X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam kilka tyg temu usg polowkowe,czyli to o ktorym pisala Madzia. W 12tyg mialam usg I trymestru tzw genetyczne polaczone z badaniem z krwi - Pappa i bhcg,ktore okreslaja ryzyko wystapienia ZD i innych trisomii. Badania Nifty nie robilam, poniewaz te dostepne na nfz wyszly dobrze i lekarze w szpitalu, w klinice i moj gin uznali na ich podstawie,ze nie ma takiej potrzeby. Moge tylko powiedziec,ze obydwaj lekarze, prowadzacy i moj lekarz z kliniki ivf ( nie omieszkalam konsultowac z obydwoma:-) polecali jednak amniopunkcje w przypadku gdyby wynik usg+pappa+bhcg ich nie zadowalily.

Kava lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 04:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agness.aa24 wrote:
    Hej dziewczyny, podczytuje Was nadal jednak siedzę cicho ;-) przeczytalam dzis wypowiedź miriiam i zainteresowała mnie ponieważ sama za 1.5 tyg bede podchodzila do badań prenatalnych i cholernie sie boje- jestem po icsi i stad moje obawy ze cos będzie nie tak.. jeszcze jak czytam ze u co niektórych z was lekarze tez cos podejrzewali to az sie trzese. .. kto z Was jest świeżo po takich badaniach? Pytam konkretnie o nieinwazyjne
    Nie ma sensu denerwowac sie na zapas. A w ogole po co zakladac od razu, ze cos jest nie tak? Ja tez mialam ICSI i jestem pewna, ze moje malenstwo jest i bedzie absolutnie zdrowe. Kochana nerwy w naszym stanie nic nie pomoga, a moga maluszkowi zaszkodzic.
    Chyba Misiamisia pisala o sile wizualizacji, ja w to wierze i wiem, ze nasze obawy czesto sie spelniaja, bo nadmiernie sie na nich skupiamy i czesto je sobie przez to wyobrazamy. A powinnysmy, chocby na sile, wyobrazac sobie, ze bawimy sie z naszym zdrowym dzieckiem, w ogrodzie, na rowerze, basenie, placu zabaw, w bogactwie, szczesciu i z naszym ukochanym przy boku i wlasnie takimi obrazami mamy karmic swoj umysl, a sie spelnia :)
    Mysle, ze kazda z nas czy to oczekujaca na ciaze, czy juz na szczesliwe rozwiazanie, powinna sie karmic taka wizja - wzglednie pomnazac ilosc dzieci, o taka o jakiej marzymy :)
    Wszystkim z nas, tego zycze i mam pewnosc, ze bedzie dobrze :D

MisiaMisia, GabiK, Beata.D, Mimbla, libellula83 lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    G

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 19:28

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj faktycznie, jaka pora na dialogi u ciężarnych;-)
    Agnes Ciebie czytałam od początku ciąży, pamiętasz jak panikowalas i sama siebie wprowadzalas w stres, szczególnie przed wizytą serduszkowa? Warto było?:-)

dfe01f0225.png

Wysłany: 2 stycznia 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętaj jak długo i jak wiele kosztuje każda z nas zajście w ciążę. Gdy już się w niej jest trzeba troszkę odpuścić bo zdrowa uśmiechnięta i zrelaksowana mama-to najwięcej co możesz zrobić dla dzidziusia.

Kava lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png

Wysłany: 2 stycznia 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu ominelam gdzieś może w wątku....jak sprawy się mają? Wyszła ze szpitala prawda?
    Magda79 wrote:
    Zdrowych i spokojnych Świąt, wielkiego zastrzyku energii do dalszej walki o upragnione cuda nam wszystkim życzę :**
    A ciężaróweczkom spokojnych i nudnych ciąż :*

Viki26 lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic na to nie poradze, spie w ciagu dnia nawet dwa-trzy razy dziennie, po godzince lub dwie, a pozniej sie budze w nocy i przez pewien czas nie moge zasnac. A zeby nie przeszkadzac mezulkowi, to biore telefon i buszuje w internecie. A po godzince znowu moge spac ;) Jestem nieco usprawiedliwiona?
    Minuska - bic ciezarna, zaiscie nieladnie ;)

Anko:-), niecierpliwa, Beata.D lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png

Wysłany: 2 stycznia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam ze w ciąży pozamacicznej zanim dowiedziałam się że to taki rodzaj ciąży-chodzilam spać o 19 20-po prostu oczy jak na zapałki ale zmęczenie ze mną wygrywalo;-)
    No to wtedy o 4, 5 juz z psem na spacer szłam-z nudów i co by również mężowi nie przeszkadzać;-)

dfe01f0225.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

niecierpliwa, Tosia 1981, Anko:-), Justine lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Justine Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krew oddana, teraz czekam. Czuję że beta spadła, a mąż ma dalej nadzieję.

edit: beta 4,04 więc zdecydowanie we wrześniu z wózkiem paradować nie będę :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 12:29

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • Kava Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • tyśka84 Koleżanka

Wysłany: 2 stycznia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine w kolejnym podejściu będzie na 100% lepiej:)Głowa do góry:) My też damy radę:)

Kava, Justine lubią tę wiadomość

• Justine Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tyśka84 wrote:
    Justine w kolejnym podejściu będzie na 100% lepiej:)Głowa do góry:) My też damy radę:)

Oczywiście, że damy radę ;) Nie ma co się zamartwiać na zapas :)

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine, nie wiem co napisać.. Potwornie mi przykro, wiem co czujesz. Trzymaj się ciepło.

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla, nie jest tak źle jakby mogło się wydawać. Byłam już na to przygotowana. I jestem zdania, że lepiej teraz niż za 2 miesiące, albo podtrzymywać ciąże, która mogłaby być chora.

Z innej beczki: czy któraś miałaś resektoskopię? Jestem zapisana na koniec kwietnia na zabieg w Provicie, ale się zastanawiam czy nie szukać gdzieś indziej na wcześniejszy termin, bo nowe podejście ivf po zabiegu dopiero.

Moniaa, Mimbla, Beata.D lubią tę wiadomość

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama przeżyła niedawno kolonoskopię (nie wiem czy to to samo ale podejrzewam że tak?) pomagałam jej znaleźć dobrego lekarza i udało się w takim małym, wyremontowanym ośrodku diagnostycznym w Siemianowicach.

Zrobił jej badanie i wyciął przy tej okazji niewinny polip. Było to zupełnie bezbolesne.

Jak chcesz poszukam nazwy, czy coś będziesz mogła zadzwonić i popytać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 15:20

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla byłoby super gdybyś poszukala :)

• MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine strasznie mi przykro, trzymałam kciuki za twoją betkę :(

b4ipuen.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie po II USG genetycznym u jednego z lepszych lekarzy w wawie - -dr.Kretowicz.

I uwaga ................

Nie widzi nic niepokojącego :)
    Grzebał (sondą dopochwową), stukał malucha, bujał brzusio - malec miał w nosie stres mamci :)
    Jelitka nie mają obrazu huporechogennych i serducho ma prawidłowy przepływ bez cech niedomykalności :)
    Dla własnego spokoju w poniedziałek genetykę.

niecierpliwa, Mimbla, Tosia 1981, Konwalia, Kasia_1977, libellula83, Kava, Beata.D, GabiK, Anko:-), tulipanna lubią tę wiadomość

b4ipuen.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co Mikolay ja tak wlasnie dzis o tym myslalam...lekarz z przychodni dal mi skierowanie na badanie genetyczne do Aramedici w gliwicach, po paru tyg wpadlam na to, ze gynC, w ktorym sie leczylam tez robia na nfz te badania wiec poprosilam go o skierowanie do gyncentrum - dal mi. I tak sobie nad tym mysle, czy przypadkiem dla kliniki nie jest to dobry biznes...lekarz stwierdzi, ze jego zdaniem cos jest nie tak i bedzie namawial na test nifty, a pewnie to dla nich latwa kasa jest i nie czarujmy sie pewnego rodzaju biznes

‹‹ 697 698 699 700 701 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ