknie i powie: "dobra, będą 2 fasolki"
a mam 3 miesiące wyciszania, więc jeszcze się nie spodziewa co Go czeka jak będzie próbował być twardy ;p
A możesz zacytować odpowiedź? Bo też chyba napiszę żeby i dla mnie były 2 fasolki następnym razem
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/