IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
niecierpliwa wrote:Ja niestety naleze do tej malej grupy osob, ktorej to sie przytrafilo...bylo to rowno rok temu podczas laparoskopii, nie zycze tego nikomu, koszmar. Przez to znieczulenie panicznie balam sie narkozy w klinice do histeroskopii i punkcji, jednak te w klinice byly mega przyjemne, to byl chyba najfajniejszy punkt programu
takasobieja będzie dobrze
cały czas będziesz pod opieką lekarzy a w łóżeczku masz guziczek i cokolwiek się dzieje od razu to zgłaszaj a w przeciągu pół sekundy już ktoś będzie z pomocą.MisiaMisia lubi tę wiadomość
-
Minuśka wrote:Wiesz co Lenuś, ja mam też mega stracha
Ogromnie się boję..
Ale tak cudnie popatrzeć na suwaczek
Ja na razie podczytuję co tam jest pod Twoim suwaczkiem napisane, w końcu jesteśmy na tym samym etapie
Z tym strachem to jest tak, że jak tylko zostałam przekierowana na fioletową stronę, to zamarłam, zamknęłam ją w sekundę i bardzo długo próbowałam się oswoić z myślą, że jestem w ciąży. Niestety cały czas na plan główny wychodzi mój pesymizm, ale walczę z tym. Ostatnio pozwoliłam nawet mojej siostrze na przywiezienie ubranek po jej synku...to był krok milowy, teraz już będzie lepiejIwka lubi tę wiadomość
-
Butter wrote:Czy ktoras z Was podchodziła do rzadowego IVF ? Jak się zakwalifikować? Czy ktoś może powiedzieć mi coś więcej ? Pozdrawiam
Cześć Butter
Zadajesz pytania na które bardzo ciężko odpowiedzieć w kilku zdaniach. Każda Dziewczyna odpowie też na to w inny sposób, ponieważ każda przechodziła tą drogę inaczej.
Ja podchodzę do rządowego Ivf w klinice Macierzyństwo na ul. Białoprądnickiej. Z biegiem czasu coraz bardziej przekonuję się do tego miejsca. Ma też chyba największe dofinansowanie z wszystkich krakowskich klinik.
Proponuję Ci umówić się na pierwszą wizytę ram, taką zwykłą, odpłatną i wszystko Ci tam wytłumaczą. Będziesz wiedziała co robić dalej.
Weź ze sobą wszystkie badania, które masz a partner koniecznie badanie nasienia. Jeśli jeszcze nie robił, to dobrze zrobić przed pierwszą wizytą.Mimbla lubi tę wiadomość
-
Butter wrote:Czy ktoras z Was podchodziła do rzadowego IVF ? Jak się zakwalifikować? Czy ktoś może powiedzieć mi coś więcej ? Pozdrawiam
Butter, musisz umówić się na wizytę kwalifikacyjną, na którą przywieziesz całą swoją historię choroby z całości swoich starań o dziecko (wyniki badań Twoich i wynik badania nasienia partnera, ksero kartoteki od lekarza, wypisy ze szpitali, opisy wykonywanych zabiegów takich jak HSG, histeroskopia, laparoskopia). Musisz mieć udokumentowane 12 lub 24 miesiące starań, w zależności od przypadku - wiek, czy rodzaj niepłodności. -
ma_pi wrote:Cześć Butter
Zadajesz pytania na które bardzo ciężko odpowiedzieć w kilku zdaniach. Każda Dziewczyna odpowie też na to w inny sposób, ponieważ każda przechodziła tą drogę inaczej.
Ja podchodzę do rządowego Ivf w klinice Macierzyństwo na ul. Białoprądnickiej. Z biegiem czasu coraz bardziej przekonuję się do tego miejsca. Ma też chyba największe dofinansowanie z wszystkich krakowskich klinik.
Proponuję Ci umówić się na pierwszą wizytę ram, taką zwykłą, odpłatną i wszystko Ci tam wytłumaczą. Będziesz wiedziała co robić dalej.
Weź ze sobą wszystkie badania, które masz a partner koniecznie badanie nasienia. Jeśli jeszcze nie robił, to dobrze zrobić przed pierwszą wizytą.
No właśnie chciałam się przenieść do tej kliniki co Ty, możesz polecić jakiegoś lekarza? Jak to wygląda przy 1 wizycie tam?
-
ma_pi wrote:Cześć Butter
Weź ze sobą wszystkie badania, które masz a partner koniecznie badanie nasienia. Jeśli jeszcze nie robił, to dobrze zrobić przed pierwszą wizytą.
pozdrawiam
-
Butter wrote:Przepraszam dziewczyny, że zadaje takie pytania ale jest to dla mnie nowy temat, jestem załamana, wcześniej myślałam, że uda się naturalnie, ale mąż ma słabą morfologie, już 2 badanie to potwierdziło, staramy się ponad 2 lata, ale mamy udokumentowany nie cały rok, nie chce marnować czasu i chce się przenieść do specjalistycznej kliniki.
No właśnie chciałam się przenieść do tej kliniki co Ty, możesz polecić jakiegoś lekarza? Jak to wygląda przy 1 wizycie tam?
Wysłałam Ci zaproszenie na priv. Tam postaram się wszystko opisać. -
Iwka wrote:Było by cudownie, a jest to możliwe pomimo podania jednego zarodka ?
Czyli bliźniaki jednojajowe... ale niestety przestały się rozwijać.... ale Tobie życzę aby się udało
-
Mam znowu problemy z oddychaniem, chyba od stresu
Dziewczyny miałam już 8 zastrzyków, a jajniki mnie za bardzo nie bolą. Wręcz nie bolą prawie wcale. W niedziele bardziej mnie bolały, a od kiedy wprowadziłam orgalutran to nie bolą. Oram sie, że nie rosną??Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
Spokojnie mnie też nic nie bolało a urosła tego sporo
takasobieja lubi tę wiadomość
2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
Kurde no ale mam 17pecherzykow, mnie jeden bolał, a jest tyle i nie boli...Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
Ja miałam 23. Jedyne odczucie to takie jakby mi ktoś jajniki trzymał i to też nie cały czas.2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB