IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyStraszna tragedia dla tej rodziny..Ale w głowie mi się nie mieści jak można się tak pomylić..Będąc u siebie w klinice niejednokrotnie słyszałam jak pary opowiadały jak punkcję i transfery były wykonywane masowo że tak to nazwę..
Szkoda mi rodziny bo nic nie zawinili chcieli tylko mieć swój największy życiowy skarb-dzieciątko..
Arłukowicz wypowiadał się w wiadomościach że ta klinika juz straciła dofinansowanie i sprawa trafiła do prokuratury.. -
Odrzuca i jego zgloszenie, bo mamy luke prawna. U nas matka jest kobieta, ktora rodzi i koniec. Jak powstawalo to prawo to o ivf nikt pewnie nie slyszal. Moga pozwac klinike na drodze cywilnej o odszkodowanie. Powinni nawet. Moze gdyby byly polaczone odpowiednie komorki dziecko nie byloby chore?
-
Misiu, do genetyka jestesmy umówieni w marcu, chciałam zdążyć przed ostatnim podejściem. Oczywiście samej procedury nie poprzedzalismy badaniami genetycznymi i teraz tez lekarz prowadzacy nie zlecił
Co do TSH to jak najbardziej trafiłaś, obecnie mam niedoczynnosc po jodowaniu kilka lat temu.
Endokrynogog twierdzi, że tarczyce mam ustawiona i jestem przygotowana do ew. ciąży
Przed stymulacja tarczyca w normie. Badanie ostatnio robiłam w dniu punkcji -też było w normie.
Szczerze powiedziawszy już się zgubiłam co i jak często powinnam badać Ehhh1 procedura: VI 2014 ciąża biochemiczna, 0 mrozaczkow
2 procedura: I 2015 nieudana, 0 mrozaczkow -
No zapewnić o tym, że dziecko było by zdrowe też się nie da.
Pomyłki czy to z przepracowania, czy z masówki czy z braku uwagi w medycynie zdarzają się niestety na całym świecie.
Klinika powinna na drodze sądowej mieć nakaz wypłaty odszkodowania i dożywotniej renty.Iwka lubi tę wiadomość
-
MisiaMisia wrote:No zapewnić o tym, że dziecko było by zdrowe też się nie da.
Pomyłki czy to z przepracowania, czy z masówki czy z braku uwagi w medycynie zdarzają się niestety na całym świecie.
Klinika powinna na drodze sądowej mieć nakaz wypłaty odszkodowania i dożywotniej renty.
Dlatego napisalam "moze"
Fajnei, ze jednak pokazali rodzicow zadowolonych z procedury, a nie tylko ten blad.MisiaMisia lubi tę wiadomość
-
Violik wrote:Misiu, do genetyka jestesmy umówieni w marcu, chciałam zdążyć przed ostatnim podejściem. Oczywiście samej procedury nie poprzedzalismy badaniami genetycznymi i teraz tez lekarz prowadzacy nie zlecił
Co do TSH to jak najbardziej trafiłaś, obecnie mam niedoczynnosc po jodowaniu kilka lat temu.
Endokrynogog twierdzi, że tarczyce mam ustawiona i jestem przygotowana do ew. ciąży
Przed stymulacja tarczyca w normie. Badanie ostatnio robiłam w dniu punkcji -też było w normie.
Szczerze powiedziawszy już się zgubiłam co i jak często powinnam badać Ehhh
No przyczyn może być wiele. Ja stawiam albo na tarczycowe albo na genetykę. Ani jedno ani drugie nie wyklucza w przyszłości sukcesu. Warto zatem dopilnować genetyki. Ja jestem wdzięczna mojemu lekarzowi, że przed pierwszym IVF zlecił nam bad genetyczne.
Na jakim poziomie masz TSH? -
Violik wrote:TSH 2, 78 uIU/ml
Norma 0, 35 do 4, 9 uIU/ml
EEEE!!!!!!!!??????
I Twój lekarz Ci tego nie zbił? Ja miałam TSH zupełnie w normie. Żadnych problemów. Przed trzecią procedurą udało nam się zbić ok 1.
Wynik w okolicy 1 lub mniejszy jest najbardziej "przyjazny" zachodzeniu w ciążę. Znajoma po ciąży biochemicznej (a miała TSH w normie) schudła znacznie i zarazem obniżyła naturalnie TSH do 1 i niedługo będzie rodzić.
Ja pomimo wcześniejszego wyniku w normie brałam przed ciążą Euthyrox na zbicie TSH i teraz biorę nadal nieprzerwanie w ciąży.
Już bym tego lekarza przez kolano przełożyła -
Moniaa wrote:pytam bo nie wiem.... różne bywają zwyczaje... ale myślisz Mikolay jeśli zjawiłabym się w Twojej klinice z recepta na lutinus to tez będę miała taką cenę? Bo wydaje mi się ze to leki takie wydawane w recepcji a nie z odrębnej apteki ??
Na rakowieckiej jest oddzielnie apteka dla wszystkich, tam kupowałam. Twoja recepta będzie tak samo traktowana. Dostałam receptę u gina gdzie prowadzę ciążę i też płaciłam 110 zł - ostatnio kupowałam w grudniu.
APTEKA "INVIMED"
ul. RAKOWIECKA 36, 02-532 Warszawa
tel. 22856-56-56Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 21:15
Moniaa lubi tę wiadomość
-
martusia1986 wrote:Po transferze należy unikać gorących kąpieli..
MisiaMisia, martusia1986, Beata.D lubią tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Mikolay moje pytanie pojawia się stąd iż u mnie w klinice (Kriobank Białystok) mogę zakupić leki w rejestracji i kupuję je bez recepty tylko na zlecenie lekarza wydają je położne i myślałam że tak samo jest w invimedzie...
Ale fajnie że to odrebna apteka... Jak coś będe brata wysyłała po leki, po uprzedniej konsultacji z farmaceutą o dostępności i cenie leku
-
MisiaMisia wrote:Apteka musiała dostać lepsze ceny (jakoś
Tak, dr. rokicki jak dzwonił z pozytywny testem pytał czy mam leki - powiedziałam, że jadę do swojego lekarza (miałam plamienie) i mi przepisze. Lekarz powiedział, że ok ale u nich jest najniższa cena "wynegocjowana"
Sama płacę dużo za leki i jeśli wiem o niższych cenach to się dzielęMisiaMisia, Konwalia lubią tę wiadomość