X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA czekam na te kariotypy i czekam, jeszcze przynajmniej do poniedzialku...

MisiaMisia lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violik a jak wygląda Twoje TSH? Znam kilka przypadków ciąż biochemicznych, gdzie babeczki miały wysokie TSH. Nie wiem czy jest jakiś związek więc tylko rzucam temat.

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straszna tragedia dla tej rodziny..Ale w głowie mi się nie mieści jak można się tak pomylić..Będąc u siebie w klinice niejednokrotnie słyszałam jak pary opowiadały jak punkcję i transfery były wykonywane masowo że tak to nazwę..
    Szkoda mi rodziny bo nic nie zawinili chcieli tylko mieć swój największy życiowy skarb-dzieciątko..
    Arłukowicz wypowiadał się w wiadomościach że ta klinika juz straciła dofinansowanie i sprawa trafiła do prokuratury..

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odrzuca i jego zgloszenie, bo mamy luke prawna. U nas matka jest kobieta, ktora rodzi i koniec. Jak powstawalo to prawo to o ivf nikt pewnie nie slyszal. Moga pozwac klinike na drodze cywilnej o odszkodowanie. Powinni nawet. Moze gdyby byly polaczone odpowiednie komorki dziecko nie byloby chore?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Mikolay Ty się leczysz na tej rakowieckiej?
    Tia :)

b4ipuen.png
  • Violik Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu, do genetyka jestesmy umówieni w marcu, chciałam zdążyć przed ostatnim podejściem. Oczywiście samej procedury nie poprzedzalismy badaniami genetycznymi i teraz tez lekarz prowadzacy nie zlecił

Co do TSH to jak najbardziej trafiłaś, obecnie mam niedoczynnosc po jodowaniu kilka lat temu.

Endokrynogog twierdzi, że tarczyce mam ustawiona i jestem przygotowana do ew. ciąży
    Przed stymulacja tarczyca w normie. Badanie ostatnio robiłam w dniu punkcji -też było w normie.

Szczerze powiedziawszy już się zgubiłam co i jak często powinnam badać Ehhh

1 procedura: VI 2014 ciąża biochemiczna, 0 mrozaczkow
    2 procedura: I 2015 nieudana, 0 mrozaczkow
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zapewnić o tym, że dziecko było by zdrowe też się nie da.
    Pomyłki czy to z przepracowania, czy z masówki czy z braku uwagi w medycynie zdarzają się niestety na całym świecie.
    Klinika powinna na drodze sądowej mieć nakaz wypłaty odszkodowania i dożywotniej renty.

Iwka lubi tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMisia wrote:
    No zapewnić o tym, że dziecko było by zdrowe też się nie da.
    Pomyłki czy to z przepracowania, czy z masówki czy z braku uwagi w medycynie zdarzają się niestety na całym świecie.
    Klinika powinna na drodze sądowej mieć nakaz wypłaty odszkodowania i dożywotniej renty.

Dlatego napisalam "moze" :)

Fajnei, ze jednak pokazali rodzicow zadowolonych z procedury, a nie tylko ten blad.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violik wrote:
    Misiu, do genetyka jestesmy umówieni w marcu, chciałam zdążyć przed ostatnim podejściem. Oczywiście samej procedury nie poprzedzalismy badaniami genetycznymi i teraz tez lekarz prowadzacy nie zlecił

Co do TSH to jak najbardziej trafiłaś, obecnie mam niedoczynnosc po jodowaniu kilka lat temu.

Endokrynogog twierdzi, że tarczyce mam ustawiona i jestem przygotowana do ew. ciąży
    Przed stymulacja tarczyca w normie. Badanie ostatnio robiłam w dniu punkcji -też było w normie.

Szczerze powiedziawszy już się zgubiłam co i jak często powinnam badać Ehhh

No przyczyn może być wiele. Ja stawiam albo na tarczycowe albo na genetykę. Ani jedno ani drugie nie wyklucza w przyszłości sukcesu. Warto zatem dopilnować genetyki. Ja jestem wdzięczna mojemu lekarzowi, że przed pierwszym IVF zlecił nam bad genetyczne.
    Na jakim poziomie masz TSH?

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Violik Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TSH 2, 78 uIU/ml
    Norma 0, 35 do 4, 9 uIU/ml

1 procedura: VI 2014 ciąża biochemiczna, 0 mrozaczkow
    2 procedura: I 2015 nieudana, 0 mrozaczkow
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pytam bo nie wiem.... różne bywają zwyczaje... ale myślisz Mikolay jeśli zjawiłabym się w Twojej klinice z recepta na lutinus to tez będę miała taką cenę? Bo wydaje mi się ze to leki takie wydawane w recepcji a nie z odrębnej apteki ??

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violik wrote:
    TSH 2, 78 uIU/ml

EEEE!!!!!!!!??????
    I Twój lekarz Ci tego nie zbił? Ja miałam TSH zupełnie w normie. Żadnych problemów. Przed trzecią procedurą udało nam się zbić ok 1.
    Wynik w okolicy 1 lub mniejszy jest najbardziej "przyjazny" zachodzeniu w ciążę. Znajoma po ciąży biochemicznej (a miała TSH w normie) schudła znacznie i zarazem obniżyła naturalnie TSH do 1 i niedługo będzie rodzić.
    Ja pomimo wcześniejszego wyniku w normie brałam przed ciążą Euthyrox na zbicie TSH i teraz biorę nadal nieprzerwanie w ciąży.
    Już bym tego lekarza przez kolano przełożyła :(

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violik wrote:
    TSH 2, 78 uIU/ml

Wysokie... Mi kazali zbic do 1-1.5.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violik wrote:
    TSH 2, 78 uIU/ml
    to troszkę za wysoko...najlepszy wynik dla kobiet starających się o dziecko to 1-1,5

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violik - endo do zmiany :) tsh do obnizenia :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    pytam bo nie wiem.... różne bywają zwyczaje... ale myślisz Mikolay jeśli zjawiłabym się w Twojej klinice z recepta na lutinus to tez będę miała taką cenę? Bo wydaje mi się ze to leki takie wydawane w recepcji a nie z odrębnej apteki ??

Na rakowieckiej jest oddzielnie apteka dla wszystkich, tam kupowałam. Twoja recepta będzie tak samo traktowana. Dostałam receptę u gina gdzie prowadzę ciążę i też płaciłam 110 zł - ostatnio kupowałam w grudniu.

APTEKA "INVIMED"
    ul. RAKOWIECKA 36, 02-532 Warszawa
    tel. 22856-56-56

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 21:15

Moniaa lubi tę wiadomość

b4ipuen.png
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia1986 wrote:
    Po transferze należy unikać gorących kąpieli..
    Wiem wiem...nie wykapie sie juz co najmniej do bhcg lub za 9 miesiecy...do tego czasu ,tylko prysznideł! ;P

MisiaMisia, martusia1986, Beata.D lubią tę wiadomość

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apteka musiała dostać lepsze ceny (jakoś :)

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikolay moje pytanie pojawia się stąd iż u mnie w klinice (Kriobank Białystok) mogę zakupić leki w rejestracji i kupuję je bez recepty tylko na zlecenie lekarza wydają je położne i myślałam że tak samo jest w invimedzie...
    Ale fajnie że to odrebna apteka... Jak coś będe brata wysyłała po leki, po uprzedniej konsultacji z farmaceutą o dostępności i cenie leku :)

• MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMisia wrote:
    Apteka musiała dostać lepsze ceny (jakoś :)

Tak, dr. rokicki jak dzwonił z pozytywny testem pytał czy mam leki - powiedziałam, że jadę do swojego lekarza (miałam plamienie) i mi przepisze. Lekarz powiedział, że ok ale u nich jest najniższa cena "wynegocjowana"

Sama płacę dużo za leki i jeśli wiem o niższych cenach to się dzielę ;)

MisiaMisia, Konwalia lubią tę wiadomość

b4ipuen.png
‹‹ 799 800 801 802 803 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ