IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
witajcie,
właśnie rozpoczynam temat in vitro. Z invicty otrzymałam wiadomość, że powinnam zrobić tylko badanie AMH - wykonane w dowolnym dniu cyklu lub FSH - wykonane w 2-3 dniu cyklu, jedno lub drugie. czy wy wykonywałyście jakieś inne jeszcze? -
Alicja ja musiałam mieć AMH, fsh cytologia i badanie nasienia
Ja też mam pytanie czy podczas stymulacji mogę pić lampkę wina wieczorem na endometrium? I jakie to musi być czerwone wytrawne czy słodkie? Mi najbardziej Carlo Rossi california rose podchodzi one jest polwytrawne różowe i nie wiem czy może takie być i czy w ogóle mogę pićalicja123 lubi tę wiadomość
-
czerwoone wytrawne jak juz
MisiaMisia lubi tę wiadomość
2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
edit 7
UMOWY RZADOWE IN VITRO:
Provita K-ce - ja nie mam umowy, Amelcia ma.
InviMed K-ce - Kuciak nie ma.
InviMed W-wa - GabiK nie ma.
Macierzynstwo Krk - Mimbla ma umowe.
GynCentrum K-ce - Roletka brak umowy, Niecierpliwa i Ginger84 maja umowe.
Invicta W-wa - Piggy ma cos na ksztalt umowy-informatora, Czarownica_Tea i Sysiaaa - brak (zabrane w recepcji).
Invicta Gdansk - Tosia1981 - brak umowy.
Novomedica Myslowice - Amelcia ma umowe
-
Co do wina to ja odpuściłam podczas stymulacji jakikolwiek alkohol (przy wszystkich trzech procedurach)
Na przyjazne dla zarodka endometrium jadłam ananasa.
W kwestii zastrzyków najlepiej jednak brać je wg wskazań lekarza i o tej samej porze. Ja zawsze brałam o tych samych godzinach.GabiK, Justine lubią tę wiadomość
-
Anatolka wrote:Mam mega wkurw!
w zeszlym tyg w srode oddalam mocz na posiew i minelo 9 dni i nie ma wyniku. Zadzwonilam do labu spytac co jest. Pani cos krecila, sciemniala i koniec koncow wyszlo na to, ze cos tam jest nie tak i mam oddac nowa probke! Na litosc boska, a jakbym nie zadzwonila to kiedy bym sie o tym dowiedziala?! Teraz czekanie do pn+7dni oczekiwania. 9+9=18. Prawie 3 tygodnie czekania na zwyczajny posiew moczu!
po interwencji...
To rzeczywiście nie do pomyślenia. Jak się coś w posiewie hoduje, to masz odpowiedź następnego dnia czy jest czysto czy coś hodują. 7 dni na hodowlę, to też przegięcie. Nieźle ludzi w konia robią -
MisiaMisia wrote:To rzeczywiście nie do pomyślenia. Jak się coś w posiewie hoduje, to masz odpowiedź następnego dnia czy jest czysto czy coś hodują. 7 dni na hodowlę, to też przegięcie. Nieźle ludzi w konia robią
Weź, wkurzyłam się. Pobolewa mnie pęcherz, ale nie wiem czy coś tam siedzi-bakteria czy jakieś zrosty od endometriozy się porobiły. Przecież nie będę żarła antybiotyku w ciemnoa to się powtarza już któryś raz w II fazie, więc chciałam teraz w przerwie od wszystkich leków sprawdzić porządnie...
Jak urlop?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2015, 00:12
-
MisiaMisia przez jakiś czas Cię nie było i trochę się niepokoiłam
Jak się czujesz? Ja sobie podśpiewuję czasem,że "ja rosnę i rosnę, latem, zimą , na wiosnę " bo mi to pasuje do terminu transferu (sierpień) i terminu porodu (kwiecień/maj)
Sansivieria, Anko:-), MisiaMisia, Konwalia lubią tę wiadomość
-
Piggy wrote:pytanko....mam brac gonnapeptyl rano miedzy 6-9 a menopur wieczorem miedzy 18 a 21. Dziś Gonapeptyl wzielam o 15:00 bo dopiero wtedy bylam po wizycie lekarskiej i w aptece. Czy menopur brac dzis wg zalecen czy jednak troche pozniej?
Musisz brac SCISLE wedlug zalecen lekarza-zastrzyk dziala ok 24h i jakiekolwiek przerwy moga zmienic jego dzialanie(dopuszczalne 1-2godziny).Wiem cos o tym bo ja raz zapomnialam wziasc o 22 i wzielam rano(bylam na wyjezdzie i tak jakos wyszlo)No i oczywiscie potem sie zastanawialismy z lekarzem czy ta dluga przerwa mogla byc powodem mega hiperki(przypomne ze mialam 32 jajeczka!!!)
Mam nadzieje ze u Ciebie nie bedzie zadnych nieprawidlowosciPozdrawiam serdecznie
Sansivieria lubi tę wiadomość
-
alicja123 wrote:witajcie,
właśnie rozpoczynam temat in vitro. Z invicty otrzymałam wiadomość, że powinnam zrobić tylko badanie AMH - wykonane w dowolnym dniu cyklu lub FSH - wykonane w 2-3 dniu cyklu, jedno lub drugie. czy wy wykonywałyście jakieś inne jeszcze?
ja miałam tylko AMH i badanie nasienia....no i dokumentacje medyczna oczywiscie2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
Beata.D wrote:Musisz brac SCISLE wedlug zalecen lekarza-zastrzyk dziala ok 24h i jakiekolwiek przerwy moga zmienic jego dzialanie(dopuszczalne 1-2godziny).Wiem cos o tym bo ja raz zapomnialam wziasc o 22 i wzielam rano(bylam na wyjezdzie i tak jakos wyszlo
)No i oczywiscie potem sie zastanawialismy z lekarzem czy ta dluga przerwa mogla byc powodem mega hiperki(przypomne ze mialam 32 jajeczka!!!)
Mam nadzieje ze u Ciebie nie bedzie zadnych nieprawidlowosciPozdrawiam serdecznie
2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
alicja123 wrote:witajcie,
właśnie rozpoczynam temat in vitro. Z invicty otrzymałam wiadomość, że powinnam zrobić tylko badanie AMH - wykonane w dowolnym dniu cyklu lub FSH - wykonane w 2-3 dniu cyklu, jedno lub drugie. czy wy wykonywałyście jakieś inne jeszcze? -
My musieliśmy mieć fsh (które mam za stare, czekam na nowy cykl, w zależności czy moja małpa się wyrobi do 2... to albo zaczniemy procedurę już od nowego cyklu albo za miesiąc) amh, badanie nasienia do 3m. Ale minęły nam 3 miesiace (różnica 5 dni) i robilismy u nich nastepne. Gameta RzgówGameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
Hej. Ja juz po transferze.
Z 6 3dniowych komórek została jedna basta podana dziś i 2 zarodki wolniej rozwijające się. Prawdopodobnie mnożenia nie będzie ale potwierdza to jutro.
Szkoda. Myślałam że chociaż będzie jedną w zapasie:-)))
MisiaMisia, GabiK, kapturnica, Konwalia, Mimbla lubią tę wiadomość
-
Anatolka, poszukałam i znalazłam. Dostałam regulamin ivf w Provicie (w dwóch kopiach) + potwierdzenie rejestracji w programieProblem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/