X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIKOLAY wrote:
    Życzę Wam w Nowym Roku samych radości i dobrych wieści :)
    Dla mnie stary rok jest okrutny i niestety na koniec zakpił ze mnie okrutnie ...

Mikolay co się stało???!!! ;( ;( Zmartwilas mnie bardzo...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2014, 22:35

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 19:27

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj byłam na usg genetycznym i dwa markery zwiększją szansę na zespół downa ;(
    Głupia myślałam, że jak przyzierność karkowa i kinol jest to jest ok ;(
    W badaniu wyszło hyperechogenny obraz jelit i niewielką falę zwrotną w jakiejś zastawce trójdzielnej czy coś..........
    W poniedziałek idę na genetykę wolnego dna Nifi
    Niech ten rok się skończy, bo już nie mam sił

niecierpliwa lubi tę wiadomość

b4ipuen.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana a te markery wyszły Ci w usg genetycznym tj. wtedy kiedy bada się przyziernosc karkowa czy to jeszcze jakieś dodatkowe badanie trzeba robić?
    Kochana nie pomogę Ci za bardzo, bo się na tym nie znam :( A jaki jest % że rzeczywiście będzie ten zespół? Bo wiesz parametry swoje a życie swoje.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usg genetyczne, sprawdzają wczystko, dodatkowo jest kilka markerów min. przyzierność, i nosek. jeśli chodzi o % to net nie pomaga, bo ślęczę dziś od 9-ej i czytam........
    Wg jednej strony jeśli są dwa markery to 10 %, a wg. innego opracowania jeśli są jelitka to 42%.
    Sama zgłupiałam....

b4ipuen.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikolay poczytalam o obrazie jelit i moim zdaniem jeszcze nie ma czym się zamartwiac i stawiać jednoznaczna diagnozę. Z tego co piszą to u niektórych dziewczyn pokazuje się obraz w jakimś tygodniu a potem znika. Poza tym wszystko jeszcze zależy od jakości aparatury... Ktoś jeszcze napisał, że ZD objawia się wieloma nieprawidłowościami.
    Kciukam za Ciebie w poniedziałek. Daj znać.

MisiaMisia lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to 2014 rok za NAMI !!!!!

Mimbla lubi tę wiadomość

b4ipuen.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minuśka test pappa może tylko namieszać, bo to tylko matematyka. Robię genetykę bezinwazyjną Nifti.
    Konwalia, mi wyszły dwa markery :(

b4ipuen.png
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 02:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikolay mi w ciąży teź podejrzewano ZD i kazano nawet zastanowić się nad przerwaniem ciąży. Prawdopodobieństwo wyszło mi 1:21. A mąż się uparł i powiedział, że czy dziecko będzie zdrowe czy chore będzie tak samo kochane i nie pozwolił mi zrobić dodatkowych badań. Później trafiłam do szpitala i nikomu nic na ten temat nie mówiłam. Także proszę pozytywnie myśleć.
    A moje dziecko jest chore i tak marudzi, że jeszcze nie śpi.
    Dziewczyny życzę Wam byście w kolejnego Sylwestra tuliły w ramionach swoje pociechy.

Konwalia, Beata.D, Mimbla lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIKOLAY wrote:
    Minuśka test pappa może tylko namieszać, bo to tylko matematyka. Robię genetykę bezinwazyjną Nifti.
    Konwalia, mi wyszły dwa markery :(
    Mikolay a w jakim wieku jestes jak moge zapytac??

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikolay bardzo Cie przepraszam, bo czytajac Twoja wiadomosc wczorajsza tak sie zdenerwowalam, ze przez przypadek na tel kiliknelo mi sie lubie :/ i za cholere nie umiem "odlubic", wybacz! Jestem pewna, ze wszystko bedzie dobrze, a lekarze wola powiedziec o ewentualnym ryzyku

• Kava Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M

niecierpliwa, MisiaMisia, libellula83 lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa przepraszam, że cię zdenerwowała mój wpis. Staram się nie odzywać na forum nie na temat i z takimi emocjami - niestety wczoraj coś we mnie pękło :(
    Madzia82 dziękuję z twoją historię, nie raz dawała mi siłę. Kochana czy dr. Maciej proponował Ci przerwanie, bo ja mam czekać na wyniki aby się umówić na podszycie.

Ja za 6 dni kończę 33 latka, mężusia mam z "odzysku" i ma 43 latka.

Na razie się cieszę, że czarny grudzień się skończył> 29-ego byłam na IP bo miałam krwawienie brązowe - diagnoza trofoblast niedaleko szyjki i mogę mieć plamienia :(
    30- ego USG i też złe informacje.
    Ehhhh...... Mamy styczeń 2015 :)

b4ipuen.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minuśka zaproszenia przyjęte.
    Test Nifti jak Harmony mają czułość 97 % i nie jest tak inwazyjne jak aminopunkcja, ale cena jest zabujcza :( Umówiłam się na poniedziałek, a wynik za 2 tygodnie do 3.
    Pappa ma 60 % wiarygodności i może dodatkowo zamieszać przez np. wiek i inne czynniki.

b4ipuen.png
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIKOLAY ja akurat uważam test PAPPA za dobre rozwiązanie. Jedynym, moim zdaniem) najbardziej gwarantowanym badaniem może być amniopunkcja a nie test Nifty.
    Również na pocieszenie Ci napiszę, że znajomemu ginekologowi miało się urodzić dziecko z ZD bo nie było widać kości nosowej. Ma teraz zdrową córeczkę.
    Nie daj się zwariować i głowa do góry!

Konwalia lubi tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Lenuś Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Lenus, a kiedy Ty testujesz???

Powinnam w środę - w 12 dpt, ale wydawało mi się, że nie doczekam się do środy i pójdę na betę już w poniedziałek. Teraz już sama nie wiem, bo straciłam ciekawość :/ . Wszystko niestety wskazuje na to, że w ciąży nie jestem.

Mam takie dodatkowe pytanie, czy jeżeli zrobię betę w 10dpt i wyjdzie negatywna, to czy muszę ją powtarzać w 12 dniu jak w wytycznych z kliniki, czy od razu mogę odstawić leki i nie powtarzać badania?

MisiaMisia lubi tę wiadomość

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenuś wrote:
    Powinnam w środę - w 12 dpt, ale wydawało mi się, że nie doczekam się do środy i pójdę na betę już w poniedziałek. Teraz już sama nie wiem, bo straciłam ciekawość :/ . Wszystko niestety wskazuje na to, że w ciąży nie jestem.

Mam takie dodatkowe pytanie, czy jeżeli zrobię betę w 10dpt i wyjdzie negatywna, to czy muszę ją powtarzać w 12 dniu jak w wytycznych z kliniki, czy od razu mogę odstawić leki i nie powtarzać badania?

Chyba warto trzymać się zaleceń kliniki, która Ciebie prowadzi.

Lenuś lubi tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaż to forum pełne jest różnych wiadomości i tych dobrych i tych, które chwilowo zasmucają, to...
    Chciałabym Wam życzyć żeby Nowy Rok był znacznie lepszy dla Was niż poprzedni, żeby Wszechświat Wam sprzyjał.

I choć jestem z branży medycznej i powinnam głównie kierować się logiką, to nie wykluczam takich rzeczy jak siła wizualizacji. Więc wizualizowałam sobie naszą rodzinę powiększoną o dzieci, starałam się wyobrazić sobie dotyk a nawet płacz malucha. I mojego Męża z dzieckiem na rękach. I wszystko co tylko.
    Nawet parę razy włożyłam sobie poduchę pod bluzkę oglądając swoje przyszłe odbicie w lustrze. No i teraz brzuch przeszkadza mi przy zmywaniu naczyń :)

Wszystkiego czego sobie zamarzyłyście ! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2015, 12:45

GabiK, MIKOLAY, Kava, Mimbla, niecierpliwa, Tosia 1981, Lenuś, Konwalia, Giussta, Viki26, libellula83, Beata.D, martusia1986 lubią tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenus moim zdaniem powinnas powtorzyc wynik wedlug wytycznych kliniki. 10dpt moze byc za wczesnie na wiarygodny wynik. A beta potrafi zaskoczyc.
    Mikolay a skad info,ze Pappa ma 60%? Tak jest jesli robisz ten test w II trymestrze przy usg polowkowym,natomiast usg genetyczne I trymestru +bhcg+pappa zrobione w tym samym dniu daja 90% pewnosci. Dlatego wykonuje sie je lacznie. Jako,ze to jednak tylko statystyka to trzymam kciuki,zeby u Was sie nie potwierdzila.
    Mam tez pytanie od siebie. Od swiat mam skurcze macicy, takie twardnienie brzucha, dosc czeste. Najpierw myslalam,ze to niestrawnosc,potem,ze od dlugiego siedzenia. Wizyte mam dopiero 7/01 a moj gin jest gdzies na urlopie zagranica,wiec nie mam kontaktu. Mam monitor tetna dziecka,wiec co. jakis czas podsluchuje serduszko,ale zaczelam brac nospe i tu pytanie. Bralam zwykla,a pisalyscie o forte, w aptece dostalam taka z nazwa "max". Tabletki sa podluzne,zolte, czy to to samo? Moze myle nazwe i nie forte a wlasnie max? Farmaceutka powiedziala,ze bezpieczne w ciazy.

MisiaMisia, Lenuś lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
‹‹ 695 696 697 698 699 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ