IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Czy ból brzucha w dole w 2dpt to normalne. Za pierwszym razem tak nie milalam, a terz czuje się dziwnie.
Jak jest z tą weryfikacją co ile dni i jakie badania zrobić?10.2013 ciąża pozamaciczna i usunięcie jajowodu
07.2014 prawdopodobne poronienie
12.2014 protokół krótki i nieudane IVF
21.02.2015 transfer zarodka 4BB
07.03.2015 beta 1700, kropeczka ma 4mm -
Ginger84 na zatoki najlepszy tarty chrzan. Zetrzyj chrzan na tartce i uzyskaną papke kładziesz na pergaminie to wszystko na główkę. Koniecznie musi być pergamin i to najlepiej taki grubszy. Nie wolno na ścierce ani zwykłej kartce (rozmięknie) bo będą odparzenia.
-
Aga_502 wrote:Oficjalnie się chwalę że się udało
Moja beta z dzisiaj czyli 10dpt wynosi 552,4
Super! Gratulacje!)))
Rozumiem, że to było pierwsze podejście ?
Byłaś na zwolnieniu po transferze?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 11:30
Nina86 lubi tę wiadomość
Diagnoza: Niepłodność pierwotna idiopatyczna
2012 starania z medycyną , monitoringi cyklu, stymulacje
05.2014, 06.2014, 01.2015 -3x IUI wynik negatywny
21.02.2015 -początek IVF
3.03.2015 - punkcja jajników - 7 komórek
3 zarodki - 3,4,5 doba zatrzymany rozwój(
-
PaulinaK wrote:potrzebuje trochę słów wsparcia, bo jakoś nie wierzę że się tym rzem uda... wczoraj miałam transfer 1 zarodek 4BB....
z 6 zapłodniło się 5, z czego 2 w drugiej dobie się na nas wypięły i przestały rosnąć, jeden jest kiepskiej jakości (lekarz powiedział że z nim są marne szanse), no i 2 sztuki 4BB.
Reasumując tak prawdę mówiąc mam jednego eskimoska....
W rządówce nie ma trzystopniowej weryfikacji...
A ja chcę sama się "weryfikować". Powiedzcie zatem JAKIE BADANIA zrobić i w których dpt?? jakie powinny być przyrosty?
Gratuluję szczęśliwym posiadaczkom dwóch kreseczek na teścieoby fasolki rosły jak na drożdżach
O co chodzi z tą trzystopniową weryfikacją?
Jestem obecnie 3 dzień stymulowana, to nasze pierwsze podejście do In vitro i bardzo chcę, aby było jedyne...
Trzymaj się dzielnie, wierzę, że ten jeden jest szczęśliwy u mamy i za chwilę nabawi Cię rozstępów
Nina86 lubi tę wiadomość
Diagnoza: Niepłodność pierwotna idiopatyczna
2012 starania z medycyną , monitoringi cyklu, stymulacje
05.2014, 06.2014, 01.2015 -3x IUI wynik negatywny
21.02.2015 -początek IVF
3.03.2015 - punkcja jajników - 7 komórek
3 zarodki - 3,4,5 doba zatrzymany rozwój(
-
yomegi wrote:O co chodzi z tą trzystopniową weryfikacją?
Jestem obecnie 3 dzień stymulowana, to nasze pierwsze podejście do In vitro i bardzo chcę, aby było jedyne...
Trzymaj się dzielnie, wierzę, że ten jeden jest szczęśliwy u mamy i za chwilę nabawi Cię rozstępów
3 stopniowa weryfikacja jest już po transferze, robisz badania krwi i sprawdzasz poziom hormonów czy odpowiednio przyrastają10.2013 ciąża pozamaciczna i usunięcie jajowodu
W niektórych Klinikach można wykupić weryfikację w 3,6 i 9/10 dpt. Jest to dodatkowo płatne (chyba tylko jedna z nas miała to bezpłatnie). W określone dni rano oddajesz krew i badana jest beta, PRG i E2. O określonej godzinie dzwoni lekarz i mówi jakie wyniki i jak modyfikować leki. Ja osobiście wykupiłam takie coś w Invicta Warszawa za 180 pln plus 3x 126 za badania. ceny zależą od Kliniki i miasta
PaulinaK lubi tę wiadomość
-
czarownica_tea wrote:W niektórych Klinikach można wykupić weryfikację w 3,6 i 9/10 dpt. Jest to dodatkowo płatne (chyba tylko jedna z nas miała to bezpłatnie). W określone dni rano oddajesz krew i badana jest beta, PRG i E2. O określonej godzinie dzwoni lekarz i mówi jakie wyniki i jak modyfikować leki. Ja osobiście wykupiłam takie coś w Invicta Warszawa za 180 pln plus 3x 126 za badania. ceny zależą od Kliniki i miasta
a mogę zapytać jakie miałaś wyniki podczas weryfikacji i jakie zalecenia?
Ja właśnie nie wykupiłam weryfikacji, bo nie wiedziałam że mogę (podobno w programie rządowym nie można do niczego dopłacać- a jednak)
Chciałabym dla swojego świętego spokoju zrobić sobie badania10.2013 ciąża pozamaciczna i usunięcie jajowodu
PaulinaK, widzialam Twoje pytanie do eksperta odnosnie do kleju embryoGlue. Pisalam w tej sprawie do MZ, zeby miec czarno na bialym jak to z tym klejem jest i dostalam odpowiedz, ze jesli lekarz widzi wskazania (np nieudane transfery, poronienia, utrudnione zagniezdzenia z powodu jakis przypadlosci) to klej moze byc bezplatny w ramach procedury. Jesli natomiast jest to widzimisie pacjentki to oficjalnie MZ nie przewiduje mozliwosci wspolfinansowania dodatkowych rzeczy. Przepisy przepisami, zycie zyciem jak widac na forum. Najprosciej bedzie jak napiszesz do MZ przez formularz i dostaniesz konkretna odpowiedz skierowana indywidualnie do Ciebie. Mnie to pomoglo wynegocjowac 2 fasolki przy kolejnym podejsciu, mimo ze nie mam 35lat.
Beata.D, Agi83 lubią tę wiadomość
-
Anatolka wrote:PaulinaK, widzialam Twoje pytanie do eksperta odnosnie do kleju embryoGlue. Pisalam w tej sprawie do MZ, zeby miec czarno na bialym jak to z tym klejem jest i dostalam odpowiedz, ze jesli lekarz widzi wskazania (np nieudane transfery, poronienia, utrudnione zagniezdzenia z powodu jakis przypadlosci) to klej moze byc bezplatny w ramach procedury. Jesli natomiast jest to widzimisie pacjentki to oficjalnie MZ nie przewiduje mozliwosci wspolfinansowania dodatkowych rzeczy. Przepisy przepisami, zycie zyciem jak widac na forum. Najprosciej bedzie jak napiszesz do MZ przez formularz i dostaniesz konkretna odpowiedz skierowana indywidualnie do Ciebie. Mnie to pomoglo wynegocjowac 2 fasolki przy kolejnym podejsciu, mimo ze nie mam 35lat.
A no widzisz mnie w Invicta w Wawie powiedział doktorek że nie ma w ogóle tych procedur w in vitro rządowym... wkurzyłam się strasznie, bo pierwsze ivf sie nie udało, wcześniej poronienie... nawet jeżeli są wskazania to nie ma możliwości wykonać tych procedur. czuję się oszukana i na przegrane pozycji porównując się do dziewczyn które płacą prywatnie za całe ivf...tym bardzie że co raz więceń dziewczyn pisze o tym, że w rządówce ma te procedury bez problemu10.2013 ciąża pozamaciczna i usunięcie jajowodu
Anatolka wrote:PaulinaK, widzialam Twoje pytanie do eksperta odnosnie do kleju embryoGlue. Pisalam w tej sprawie do MZ, zeby miec czarno na bialym jak to z tym klejem jest i dostalam odpowiedz, ze jesli lekarz widzi wskazania (np nieudane transfery, poronienia, utrudnione zagniezdzenia z powodu jakis przypadlosci) to klej moze byc bezplatny w ramach procedury. Jesli natomiast jest to widzimisie pacjentki to oficjalnie MZ nie przewiduje mozliwosci wspolfinansowania dodatkowych rzeczy. Przepisy przepisami, zycie zyciem jak widac na forum. Najprosciej bedzie jak napiszesz do MZ przez formularz i dostaniesz konkretna odpowiedz skierowana indywidualnie do Ciebie. Mnie to pomoglo wynegocjowac 2 fasolki przy kolejnym podejsciu, mimo ze nie mam 35lat.
a mogłabyś przesłać mi odpowiedź MZ na maila?10.2013 ciąża pozamaciczna i usunięcie jajowodu
PaulinaK wrote:a mogłabyś przesłać mi odpowiedź MZ na maila?
Wiesz co, nie gniewaj sie, ale nie, bo sa tam moje dane. Z reszta mysle, ze lepiej bedzie jak zadasz pytanie sama i dostaniesz odpowiedz skierowana imiennie do Ciebielepiej jak pokazesz w klinice cos Twojego, a nie przesylanego gdzie sa dane innej osoby. Opisz sytacje (ja pisalam ogolnie bez podawania danych lekarza, kliniki) i po 4 dniach mialam odpowiedz
opisz jak zostalas potraktowana, spytaj czy jest mozliwosc finansowania, kto decyduje o wskazaniach itp. Ja pisalam przez ten formularz: http://www.invitro.gov.pl/kontakt
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 11:53
-
yomegi wrote:Super! Gratulacje!
)))
Rozumiem, że to było pierwsze podejście ?
Byłaś na zwolnieniu po transferze?
Nadal nie mogę uwierzyć, że udało się za pierwszym podejściem. Po transferze dwa dni odpoczywałam w domuMisiaMisia, Mimbla, Beata.D lubią tę wiadomość
-
Wiadomości z pierwszej reki: żaden z moich dwoch zarodkow nie osiągnął stadium blostocysty:( dlatego podali mi dwa zarodki dzisiaj... eh ciagle jakies przeciwnosci losu. Mam nadzieję, że chociaż jeden się przyjmie
Mimbla, Amelcia lubią tę wiadomość