IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
widzę że u nie których to wszystko idzie tak szybko a u mnie ciągle jakiś problem na drodze
punkcję miałam 24 listopada a wciąż czekam na transfer już wariuję/
Najpierw po punkcji strasznie zle się czułam następnie zrobiła mi się cysta a teraz nie ma owulacji
koszmar czy któraś z was też tak miała(
-
aniacicha wrote:witaj ja dziś też mam wizytę za 2,5 godziny
jestem przed transferem i wyczekuję owulaccji której ciągle nie widać
/
mam nadzieję że dziś już coś wyjdzie
powodzenia 3maj sięStarania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
lena7 wrote:Nie dziękuje:) To mam nadzieje ze dzisiaj sie u Ciebie wyjasni!! zycze Ci tego, bo to musi byc straszne takie czekanie..ja naie mialam po punkcji takich powikłan, wiec Ci w tym temacie nie pomoge..a pozatym mjialas zawsze owulacje? czy to po punkcji takie rzeczy?
Zawsze tak miałam wg, ja to jakaś z kosmosu jestem normalnie ciągle coś mi wychodzi
mam też taka nadzieję że dziś się wyjaśni wszystko
-
Powiem szczerze i przepraszam z gory ze nie dalam znac, ze robilam( 2 dni temu i dzis rano; oba pozytywne), ale nie ciesze sie dopuki nie zobacze sensownej bety! nie chce znosic tego rozczarowania..serce mi zaraz stanie ze stresu!
Mało tego....meżowi tez nic nie powiedzialam...wiem wiedzma jestem! ;/ ale zrozumcie mnie, staram sie po prostu nie wierzyc dopuki nie zobacze prawdziwego dowodu!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 15:58
Mani, iga 79, Mimbla, Sansivieria, Tosia 1981, Konwalia, GabiK, Kava, Lenuś, Beata.D lubią tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
lena7 wrote:Powiem szczerze i przepraszam z gory ze nie dalam znac, ze robilam( 2 dni temu i dzis rano; oba pozytywne), ale nie ciesze sie dopuki nie zobacze sensownej bety! nie chce znosic tego rozczarowania..serce mi zaraz stanie ze stresu!
Mało tego....meżowi tez nic nie powiedzialam...wiem wiedzma jestem! ;/ ale zrozumcie mnie, staram sie po prostu nie wierzyc dopuki nie zobacze prawdziwego dowodu!!
wiem jak to jest bo byłam dwa razy w pozamacicznej i też pewnie będę się bała zrobić test (jak już dojdzie do transferu )..ALE NAPEWNO BĘDZIE U CIEBIE WSZYSTKO OK
TRZYMAM MOOOOCNO KCIUKI !lena7 lubi tę wiadomość
23.02-transfer
23.04-transfer 3AA i 4AA
07.07- 3AB i 4AB
13.11-6AB -
Kochane koleżanki,
ośmielam się wspomnieć nieśmiało, że dziś dostałam pismo listem poleconym od kliniki Provita w Katowicach która uznała, że wcześniejsze roszczenie finansowe za konsultację umówioną jako "kwalifikująca", o której recepcjonistka mówiła mi telefonicznie, że będzie bezpłatna - zostaje anulowane.
W tej sprawie wysmażyłam wcześniej reklamację na 4 strony A4 która została uznana przez pana prezesa kliniki.
Chciałabym ogłosić, bo może się to komuś przydać.. że sprawdziło się w moim przypadku:
-włączenie głośnika w komórce + następnie nagrywanie głosu na dyktafon podczas umawiania "wizyty kwalifikującej" z recepcjonistką (wspominałam jej na wstępie, że będę sobie zapisywać co mówimy).
A w ramach pisemnej reklamacji:
- opisanie prezesowi kliniki listem poleconym przebiegu konsultacji ze szczegółami, odwołując się do kodeksu cywilnego, wytycznych programowych MZ i stwierdzając, że to co wpisał lekarz wpisał w naszą kartę nie pokrywa się z wynikami naszych badań, dostarczonymi na wizytę za ostatnie 24 miesiące oraz aktualnym stanem wiedzy medycznej który inspiruje m.in. obecny ośrodek leczenia.
Wygraliśmy 80,00 zł. Tańczę ze szczęścia.
Sansivieria, lena7, Tosia 1981, Konwalia, iga 79, kuciak, Kava, Justine, GabiK, Beata.D lubią tę wiadomość
-
iga 79 wrote:wiem jak to jest bo byłam dwa razy w pozamacicznej i też pewnie będę się bała zrobić test (jak już dojdzie do transferu )..ALE NAPEWNO BĘDZIE U CIEBIE WSZYSTKO OK
TRZYMAM MOOOOCNO KCIUKI !
i nie dziekujeWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 16:35
Dziewczyny ratujcie! wg mojego labolatorium..
ciaza 1-3 tydzien 6-71
ciaza 4 tydzien 10-750
Ja mam Bhcg 421.1 !!!!
Jak liczyc teraz ciaze? bo jakby liczyc od miesiaczki to ok, ale jak liczyc od transferu to za wysoko...oszaleje chyba
Sansivieria wrote:Mimbla, brawo, to teraz całą pokaźną sumkę możesz przeznaczyć na najpyszniejsze pączki w mieście
wychodzimy z założenia że zestaw sushi jest zdrowszy
za pączkami nie przepadam a od słodyczy wręcz mnie odrzuca - ufam że to dobry objaw !
Lena7 gratulacje !!!!lena7 lubi tę wiadomość
-
lena7 wrote:Podobno w ciazy pozamacicznej jest za wysoka beta, to prawda?
i nie dziekuje
ja byłam dwa razy w pozamacicznej,test wyszedł piękny beta pokazała 3 tydzień i przyrastala ale wiedziałam że coś nie tak od razu,bo bardzo mnie bolało:/ ciąża jajowodowa ...i niby test nie powinien wyjść a mi wyszedł za pierwszym i drugim razem....tylko nawet nie zdążyłam się ucieszyć z tych dwóch kresek,bo ból był taki ,że wiedziałam .....23.02-transfer
23.04-transfer 3AA i 4AA
07.07- 3AB i 4AB
13.11-6AB -
Dziekuje,a własciwie nie dziekuje by nie zapeszac!
Kurcze napisalam do lekarza , ale on cos zajety chyba jest, bo nie wiem teraz co dalej..
Niby czlowiek czuje ze jest cos "inaczej", ale juz tyle razy bylo "niby inaczej" i nic z tego, ze juz sama siebie uspokajalam, zeby sie nie podniecac..
Czy ktos moze mnie uszczypnąć???Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
Prosze bardzo - uszczypniecie na zyczenie
Odebralam kariotypy - oba wzoroweWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 17:33
lena7, kuciak, Tosia 1981, niecierpliwa, Kava, Anna255, Sansivieria, Moniaa, Piggy, Lenuś, Różyczka, Justine, Mimbla, martusia1986, GabiK, Anko:-), renieczka, Konwalia, Beata.D lubią tę wiadomość
-
lena7 wrote:i niby test nie powinien wyjść a mi wyszedł za pierwszym i drugim razem...
a dlaczego nie powinien wyjsc? robilas za wczesnie?
niby lekarz twierdził,że hcg jest wydzielany dopiero jak zarodek się zagniezdza ...23.02-transfer
23.04-transfer 3AA i 4AA
07.07- 3AB i 4AB
13.11-6AB