IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mialam kilka tyg temu usg polowkowe,czyli to o ktorym pisala Madzia. W 12tyg mialam usg I trymestru tzw genetyczne polaczone z badaniem z krwi - Pappa i bhcg,ktore okreslaja ryzyko wystapienia ZD i innych trisomii. Badania Nifty nie robilam, poniewaz te dostepne na nfz wyszly dobrze i lekarze w szpitalu, w klinice i moj gin uznali na ich podstawie,ze nie ma takiej potrzeby. Moge tylko powiedziec,ze obydwaj lekarze, prowadzacy i moj lekarz z kliniki ivf ( nie omieszkalam konsultowac z obydwoma:-) polecali jednak amniopunkcje w przypadku gdyby wynik usg+pappa+bhcg ich nie zadowalily.
Kava lubi tę wiadomość
-
agness.aa24 wrote:Hej dziewczyny, podczytuje Was nadal jednak siedzę cicho
przeczytalam dzis wypowiedź miriiam i zainteresowała mnie ponieważ sama za 1.5 tyg bede podchodzila do badań prenatalnych i cholernie sie boje- jestem po icsi i stad moje obawy ze cos będzie nie tak.. jeszcze jak czytam ze u co niektórych z was lekarze tez cos podejrzewali to az sie trzese. .. kto z Was jest świeżo po takich badaniach? Pytam konkretnie o nieinwazyjne
Chyba Misiamisia pisala o sile wizualizacji, ja w to wierze i wiem, ze nasze obawy czesto sie spelniaja, bo nadmiernie sie na nich skupiamy i czesto je sobie przez to wyobrazamy. A powinnysmy, chocby na sile, wyobrazac sobie, ze bawimy sie z naszym zdrowym dzieckiem, w ogrodzie, na rowerze, basenie, placu zabaw, w bogactwie, szczesciu i z naszym ukochanym przy boku i wlasnie takimi obrazami mamy karmic swoj umysl, a sie spelnia
Mysle, ze kazda z nas czy to oczekujaca na ciaze, czy juz na szczesliwe rozwiazanie, powinna sie karmic taka wizja - wzglednie pomnazac ilosc dzieci, o taka o jakiej marzymy
Wszystkim z nas, tego zycze i mam pewnosc, ze bedzie dobrzeMisiaMisia, GabiK, Beata.D, Mimbla, libellula83 lubią tę wiadomość
-
Madziu ominelam gdzieś może w wątku....jak sprawy się mają? Wyszła ze szpitala prawda?
Magda79 wrote:Zdrowych i spokojnych Świąt, wielkiego zastrzyku energii do dalszej walki o upragnione cuda nam wszystkim życzę :**
A ciężaróweczkom spokojnych i nudnych ciąż :*Viki26 lubi tę wiadomość
-
Nic na to nie poradze, spie w ciagu dnia nawet dwa-trzy razy dziennie, po godzince lub dwie, a pozniej sie budze w nocy i przez pewien czas nie moge zasnac. A zeby nie przeszkadzac mezulkowi, to biore telefon i buszuje w internecie. A po godzince znowu moge spac
Jestem nieco usprawiedliwiona?
Minuska - bic ciezarna, zaiscie nieladnieAnko:-), niecierpliwa, Beata.D lubią tę wiadomość
-
Pamiętam ze w ciąży pozamacicznej zanim dowiedziałam się że to taki rodzaj ciąży-chodzilam spać o 19 20-po prostu oczy jak na zapałki ale zmęczenie ze mną wygrywalo;-)
No to wtedy o 4, 5 juz z psem na spacer szłam-z nudów i co by również mężowi nie przeszkadzać -
Krew oddana, teraz czekam. Czuję że beta spadła, a mąż ma dalej nadzieję.
edit: beta 4,04 więc zdecydowanie we wrześniu z wózkiem paradować nie będęWiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 12:29
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
tyśka84 wrote:Justine w kolejnym podejściu będzie na 100% lepiej:)Głowa do góry:) My też damy radę
Oczywiście, że damy radęNie ma co się zamartwiać na zapas
Mimbla, nie jest tak źle jakby mogło się wydawać. Byłam już na to przygotowana. I jestem zdania, że lepiej teraz niż za 2 miesiące, albo podtrzymywać ciąże, która mogłaby być chora.
Z innej beczki: czy któraś miałaś resektoskopię? Jestem zapisana na koniec kwietnia na zabieg w Provicie, ale się zastanawiam czy nie szukać gdzieś indziej na wcześniejszy termin, bo nowe podejście ivf po zabiegu dopiero.Moniaa, Mimbla, Beata.D lubią tę wiadomość
Moja mama przeżyła niedawno kolonoskopię (nie wiem czy to to samo ale podejrzewam że tak?) pomagałam jej znaleźć dobrego lekarza i udało się w takim małym, wyremontowanym ośrodku diagnostycznym w Siemianowicach.
Zrobił jej badanie i wyciął przy tej okazji niewinny polip. Było to zupełnie bezbolesne.
Jak chcesz poszukam nazwy, czy coś będziesz mogła zadzwonić i popytać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 15:20
-
Mimbla byłoby super gdybyś poszukalaProblem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
Ja właśnie po II USG genetycznym u jednego z lepszych lekarzy w wawie - -dr.Kretowicz.
I uwaga ................
Nie widzi nic niepokojącego
Grzebał (sondą dopochwową), stukał malucha, bujał brzusio - malec miał w nosie stres mamci
Jelitka nie mają obrazu huporechogennych i serducho ma prawidłowy przepływ bez cech niedomykalności
Dla własnego spokoju w poniedziałek genetykę.niecierpliwa, Mimbla, Tosia 1981, Konwalia, Kasia_1977, libellula83, Kava, Beata.D, GabiK, Anko:-), tulipanna lubią tę wiadomość
-
Wiesz co Mikolay ja tak wlasnie dzis o tym myslalam...lekarz z przychodni dal mi skierowanie na badanie genetyczne do Aramedici w gliwicach, po paru tyg wpadlam na to, ze gynC, w ktorym sie leczylam tez robia na nfz te badania wiec poprosilam go o skierowanie do gyncentrum - dal mi. I tak sobie nad tym mysle, czy przypadkiem dla kliniki nie jest to dobry biznes...lekarz stwierdzi, ze jego zdaniem cos jest nie tak i bedzie namawial na test nifty, a pewnie to dla nich latwa kasa jest i nie czarujmy sie pewnego rodzaju biznes