IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
mi sie rosyjskie tez podobaja
zoya mi sie podoba
i oznacza zycie. ale moja mama by mowila ze wydziwiam
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
MisiaMisia wrote:Pomaga nawet poczucie, że coś ze sobą robię. Że chcę coś zmienić. Że mam fachowe wsparcie. To najlepsza inwestycja. Przeszłam dwuletnią terapię i nic tego nie zastąpi. Ludziom psychoterapia kojarzy się tylko z zaburzeniami, chorobą i z nierównością pod deklem. To zupełnie co innego. Żyjemy w coraz bardziej skomplikowanych czasach. W natłoku wszystkiego gubimy to co ważne, siłę i energię etc. Bywamy bardzo nieprzygotowani na to co nas spotyka.
Jakiś czas temu udało mi się zrobić szkolenie z psychologii klinicznej. Teraz połowę ludzi z otoczenia wysłałabym na terapięNa szczęście to nie moje zadanie:)
Też tak mam. A na 100% (może i się to nie spodoba)wysłałabym wszystkie dziewczyny, które zamykają się w domu i ryczą do poduszki, albo wyją w niebogłosy, bo siostra jest w ciąży, bratowa, szwagierka czy koleżanka... Też mi czasem smutno i zastanawiam sie czemu nie ja... ale to nie pomoże, że sobie poryczę, bo babki zawsze będą jakieś w ciąży i nie można dać się zwariowaćdziś np mogłam ryczeć z zazdrości o brzucho Misi, a nie ryczę, tylko oglądałam je z 5 razy - otwierałam ten link, bo taki fajny ;p
p.s. a wysłałabym, bo wiem, ze to pomaga, a nie dla tego, że na maxa mnie to wkurza(choć no dobra -troche też ;p )
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 13:12
niecierpliwa, MisiaMisia lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny,
idę dziś do kliniki na wizytę- zobaczymy co moja dr powie o tej procedurze bo mam wrażenie, że mój organizm nie do końca dobrze sobie poradził.
Ogólnie mam dziś jakiś zły dzień. Zostałam nawet dziś w domu i tutaj też zero motywacji do czegokolwiek. Może już dobija mnie brak słońcaProblem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Justine wrote:Cześć Dziewczyny,
idę dziś do kliniki na wizytę- zobaczymy co moja dr powie o tej procedurze bo mam wrażenie, że mój organizm nie do końca dobrze sobie poradził.
Ogólnie mam dziś jakiś zły dzień. Zostałam nawet dziś w domu i tutaj też zero motywacji do czegokolwiek. Może już dobija mnie brak słońca
Spytaj o umowy!!!!!!!!!!!!!!!! Plisssssbo ja idę za jakieś 3 tygodnie dopiero a jestam na maxa ciekawa co z nimi...
-
Anatolka wrote:Spytaj o umowy!!!!!!!!!!!!!!!! Plisssss
bo ja idę za jakieś 3 tygodnie dopiero a jestam na maxa ciekawa co z nimi...
Pewnie, spytam. A te umowy dokładnie czego dotyczą?Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
ja jak widze brzuchy dziewczyn ktore przechodzily przez to co ja i sa teraz szczesliwe brzuchatki to wrecz daje mi to sily i z wielka przyjemnoscia patrze na ich brzuchy. i bron boze nie zazdroszcze nikomu ze szybko zaszedl, ciesze sie ze nie przechodzi tyle co my. ale zaczynam miec watpliwosci co do wiary, i pretensje do boga, ze czemu ja musze tyle czekac. inni staraja sie juz o drugie a ja ciagle nie mam pierwszego.
Konwalia lubi tę wiadomość
Gameta Rzgów
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
ja w umowie nie mam ile będę płaciła za co, tylko dopiski co jest nieodpłatne, a za co zobowiązuje się płacić jeśli będzie taka potrzebaGYNCENTRUM
31/10/15 kriotransfer - wczesne blastocysty BB i BB
Ciąża biochem: 6dpt-4,1 9dpt-18,1 11dpt-21,8 16dpt-8
04/03/16 transfer - zarodek 2-dniowy
- zamrożona wczesna blastocysta AB
10 dpt-0 -
Anatolka wrote:Umowy na przprowadzenie procedury. Dziewczyny mają zawarte np ile będą po progmaie płaciły za pozostałe ewentualne zarodki itp.
Mam nadzieję, że mnie nikt nie zdenerwuje i nie zapomnę spytaćPóki co pamiętam
Iwka lubi tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
Pytanie do Dziewczyn, które stosowały puregon.
Gdzie trzymałyście pena z lekiem? W lodówce, czy nie. W instrukcji jest napisane, że można trzymać albo w lodówce, albo w temperaturze pokojowej do 25st. Już sama nie wiem, czy to dobrze zrozumiałam, że nie musi być lodówka. -
Justine trzymam kciuki za wizytę
Madzia85 a w jakiej klinice jesteście? Mu 30.12 również mieliśmy wizytę kwalifikacyjną do IVF
A ogólnie powiem Wam że dziwnie się czuję po punkcji tzn. mam problem z wc ;/ boli mnie i nie mogę z niej skorzystać ;( też tak miałyście? -
ma_pi wrote:Pytanie do Dziewczyn, które stosowały puregon.
Gdzie trzymałyście pena z lekiem? W lodówce, czy nie. W instrukcji jest napisane, że można trzymać albo w lodówce, albo w temperaturze pokojowej do 25st. Już sama nie wiem, czy to dobrze zrozumiałam, że nie musi być lodówka. -
Iwka wrote:Justine trzymam kciuki za wizytę
Madzia85 a w jakiej klinice jesteście? Mu 30.12 również mieliśmy wizytę kwalifikacyjną do IVF
A ogólnie powiem Wam że dziwnie się czuję po punkcji tzn. mam problem z wc ;/ boli mnie i nie mogę z niej skorzystać ;( też tak miałyście?
Ja miałam problem tylko z, że tak powiem wprost, siusiu. Bardzo mnie bolało. Niestety tak gdzieś przez tydzień. Miałam taki jakby skurcz w okolicy jajników. Lekarz mówił, że to przez to, że były powiększone.Iwka lubi tę wiadomość
-
dziewczyny a czy te leki kupuje sie w klinice czy w aptece? bo jesli np dostane recepte 2dc i zaczne w ten sam dzien zastrzyki to czy apteka bedzie miala je na stanie?
Iwka lubi tę wiadomość
Gameta Rzgów
takasobieja wrote:dziewczyny a czy te leki kupuje sie w klinice czy w aptece? bo jesli np dostane recepte 2dc i zaczne w ten sam dzien zastrzyki to czy apteka bedzie miala je na stanie?
tzn apteka ta przy klinice
Bo moja koleżanka w swoim mieście nie dostała i musiała jechać do innego miasta. Więc jak Ci przepiszą od razu się spytaj gdzie je możesz kupić, na pewno Ci powiedzą.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 13:48