IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
aniesiack wrote:Wiadomości z pierwszej reki: żaden z moich dwoch zarodkow nie osiągnął stadium blostocysty:( dlatego podali mi dwa zarodki dzisiaj... eh ciagle jakies przeciwnosci losu. Mam nadzieję, że chociaż jeden się przyjmie
Trzymaj się dzielnie!! Powodzenia:) -
Ja właśnie jadę na badanie, ale sprawdzić wynik mogę dopiero jak bede w domu bo zapomniałam karty z hasłem itp.
Wierzę w pozytywny wynik i boję się jak sobie poradzę jeśli taki nie będzie...Bo już uwierzyłam, że urodzę Skorpiona.
Ginger!!!!
Będzie dobrze!!!
Ściskam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 13:59
yomegi, Ginger84, niecierpliwa, kuciak, justa1234, Betty Boop, Konwalia, Mimbla, Beata.D lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny mam do was pytanko, otóż dopiero zaczynam przygodę z ivf, zaczęłam już zastrzyki z gonalu a w czwartek mam usg sprawdzające i moje pytanie brzmi ile razy będę musiała jeździć na takie usg?pewnie będzie zależało od tego jak reagują moje jajniki? A czy po zastrzyków czułyscie coś, bo ja czuję się normalnie nic mnie nie boli to normalne?
-
Oficjalnie ogłaszam że beta w 9dpt wynosi 175
))))))))))))))))))))
Następna w środę musi przyrastać nie widzę innej opcji !!!
Różyczka czekam na twoje dobre wieści z niecierpliwościa i zaciśniętymi kciukaminiecierpliwa, kuciak, yomegi, czarownica_tea, Betty Boop, iga 79, Anatolka, Różyczka, Lenuś, Anko:-), duza, Amelcia, Konwalia, agniesia2569, Kava, Mimbla, Tosia 1981, Aga_502, Asienka1184, asiamar, Beata.D, Viki26, Moniaa, Marta1986, Selena lubią tę wiadomość
-
Ginger84 wrote:Oficjalnie ogłaszam że beta w 9dpt wynosi 175
))))))))))))))))))))
Różyczka czekam na twoje dobre wieści z niecierpliwościa i zaciśniętymi kciukami
Rewelacja!Takie pozytywne wieści, dają nadzieję
)))
Ginger84 lubi tę wiadomość
Diagnoza: Niepłodność pierwotna idiopatyczna
2012 starania z medycyną , monitoringi cyklu, stymulacje
05.2014, 06.2014, 01.2015 -3x IUI wynik negatywny
21.02.2015 -początek IVF
3.03.2015 - punkcja jajników - 7 komórek
3 zarodki - 3,4,5 doba zatrzymany rozwój(
-
Różyczka wrote:Ginger!
Cudowna beta!
Teraz już pódzie z górki
Ja wlasnie oddałam krew ... I bardzo, bardzo się boję...
Wiem też się tak strasznie bałam. Jak zadzwonili to myślam że serce mi wyskoczy troche popłakałam i teraz jest mi lepiej..
Kolejny strach w środę wtedy kolejna beta..
Jestem toba myślami! Wierzę że będzie dobrze.
Ledwo żyje a jeszcze z młodym do dentysty muszę iść.
Na zatoki mam antybiotyk ale poki co nie wykupilam probuje jeszcze naturalnych sposobów jak nic nie pomoże to wtedy dopiero sięgne żeby nic gorszego z tych zatok sie nie przypałętało:/
Dziś jest termin @ i brzuch mnie coś pobolewa.. -
justa1234 wrote:Hej dziewczyny mam do was pytanko, otóż dopiero zaczynam przygodę z ivf, zaczęłam już zastrzyki z gonalu a w czwartek mam usg sprawdzające i moje pytanie brzmi ile razy będę musiała jeździć na takie usg?pewnie będzie zależało od tego jak reagują moje jajniki? A czy po zastrzyków czułyscie coś, bo ja czuję się normalnie nic mnie nie boli to normalne?
Tak, wszystko jest uzależnione od tego w jaki sposób zareagują Twoje jajniki. W moim przypadku przy krótkim protokole miałam USG 3 razy, potem już punkcja. Ja akurat zareagowałam na stymulację bardzo dobrze.
Nic mnie nie bolało, czułam się normalnie. Jajniki pierwszy raz poczułam dopiero dzień przed punkcją.
Powodzenia:) -
Aga_502 wrote:Ginger84 na zatoki najlepszy tarty chrzan. Zetrzyj chrzan na tartce i uzyskaną papke kładziesz na pergaminie to wszystko na główkę. Koniecznie musi być pergamin i to najlepiej taki grubszy. Nie wolno na ścierce ani zwykłej kartce (rozmięknie) bo będą odparzenia.
Dzięki za rady jak tylko znajdę pergamin u nas to spróbuje twojej metody bo jak na razie nic innego nie działa a nie chce brać antybiotyku:/ -
Sysiaaaaa wrote:Ginger oficjalnie gratuluję
Dziewczyny podpowiedzcie gdzie mogę zrobić ten test HBA? Tosia Ty o nim wspominałaś? W Inviccie i novum nie robią w Warszawie
hej, wiem ze jest problem z odczynnikiem do testu i w tej chwili badanie jest wstzrymane az do odwołania tzn. do momentu aż dostawca wznowi dostawy tego odczynnika. Ja miałam zlecone w Invikcie i takie informacje otzrymałam z laboratorium, w Bocianie powiedzieli mi ze na razie też nie robią
Przepraszam ze tak bez przywitania... Podczytuje Was juz od dłuzszego czasujutro mam wizytę kwalifikacyjną i jak wszystko pojdzie dobrze to od przyszłego cyklu startujemy ze stymulacją. U nas problem meski
-
Ginger84 wrote:Oficjalnie ogłaszam że beta w 9dpt wynosi 175
))))))))))))))))))))
Różyczka czekam na twoje dobre wieści z niecierpliwościa i zaciśniętymi kciukami
Super wiadomość)
Powodzenia na środę 3mam kciuki za przyrost -
Ginger ja nigdy nie zażywałam antybiotków na zatoki tym bardziej, że nie zawsze przyczyną infekcji są bakterie ( najczęściej w moim przypadku wirusy, a wtedy antybiotykiem tylko można sobie zaszkodzić ). Sama chętnie sprawdzę sposób z chrzanem
Sprawdź czy można w ciąży brać Zatoxin.
Jeszcze raz brawo Kochana!