IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
roletka wrote:Iwka no to pięknie
kciuki zaciskam żeby się ładnie dzieliły &&&&&
Ja po wizycie i jestem zła, byłam u innego gin bo mojego dziś nie było i nie wiem nic, ile pęcherzyków, jak duże no nic kompletnie nic, wiem tylko ze pęcherzyki są bo sama widziałam, w poniedziałek kolejna wizyta juz u mojego gina to się dowiem więcej mam nadzieje
Mam też pytanie mam przedłużony gonal, biorę go rano do niedzieli i dostałam cetrotide tylko nie wiem czy też rano mogę to brać czy nie, jak wy macie zalecone?Iwka lubi tę wiadomość
-
to ja jestem z tych co chyba sie powinny przejsc do psychologa. juz od roku o tym mysle...ale jakos sie nie zebralo...ale teraz mam przerwe w chodzeniu do kliniki dopiero przyszly cykl bedziemy sie przygotowywac to transferu kolo marca. moze to odpowiedni moment zeby sie nie tylko fizycznie przygotowac, ale rowniez psychicznie.
MisiaMisia, Anatolka, czarownica_tea, Anko:-) lubią tę wiadomość
-
ja w bdg mieszkam. mysle ze najlepiej jak zadzwonie do naszej najwiekszej apteki i taniej mega i zapytam o dostepnosc. bo tam to pewnie zaplace jak za zboze. bo blisko kliniki
Iwka lubi tę wiadomość
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
Najlepiej znaleźć aptekę, która sprzedaje leki na ryczałt, czyli dzielą opakowania. Kupujesz tyle ile potrzebujesz, nie każda apteka prowadzi taką sprzedaż i wtedy kupuje się większą ilość.
Iwka lubi tę wiadomość
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
no nie
mamy apteke albe... w innej aptece leki mojego meza kosztowaly za 30szt 170zl. a w albie 89
ladna roznica co
Iwka lubi tę wiadomość
Gameta Rzgów
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
ale przy lekach refundowanych cena musi być taka sama. przy lekach bez recepty lub 100% płatne apteki maja rożną marżę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 14:26
Sysiaaaaa, Anatolka, Iwka lubią tę wiadomość
2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
kuciak wrote:to ja jestem z tych co chyba sie powinny przejsc do psychologa. juz od roku o tym mysle...ale jakos sie nie zebralo...ale teraz mam przerwe w chodzeniu do kliniki dopiero przyszly cykl bedziemy sie przygotowywac to transferu kolo marca. moze to odpowiedni moment zeby sie nie tylko fizycznie przygotowac, ale rowniez psychicznie.
Chodzilam ze skierowania na NFZ w Kato. Jak sie namyslisz to moge Ci napisac gdzie
Kupilam sobie mate do jogowaniabo ja mam zboczenie i nie lubie korzystac z rzeczy w klubie, na ktorych leza, chodza bosymi stopami i poca sie obcy ludzie... Łeee
Iwka lubi tę wiadomość
-
u nas w klinice 3 wejsca do psychologa sa gratis tak przynajmniej jest na tablicy informacyjnej jak pojde do kliniki to zapytam. jak nie to sie do ciebie zglosze:-)
P.S. mate tez mam jak chodzilam na fitnes tez wolalam swoja:-)Anatolka, Iwka lubią tę wiadomość
-
refundacja refundacja, ale marza swoja droga tak mi si wydaje.
Iwka lubi tę wiadomość
Gameta Rzgów
kuciak wrote:u nas w klinice 3 wejsca do psychologa sa gratis tak przynajmniej jest na tablicy informacyjnej jak pojde do kliniki to zapytam. jak nie to sie do ciebie zglosze:-)
P.S. mate tez mam jak chodzilam na fitnes tez wolalam swoja:-)
To wypas! Jeszcze taki specjalny tematyczny psycholog to ekstra! Ja bym poszla!serio
u nas tez jest, ale w bajonskiej cenie jak za 45min rozmowy... Nie pomysleli od darmowym spotkaniu ani jednym, nawet takim zapoznawczym... Szkoda.
Iwka lubi tę wiadomość
-
ma_pi wrote:Pytanie do Dziewczyn, które stosowały puregon.
Gdzie trzymałyście pena z lekiem? W lodówce, czy nie. W instrukcji jest napisane, że można trzymać albo w lodówce, albo w temperaturze pokojowej do 25st. Już sama nie wiem, czy to dobrze zrozumiałam, że nie musi być lodówka.
Puregon należy trzymać w lodówce.
Pena -z tego co pamiętam w instrukcji piszą że na krótki czas, możesz trzymać z załadowanym kartridżem poza lodówką. Na krótką metę to mu podobno nie zaszkodzi.
Jednak ja na wszelki wypadek, zawsze trzymałam zarówno ampułki jak i pena z kartridżem w lodówce..ma_pi, Iwka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPsycholog - zbierałam się ze 2 lata. Najpierw chciałam bo myślałam, że problem zajścia w ciąże leży w głowie. Często o tym myślałam, ale i skutecznie odwlekałam.
Po ostatnim poronieniu nie umiałam się pozbierać, ciężko mi było o tym mówić.
Pewnego dnia zobaczyłam, że przeze mnie cierpią moim bliscy, bo martwią się o mnie, bo boją się, że sobie nie poradzę.
Invimed pierwszą wizytę ma bezpłatną, przyszedł dzień i skorzystałam. Bałam się, że nie będę wiedziała jak zacząć itd. Byłam na 4 spotkaniach, choć już po pierwszym odczułam taką ulgę i spokój jakiego mi brakowało. To była jedna z lepszych decyzji w moim życiu. Dziś znowu się uśmiecham i walczę dalej (choć tak naprawdę nigdy nie odpuściłam). Polecam osobom, które czują potrzebę wygadania się, w tym miejscu nie usłyszycie, tego czego boicie się usłyszeć a dostaniecie ogromne wsparcie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 15:56
kuciak lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Tez nie wiedzialam do konca co mnie czeka... Ja bylam chyba z 5 razy i jest mi lepiej
nikt nie ocenial i nie mowil co mam zrobic tylko hmm... podsuwal rozwiazania, mozliwe wyjscia, ktorych ja nie widzialam, pokazal, a wlasciwie pomogl zrozumiec ile fajnych ludzi mnie otacza
Pierwsza wizyte przeplakalam w calosci, cale 45minut jak opowiadalam o co chodzi, z czym przyszlam. Druga w polowie, a od trzeciej bylam w stanie normalnie rozmawiac.Anko:-), Iwka lubią tę wiadomość
-
ja juz etap placzu mam troche za soba... ale przydalaby mi sie wizyta u psychologa. w sumie mojemu mezowi tez... musze o tym pomyslec
Iwka lubi tę wiadomość
Gameta Rzgów
Ja tez myślałam o psychologu ale w końcu stwierdziłam ze nie ma to sensu, u mnie oczywiście jeśli ktoś chce, potrzebuje to jak najbardziej powinien, ja nie płacze za każdym razem gdy w moim otoczeniu pojawia się nowy brzuszek, oczywiście ze żałuję że i na mnie padło ale nigdy nie chialam żeby to mnie spotkało zamiast tej czy tamtej, po porażkach mam chwile gdy się wyplakuje m pociesza i mi przechodzi
Takasobieja w styczniu 2014 miałam zlecone 4 amp-strz gonal 75 i m poszedł u nas do apteki pani powiedziała ze jest ale tylko na zamówienie i ze ona tez siedzi w tym temacie i poleca w klinice kupić bo jest taniej, zadzwoniłam i w klinice kosztowała jedna ampu 120 a w aptece naszej 170 czyli 200 zł w kieszeni na czterech ampu , i wydaje mi się ze jak teraz jest ref. to cena z góry narzucona jestIwka lubi tę wiadomość
-
Anatolka, nie zapytałam o tą umowę w końcu bo u ginki zadałam 3 miliony innych pytań i wyleciało mi z głowy
Chciałam się wtedy zapytać dziewczyn w rejestracji ale kolejka była nieziemska i nie chciało mi się czekać.
U mnie starania wstrzymane do kwietnia- wtedy resektoskopia i jak wszystko uda im się usunąć to od razy wtedy w kwietniu polecimy długim protokołem (łącznie z antykami). Jak się nie uda to kolejna resektoskopia aż do usunięcia wszystkiego (a ten mięśniak ma "aż" całem 8mm).Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/