IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
widzę że u nie których to wszystko idzie tak szybko a u mnie ciągle jakiś problem na drodze
punkcję miałam 24 listopada a wciąż czekam na transfer już wariuję
/
Najpierw po punkcji strasznie zle się czułam następnie zrobiła mi się cysta a teraz nie ma owulacji
koszmar czy któraś z was też tak miała
(
-
Nie dziękuje:) To mam nadzieje ze dzisiaj sie u Ciebie wyjasni!! zycze Ci tego, bo to musi byc straszne takie czekanie..ja naie mialam po punkcji takich powikłan, wiec Ci w tym temacie nie pomoge..a pozatym mjialas zawsze owulacje? czy to po punkcji takie rzeczy?aniacicha wrote:witaj ja dziś też mam wizytę za 2,5 godziny
jestem przed transferem i wyczekuję owulaccji której ciągle nie widać
/
mam nadzieję że dziś już coś wyjdzie
powodzenia 3maj się
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn
-
lena7 wrote:Nie dziękuje:) To mam nadzieje ze dzisiaj sie u Ciebie wyjasni!! zycze Ci tego, bo to musi byc straszne takie czekanie..ja naie mialam po punkcji takich powikłan, wiec Ci w tym temacie nie pomoge..a pozatym mjialas zawsze owulacje? czy to po punkcji takie rzeczy?
Zawsze tak miałam wg, ja to jakaś z kosmosu jestem normalnie ciągle coś mi wychodzi
mam też taka nadzieję że dziś się wyjaśni wszystko
-
Powiem szczerze i przepraszam z gory ze nie dalam znac, ze robilam( 2 dni temu i dzis rano; oba pozytywne), ale nie ciesze sie dopuki nie zobacze sensownej bety! nie chce znosic tego rozczarowania..serce mi zaraz stanie ze stresu!
Mało tego....meżowi tez nic nie powiedzialam...wiem wiedzma jestem! ;/ ale zrozumcie mnie, staram sie po prostu nie wierzyc dopuki nie zobacze prawdziwego dowodu!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 15:58
Mani, iga 79, Mimbla, Sansivieria, Tosia 1981, Konwalia, GabiK, Kava, Lenuś, Beata.D lubią tę wiadomość
-
lena7 wrote:Powiem szczerze i przepraszam z gory ze nie dalam znac, ze robilam( 2 dni temu i dzis rano; oba pozytywne), ale nie ciesze sie dopuki nie zobacze sensownej bety! nie chce znosic tego rozczarowania..serce mi zaraz stanie ze stresu!
Mało tego....meżowi tez nic nie powiedzialam...wiem wiedzma jestem! ;/ ale zrozumcie mnie, staram sie po prostu nie wierzyc dopuki nie zobacze prawdziwego dowodu!!
wiem jak to jest bo byłam dwa razy w pozamacicznej i też pewnie będę się bała zrobić test (jak już dojdzie do transferu )..ALE NAPEWNO BĘDZIE U CIEBIE WSZYSTKO OK
TRZYMAM MOOOOCNO KCIUKI !
lena7 lubi tę wiadomość
23.02-transfer
23.04-transfer 3AA i 4AA
07.07- 3AB i 4AB
13.11-6AB
-
Kochane koleżanki,
ośmielam się wspomnieć nieśmiało, że dziś dostałam pismo listem poleconym od kliniki Provita w Katowicach która uznała, że wcześniejsze roszczenie finansowe za konsultację umówioną jako "kwalifikująca", o której recepcjonistka mówiła mi telefonicznie, że będzie bezpłatna - zostaje anulowane.
W tej sprawie wysmażyłam wcześniej reklamację na 4 strony A4 która została uznana przez pana prezesa kliniki.
Chciałabym ogłosić, bo może się to komuś przydać.. że sprawdziło się w moim przypadku:
-włączenie głośnika w komórce + następnie nagrywanie głosu na dyktafon podczas umawiania "wizyty kwalifikującej" z recepcjonistką (wspominałam jej na wstępie, że będę sobie zapisywać co mówimy).
A w ramach pisemnej reklamacji:
- opisanie prezesowi kliniki listem poleconym przebiegu konsultacji ze szczegółami, odwołując się do kodeksu cywilnego, wytycznych programowych MZ i stwierdzając, że to co wpisał lekarz wpisał w naszą kartę nie pokrywa się z wynikami naszych badań, dostarczonymi na wizytę za ostatnie 24 miesiące oraz aktualnym stanem wiedzy medycznej który inspiruje m.in. obecny ośrodek leczenia.
Wygraliśmy 80,00 zł
. Tańczę ze szczęścia.
Sansivieria, lena7, Tosia 1981, Konwalia, iga 79, kuciak, Kava, Justine, GabiK, Beata.D lubią tę wiadomość
-
Podobno w ciazy pozamacicznej jest za wysoka beta, to prawda?iga 79 wrote:wiem jak to jest bo byłam dwa razy w pozamacicznej i też pewnie będę się bała zrobić test (jak już dojdzie do transferu )..ALE NAPEWNO BĘDZIE U CIEBIE WSZYSTKO OK

TRZYMAM MOOOOCNO KCIUKI !
i nie dziekuje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 16:35
-
Dziewczyny ratujcie! wg mojego labolatorium..
ciaza 1-3 tydzien 6-71
ciaza 4 tydzien 10-750
Ja mam Bhcg 421.1 !!!!
Jak liczyc teraz ciaze? bo jakby liczyc od miesiaczki to ok, ale jak liczyc od transferu to za wysoko...oszaleje chyba
-
Sansivieria wrote:Mimbla, brawo, to teraz całą pokaźną sumkę możesz przeznaczyć na najpyszniejsze pączki w mieście

wychodzimy z założenia że zestaw sushi jest zdrowszy
za pączkami nie przepadam a od słodyczy wręcz mnie odrzuca - ufam że to dobry objaw !
Lena7 gratulacje !!!!
lena7 lubi tę wiadomość
-
lena7 wrote:Podobno w ciazy pozamacicznej jest za wysoka beta, to prawda?
i nie dziekuje
ja byłam dwa razy w pozamacicznej,test wyszedł piękny beta pokazała 3 tydzień i przyrastala ale wiedziałam że coś nie tak od razu,bo bardzo mnie bolało:/ ciąża jajowodowa ...i niby test nie powinien wyjść a mi wyszedł za pierwszym i drugim razem....tylko nawet nie zdążyłam się ucieszyć z tych dwóch kresek,bo ból był taki ,że wiedziałam .....23.02-transfer
23.04-transfer 3AA i 4AA
07.07- 3AB i 4AB
13.11-6AB
-
Dziekuje,a własciwie nie dziekuje by nie zapeszac!

Kurcze napisalam do lekarza , ale on cos zajety chyba jest, bo nie wiem teraz co dalej..
Niby czlowiek czuje ze jest cos "inaczej", ale juz tyle razy bylo "niby inaczej" i nic z tego, ze juz sama siebie uspokajalam, zeby sie nie podniecac..
Czy ktos moze mnie uszczypnąć???Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
-
Prosze bardzo - uszczypniecie na zyczenie

Odebralam kariotypy - oba wzorowe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 17:33
lena7, kuciak, Tosia 1981, niecierpliwa, Kava, Anna255, Sansivieria, Moniaa, Piggy, Lenuś, Różyczka, Justine, Mimbla, martusia1986, GabiK, Anko:-), renieczka, Konwalia, Beata.D lubią tę wiadomość
-
lena7 wrote:i niby test nie powinien wyjść a mi wyszedł za pierwszym i drugim razem...
a dlaczego nie powinien wyjsc? robilas za wczesnie?
niby lekarz twierdził,że hcg jest wydzielany dopiero jak zarodek się zagniezdza ...23.02-transfer
23.04-transfer 3AA i 4AA
07.07- 3AB i 4AB
13.11-6AB