IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMoniaa wrote:powiem brzydko... wszyscy co nie mają problemu z naklepaniem sobie dziatek to sa największymi ekspertami od niepłodności i naturalnych sposobów zachodzenia w ciążę! A terlikowski ze swoja żoną z tymi swoimi poglądami to powinni założyć jakąś sektę ciemnogrodu!!!
Jestem katoliczką przed całą procedura in vitro rozmawiałam o niej z księdzem na spowiedzi i powiedział ze to dla niego taki sam sposób leczenia jak branie tabletek na wysokie ciśnienie! Moja wiara absolutnie mi nie przeszkadza w całym procesie... skoro jeden ksiądz powiedział ze za zadne grzechy tego nie uważa to przy kolejnych spowiedziach o tym nie wspominam...
Ja nie dostałam rozgrzeszenia od momentu od którego zaczęliśmy stymulacje i IUI. Nie godna byłam
Oczywiście nie uważam tego za grzech, ale na pytanie czy mam dzieci i ile lat jestem po ślubie, zaczynało się wyciąganie. Kłamać w konfesjonale nie umiem. Od tamtej pory nie przystąpiłam do komunii, nie jestem jakoś mocno praktykującą katoliczką, ale zniechęcili mnie do kolejnych spowiedzi.
Co ksiądz to co innegoWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 21:22
-
Oni zapominają powiedzieć jaka jest radość, jakiej bezwarunkowej miłości doświadczają rodzice gdy dziecko się w końcu pojawia, o tym nie mówią bo ivf miałoby wtedy bardziej 'ludzka twarz' bo my nie jesteśmy ważni że mamy takie pragnienie, chcemy obdarzyć miłością i opieka mała istotke, ważne żeby pojawić się w tv i zgarnąć kasę opowiadając o kontrowersyjnym ivf
-
Sky wrote:Ja nie dostałam rozgrzeszenia od momentu od którego zaczęliśmy stymulacje i IUI. Nie godna byłam
Co ksiądz to co innego
Na wasi u teściowej ksiądz mnie z konfesjonalu wyprosil bo uprawialam przed małżeński sexMoniaa, Anatolka, Konwalia, Kava, Libra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sky wrote:Ty grzesznico! Ty!
skandal ..przed ślubem
a co powiecie na to
JA WOGÓLE ŚLUBU NIE MAM I DO TEGO PODCHODZĘ DO IVFMisiaMisia, Mimbla, Konwalia, Sky, Kasia *, Libra lubią tę wiadomość
23.02-transfer
23.04-transfer 3AA i 4AA
07.07- 3AB i 4AB
13.11-6AB -
iga 79 wrote:skandal ..przed ślubem
a co powiecie na to
JA WOGÓLE ŚLUBU NIE MAM I DO TEGO PODCHODZĘ DO IVFLibra lubi tę wiadomość
2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
Dziewczyny, bo grzeczne dziewczyny idą do nieba, a niegrzeczne tam gdzie chcą!
kuciak, Betty Boop, Mimbla, Kasia *, Libra lubią tę wiadomość
2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
-
maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
10.06 długi protokół
19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔
01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna
Koniec naszych starań. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nie. 2-3 plasterki. Za duzo nie mozna. Max chyba 1/4 ananasa. Ja jadlam od punkcji do kilku dni po transferze. Chodzi o to, ze ananas ma enzym, ktory sprawia, ze macica ma bardziej przyjazne dla zarodka srodowisko, staje sie troche lepka jakby tez
MisiaMisia lubi tę wiadomość
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 09:15
lena7, Różyczka, Anatolka, roletka, MisiaMisia, kuciak, Moniaa, Mimbla, zai2014, Tosia 1981, Kava, ma_pi, Konwalia, agniesia2569, czarownica_tea, Sky, niecierpliwa, Piggy, Kasia *, zulka-m, iga 79, Lenuś, livia30, Justine, Aga_502, GabiK, Sansivieria, Beata.D, la, Betty Boop, martusia1986, Selena, Libra, sisi lubią tę wiadomość
-
Iwka inaczej być nie mogło
Gratulacje :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 09:24
Iwka lubi tę wiadomość
-
Iwka pięknie!
Co do ananasa, za zgadzam się z Anatolką. Ananas musi być świeży, ja jadłam chwilę przed punkcją prawie codziennie ok 1/4 do testowania, mogą być właśnie 2-3 plastry.
Ananas (nieprzetworzony) zawiera bromelainę i to właśnie ona ma podobno odpowiadać za zwiększenie lepkości ścianek macicy
Brałam przy trzeciej udanej procedurze:) Wcześniej nie jadłam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 09:30
Iwka, Beata.D lubią tę wiadomość
-
Ania1986 wrote:Dziewczyny słyszałam że lekarze po ivf polecają jesc ananasa na zagnieżdżenie. Czy któraś z was to stosuje? Czy ten ananas musi być świeży czy moze być np z puszki?
Ja nie stosuję ananasa, pisałam już o tym kiedyś. Nie lubię i nie wierzę w jego cudowne działanie. Może jestem zbyt stara i zgorzkniała.
Ananas podobno ma dużo kwasu foliowego i witaminy C i wspomnianą kiedyś przez Misię bromelainę, ale jego wpływ na "zagnieżdżenie" się zarodka nie został nigdy potwierdzony naukowo.. więc ja bym nie przesadzała że wszyscy lekarze po invf polecają.
Mój lekarz prowadzący powiedział że bromelaina ma tylko udowodnione działanie złuszczające kiedy się jej używa sproszkowanej jako peeling w gabinetach kosmetycznych, a reszta opowieści to bajki.