IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Anatolka wrote:Weź, wkurzyłam się. Pobolewa mnie pęcherz, ale nie wiem czy coś tam siedzi-bakteria czy jakieś zrosty od endometriozy się porobiły. Przecież nie będę żarła antybiotyku w ciemno
a to się powtarza już któryś raz w II fazie, więc chciałam teraz w przerwie od wszystkich leków sprawdzić porządnie...
Jak urlop?
A udany, nawet nawetBardzo dużo spacerowałam. Zaliczyłam jednak antybiotyk bo w samolocie w tamtą stronę siadło mi ucho i gardło przy czym z połowa pasażerów się rozchorowała
Złapałam troszkę słońca i zaliczyłam zabawę z lemurami
Poczytaliśmy trochę książek i odcięliśmy się od codziennej rzeczywistości.
Anatolka, Sansivieria lubią tę wiadomość
-
GabiK wrote:MisiaMisia przez jakiś czas Cię nie było i trochę się niepokoiłam
Jak się czujesz? Ja sobie podśpiewuję czasem,że "ja rosnę i rosnę, latem, zimą , na wiosnę " bo mi to pasuje do terminu transferu (sierpień) i terminu porodu (kwiecień/maj)
Czuję się świetnie. Czasami zaliczam zgony w ciągu dnia ale nie powinnam narzekać. Drugi trymestr okazał się cudowny a niedługo wejdę w trzeci. Mały dokazuje zwłaszcza wieczorami i nocą kiedy chciałabym normalnie zasnąćMimbla, GabiK, Konwalia, Lenuś lubią tę wiadomość
-
Anko żeby ten jeden został z wami trzymam kciuki &&&&
Ja zaliczyłam dzisiaj pierwszy zastrzyk m pieknie przygotował, ustawił dawkę a ja sobie zrobiłam bo on się boi
no i 'żeby ten' mój telefon postanowił 'zabytek' zrobićWiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2015, 13:44
MisiaMisia, Anko:-) lubią tę wiadomość
-
czesc dziewczyny,poczytalam co u Was,
Ginger ciesze sie,ze szykujesz sie do transferu mrozaczka,trzymam kciuki!
Anko za Ciebie tez,zeby Twoja blastusia zostala z toba na zawsze i za reszte dziewczyn,zeby wszystko bylo po waszej mysli!!!!! &&&&
Mikolay a Ty jak sie czujesz,bo widze,ze idziemy leb w leb,mnie dopadly jakies dziwne bole brzucha,mam nadzieje,ze to tylko wiazadla,w poniedzialek ide na usg i moze poznamy juz plec...MisiaMisia, Konwalia, MIKOLAY lubią tę wiadomość
-
alicja123 wrote:witajcie,
właśnie rozpoczynam temat in vitro. Z invicty otrzymałam wiadomość, że powinnam zrobić tylko badanie AMH - wykonane w dowolnym dniu cyklu lub FSH - wykonane w 2-3 dniu cyklu, jedno lub drugie. czy wy wykonywałyście jakieś inne jeszcze?
Ja dostałam taką listę wyników badań jakie muszę mieć na wizytę kwalifikacyjną:
cytologia - ważność max 10m-cy
usg piersi - ważność max 12 m-cy
Ważność max 3 m-ce:
morfologia
sód
potas
APTT
Toxo IgG i M
CMV IgG i M
Różyczka IgG (bezterminowo)
TSH
PRL
Ważność max 6 m-cy:
FSH 2 dzień cyklu
AMH
Do tego rozszerzone badanie nasieniaalicja123 lubi tę wiadomość
Obustronna niedrożność, endometrioza, PCOS, teratozoospermia
01.04.2015 - I IVF punkcja 03.04.2015 transfer 4A06.05.2015 transfer 4BB
18.09.2015 II IVF punkcja 10.11.2015 transfer 2x 4AA 7dpt 161,1 9dpt 610,80 13dpt 4442,00 mIU/ml -
Tilka wrote:Ja dostałam taką listę wyników badań jakie muszę mieć na wizytę kwalifikacyjną:
cytologia - ważność max 10m-cy
usg piersi - ważność max 12 m-cy
Ważność max 3 m-ce:
morfologia
sód
potas
APTT
Toxo IgG i M
CMV IgG i M
Różyczka IgG (bezterminowo)
TSH
PRL
Ważność max 6 m-cy:
FSH 2 dzień cyklu
AMH
Do tego rozszerzone badanie nasienia
Jak dla mnie przegieli...Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
może i przegięli ale badania mogłam zrobić gdzie chciałam więc nie odebrałam tego jako naciąganie. Przy zapisie do programu w Invimedzie AMH i FSH mam gratis a badanie nasienia za połowę ceny.
MisiaMisia lubi tę wiadomość
18.09.2015 II IVF punkcja 10.11.2015 transfer 2x 4AA 7dpt 161,1 9dpt 610,80 13dpt 4442,00 mIU/ml -
Justine wrote:Anatolka, poszukałam i znalazłam. Dostałam regulamin ivf w Provicie (w dwóch kopiach) + potwierdzenie rejestracji w programie
Mam identycznie. To, co kiedy bedziesz i spytasz? Bo ja to najwczesniej za 3 tygodnie. Jak kwestia umowienia sie na Raciborskiej? Bylas juz? -
Tilka wrote:może i przegięli ale badania mogłam zrobić gdzie chciałam więc nie odebrałam tego jako naciąganie. Przy zapisie do programu w Invimedzie AMH i FSH mam gratis a badanie nasienia za połowę ceny.
Moim zdaniem to norma jeżeli chodzi o badania. Ja miałam jeszcze wirusowe wątroby i HIV obojga. Do tego chlamydię.
Martwi mnie, że u niektórych nie wykonuje się cytomegalii i tokso, co moim zdaniem zawsze staraczki (niezależnie od metody) powinny sobie zrobić.Anatolka, Mimbla lubią tę wiadomość
-
Tilka wrote:może i przegięli ale badania mogłam zrobić gdzie chciałam więc nie odebrałam tego jako naciąganie. Przy zapisie do programu w Invimedzie AMH i FSH mam gratis a badanie nasienia za połowę ceny.
-
kuciak wrote:a w jakiej klinice jeates ja mialam taki zestaw w inwimedzie :_)
Invimed KatowiceObustronna niedrożność, endometrioza, PCOS, teratozoospermia
MisiaMisia wrote:Moim zdaniem to norma jeżeli chodzi o badania. Ja miałam jeszcze wirusowe wątroby i HIV obojga. Do tego chlamydię.
Martwi mnie, że u niektórych nie wykonuje się cytomegalii i tokso, co moim zdaniem zawsze staraczki (niezależnie od metody) powinny sobie zrobić.
HBS, HIV, HCV, VDRL (kiła), chlamydia i grupa krwi jest już finansowana z programu po kwalifikacji.MisiaMisia lubi tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
Anatolka wrote:Mam identycznie. To, co kiedy bedziesz i spytasz? Bo ja to najwczesniej za 3 tygodnie. Jak kwestia umowienia sie na Raciborskiej? Bylas juz?Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
Justine wrote:A o co mam spytać? Ja wczorajsza wizytę przenioslam na przyszły czwartek bo w środę wyskoczyła mi niespodziewaną wycieczka na drugi koniec Polski
No o umowy. Nawet nie wiemy ile w razie czego bedziemy placic za mrozenie fasolek...