IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie wiem Fistaszku czy to do mnie pytanie... ale odpowiem..
Kwestie in vitro załatwiam w Kriobanku w Białymstoku. Blisko bo gdzieś 15 minut drogi od domu. Zresztą mieszkam w tak zwanym zagłębiu in vitrowymA kariotypy robiłam w poradni która podpisany ma kontrakt w zasadzie tylko na genetykę i w tym się specjalizują. Genetics w Białymstoku
-
Fistaszek wrote:Wybrałam własnie katowicki Invimed, jest póki co bardzo zadowolona, a Ty?
Chyba bylo do mnie z racji zamieszkania i wczesniejszego mojego pytaniaja Provita, ale w pn podjade do InviMedu wlasnie na kariotypy, bo rozeznalam sie porzadnie przed swietami i maja najtaniej prywatnie. Provita ma np za 490zl/os a u Was 320zl, wiec nie bede przeplacac
-
Kazali Wam miec kariotypy przed podejsciem do kwalifikacji? Dziwne... Przeciez to nie jest standardowe badanie. A co jesli robilabys prywatnie badanie a na rozmowie kwalifkacyjnej trafilby sie lekarz dziwak, ktory z jakiegos powodu by Was odrzucil? Tak czysto hipotetycznie, to co, kasa wydana na prozno?
Ja mialam miec ze soba AMH, FSH i spermiogram na kwalifikacje - nic wiecej...
Edit: plus kartoteki potwierdzajace dlugosc okresu staran.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 21:36
Mimbla lubi tę wiadomość
-
My też podchodziliśmy z tzw męskiego czynnika, kariotypów nie musieliśmy robić.
Wydaje mi się to na tym etapie niepotrzebne..ale nie jestem lekarzem.
Na kluczowej konsultacji u dr, na której nas zakwalifikowano mieliśmy ze sobą:
- moje AMH, FSH,
- małża seminogramy 2010-2014 (łącznie 6 wyników), ksera kartotek od andrologów, wypis ze szpitala po usunięciu żylaków, hormony wszelkie, ksera recept branych leków, ksera pudełeczek po lekach z datami przyjmowania
- moje ksera kartotek gabinetów ginekologicznych - przy czym, one były najmniej istotne
- kilka moich badań które robilam prywatnie, we własnym zakresie myśląc że mogą się przydać (USG piersi i takie tam)
O genetyce/ immunologii wtedy nikt nie wspominał.
Wszelkie wątpliwości możesz wyjaśniać bezpośrednio z Min. Z. poprzez email, sama korzystałam z tej opcji żeby weryfikować to co słyszałam od lekarzy gdy miałam wątpliwości. To jest najlepsza droga żeby zrozumieć co jest wymagane. -
Anatolka wrote:Ja ostatnie wzielam w pt wieczorem a w srode dostalam okres. Mialysmy pewnie bardzo podobny zestawik.Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
D
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 19:29
Beata.D, GabiK, niecierpliwa, Moniaa, Fistaszek, Anatolka, Justine, sisi, Konwalia, kkisia, MIKOLAY, Tosia 1981, aaana, Sansivieria, Giussta, Lenuś, aszka, Madzia82, agniesia2569, czarownica_tea, zai2014, Viki26, martusia1986, zulka-m, tulipanna lubią tę wiadomość
-
Minuska gratuluję! Trzymam kciuki by wszystko było dobrzeProblem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/