IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Iwka super! Mówiłam Ci to, że to jedyny słuszny wątek
Spokojnej ciąży!
Mamy dzisiaj święto, bo to Iwka znamy się od początku jak forumujemy na ovu i nastąpił ten dzień!Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 10:25
Iwka lubi tę wiadomość
-
Ja pomimo męża lekarza i swojej pracy nie podważam działania bromelainy w ananasie. To, że coś jest niezbadane nie oznacza, że może nie działać.
Pamiętajmy na co wydaje się pieniądze na badania. Głównie na sprawy opłacalne dla pewnych instytucji.
Jedynym sposobem z medycyny naturalnej, który badano jest wpływ akupunktury na płodność. A dokładnie ma mieć korzystny wpływ przy procedurze IVF. Czy to oznacza, że jest, to jedyna metoda niekonwencjonalna działająca w tym temacie (?) Raczej nie.
Z tego co wiem, to nad samą bromelainą naukowcy pracują. (2007r. Planta Medica) naukowcy odkryli działanie przeciwnowotworowe.
Nie mamy dostępu do wielu opracowań więc ciężko stawiać na to, że ta substancja jest kompletnie niewiarygodnaAnatolka, Ania1986, Beata.D lubią tę wiadomość
-
Ja pożarłabym małpiego bobka jakby mial pomóc
poki co; magnez + witD3 + kwas foliowy, duzo nabiału i płynow ok 2-3L..mam nadzieje ze nie bedzie nastepnego razu..ale jakby co, to ananasa tez bede wcinac, bo o nim to nie słyszałam..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 11:00
Anatolka, MisiaMisia, Kava, Tosia 1981, Beata.D lubią tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Ja również nie neguje i nie podważam jedzenia ananasa bo najprościej w świecie się na tym nie znam. Pytałam się w Novum o tego ananasa po transferze to dr powiedziała że "Nic o ty nie słyszałam - muszę to sprawdzić. Ale teraz dieta wątrobowa i zakaz jedzenia surowych owoców i warzyw, wszystko lekko podgotowane"
MisiaMisia lubi tę wiadomość
-
Anatolka wrote:Iwka, co wcinałaś - spowiadaj się
Ja nie wierzę dziewczyny po takim czasie, ja nawet już bez emocjo podchodziłam do ivf bo przecież wiedziałam że i tak się nie uda i spokojna byłam bo przecież 9 mrożaczków mamy
4 dni temu zrobiłam test i cień wyszedł i pomyślałam że to po zastrzyku z hcg dlatego czekałam z informacją bo potem przez 3 dni test mi nie zciemniał dopiero dzisiajo losie jestem w szoku
MisiaMisia, Anatolka, Konwalia, Lenuś, Tosia 1981, Betty Boop lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny jakie leki miałyście do stymulacji? Dostałąm na razie menopur 150 i w niedzielę mam pierwszy zastrzyk z orgalutranu 0,25mg? Czym się różni np gonal od menopuru? Hmm
sory za te pytania, ale no chciałabym wiedzieć ciut więcej
hehe
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
Iwka wrote:Rybki i kurczaczek i nic surowego
Ja nie wierzę dziewczyny po takim czasie, ja nawet już bez emocjo podchodziłam do ivf bo przecież wiedziałam że i tak się nie uda i spokojna byłam bo przecież 9 mrożaczków mamy
4 dni temu zrobiłam test i cień wyszedł i pomyślałam że to po zastrzyku z hcg dlatego czekałam z informacją bo potem przez 3 dni test mi nie zciemniał dopiero dzisiajo losie jestem w szoku
!!!!!!!!!!!!
Gameta Rzgów
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
takasobieja wrote:Dziewczyny jakie leki miałyście do stymulacji? Dostałąm na razie menopur 150 i w niedzielę mam pierwszy zastrzyk z orgalutranu 0,25mg? Czym się różni np gonal od menopuru? Hmm
sory za te pytania, ale no chciałabym wiedzieć ciut więcej
hehe
http://www.nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?f=21&t=36544MisiaMisia lubi tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Menopur to menotropina a Gonal F to folitropina.
To teraz jazda bez trzymanki
"Menotropina -
Gonadotropina menopauzalna, wysoko oczyszczony, biologicznie standaryzowany preparat naturalnych gonadotropin, który uzyskiwany jest w wyniku ekstrakcji hormonów z moczu kobiet w okresie przekwitania. Wykazuje zarówno aktywność folitropową, jak i luteotropową. W organizmie kobiet folitropina (FSH) kontroluje rozwój, dojrzewanie pęcherzyka jajnikowego i wydzielanie estrogenów; lutropina (LH) powoduje owulację, tworzenie ciałka żółtego w jajnikach oraz kontroluje wytwarzanie estrogenów i progesteronu"
"Folitropina -
Rekombinant folitropiny wytwarzany jest metodami inżynierii genetycznej za pomocą rekombinacji DNA w kulturach komórkowych oocytów chomika chińskiego. Sekwencja aminokwasów jest identyczna jak w ludzkiej FSH, niezbędnej do normalnego wzrostu i dojrzewania komórek jajowych oraz wytwarzania hormonów płciowych"
lena7, Lenuś, Betty Boop lubią tę wiadomość
-
Każda z nas może mieć inne leki lub dawki. Różnimy się od siebie (stanem zdrowia, rezerwą jajnikową, poziomem hormonów itp.....i mamy różnych lekarzy prowadzących czy kliniki prowadzące. Lekarze lub kliniki kierują się własnymi doświadczeniem w kwestii leków (i nie tylko:) i dopasowują postępowanie farmakologiczne do konkretnej pacjentki . Różnie też będziemy na te leki reagować. Tak to już jest z medycyną. Bliżej sztuki niż 2+2=4
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 11:57
-
Aha... dziekuje za odpowiedzi! Bo tak patrze, jedna ma od 2dc menopur, druga gonal... w ogole głowa mnie boli, może być od hormonów? dopiero wzięłam jeden zastrzykGameta Rzgów
takasobieja wrote:Aha... dziekuje za odpowiedzi! Bo tak patrze, jedna ma od 2dc menopur, druga gonal... w ogole głowa mnie boli, może być od hormonów? dopiero wzięłam jeden zastrzykStarania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn