IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja za stymulację zapłaciłam jakieś 500. Nie wiem ile zapłacę za leki do crio
Betty Boop lubi tę wiadomość
2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
hej dziewczyny wczoraj wieczorem (10dpt )zrobiłam bete ..dziś wynik odebralam
5,6 mIU/ml ...no i nie wiem co to oznacza,bo Wy macie tu ponad 1000.dodam że normy mam takie
ciąża 3tydzień -5.8-71.2
ciąża 4 tydz-9.5-75023.02-transfer
23.04-transfer 3AA i 4AA
07.07- 3AB i 4AB
13.11-6AB -
U mnie leki do stymulacji i po transferze wyszły ok 900 zł ale tak jak Anatolka pisze wszystko zależy jak organizm zareaguje na leki mi do stymulacji wystarczyły 3 ampułki menopuru 600 a koszt z refundacją to ok 140 zł do tego miałam tylko gonapeptyl koszt groszowy więc sama stymulka u mnie wyniosła ok 450 zł
Betty Boop lubi tę wiadomość
-
iga 79 wrote:hej dziewczyny wczoraj wieczorem (10dpt )zrobiłam bete ..dziś wynik odebralam
5,6 mIU/ml ...no i nie wiem co to oznacza,bo Wy macie tu ponad 1000.dodam że normy mam takie
ciąża 3tydzień -5.8-71.2
ciąża 4 tydz-9.5-750
Oznacza, że coś się zadziało i po pierwsze absolutnie nie odstawiaj leków, po drugie powtórz betę w sobotę (skoro ta była w czwartek), żeby sprawdzić przyrost. Dobrze zrobić też od razu progesteron przy becie. -
Betty Boop wrote:Witajcie, znowu sie pojawiam
czytam Was codziennie bo chyba podświadomie i tak wiedzialam, że trafie tu na stałe.
Lekarz namówil nas do jednego podejscia do IUI no ale wiem, ze sie nie udało i czekam na @. Od razu zamierzam podejsc do IVF komercyjnego, mam dosc czekania i nie chce juz wywalac pieniedzy na kolejne IUI. zaczynam zbiórke kasy po rodzinie hahaha Wiem ile kosztuje IVF ale powiedzcie jaki jest mniej wiecej koszt leków na stymulacje?czy to cos kolo 1500 zł?
kuciak trzymam kciukiBetty Boop lubi tę wiadomość
-
czytam Was codziennie bo chyba podświadomie i tak wiedzialam, że trafie tu na stałe.
Lekarz namówil nas do jednego podejscia do IUI no ale wiem, ze sie nie udało i czekam na @. Od razu zamierzam podejsc do IVF komercyjnego, mam dosc czekania i nie chce juz wywalac pieniedzy na kolejne IUI. zaczynam zbiórke kasy po rodzinie hahaha Wiem ile kosztuje IVF ale powiedzcie jaki jest mniej wiecej koszt leków na stymulacje?czy to cos kolo 1500 zł?
kuciak trzymam kciuki -
asiamar wrote:Justa1234 transfer mam w poniedziałek w Łodzi w Salve a Ty ?? Ja na leki wydałam 2000zł ( długi protokół) oraz 370 po punkcji.
w novum w wawie
ja miałam krótki protokół za leki do stymulacji zapłaciłam 900zl a po punkcji 270 zł
-
kuciak wrote:dziewczyny jade po śnieżynkę. trzymajcie kciuki.
Super! Ja prawdopodobnie pojadę po malucha niedzielę
Diagnoza: Niepłodność pierwotna idiopatyczna
2012 starania z medycyną , monitoringi cyklu, stymulacje
05.2014, 06.2014, 01.2015 -3x IUI wynik negatywny
21.02.2015 -początek IVF
3.03.2015 - punkcja jajników - 7 komórek
3 zarodki - 3,4,5 doba zatrzymany rozwój(
-
kuciak trzymam kciuki
Jak długo się leczycie? Jeżeli ponad rok, to spokojnie dostaniecie się do programu!
U nas był program, czyli refundacja leków, wydaliśmy ok 1000 zł, plus leki po punkcji ok 100 zł.Diagnoza: Niepłodność pierwotna idiopatyczna
21.02.2015 -początek IVF
-
justa1234 wrote:Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest bo z tego co wiem to luteina i lutinus to jest to samo więc czemu w klinikach przypisują lutinus jak on jest cholernie drogi a luteina to groszowe sprawy :-o
Dobre pytanie.. też cały czas probuje to rozkminićmoj gin mowi ze nie ma zadnej roznicy oprocz firmy i ceny. ja biore lutinusa ale chce przejsc na luteine wlasnie. zobacze co powiedza w klinice. moj gin nie widzi problemu.
podejrzewam ze to po prostu czysty biznes:/justa1234 lubi tę wiadomość
-
Betty ja płaciłam za leki do stymulacji 1000 zł a po punkcji 1100 zł tylko ze miałam lutinus jakby nie on to bym płacila 350 zł, teraz do crio wyszły mnie Encorton i estrofem 50zl luteine 14zl i heparyna 109 zł
Justa lutinus niby ma czystsza formę progesteron i lepiej się wchłania, ale mnie np po nim piekło jak wypłynął a po luteinie nie, teraz powiedziałam ginęli że chce luteine a nie lutinusa i tak mi przepisał
Iga żeby jutrzejsza beta była podwójna &&&&justa1234, Betty Boop lubią tę wiadomość
-
Ginger84 wrote:Dobre pytanie.. też cały czas probuje to rozkminić
moj gin mowi ze nie ma zadnej roznicy oprocz firmy i ceny. ja biore lutinusa ale chce przejsc na luteine wlasnie. zobacze co powiedza w klinice. moj gin nie widzi problemu.
podejrzewam ze to po prostu czysty biznes:/ -
justa1234 wrote:Moje koleżanki te czekanie na poniedziałek mnie dobija
już bym chciała być ze snieżynką, a dodatkowo się stresuje jak te moje maleństwa się dzielą
Kochana, wiem co czujesz, ja też siedzę jak na szpilkach, i każdy telefon z kliniki to prawie zawał.. Jeszcze trochę, damy radę! :*Diagnoza: Niepłodność pierwotna idiopatyczna
21.02.2015 -początek IVF
-
justa1234 wrote:Powiem ci ze mój gin też mi to samo powiedział!!! I nawet uprzedzał mnie jak tylko rozpoczęłam procedurę że będą chcieli mnie naciągnąć na kasę!!! Mi to dali i lutinus i luteinę!!! Teraz jak będę na transferze to napewno będę walczyła żeby brać tylko luteine bo to wystarczy!!! Wiem napewno że klinika novum robi interes na tym lutinusie bo obok mają swoją aptekę i napewno mają spore zyski z firm farmaceutycznych za sprzedaż tego leku!
No właśnie moja klinika też ma swoja aptekękurde tak sie dałam wrobić z tymi lekami:/ najpierw na prolutexie który też nie jest tani a potem na lutinusie. jestem zła sama na siebie:/ ja tylko się martwię czy ta zmiana nie zaszkodzi na takim etapie na którym ja jestem?
nie dosc ze tyle kasy nerwow stracimy przy calej procedurze to jeszcze tak naciągają.