IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny podczytuje Was i trzymam w kciuki za wszystkie razem i każdą z osobna..
Aniu (Anko)a za Ciebie tak specjalnie ,wyjątkowo..Wiem ,że dzis masz punkcje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 05:23
Anko:-) lubi tę wiadomość
-
Griszanka wrote:Mala, a nie mysleliscie o adopcji albo o adopcji zarodka? Przy AZ placi sie tylko za transfer, moze to bedzie Wasza droga do rodzicielstwa? Kochana wszystkie drzwi sie jeszcze nie zamknely, trzeba yylko rozwazyc kolejna opcje
Moze jeszcze zdarzy sie cud
. Niestety nas na to niestac, a zeby latac do polski to tez narazie nie fchodzi w gre bo nie dostane popierwsze urlopu na dlugo, a po drugie finansowo tez nie damy rady latac w te i wefte bo teraz to ja narazie rodzine utrzymuje bo moj m. mial wypadek i niestety lekaz zabrania mu pracowac
. Wiec same widzicie musze sie pogodzic z tym ze to koniec. Moze w bardzo odleglych czasam jak juz bedziemy w polsce i nie bedziemy za starzy to sprobojemy jeszcze raz, a narazie wole sie pogodzic z tym co zycie nam przynioslo.
W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke -
Dziewczyny.... Dziewczyny.... mam dylemat
biorę Gonapeptyl do 16 stycznia, dzis mam 2 dc i teraz pytanie: jest sens pić inofolic od dziś czy należy poczekać do stymulacji. Pomóżcie, proszę
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Kala 1980 wrote:Na razie mamy zrobic badanie nasienia i wszystko co sie tam znajdzie zamrozic. Nie moge zrozumiec jednego, jak podchodzilismy do pierwszego transferu faktycznie wiele plemnikow nie bylo a w grudniu orzygotowujac sie do drugiego nie bylo ani jednego
nie wiem dlaczego tak sie dzieje.
U facetów zdarzają się problemy z ejakulacją tzn nie w każdym wytrysku, mówiąc brutalnie, pojawiają się plemniki. To narasta z wiekiem.
Jeśli produkcja plemników jest wysoko prawdopodobna (hormony w porządku) tylko są problemy z działaniem "hydrauliki" to jak najbardziej warto robić biopsję, żeby wyłowić dojrzałe plemniki.
To był przypadek mojego małża, który na dodatek stresował się, nie znosił oddawać żołnierzy na określoną godzinę, do kubeczka... Zapłaciłby pewnie raz tyle za tą biopsję (otwartą, na jądrach), gdyby było trzeba..
-
Sysiaaaaa wrote:Dziewczyny.... Dziewczyny.... mam dylemat
biorę Gonapeptyl do 16 stycznia, dzis mam 2 dc i teraz pytanie: jest sens pić inofolic od dziś czy należy poczekać do stymulacji. Pomóżcie, proszę
Wydaje mi się że warto zacząć od początku cyklu. Skoro masz 2dc, jak najbardziej możesz startować. -
Sysiaaaaa wrote:Ma_pi dzięki bardzo
to czekam na kuriera z lekami
Nie wiem czy to prawda, ale gdzieś kiedyś przeczytałam, że jeśli wprowadzać jakiś wspomagacz (nie piszę tu o lekach zaordynowanych przez lekarza, ponieważ je należy brać zgodnie z zaleceniem), to najlepiej od początku cyklu. -
Mi sie wydaje, ze nie ma sensu teraz, bo one maja dzialanie przeciwstawne. JEst konkretny ppowod, dla ktorego wyciszasz i tak kazal lekarz, a jak wyciszasz to nie pobudzasz, ale to tylko moje zdanie. To nie jest zwyczajny cykl i nie jest to zwyczajy 2dc. Tak uwazam, ale rozstrzygnac musisz sama.
-
Inofolic to tylko tzw suplement diety, co oznacza m.in. że nie ma udowodnionego naukowo dobrego wpływu na "wzrost pęcherzyków", podobnie jak na pozostałe procesy w organizmie kobiety. Zgodnie z prawem, nie musi...bo to tylko suplement diety. Moim zdaniem, wyróżnia ten produkt:
- wysoka cena jak na polskie warunki
- w porównaniu z konkurencją, bardzo niska dawka kw.foliowego (tylko tzw dzienna dawka..ile z niej się wchłania - nikt nie wie)
- myo-inozytol w symbolicznej ilości, w procesie przetwórczym producenta - pozyskiwany z kukurydzy modyfikowanej genetycznie.. Jest to najtańsza, najprostsza postać tej substancji
- agresywne kampanie marketingowe wśród ginekologów, realizowane przez pewną firmą z Warszawy której nazwy z grzeczności nie podam.. jak coś to podam na priv
-imponujący zestaw gratyfikacji dla skłonnych szerzyć "dobre słowo boże" wśród pacjentów
Niemniej, jeśli wierzysz w jego działanie, moim zdaniem on absolutnie nie będzie kolidował z żadnym lekiem. Gdybyś miała więcej pytań to służę na priv. Mogę się nawet podzielić próbkami tej wody święconej w proszku. pozdrawiam ciepło
kapturnica, Beata.D lubią tę wiadomość
-
Sysiaaaaa wrote:Wszystko byłoby dla mnie jasne gdyby nie ten Gonapeptyl, który stosuje wzrost pęcherzyków, a inofolic działa na ich wzrost. Nie chce żeby jedno z drugim kolidowało
Gonapeptyl nie stosuje się na wzrost pęcherzyków, tylko z tego co wiem, nie dopuszcza on do ich pękania.
Z Twoich wcześniejszych wypowiedzi zrozumiałam, że w tym cyklu startujesz ze stymulacją tj. będziesz stosować równolegle z gonapeptylem np. gonal, menopur lub coś w ten deseń.
Jeśli jeszcze nie zaczynasz stymulacji, to poczekaj z inofolic na taki cykl. -
Sysiaaaaa wrote:Chodziło mi o "stosuje" ale tel wie lepiej co miałam na myśli
w tym cyklu będę mieć stymulacje, od piątki dopiero
jeśli dobrze policzyłam, to skoro dziś masz 2dc, to w piątek będziesz mieć 6 dc. Ciekawi mnie dlaczego w tym dniu zaczynasz, bo ja przeważnie zaczynałam stymulację wcześniej? No chyba, że lekarz nic nie mówił w tym temacie. -
nick nieaktualnytakasobieja wrote:My pierwsze badanie nasienia mieliśmy w pazdzierniku 2013r. potem w grudniu, następne w lutym, wszystkie takie same, mimo że faszerowałam go salfazinem, stymenem, l-karnityną, selenem, l-argininą, witaminami... dostałam 7 tabletek dziennie... i nic
dopiero od zabiegu zaczęły się parametry zwiększać prócz ilości
mąż nosi bokserki, takie hm normalne..
Powiem Ci tak, u nas też różnie bywało. Był moment, że było 19 mln, a za 3 miesiące tylko 8 mln. Zmiana odżywiania dużo także dała. Dieta bogata w białko i witaminy w naturalnych składnikach, kąpiel w chłodnej wodzie, nie kładzenie laptopa na kolanach, wyjęcie komórki z kieszeni i wiele wiele innych rzeczy.
Poziom fruktozy u męża jest ponad 21. -
Ma-pi, mi wlasciwa stymulacja zaczela sie w 7 dc. No i pieknie sie wystymulowalam.
Nie zgodze sie tez w kwestii, ze gonapeptyl nie stymuluje, tylko hamuje pekanie - wystarczy przeczytac ulotke. Ja mialam go od 23 dnia cyklu, w 2 dc mialam widocznych 10 pecherzykow wzrastajacych, a pcos nie mam. Po kolejnych 7 zastrzykach, bylo ich widac juz ok, 14 i dopiero wprowadzono mi Gonal + gonapeptyl, a potem Menopur + gonapeptyl. Ty sposobem wychodowalam 17 pecherzykow, z ktorych 10 bylo idealnie dojrzalych.
Stymulacja juz zaczyna sie od pierwszego zastrzyku z gonapeptylu. Sysia, nie sadze, zeby infolic w jakikolwiek sposob zaburzylby stymulacje. Z pewnoscia przyjmujesz kwas foliowy, a to glownie chodzi o nasycenie organizmu wlasnie nim. A to co napisala Mimbla tylko mnie w tym utwierdza.
W zwiazku z tym, ze zdania sa podzielone, ja dodatkowo zadzwonilabym do lekarza i zapytala o jego opinie. Teoretycznie zgodnie z programem, powinnismy konsultowac z lekarzem o przyjmowaniu lub rozpoczeciu przyjmowania nowego leku.
Trzymam kciuki - powodzenia :*Mimbla lubi tę wiadomość