IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
lena7 wrote:Dziewczyny ratujcie! wg mojego labolatorium..
ciaza 1-3 tydzien 6-71
ciaza 4 tydzien 10-750
Ja mam Bhcg 421.1 !!!!
Jak liczyc teraz ciaze? bo jakby liczyc od miesiaczki to ok, ale jak liczyc od transferu to za wysoko...oszaleje chyba
Ciąże liczysz od 1 dnia miesiączki
Gratulacjelena7, GabiK lubią tę wiadomość
-
Konwalia wrote:MisiaMisia matko zaawansowana doradź mi proszę i rozwiej moje wątpliwości. Inne matki równie doświadczone oczywiście też proszę o pomoc. Całą noc nie spalam. Otóż od wczoraj mam takie lekkie skurcze w brzuchu, takie jakby kolki i czuję że mi się coś przelewa. Objawy jakby pracy jelit. Czy to mogą być już ruchy dziecka? W nocy jak się stresowałam objawy się nasilały. Czy to coś czego powinnam się obawiać?
PS. Sorka, że na wątku IVF piszę o takich sprawach, ale tutejsze porady i in vitrowiczki są nieocenione.Konwalia lubi tę wiadomość
-
w końcu dobre wieści 17stego transfer po tak długim oczekiwaniu
mam nadzieję że wszystko będzie dobrze i jakoś to pójdzieKava, iga 79, lena7, Sansivieria, Moniaa, Tosia 1981, Lenuś, Różyczka, Mimbla, GabiK, agniesia2569, renieczka, Beata.D lubią tę wiadomość
-
aniacicha wrote:w końcu dobre wieści 17stego transfer po tak długim oczekiwaniu
mam nadzieję że wszystko będzie dobrze i jakoś to pójdzieto teraz życzę spokoju i... jeszcze więcej cierpliwości
Anatolka, to wszystko jasne i trzymam kciuki za nową stymulację, jak długo by nie trwała - oby była owocna!!!aniacicha lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny,
Powiedzcie mi, czy któraś miała uczucie " ciągnięcia " kilka dni po transferze?
Miałam transfer we wtorek i nic mnie nie bolało, a dziś ciągnie mnie w dole brzucha. Nie wiem,czy brać coś rozkurczowego, czy to normalne?
Czy ewentualnie może przyjść @ wcześniej w tym cyklu? Dziś jest 21dc ( średnio są 28 dniowe choć raz po Estrofem miałam właśnie 21- dniowy.
Pisałyście coś o skurczach?
-
Aga_502 wrote:Różyczka ja od dzisiejszego popołudnia ma delikatne bóle podbrzusza i uczucie balonika w brzuchu. Mam nadzieje, że to fasolinka wije sobie gniazdko
A ile jesteś po transferze?
Mnie nie tyle dół brzucha tylko jajnik jakby " drga " i boli mnie krzyż. Mam nadzieję, że to nie na @... Tylko od leków, których przecież dużo sie zażywa... -
Kariotypy bez zastrzezen, ale to juz pisalam. Wczoraj dostalam wieczorem @, dzis pierwszy wyciszacz na miesiac. Za jakies 3 tygodnie odbarczamy torbiel, za 4 tyg drugi zastrzyk. Pozniej sie zastanowimy nad 3. Dwie fasolki dostane - wywalczylam co chcialam, mimo ze do 35+ sporo mi brakuje
Jeszcze tylko klej do nich, ale o to bede marudzic jak bedzie blizej stymulacji
Kassik, wyslalam Ci zaproszenie na priv, bo chce o cos spytac.Kava, lena7, kuciak, renieczka, Beata.D, niecierpliwa lubią tę wiadomość
-
Sansivieria wrote:O widzisz, no to kolejna dziś świetna wieść. Wreszcie możesz odliczać do transferu, a później do betki, a nie do nie wiadomo kiedy...
to teraz życzę spokoju i... jeszcze więcej cierpliwości
Anatolka, to wszystko jasne i trzymam kciuki za nową stymulację, jak długo by nie trwała - oby była owocna!!!
Oj tak w końcu się doczekałam teraz odliczanie i oby wszystko poszło jak najlepiej -
nick nieaktualnyMinuśka wrote:Idę do gin na nfz - nigdy u niej nie byłam, więc nie wiem czego się spodziewać.
Ta, która prowadziła moją poprzednią ciążę (nfz)powiedziała, ze się nie podejmie prowadzenia tej
I do widzenia!
Mam jeszcze gin do której chodzę prywatnie, ale usg raz w miesiącu to dla mnie za mało. Za bardzo się martwię..
Dlatego potrzebuję dwóch lekarzy
O to faktycznie musisz trafić na kogoś konkretnego.. -
nick nieaktualnydziewczyny a powiedzcie mi skoro u nas problem po obu stronach, to jak przystapimy do rzadowego programu, to bedzie to IVF czy ICSI? bo juz sie w tym pogubilam...
to wyniki mojego sprzed pol roku:
Odczyn 8,5 >=7,2, Uplynnienie 90 min < 60 min, liczba plemnikow 26 mln/ml >= 15 mln , calkowita ilosc plemnikow w ejakulacie 78 mln >= 39 mln, plemniki o prawidlowej morfologi 19 % >= 4 %, ruchliwosc ogolna 30% >= 40%, ruch postepowy szybki i wolny w kat A i B 24% >=32%. A tego to juz kompletnie nie rozumiem leukocyty 1-0-2 , erytrocyty 0-0-1, nablonki 1-0-0 -
Nie sądzę abyście się dostali na rzadówkę z czynnika męskiego, macie dośc dobre wyniki, trzeba je tylko podrasować.
Anna255 lubi tę wiadomość
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
nick nieaktualnyaha, czyli nie jest tak zle... dziewczyny, ogolnie mam dzis dola, bo nie dosc ze mam PCO, amh 12, to jeszcze ta mutacja wyszla "Detekcja mutacji w genie MTHFR"
- Detekcja mutacji C677T w genie MTHFR (HOMOZYGOTA CC)
- Detekcja mutacji A1298C w genie MTHFR (HOMOZYGOTA AC)
Interpretacja: Stwierdzono genotyp homozygotyczny C/C wariantu C677T w genie kodującym enzym reduktazę metylenotetrahydrofolianu (MTHFR). Obecność genotypu C/C nie wpływa na zmianę aktywności tego enzymu. W populacji polskiej stwierdza się występowanie około 52% pacjentów homozygotycznych C/C. Stwierdzono obecność wariantu heterozygotycznego A1298C co może powodować nieznaczny wzrost ryzyka łagodnej hiperhomocysteinemii (15 - 30 umol/l). Nosicielstwo genotypu A/C polimorfizmu A1298C genu MTHFR należy rozpatrywać w powiązaniu z genotypem C/T polimorfizmu C677T, gdyż może prowadzić do obniżenia aktywności enzymu MTHFR do około 30-40%.
no ale bede nadal walczyc o dzidziusia...dzis po prostu jest moj slabszy dzien chyba ;/
-
Kochana, właśnie dlatego nie robiłam tych badań bo bym oszalała. Tyle ludzi ma dzieci, a nikt tego nie badał. U nas pfu pfu na szczęscie problem jest po prostu z zapłodnieniem i zagnieżdżeniem, nigdy w ciązy nie byłam. Nie roniłam... W każdym razie nie martw się wynikiem! To chyba u każdego coś znajdą
Gameta Rzgów
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
Anna255 wrote:aha, czyli nie jest tak zle... dziewczyny, ogolnie mam dzis dola, bo nie dosc ze mam PCO, amh 12, to jeszcze ta mutacja wyszla "Detekcja mutacji w genie MTHFR"
- Detekcja mutacji C677T w genie MTHFR (HOMOZYGOTA CC)
- Detekcja mutacji A1298C w genie MTHFR (HOMOZYGOTA AC)
Interpretacja: Stwierdzono genotyp homozygotyczny C/C wariantu C677T w genie kodującym enzym reduktazę metylenotetrahydrofolianu (MTHFR). Obecność genotypu C/C nie wpływa na zmianę aktywności tego enzymu. W populacji polskiej stwierdza się występowanie około 52% pacjentów homozygotycznych C/C. Stwierdzono obecność wariantu heterozygotycznego A1298C co może powodować nieznaczny wzrost ryzyka łagodnej hiperhomocysteinemii (15 - 30 umol/l). Nosicielstwo genotypu A/C polimorfizmu A1298C genu MTHFR należy rozpatrywać w powiązaniu z genotypem C/T polimorfizmu C677T, gdyż może prowadzić do obniżenia aktywności enzymu MTHFR do około 30-40%.
no ale bede nadal walczyc o dzidziusia...dzis po prostu jest moj slabszy dzien chyba ;/
Gameta Rzgów
Leoś 1580g i Laura 1420g.