IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
pinezka wrote:Iga 79, ja sobie nie wyobrażam samodzielnego robienia zastrzyków, pewnie będę latać do przychodni
Życzę Ci powodzenia, oby się udało za pierwszym razem. A w której klinice podchodzisz?
Asiamar, powodzenia, trzymam kciuki♡♡♡
ja raz byłam z moim w szpitalu żeby nam pokazała jak robić zastrzyk i odmówiła pielęgniarka ....mój jej powiedział że jakby kiedyś potrzebowała pomocy to życzy jej żeby też nikt jej nie pomógł...
ja jestem w invimedzie23.02-transfer
23.04-transfer 3AA i 4AA
07.07- 3AB i 4AB
13.11-6AB -
nick nieaktualny
-
Tosia 1981 wrote:Pinezka dasz sobie radę
ja nie wyobrażałam sobie latania do przychodni na 7 i na 19
ale mąż dał radę a raz nawet sama sobie poradziłam w czasie jazdy do kliniki i powiem Wam że może to głupie ale brakuje mi tych zastrzyków
Tosia 1981 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyiga 79 wrote:ja raz byłam z moim w szpitalu żeby nam pokazała jak robić zastrzyk i odmówiła pielęgniarka ....mój jej powiedział że jakby kiedyś potrzebowała pomocy to życzy jej żeby też nikt jej nie pomógł...
ja jestem w invimedzie
co za pielegniarka, no ale niestety, dosc czesto trafia sie na takich ludzi, gdy akurat jestesmy w potrzebie -
Dziewczynki, dziś miałam kolejny transfer, to już trzeci. Zabrałam 1 blastocystę 4AB. Dostałam lek, którego nie miałam przy moich wcześniejszych próbach, to Fraxiparine (zastrzyki 0,4mg), jeden dziennie, oprócz tego jak zawsze dupek, femibion, encorton, acard.
I tu zwracam się do bardziej znających się na lekach, liczę na Ciebie Misia szczególnie, w czym ma pomóc Fraxiparine po transferze zarodka??
Różyczka, Ty też dziś przyjęłaś swoje Bąbelki, więc odliczamy razem, oby szczęśliwieTosia 1981, iga 79, Lenuś, MisiaMisia, Beata.D, Konwalia, czarownica_tea, Mimbla, GabiK, sisi, Mani, Justine, Libra, duza lubią tę wiadomość
-
U mnie dziś śluz owulacyjny
mam nadzieję, że moje pęcherzyki nie przerosną do soboty?? Wczoraj rano miały od 8-12mm... ?? Eh.
Ja zastrzyki wbijam sama, lajtbardziej bałabym się wbijania przez męża.
No ale narkoza wciąż prześladujeGameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
Takasobieja na śluz nie zwracaj uwagi
też się nim przejmowałam i myślałam przed punkcją że już po wszystkim ale tak nie było
-
Sansivieria wrote:Dziewczynki, dziś miałam kolejny transfer, to już trzeci. Zabrałam 1 blastocystę 4AB. Dostałam lek, którego nie miałam przy moich wcześniejszych próbach, to Fraxiparine (zastrzyki 0,4mg), jeden dziennie, oprócz tego jak zawsze dupek, femibion, encorton, acard.
I tu zwracam się do bardziej znających się na lekach, liczę na Ciebie Misia szczególnie, w czym ma pomóc Fraxiparine po transferze zarodka??
Różyczka, Ty też dziś przyjęłaś swoje Bąbelki, więc odliczamy razem, oby szczęśliwie2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
aniesiack wrote:Mi też zastrzyki robi mąż- na szczęście, bo bym sama nie dała rady... kazałam mu poćwiczyć wkuwanie zwykłej igły do szycia w gąbkę i stwierdził, że jednak da radę
teraz to bez problemu się wbija
mój jak robił mi pierwszy zastrzyk to zamknęłam oczy....jak się później okazało -on teżMoniaa lubi tę wiadomość
23.02-transfer
23.04-transfer 3AA i 4AA
07.07- 3AB i 4AB
13.11-6AB -
roletka wrote:Dziewczyny byłam dziś na becie, niestety moje dwa słoneczka nie chciały z nami zostać, jutro będę dzwonić do laba dowiedzieć się czy mam jakieś mrozaczki
Nadal trzymam za was kciuki &&&&
Roletka, bardzo mi przykro
Ja właśnie tuż po transferze zadzwoniłam żeby zapytać co z pozostałymi zarodkami i niestety dowiedziałam się, że żaden nie przeżył, to był cios i tragiczne 10 dni aż do dnia testu. Kolejnym razem już też nie chciałabym wiedzieć od razu.
Trzymam bardzo mocno kciuki, za dobre wiadomości jutro i za szybki kolejny transfer.
-
Sansivieria wrote:Dziewczynki, dziś miałam kolejny transfer, to już trzeci. Zabrałam 1 blastocystę 4AB. Dostałam lek, którego nie miałam przy moich wcześniejszych próbach, to Fraxiparine (zastrzyki 0,4mg), jeden dziennie, oprócz tego jak zawsze dupek, femibion, encorton, acard.
Różyczka, Ty też dziś przyjęłaś swoje Bąbelki, więc odliczamy razem, oby szczęśliwie
Mam nadzieję, że niebawem będziemy wymieniać się doświadczeniami na temat ciąży, a potem nie będziemy miały czasu, żeby tu zaglądać
Dziewczyny Nam wszystkim tego życzę!
I bardzo mi miło, że trzymacie kciuki za moje KropeczkiLenuś, Sansivieria, czarownica_tea, Mimbla, Mani, Libra lubią tę wiadomość
-
zai2014 wrote:Tak jak napisała Piggy, Fraxiparine to lek przeciwzakrzepowy- też go miałam po transferze. Niestety pozostawiał po sobie okropne siniaki na brzuchu.