IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Nusia wrote:Witajcie,
Dziewczynki mam pytanko do Was: czy któraś z Was brała może udział w badaniu klinicznym ESPART w Novum albo w innej klinice w POlsce????
Jesli jest ktoś taki to bardzo proszę o kontakt ze mną, bo chcę się coś dowiedzieć.
Dziękuję!! -
roletka wrote:Ja tez myślałam o psychologu ale w końcu stwierdziłam ze nie ma to sensu, u mnie oczywiście jeśli ktoś chce, potrzebuje to jak najbardziej powinien, ja nie płacze za każdym razem gdy w moim otoczeniu pojawia się nowy brzuszek, oczywiście ze żałuję że i na mnie padło ale nigdy nie chialam żeby to mnie spotkało zamiast tej czy tamtej, po porażkach mam chwile gdy się wyplakuje m pociesza i mi przechodzi
Takasobieja w styczniu 2014 miałam zlecone 4 amp-strz gonal 75 i m poszedł u nas do apteki pani powiedziała ze jest ale tylko na zamówienie i ze ona tez siedzi w tym temacie i poleca w klinice kupić bo jest taniej, zadzwoniłam i w klinice kosztowała jedna ampu 120 a w aptece naszej 170 czyli 200 zł w kieszeni na czterech ampu , i wydaje mi się ze jak teraz jest ref. to cena z góry narzucona jest2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
Piggy wrote:Ale wy cały czas mówicie o Nie refundowanych lekach. Jak przyjmowałam Gonal przed kwalifikacja to tez lepiej mi było kupić w klinice bo taniej. Teraz kiedy mam refundację to cena jest wszędzie taka sama . gorzej ze znalezieniem apteki która ma na stanie lek. W dodatku moja klinika juz nie sprzedaje ale podaje adres apteki gdzie lek jest napewno.
Dlatego dopisalam ze wydaje mi się ze jak teraz są refundowane to cena z góry jest narzucona i nie mogą dać większeja właśnie w zwykłych aptekach to raczej na zamówienie takie leki bo na stanie nie mają
-
nick nieaktualnyagniesia2569 wrote:ja biorę w BK tylko chyba Ester, a co tam?
Agniesia mi chodzi o Espart, o te które sa już zakończone, bo Ester to chyba nadal trwa, prawda? chodzi mi o zwrot kosztów dojazdu, czy ktoś już otrzymał bo ciągnie sie to już ktorys miesiąc z kolei a kasy dalej nie ma, ciągle obiecuja że zwrócą i zaczynam wątpić... -
Ja właśnie dostałam @, w sobotę rano jadę do mojego gina... Mam motylki w brzuchu, oczywiście nie na myśl o ginie, tylko o czekającym mnie transferze -
i chyba w czasie tej @ wypucuję cały dom, wczoraj szorowałam nawet fugi sodą oczyszczoną,potem ładnie prasowałam moją koszulę nocną z Mamą Muminka na transfer... - mam nadzieję że ona teraz przyniesie mi szczęście...
Anatolka, Anko:-), czarownica_tea, GabiK lubią tę wiadomość
-
Hej.
właśnie wróciłam od psycholog. Moja 1 wizyta....3/4przeplakalam-dzięki Bogu kobieta ma tyle empatii w sobie ze nie czułam się tym skrępowana. Również czuje się o niebo lepiej po jednej wizycie. Choć mam zamiar skorzystać kilku. Jakoś mi lżej na serduszka dziś.Sky wrote:Psycholog - zbierałam się ze 2 lata. Najpierw chciałam bo myślałam, że problem zajścia w ciąże leży w głowie. Często o tym myślałam, ale i skutecznie odwlekałam.
Po ostatnim poronieniu nie umiałam się pozbierać, ciężko mi było o tym mówić.
Pewnego dnia zobaczyłam, że przeze mnie cierpią moim bliscy, bo martwią się o mnie, bo boją się, że sobie nie poradzę.
Invimed pierwszą wizytę ma bezpłatną, przyszedł dzień i skorzystałam. Bałam się, że nie będę wiedziała jak zacząć itd. Byłam na 4 spotkaniach, choć już po pierwszym odczułam taką ulgę i spokój jakiego mi brakowało. To była jedna z lepszych decyzji w moim życiu. Dziś znowu się uśmiecham i walczę dalej (choć tak naprawdę nigdy nie odpuściłam). Polecam osobom, które czują potrzebę wygadania się, w tym miejscu nie usłyszycie, tego czego boicie się usłyszeć a dostaniecie ogromne wsparcie.kuciak, MIKOLAY, Sky lubią tę wiadomość
-
Lek refundowany ma cene określaną przez NFZ i musi być ona we wszystkich aptekach taka sama. Jeśli któraś z aptek sprzedaje drożej to można to zgłosić do NFZ. Każda apteka jest tez zobowiązana do dzielenia opakowań. Jeśli na recepcie jest 5 ampułek a nie całe opakowanie to powinni dzielić fakt że czasem nie chcą. Warto jednak kupować w polecanej przez Klinice aptece. Tam zawsze te leki są
Iwka lubi tę wiadomość
-
U mnie w klinice są leki i tam je wykupuję.
Iwka lubi tę wiadomość
2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
-
maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
10.06 długi protokół
19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔
01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna
Koniec naszych starań. -
Anko:-) wrote:Hej.
właśnie wróciłam od psycholog. Moja 1 wizyta....3/4przeplakalam-dzięki Bogu kobieta ma tyle empatii w sobie ze nie czułam się tym skrępowana. Również czuje się o niebo lepiej po jednej wizycie. Choć mam zamiar skorzystać kilku. Jakoś mi lżej na serduszka dziś.
Nie jest źle. Ja wyżej pisałam, że przeryczałam całą pierwszą i pół drugiejAnko:-) lubi tę wiadomość
-
Nusia wrote:Agniesia mi chodzi o Espart, o te które sa już zakończone, bo Ester to chyba nadal trwa, prawda? chodzi mi o zwrot kosztów dojazdu, czy ktoś już otrzymał bo ciągnie sie to już ktorys miesiąc z kolei a kasy dalej nie ma, ciągle obiecuja że zwrócą i zaczynam wątpić...
Nusia, Iwka lubią tę wiadomość
-
heej i ja się odezwę...
Nusia zwrot kosztów nalezy się po zakończeniu pełnego podejścia. u mnie było tak :
Zakończono badanie 30.03... a smsa z prośbą o napisanie mailem danych do przelewu wysłali mi 30.05.
17.06 dostałam maila z jakimś pismem do wydrukowania i odesłania do nich czyli do kriobanku. a po jakiś 3-4 dniach miałam pieniądze na koncie.
Ja biorę udział w esther. Nie wiem czy sponsor jest ten sam ale procedury pewnie podobne. Jak chcesz cos jeszcze wiedziec to pytaj
agniesia2569, Iwka lubią tę wiadomość
-
Jeżeli chcecie sprawdzić ile kosztuje lek refundowany i 100% możecie korzystać z www.drwidget.pl
Tam niestety musicie na wejściu zaznaczyć, że jesteście z branży no ale....
Ja sprawdzam tam ceny leków i refundacje....Mimbla, Iwka lubią tę wiadomość
-
W pewnym sensie, to my na tym forum wszystkie jesteśmy "z branży"
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 19:41
MisiaMisia, Kava, Iwka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoniaa wrote:heej i ja się odezwę...
Nusia zwrot kosztów nalezy się po zakończeniu pełnego podejścia. u mnie było tak :
Zakończono badanie 30.03... a smsa z prośbą o napisanie mailem danych do przelewu wysłali mi 30.05.
17.06 dostałam maila z jakimś pismem do wydrukowania i odesłania do nich czyli do kriobanku. a po jakiś 3-4 dniach miałam pieniądze na koncie.
Ja biorę udział w esther. Nie wiem czy sponsor jest ten sam ale procedury pewnie podobne. Jak chcesz cos jeszcze wiedziec to pytaj
dzięki Agniesia
Moniaa ja już dawno zakończyłam całe podejście, we wrześniu...
Ty piszesz o 30.03 że zakończono cały program?
Z tego co wiem to program Espart zakończył się jeszcze w tamtym roku...z Novum dowiedziałam się, że 16 stycznia miał być ktos u nich od sponsora i robić rozliczenia tych kosztów dojadu, myślisz że to może w takim razie jeszcze potrawać? już mnie to denerwuje! -
Sysiaaaaa i jak? lepiej sie czujesz?
Iwka lubi tę wiadomość
2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
Nusia wrote:dzięki Agniesia
Moniaa ja już dawno zakończyłam całe podejście, we wrześniu...
Ty piszesz o 30.03 że zakończono cały program?
Z tego co wiem to program Espart zakończył się jeszcze w tamtym roku...z Novum dowiedziałam się, że 16 stycznia miał być ktos u nich od sponsora i robić rozliczenia tych kosztów dojadu, myślisz że to może w takim razie jeszcze potrawać? już mnie to denerwuje!
30.03.2014 zakończenie mojego podejścia czyli stymulacja transfer... nie było mnroziaków a skoro potwierdzona ciąża biochemiczna a później spadek bety do 0 ...
Żle faktycznie napisałam, program jako taki nadal trwaNusia lubi tę wiadomość
-
Piggy wrote:Sysiaaaaa i jak? lepiej sie czujesz?
lepiej czy ja wiem... Chodzę jak obolała, bo przy każdym kroku czuje jajniki, ale poza tym już lepiej. Najważniejsze to, że mdłości minęły
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Jej jak ja już chciałabym być na tych etapach co Wy
chociaż zastrzyki już
józefka, Iwka lubią tę wiadomość
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g.