X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    Ja mam Amh 1.9
    Chyba nie jestvtragiczne jak na 36 lat. No ale to fsh wszystko psuje... :(

A masz norme do amh 1-3 czy od 1.5 do 10 z haczykiem?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mnie swedzi fruzia!! po tej luteinie chyba wlasnie...mocze "się" we wrzacym rumianku i tu czuje ulge...ale za 2h znowu musze zaaplikowac ta zasrana luteine!! jasna dupa by to!! rece myje nawet w plynie do higieny, chyba to nie od palucha co? aha i jeszcze kupilam dzis tantum rose...moze po tym bedzie lepiej :( mam nadzieje ze nie zaszkodzi takie póki co male zapalenie po transferze?

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    A masz norme do amh 1-3 czy od 1.5 do 10 z haczykiem?
    Nie wiem...
    Ale przy moim wyniku 1,9 jest podany numer referencyjny 1,5

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 18:53

• lena7 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka ma racje co do iui...i nie stwierdzam tego po moich niepowodzeniach. Kiedys tutaj na forum o iui byl taki ala ranking komu sie udalo a komu nie...i rezultat byl taki ze na ok 20 forumowiczek udawalo sie ok 1/2..a nawet wydaje mi sie ze bylo znacznie gorzej.

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    Nie wiem...
    Ale przy moim wyniku 1,9 jest podany numer referencyjny 1,5

Czyli nowa, od 1.5 do 10 z haczykiem :)

Różyczka lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena7 wrote:
    Dziewczyny a mnie swedzi fruzia!! po tej luteinie chyba wlasnie...mocze "się" we wrzacym rumianku i tu czuje ulge...ale za 2h znowu musze zaaplikowac ta zasrana luteine!! jasna dupa by to!! rece myje nawet w plynie do higieny, chyba to nie od palucha co? aha i jeszcze kupilam dzis tantum rose...moze po tym bedzie lepiej :( mam nadzieje ze nie zaszkodzi takie póki co male zapalenie po transferze?

Mnie tantum rosa pomaga :)

Iwka lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena7 wrote:
    Anatolka ma racje co do iui...i nie stwierdzam tego po moich niepowodzeniach. Kiedys tutaj na forum o iui byl taki ala ranking komu sie udalo a komu nie...i rezultat byl taki ze na ok 20 forumowiczek udawalo sie ok 1/2..a nawet wydaje mi sie ze bylo znacznie gorzej.

Chyba gorzej... Jakby brac jeszcze pod uwage liczbe IUI, ktora przechodzila kazda z dziewczyn, a nie sama liczbe dziewczyn to nawet 1/2 forumowiczki to chyba za duzo...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Violik Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znów poprawiam statystykę kliniki. W 13 dniu po transferze 2 blastocyst beta 6,01 mlU/ml

Czy po 2 ciążach biochemicznych w ogóle u którejś z Was lekarz zastanowił się co dalej?
    Przede mną ostatnia 3 procedura i nic nie można zrobić?

1 procedura: VI 2014 ciąża biochemiczna, 0 mrozaczkow
    2 procedura: I 2015 nieudana, 0 mrozaczkow
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echh, Violik :( a mialas cos takiego jak Czarownica, ze co kilka dni sprawdzalas jak wyglada poziom bety, prg i e2?

Monitoringi na ten tydzien: http://www.nasz-bocian.pl/pacjencki_monitoring_5_tydzien

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 19:11

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Violik Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolko, to moja pierwsza beta po transferze, oczywiście sprawdzę za 2 dni, ale wynik jest bardzo marny

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violik wrote:
    Anatolko, to moja pierwsza beta po transferze, oczywiście sprawdzę za 2 dni, ale wynik jest bardzo marny

Nie zrozumialysmy sie. JA dokladnie nie napisalam. Tea miala badane co kilka dni po transferze. Widziala czy beta drga, jaki jest poziom prg i e2. Widzieli czy prg nie jest zbyt niski i czy trzeba dorzucic lutki np.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Violik Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka, w mojej klinice takie cuda?

Robią Ci transfer i spadaj do domu. Nic nie badają po transferze
    Masz zadzwonić po 11 (blastocysta) lub 14 dniach (zarodek 3 dniowy) i poinformować o wyniku bety

W drugim dniu po transferze sama sobie zrobiłam progesteron. Wynik był ponad 40 ng/ml

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny... mam pytanie: Biorę Lutinus 3 razy dziennie i chciałam zapytać, czy któraś z Was dostała krwawienie mimo przyjmowania leków?

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violik wrote:
    Anatolka, w mojej klinice takie cuda?

Robią Ci transfer i spadaj do domu. Nic nie badają po transferze
    Masz zadzwonić po 11 (blastocysta) lub 14 dniach (zarodek 3 dniowy) i poinformować o wyniku bety

W drugim dniu po transferze sama sobie zrobiłam progesteron. Wynik był ponad 40 ng/ml

Tea za to doplacala specjalnie. Kolo 500zl jak pamietam. Jak przeczyta to pewnie sie odezwie i powie Ci dokladnie jak to bylo :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Violik Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz Anatolko ja ciągle i ciągle pytam czy mogę coś dokupić, za coś zapłacić.
    Pytam przy stymulacji, pytam przy punkcji, pytam przy transferze i ciągle słyszę, że nie mogę, a gdyby coś było konieczne to bym to dostała (taką słyszę odpowiedź)

Bardzo Ci dziękuję, bo faktycznie nie zrozumiałam o jakim monitorowaniu piszesz

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikolay Ty się leczysz na tej rakowieckiej?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oglądałam właśnie wiadomościach o tym in vitro strasznie to smutne biedni ci rodzice mowili ze ta dziewczynka jeśli przeżyje całkiem mozliwe że na wózku inwalidzkim bedzie jeżdzić ,szkoda mi tej kobiety

• Violik Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia * wrote:
    oglądałam właśnie wiadomościach o tym in vitro strasznie to smutne biedni ci rodzice mowili ze ta dziewczynka jeśli przeżyje całkiem mozliwe że na wózku inwalidzkim bedzie jeżdzić ,szkoda mi tej kobiety

Bardzo szkoda

Sama procedura jest straszna,a tu jeszcze coś takiego. Łzy się same do oczu cisną

Kasia *, Mimbla, Yousee lubią tę wiadomość

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka.
    Miałam 3 IUI i raz stymulacją do IUI ale nie zdążyli bo pęcherzyki pękły wcześniej. Uważam ten czas za stracony.

Anna255
    Nie ocenia się zarodków do końca "na oko" jak napisała Piggy :). Określa się ich jakość w pierwszej fazie rozwoju do blastocysty (po czy się transferuje lub mrozi).
    Nie jest to jednak określenie jakości genetycznej. Już pisałam to na forum ale dawno temu; Zarodki mają zdolności samonaprawcze i na odwrót. Jeżeli nawet wykona się diagnostykę preimplantacyjną i będzie wszystko git, nie daje to gwarancji, że coś po drodze się nie sfiksuje. Jeżeli natomiast wyjdzie jakiś problem to nie oznacza, że zarodek się nie naprawi. Ma zdolności naprawcze ale do tego przy PGD może już nie dojść bo nie podaje się takiego zarodka.
    O wadach genetycznych dowiadujemy się poprzez badania prenatalne z USG i krwi, lub poprzez badania inwazyjne takie jak Amniopunkcja. Czasami dowiadujemy się w trakcie rozwijającej ciąży a czasami dopiero po urodzeniu dziecka. Kwestia tego co jest tą wadą, na ile jest widoczna itp.
    IVF w żaden sposób nie chroni nas przed urodzeniem chorego dziecka. W badaniach porównawczych ciąż z IVF do ciąż naturalnie poczętych, różnica w ilości wad wrodzonych dzieci jest nieznaczna (a może być obarczona błędem statystycznym)

Co do szpitala w którym chcecie rodzić, może to być każde miejsce. Ważne żeby było blisko jeżeli nie planujecie CC :)

Violik jak dla mnie powinnaś z mężem mieć poszerzone badania genetyczne. To taka moja opinia.

Iwka lubi tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena7 wrote:

Po transferze należy unikać gorących kąpieli..

MisiaMisia lubi tę wiadomość

‹‹ 798 799 800 801 802 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ