IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Justine, polecam Ci w imieniu mojej mamy Euro-Klinikę w Siemianowicach Śląskich. To jest małe miejsce, przy ulicy Wyspiańskiego 3, znajdziesz na Google.
Zawoziłam tam mamę i cóż, mogę powiedzieć że z jej relacji, wykonujący lekarz jest bardzo kompetentny. Moja mama potwornie się bała.. ogólnie, trzeba się trochę pogłodzić i wymęczyć do tego badania, ale naprawdę nie jest straszne. Polipa usunął i ogółem wszystko sprawnie i łatwo poszło.
Wcześniej bardzo długo szukałam miejsca w którym to badanie można zrobić w cywilizowanych warunkach na NFZ. Ciężko było.
Nie wiem tylko, jakie po Nowym Roku są u nich terminy ale raczej nie trzeba czekać aż do kwietnia...
Numer telefonu: 32 228 09 44. Jakbyś miała jeszcze jakieś pytania to pisz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 17:07
Justine lubi tę wiadomość
-
Mimbla dziękuję
zadzwonię do nich w poniedziałek i się dowiem czy robią ten zabieg, a jak nie to będę czekać do kwietnia w provicie.
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Justine wrote:Mimbla, nie jest tak źle jakby mogło się wydawać. Byłam już na to przygotowana. I jestem zdania, że lepiej teraz niż za 2 miesiące, albo podtrzymywać ciąże, która mogłaby być chora.
Justine jestem takiego samego zdania. Mądry argument. Ja sobie tak samo tłumaczyłam na wypadek gdyby mi sie nie udało. Lepiej poczekać na silne dziecię a naturalna selekcja jest dla naszego dobra.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 23:18
Justine, Mimbla lubią tę wiadomość
-
MIKOLAY wrote:Ja właśnie po II USG genetycznym u jednego z lepszych lekarzy w wawie - -dr.Kretowicz.
I uwaga ................
Nie widzi nic niepokojącego.
Mnie czeka tez usg genetyczne i raczej na tym skończę swoją diagnostykę.
-
Hej. Dziś moje pierwsze 2 zastrzyki. Odczyn po gonapeptylu. Czy to normalne dziewczyny?
Pierwsza wizyta dopiero 7.01-czy to dobry termin na pierwszy monitoring tego co się dzieje? Czy u was termin 1 wizyty był w 5dniu przyjmowania leków? Chyba nie ma potrzeby wcześniej?Kava, Tosia 1981, kapturnica, Viki26 lubią tę wiadomość
-
To będzie 7dzien cyklu a 5 dzień przyjmowania leków. Dziękuję wam za odpowiedz.
Powiedzcie mi jak radzilyscie sobie ze stresem. Któraś korzystała z wizyty z psychologiem?
Narazie jest luz ale wiem ze stres dopadnie mnie po punkcji:(
Uważam ze stres tez miał wpływ na moje jedno niepowodzenie bo panikuje, drugie-ciaza pozamaciczna-na nią nie miałam wpływu. -
Anko, ciężko polecić coś na stres- znajdź coś co Cię relaksuje i trzymaj się tego
A ja mam dwa pytania:
1. kiedy @ powinien się pojawić po odstawieniu wszystkich koksów?
2. czy któraś słyszała o metabolic balance?Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Fistaszek jakoś w listopadzie obdzwaniałam poradnie genetyczne i dawali mi termin 12.2015
Ale moja rodzinna dała nam skierowanie na pilne ... dopisane ręcznie z pieczątką i podpisem i moja wizyta na kariotypy na nfz odbyła się niespełna 2 tygodnie od otrzymania skierowania. -
Justine wrote:Anko, ciężko polecić coś na stres- znajdź coś co Cię relaksuje i trzymaj się tego
A ja mam dwa pytania:
1. kiedy @ powinien się pojawić po odstawieniu wszystkich koksów?
2. czy któraś słyszała o metabolic balance?
Ja ostatnie wzielam w pt wieczorem a w srode dostalam okres. Mialysmy pewnie bardzo podobny zestawik.