X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze moga odbic :) jestes w rzadowym? Czy komercyjnie podchodzisz?

Iwka lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • iga 79 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka trzymam kciuki !!!

Różyczka, Iwka lubią tę wiadomość

23.02-transfer :(
    23.04-transfer 3AA i 4AA :(
    07.07- 3AB i 4AB :(
    13.11-6AB :(
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż był przy transferze. Poprosiłam lekarza, żeby mąż był przy mnie i nie było z tym żadnego problemu.

Viki26, Iwka lubią tę wiadomość

• Różyczka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Jeszcze moga odbic :) jestes w rzadowym? Czy komercyjnie podchodzisz?
    W rządowym- niedrożność jajowodów

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena7 wrote:
    Oooo to super dziewczyny!! to ja jutro pojade sama! dzieki :)
    a pytalas jak to jest w Twojej klinice? Np. u mnie trzeba zaznaczyć, ze m nie bedzie przy transferze, bo musi wczesniej odpowiednie zgody podpisywać. Ja tak mialam przy punkcji, kiedy mój m był w szpitalu i nie mógł ze mną. Musiał napisac oświadczenie, ze mogę dysponować jego mrożonym nasieniem oraz zgode na transfer zarodka. Lepiej się upewnij jak wyglądają formalności w Twojej klinice. To czy Twoj m wejdzie do środka czy nie, to juz inna bajka

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja wrote:
    La to sie kuruj! obyś szybko wyzdrowiała!!! Ja nie mam nic przeciwko jak mój siedzi obok :) przy inseminacji był, widział mnie rozwaloną na fotelu ginekologicznym hehe. Nie przeszkadzałoby mi gdyby nawet obok siedział :)
    mój też był, cala procedurke przesiedział w wyznaczonym miejscu. Po wszyscy wyszli, a my razem byliśmy. M zagadał do brzuszka, by się "pyłek" ładnie gniezdzil. Milo bylo razem wzruszać się ta chwilą

Iwka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    Witajcie,
    9-ty dzień stymulacji, niestety prawy jajnik słaby; ok 5-ciu pęcherzyków,ale tylko jeden rośnie ( 15mm ), lewy lepiej, ale też bez rewelacji bo chyba 4 pęcherzyki (ok 10-12 mm). Niski estradiol bo ok. 160 w 7ds. Lekarz zdziwiony nie jest bo FSH 11. Punkcja w czwartek lub piątek.
    Wiem, że najważniejsza jest jedna dobra komórka, która się zapłodni, ale mimo wszystko jakoś mi przykro,że tak ciężko się stymuluję :( Czy któraś z Was zaszła w ciążę przy tak małej ilości pęcherzyków?
    ja się slabo stymuluje... Tzn. zalezy jak na to spojrzeć. U mnie stymulacja trwa 9-11dni ale podobnej wielkości rosnie mi tylko 6-7 pęcherzyków. FSH mam 8-11, ale AMH niziutkie. Jeszcze nie zaszłam w ciaze, ale na bocianie znam kupę takich przypadków. Czasem wystarczy jedna komórka i troche szczęścia. Trzymam kciuki

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa i Violik strasznie mi przykro :( Życie jest cholernie niesprawiedliwe...

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, tak zagladam tu do Was od czasu do czasu, nie jestem calkiem na bierzaco, bo tak duzo piszecie. Jeszcze niedawno sama sie niecierpliwilam, wszystko sie przedluzalo, ale w koncu sie powiodlo. Pierwsza procedura, ICSI, pierwszy transfer i sie udalo. Wiem, ze w tej calej dlugiej drodze i tak jestem wielka szczesciara. Teraz zaczelismy drugi trymestr, wszystko z malenstwem jest dobrze, mamy za soba pierwsze usg prenatalne.
    Dziewczyny strasznie mi przykro kiedy czytam o kolejnych niepowodzeniach. Jednak musicie wierzyc, ze wszysyko w koncu sie ulozy i kolejna procedura Was pozytywniw zaskoczy albo uda sie naturalnie. Ach ile tu bylo takich historii :D
    Moja droga nie byla latwa, prawie 6 lat oczekiwania, staran, leczenia, nizliczona ilosc lekarzy, z ktorymi mialam doczynienia, zeby w koncu ten maly cud zamieszkal pod serduchem.
    Dziewczyny nie poddawajcie sie, jak trzeba zmiencie lekarza, klinike, znajdzcie kogos, komu zaufacie inie dopuszczajcie do siebie mysli, ze moze sie nie udac. Bedziecie mamusiami :)
    W najgorszym wypadku sa jeszcze inne drogi chocby komorka dawczyni, adopcja zarodka albo tradycyjna adopcja. Samo IVF to nie jest ostatni krok w walce o dziecko. Moze z ta swiadomoscia bedzie latwiej podchodzic do kolejnych procedur z usmiechem i optymizmem. Nieustannie trzymam za Was kciuki i przesylam Wam moc wiruskow ciazowych :D

Anatolka, kuciak, Kasia *, zai2014, Mimbla, niecierpliwa, Anna255, Betty Boop, Amelcia, Iwka, Lenuś, Beata.D lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    W rządowym- niedrożność jajowodów

To nie denerwuj sie niewielka liczba i tak zaplodnic moga 6 :) juz mialas chyba 5, a moze jeszcze do pt sie pozmieniac :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny. mam pytanko do koleżanek które są w refundowanym in vitro . jak wyglądała wasza dokumentacja od lekarza która miała zawierać rok leczenia. czy to był po prostu opis lekarza co było od kiedy do kiedy ?? czy ksero badan tylko.? napiszcie mi plisss :)

Mała Mi
  • iga 79 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zrobiłam ksero dokumentacji...i to wystarczyło...oczywiście niewyraźne pismo lekarza,ale na wizycie kwalifikacyjnej lekarz zajrzał i dopatrzył się że miałam wspomagane jajeczkowanie i to mu wystarczyło ;)

Iwka lubi tę wiadomość

23.02-transfer :(
    23.04-transfer 3AA i 4AA :(
    07.07- 3AB i 4AB :(
    13.11-6AB :(
  • Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ahaa to super :) bo mój mi napisał takie streszczenie leczenia od kiedy, co było robione itd. no i mam ksero dokumentacji. ale jak to wystarczy to super :)

Iwka lubi tę wiadomość

Mała Mi
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 1 wrote:
    hej dziewczyny. mam pytanko do koleżanek które są w refundowanym in vitro . jak wyglądała wasza dokumentacja od lekarza która miała zawierać rok leczenia. czy to był po prostu opis lekarza co było od kiedy do kiedy ?? czy ksero badan tylko.? napiszcie mi plisss :)

Ja mialam ksero kartoteki od gina+list od gina co robilismy, wypis z e szpitala z hsg i laparoskopii, wyniki badan ulozone chronologicznie i spermiogram meza stary i aktualny.

Iwka lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko na chwilę. Właśnie dzwoniła dr Sz z kliniki z informacją, ze zarodków nie ma i ze mam sie zgłosić na początku następnego cyklu, a co do zaplodnila, to pow, ze trzeba zmienić sposób żeby doszlo do zapłodnienia... a ku..wa nie mogła wyciągnąć takich wniosków po pierwszej stymulacji???? Tracę na darmo czas i zdrowie :(

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo ja zmieniłam klinikę i ta pierwsza nie chciała dokumentacji (Novomedica). Natomiast teraz jestem w Provicie i ona chce taka dokumentacje. Ale myślicie że ksero badań z Novomedici też dać?? czy tylko z tego roku ??

Mała Mi
  • Piggy Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze chociaż teraz się Obudziła. Ale myślę że problem jest w tym ze nie prowadzi nas jeden lekarz od a do z. a my nie wiemy jak oni opisują te wizyty i czy się między sobą komunikują.

2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
    26.03.2015 - crio 2 x 4AA :( 28.04.2015 - crio 4AA i 4BB :( 06.08.2015 - 2 x 4BB :( 08.09.2015 - 4BB i 3BC :( 06.10.2015 - 2BB i 1BB :( 11.12.2015 - 2X1BB :(
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby wszystko jest w kompie, ale wątpię żeby analizowali wszystko :/ ja kilka razy powtarzałam, ze miałam jeden zarodek i to powinno ja zastanowić...

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Piggy Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I co idziesz? Czy po czekasz na konsultacje

2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
    26.03.2015 - crio 2 x 4AA :( 28.04.2015 - crio 4AA i 4BB :( 06.08.2015 - 2 x 4BB :( 08.09.2015 - 4BB i 3BC :( 06.10.2015 - 2BB i 1BB :( 11.12.2015 - 2X1BB :(
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 1 wrote:
    bo ja zmieniłam klinikę i ta pierwsza nie chciała dokumentacji (Novomedica). Natomiast teraz jestem w Provicie i ona chce taka dokumentacje. Ale myślicie że ksero badań z Novomedici też dać?? czy tylko z tego roku ??

Ja jestem w Provicie. Koniecznie z Novomedici tez. Przeciez beda chcieli obejrzec jak prowadzili Ci procedure.

Iwka lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
‹‹ 791 792 793 794 795 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ