X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę jak tak czytam wasze opisy o klinikach to aż ciarki mnie przechodzą..Takie traktowanie pacjentek jest niepojęte..Ja co prawda brałam udział w badaniach klinicznych ale fakt faktem że nie zajmowało się kilku lekarzy tylko moja jedna wspaniała pani doktor :) Czasami zdarzyły się sytuacje że nie mogła przyjechać wtedy zajmował się profesor ale to było może raz czy dwa..
    Luteinę też dostałam na ryczałt bez żadnego problemu..

Zawsze mogę zadzwonić do pani doktor jeśli mam jakieś pytania czy potrzebuję wynik omówić i mam bezpośrednio nr.kom jeśli nie odbiera to zawsze oddzwania :)

Iwka lubi tę wiadomość

• Różyczka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    Różyczka, transfer mam w piątek, o 12.00 mam być na miejscu - wampirki pobierają krew do badań, no-spa do buzi i czekam z 0,5 l wody na swoją kolej. Będzie nas pewnie dużo bo ogólnie klinika teraz przeżywa jakieś oblężenie..

Dziś kolejny raz zastałam takie tłumy w klinice, że nie było gdzie usiąść ani czym oddychać ;-), na szczęście nie musiałam długo czekać na lekarza.
    A Ty Różyczko też w Macierzyństwie w Krakowie?
    Ja też w Krakowie, ale w Artvimedzie.
    Właśnie jadę na chyba ostatnie przed punkcją Usg.
    Będę mocno trzymać kciuki :)
    Pozdrawiam!

Iwka, Libra, Mimbla, Tosia 1981, Beata.D lubią tę wiadomość

• kuciak Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny wlasnie dzwonila do mnie Pani z zusu i sie pyta jak ma mi liczyc L4, bo po wypisie ze szpitala dostalam 30 dniowe L4 ciązowe. ciaza byla podtrzymana, a potem kolejne na tydzien juz zwykłe u mnie w klinice. w miedzy czasie doszlo do poronienia samoistnego i mam jej podac date od kiedy w ciazy nie jestem. to co mam jej powiedziec?

bhywanlil4ktaodk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zalezy co masz na wypisie ze szpitala i czy masz gdzies notatke chociazby twoj gin albo w klinice maja ze zgłosiłaś że doszło do poronienia to ta date podajesz ,powinnas to zgłosic w klinice że doszło do poronienia oni to odnotowuja i potemz us dzwoni pyta czy to sie zgadza papierologia dla nich licza sie daty wypisy zgloszenia slowo nie wiele znaczy,brzydko mowiac nie mozesz sobie od tak poronic i tego nie zgłosic klinice czy swojemu ginowi musza sie paierki zgadzac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 10:45

• MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuciat, normalnie jak na na zwolnieniach.
    byłaś 30 dni na ciążowym, poroniłaś i tydzień po poronieniu na zwykłym - tak głupiej babie wytłumacz.

Głupia baba w tym zusie pracuje - trochę empatji !! Oszczędności szuka czy co ??

Konwalia lubi tę wiadomość

b4ipuen.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIKOLAY wrote:
    kuciat, normalnie jak na na zwolnieniach.
    byłaś 30 dni na ciążowym, poroniłaś i tydzień po poronieniu na zwykłym - tak głupiej babie wytłumacz.

Głupia baba w tym zusie pracuje - trochę empatji !! Oszczędności szuka czy co ??

Juz na priv gadalam z Kuciak. Szuka oszczednosci, bo ciazowe L4 jest 100% platne, a zwykle 80%

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wiec własnie tam same takie baby pracują ze date prosze ,dobrze mowi mikolay wytlumacz jej i ona sama sobie date wpisze ,bo jka pwoiesz ze nie wiesz to zaczna o ppairki prosic daty wypisy a po coc i to

• kuciak Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wysle jej wypis ze szpitala ze ciaza zostala utrzymana, a dalej powiem ze nie wiem. pod opieka kliniki bylam, ale nie wiem kiedy sie liczy ze juz sie nie jest w ciazy od daty kiedy beta spada czy jak dojdzie do 0? w czwartek ide do kliniki i ustale z lekarzem co i jak..... czlowiek chce zapomniec a zus nie daje

bhywanlil4ktaodk.png
  • ma_pi Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mówią na TVN24 o kobiecie, która urodziła nie swoje dziecko z Ivf. Jeszcze w dodatku chore. Sprawa ze Szczecina. Masakra.

Kasia * lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuciak wydaje mi sie ze jak beta spadla do zera wtedy uznaja ze juz ciazy napewno nie ma ,ale zus zyje swoim zyciem ma swoje prawa i przywileje i sam oceni.wiem co czujesz do mnie tez kobiety z zusu wydzwanialy po wypisy o przebieg ciazy ,musilam udowadniac ze nie jestem osłem ,mnie wyliczali l4 ciazowe a nie ciażowe 5 razy bo ciagle cos im sie nie zgadzalo porownywali zastanwiali sie mnie to juz bylo obojetne czy dostane te 100 zl wiecej czy nie wazne zeby skonczyli pytac i rozdrapywac rane

kuciak lubi tę wiadomość

• czarownica_tea Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuciak- na zwolnieniach są kody. Jak masz B czyli ciąża to musi policzyć 100% a jak nie masz kodu B tzn. że zwykłe i wtedy 80%. Jakaś durna ta baba, pracuje w ZUSie i nie wie. Ty się z niczego nie musisz tłumaczyć. A jak nie wie jak rozliczyć zwolnienie to powinna dzwonić do lekarza nie do pacjentki. Taka prawda!!!!!

dxomcwa16q3sloop.png
  • Piggy Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.tvn24.pl/kobieta-urodzila-nie-swoje-dziecko,511696,s.html
    tak na odbicie

2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
    26.03.2015 - crio 2 x 4AA :( 28.04.2015 - crio 4AA i 4BB :( 06.08.2015 - 2 x 4BB :( 08.09.2015 - 4BB i 3BC :( 06.10.2015 - 2BB i 1BB :( 11.12.2015 - 2X1BB :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    No wiec leżę sobie na oddziale ginekologii. Na szczęście nie położyli mnie z ciężarnymi... ogolnie lekarz mówi, że tragedii nie ma. Mam drugi stopień hiperstymulacji. Pobrali krew do badania i jutro będziemy coś więcej wiedzieć. Mam nadzieję, że długo tu nie zabawię
    Szybkiego powrotu do zdrowia <3

• MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuciak wrote:
    wysle jej wypis ze szpitala ze ciaza zostala utrzymana, a dalej powiem ze nie wiem. pod opieka kliniki bylam, ale nie wiem kiedy sie liczy ze juz sie nie jest w ciazy od daty kiedy beta spada czy jak dojdzie do 0? w czwartek ide do kliniki i ustale z lekarzem co i jak..... czlowiek chce zapomniec a zus nie daje

Nic jej nie wysyłaj !! Durana baba, nie tłumacz jej się z bety. Ciąża była potwierdzona, a straciłaś jak dostałaś miesiączki.
    Ona nie jest lekarzem i tak wnikliwie to ona nie ma prawa ciebie męczyć !!!

b4ipuen.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piggy wrote:
    http://www.tvn24.pl/kobieta-urodzila-nie-swoje-dziecko,511696,s.html
    tak na odbicie

polskie prawo nie przewiduje urodzenia "nie swojego dziecka"... :/ moga tylko szarpać się z kliniką na drodze cywilnej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 13:25

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Piggy Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wszelkie takie wiadomości to gwóźdź do trumny dla programu rządowego. Czemu nie pokazują szczęśliwych rodzin równie często?

Mimbla lubi tę wiadomość

2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
    26.03.2015 - crio 2 x 4AA :( 28.04.2015 - crio 4AA i 4BB :( 06.08.2015 - 2 x 4BB :( 08.09.2015 - 4BB i 3BC :( 06.10.2015 - 2BB i 1BB :( 11.12.2015 - 2X1BB :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    A jeszcze jedno... dzwoniłam do kliniki, a raczej do centrali przed wyjechaniem do szpitala. Pow mi miła Pani, ze dr juz ze mną nie porozmawia, bo wychodzi za 10 minut i ze jak dostałam skierowanie to powinnam jechać. Nie mają podpisanej umowy z żadnym szpitalem :/
    rynce opadają... jak na nfz... nie porozmawiam, bo za 10 min wychodzę... no paranoja jakaś... jak ja byłam z niesamowicie obfitym krwawieniem po operacji to gin mi usg zrobił o 23:30, pomimo tego, że miał już ponad limit pacjentek i skończył pracę o 22.
    Ja się w mojej klinice czuję bezpieczna. Sama procedura jest bardzo stresująca i potrzebne dodatkowe stresy. Tym bardziej, że to wszystko kosztuje kolosalne pieniądze!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Dziękuję wam bardzo za każde słowo otuchy :) chyba wyczerpałam juz limit nieszczęść prawda?
    Zdecydowanie!

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piggy wrote:
    Ale wszelkie takie wiadomości to gwóźdź do trumny dla programu rządowego. Czemu nie pokazują szczęśliwych rodzin równie często?

To media kreują w świadomości odbiorców opinię na dany temat. Niestety raz na jakiś czas rzeczywiście na całym świecie dochodzi do pomyłek przy procedurach IVF. To media nam wskazują i podkreślają, że klinika w której zrobiono tematyczne IVF wykonuje się procedury refundowane przez rząd. Nie wiemy jednak jeszcze czy ta pomyłkowa procedura była rządową. No ale co biją pianę to ich pożywka i pożywka dla szerokiego tłumu. Za mediami stoją pewne zależności. Są to przeciwnicy procedury czy partie polityczne, a także nierzadko kościół.

Współczuję parze, którą spotkał taki błąd zwłaszcza, że dziecko urodziło się z wieloma wadami. :( To smutne.

W związku z moją wiedzą (zawodową) nie wybrałam "fabryki" tylko mniejszą klinikę po to, żeby zmniejszyć ryzyko pomyłek i nie czuć się anonimowo.

Mimbla lubi tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • lapaczkaszczescia Nowa

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o rządówkę spróbuj w Gyncentrum w Katowicach. Tam jest małe oblężenie, klinika kameralna z indywidualnym podejściem do pacjenta, zaopiekują się Tobą i będziesz miała tu o wiele większe szanse, żeby się załapać na ivf

Kasia * lubi tę wiadomość

‹‹ 796 797 798 799 800 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ