X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • iga 79 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja od dziś biorę gonal f w poniedziałek usg...
    trochę to trwa bo od 21stycznia biorę gonapeptyl .....więc odliczam czas,który sue strasznie ciągnie .... ale faktycznie nas tu przybywa

PaulinaK, kuciak, aniacicha, duza lubią tę wiadomość

23.02-transfer :(
    23.04-transfer 3AA i 4AA :(
    07.07- 3AB i 4AB :(
    13.11-6AB :(
  • aniacicha Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Wow, zapowiada się ekscytujący luty, bo tylko z ostatnich dni mamy już 5 transferów:
    Mimbla w miniony piątek;
    Różyczka i ja wczoraj;
    i Aga502 i Mani dzisiaj!!!
    Ale przybędzie ciężarowek :)

Aniacicha, teraz już lepiej rozumiem Twoją sytuację i powiem Ci, że w tamtym cyklu gdy nie mogłam mieć transferu byłam bardzo rozczarowana, co więcej, tak jak piszesz o sobie, w następnym cyklu też bardzo opóźniła mi się owulacja i chodziłam na usg co drugi dzień chyba 6-7 razy zanim wreszcie doszło do owulki. Stąd domyślam się, jak się już niecierpliwisz i denerwujesz, że się to przeciąga... Ale to już końcowe odliczanie i lada dzień dołączysz wyżej wymienionych ciężarówek :) trzymaj się :)

Okropne dziewczyny jest to czekanie i przeciąganie ale wiem już lada dzień jutro może w końcu się coś wyjaśni choć bardziej się denerwuję tym transferem niż punkcją wy też to tak przeżywaliście ??? ja to straszna panikara i okropnie wrażliwa na ból nawet ostatnio pani dr w żartach się śmiała i wspominała moją punkcję jajników jak weszłam do gabinetu po kilku dniach na wizytę kontrolną z tekstem że to chyba gorsze niż po porodzie :D
    3mam kciuki dziewczyny za was wszystkie :)

201510287051.png
  • aniacicha Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iga 79 wrote:
    a ja od dziś biorę gonal f w poniedziałek usg...
    trochę to trwa bo od 21stycznia biorę gonapeptyl .....więc odliczam czas,który sue strasznie ciągnie .... ale faktycznie nas tu przybywa

Mi też się tak przedłużało i co wizyta to większa dawka była aż w końcu się skończyło
    powodzenia ci życzę :)

201510287051.png
  • iga 79 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki ale kciuki musicie trzymać cały czas :D do biopsji potem do transferu itd ;)
    ja to od rana euthyrox,później acard ,medrol ,kwas foliowy i witrum d3...i na dobranoc dwa zastrzyki...odziwo czuje się dobrze;)
    myślałam jeszcze o mleczku pszczelim,dużo o tym czytałam:)

http://zajscie-w-ciaze.mleczkopszczele.pl/

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iga 79 wrote:
    dzięki ale kciuki musicie trzymać cały czas :D do biopsji potem do transferu itd ;)
    ja to od rana euthyrox,później acard ,medrol ,kwas foliowy i witrum d3...i na dobranoc dwa zastrzyki...odziwo czuje się dobrze;)
    myślałam jeszcze o mleczku pszczelim,dużo o tym czytałam:)

http://zajscie-w-ciaze.mleczkopszczele.pl/

Ja jadłam pierzgę długi czas. Miałam kurację na jesień i dość łagodnie obchodzą się ze mną wszelkie przeziębienia. Muszę wrócić, bo zalecany okres przerwy minął już :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • iga 79 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie ja z moim pyłek pszczeli głównie z wodą pilam i tak samo ,zero przeziebienia ...

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pierzgę w miodzie. Na jesień wcinałam chyba 3 miesiące jakoś i później zaleca się przerwę i na wiosnę znów. Może czas zacząć? Luty już w sumie...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • iga 79 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja też zrobiłam przerwę ale mleczko chyba wezmę ;)

• agnesita85 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny:) wlasnie opuscilam watek inseminacji i niestety musialam zawitac tutj:( po dwoch nieudanych IUI zdecydowalismy sie z mezem na IVF. pod koniec lutego zaczynam stymulacje.Dzis porobilam ostatnie badania i czekam z niecierpliwoscia na dalszy ciag dzialan:)za wszytskie trzymam kciuki:)

GabiK, Kava, Tosia 1981, czarownica_tea, Lenuś, aniacicha, Mimbla, Beata.D lubią tę wiadomość

INVIMED WROCŁAW
    - PCOS
    - NIEPLODNOSC IDIOPATYCZNA
    - HSG - JAJOWODY DROŻNE
    - 2 IUI - UJEMNE
    -3 transfery - ujemne (2015 - 2016)
    2018 wracam do walki - > LAPAROSKOPIA
    PAŹDZIERNIK 2018 - HISTEROSKOPIA
    21.11.2018 - transfer - UDANY:)
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minuśka wrote:
    Iwka, przyjmij moje zaproszenie to będziesz miała dostęp do mojego wykresu :)

Popieram agniesię. Zbadałabym PRG dla świętego spokoju.
    Poza tym z tego co wiem (proszę mnie poprawić jeśli się mylę) po IVF zalecane jest przyjmowanie PRG przez pewien czas. Większość z nas na pewno bierze.
    Ja w poprzedniej ciąży stopniowo zmniejszałam dawki i dopiero w 14 tc odstawiłam zupełnie.
    Niech się może jeszcze inne zaciążone IVFitrówki wypowiedzą.
    Jak to jest u Was?
    Będziemy miały lepszy pogląd na sytuację :)

Przy naturalnej ciąży nie jest "wymagany" tak wysoki PRG jak przy IVF. Akurat w mojej klinice życzą sobie PRG 60-80 a najlepiej jeszcze wyższy.
    I dlatego kłuję sie codziennie w brzuch Prolutexem Miałam ostatnio 57,00...
    Ja bralam lutinus, potem duphaston az do poczatkow II trymestru, w miedzyczasie od 5 do 7 tyg ciazy Prolutex,bo byly krwawienia.
    Trzymam mocno kciuki za wszystkie zafasolkowane, oby zostaly z Wami przez co najmniej 37tyg.
    Wszystkim dziewczynom czekajacym na transfery i stymulacym zycze,zeby szybko wstawialy suwaczki pod swoje posty :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 00:15

agniesia2569, Kava, Tosia 1981, Lenuś, Mani, Mimbla lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Mam juz wynik AMH. Dupy nie urywa ale na rzadowe IVF sie kwalifikujemy. Moj wynik to 0,78.
    Dzwonilam do kliniki i mamy przyjechać po rozpisanie lekow i czekamy w kolejce.
    Kurcze tak sie balam o ten wynik, ze spac nie moglam po nocach ;( Na szczęście jest ok.
    Trzymam kciuki za Was wszystkie, a szczególnie za te po transferze. Zycze wysokich bet :)
    A przygotowujacym sie powodzenia :)

Anatolka, GabiK, Różyczka, Konwalia, Aga_502, Kava, Tosia 1981, czarownica_tea, Lenuś, Mani, Mimbla, sisi, Beata.D lubią tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka wrote:
    Hej dziewczyny.
    Mam juz wynik AMH. Dupy nie urywa ale na rzadowe IVF sie kwalifikujemy. Moj wynik to 0,78.
    Dzwonilam do kliniki i mamy przyjechać po rozpisanie lekow i czekamy w kolejce.
    Kurcze tak sie balam o ten wynik, ze spac nie moglam po nocach ;( Na szczęście jest ok.
    Trzymam kciuki za Was wszystkie, a szczególnie za te po transferze. Zycze wysokich bet :)
    A przygotowujacym sie powodzenia :)

uffff :) będzie dobrze :*

renieczka lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesita85, a czemu "niestety"? Wiecej optumizmu! Statystycznie ivf daje wieksze szanse na spelnienie marzen niz inseminacja,wiec moze wlasnie "stety" :-)

Lenuś, Mimbla lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 01:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popieram koleżankę wyżej ;) Ja jestem po 3 IUI i jak widać in vitro okazało się "stety".
    Iwka ja brałam duphaston do 16/17 tc aż do całkowitego wytworzenia łożyska. Na Twoim miejscu zbadalabym progesteron.

Lenuś, GabiK lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Dla wszystkich oczekujących na testowanie po transferze ogromne kciuki i wiruski z 34tc od Kacperka <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 07:33

Moniaa, Konwalia, niecierpliwa, Kava, iga 79, Tosia 1981, asiamar, czarownica_tea, Sansivieria, martusia1986, Różyczka, Mani, Mimbla, lena7, GabiK, aaana, Beata.D lubią tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka1984 wrote:
    Witajcie.
    Dla wszystkich oczekujących na testowanie po transferze ogromne kciuki i wiruski z 34tc od Kacperka <3

Malinka a jak to 34tc a suwaczek pokazuje 31 skad taka rozbieznosc?? :)

• malinka1984 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa ten suwak świruje,teraz jest inny i powinno być ok.

niecierpliwa lubi tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promocja w Kriobanku: http://www.nasz-bocian.pl/webfm_send/69

renieczka lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • czarownica_tea Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuciak- jak ta baba z ZUSu jeszcze raz do Ciebie zadzwoni to ją opierdol w krótkich żołnierskich słowach. Na Twoim miejscu napisała bym na babsko skargę. Rozmawiałam o Twojej sprawie z kumpelą (też lekarzem) i obie jesteśmy zbulwersowane jak tak można gnębić pacjentkę. Ma babsko jak wół napisane na zwolnieniu kody B- ciąża i liczy ciążowe, bez B- nie ma ciąży liczy jak zwykłe. Koniec tematu.... wrrrr ja to bym się chyba nawet przejechała do ZUSu i osobiście jej wygarnęła (no ale ja mam wredny charakter :P )

Ja tak jak Konwalia mam brać Luteinę do 16/17tc czyli jeszcze 4 tygodnie ale od 2 zmniejszam już dawkę :)

Kava, kuciak, Moniaa, Konwalia, Mimbla, GabiK, Beata.D lubią tę wiadomość

dxomcwa16q3sloop.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie cierpię ludzkiej głupoty. Czekam jak rozwinie się kwestia skargi napisanej do NFZ na organizacje pracy w mojej przychodni POZ.Ciekawe kiedy dostane jakieś info.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 09:45

Moniaa lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
‹‹ 827 828 829 830 831 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ