IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam Dziewczyny, czytam Was pilnie cały czas
i kciukam za każdą z osobna. Dziś jadę na wizytę przed moją drugą procedurą.
Ginger, który lekarz w GynC przepisał Ci ten lutinus? Jeszcze mam trochę do transferu, ale od razu zanaczę, że chcę luteinę po, a nie ten sam lek tylko duuuużo droższy.Bliźniaki są z nami :* -
Cześć dziewczyny, od jakiegoś czasu próbuję przeczytać cały wątek od początku
stanęłam na około 500 stronie i nie wytrzymałam heh, oczywiście wrócę do lektury ale zastanawia mnie jedna rzecz. Otóż na wrzesień mam zaplanowaną laparoskopie - usunięci torbieli endometrialnych i sprawdzenie drożności i tu nasuwa się myśl czy zaraz po laparoskopii moglibyśmy podejść do in vitro? I czy w ogóle będzie sens jeśli chodzi o program rządowy bo to już będzie październik a wiadomo kolejki są a program trwa do lipca przyszłego roku. Czy jest tu ktoś kto dopiero szykuje się do in vitro? Myślałam o Novum albo Kriobanku ale tam to może już nawet nie przyjmują.... eh... pomoże ktoś?
-
milka87 wrote:Cześć dziewczyny, od jakiegoś czasu próbuję przeczytać cały wątek od początku
stanęłam na około 500 stronie i nie wytrzymałam heh, oczywiście wrócę do lektury ale zastanawia mnie jedna rzecz. Otóż na wrzesień mam zaplanowaną laparoskopie - usunięci torbieli endometrialnych i sprawdzenie drożności i tu nasuwa się myśl czy zaraz po laparoskopii moglibyśmy podejść do in vitro? I czy w ogóle będzie sens jeśli chodzi o program rządowy bo to już będzie październik a wiadomo kolejki są a program trwa do lipca przyszłego roku. Czy jest tu ktoś kto dopiero szykuje się do in vitro? Myślałam o Novum albo Kriobanku ale tam to może już nawet nie przyjmują.... eh... pomoże ktoś?
-
Ginger84 wrote:No właśnie moja klinika też ma swoja aptekę
kurde tak sie dałam wrobić z tymi lekami:/ najpierw na prolutexie który też nie jest tani a potem na lutinusie. jestem zła sama na siebie:/ ja tylko się martwię czy ta zmiana nie zaszkodzi na takim etapie na którym ja jestem?
nie dosc ze tyle kasy nerwow stracimy przy calej procedurze to jeszcze tak naciągają. -
zai2014 wrote:Witam Dziewczyny, czytam Was pilnie cały czas
i kciukam za każdą z osobna. Dziś jadę na wizytę przed moją drugą procedurą.
Ginger, który lekarz w GynC przepisał Ci ten lutinus? Jeszcze mam trochę do transferu, ale od razu zanaczę, że chcę luteinę po, a nie ten sam lek tylko duuuużo droższy.
Mnie prowadziła dr Czerwińska ona przepisała prolutex potem po plamieniu zmieniła na lutinus.
Przy tym podejściu Lutinus przepisał mi dr Mercik. Pewnie gdybym się uparła przepisałby Luteine ale wtedy nie wiedzialam że taka roznica w cenie jest:/
-
justa1234 wrote:Do mnie to raczej już nie będą dzwonić bo dzwonili wczoraj z informacją ile mam zaplodnionych komórek
Do mnie dzwonią codziennie, mówiąc jak się dzielą, dziś będzie telefon już z dokładnym umówieniem na transfer, no i mija ta krytyczna 3 doba...Diagnoza: Niepłodność pierwotna idiopatyczna
2012 starania z medycyną , monitoringi cyklu, stymulacje
05.2014, 06.2014, 01.2015 -3x IUI wynik negatywny
21.02.2015 -początek IVF
3.03.2015 - punkcja jajników - 7 komórek
3 zarodki - 3,4,5 doba zatrzymany rozwój(
-
Ginger gdzieś czytałam że ta apteka w GC jest od dr Cz. Mi dr M Teraz luteine przepisał na ryczałt bez problemu
-
justa1234 wrote:Ja slyszalam ze nie powinni codziennoe zaglodac do malenstw bo to nie jest dobre dla nich
wiem ze najgorsza jest trzecia doba ,jesli punkcje mialam w srode to znaczy ze dziś będzie trzecia doba?
-
justa1234 wrote:Ja slyszalam ze nie powinni codziennoe zaglodac do malenstw bo to nie jest dobre dla nich
Dzwonili z inf ile się zapłodniło, a potem czy po zapłodnieniu wykazują dalszy podział. Jak narazie moje 3 maluchy mają się dobrze, teraz mija 3 doba - która jest bardzo krytyczna ze względu na to, że dochodzą tu inne czynniki, np męski. Jeżeli mają przestać się dzielić, to tak się po porostu stanie. Ja trzymam kciuki za moje dzieci i wierzę, że będą silne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 12:50
Diagnoza: Niepłodność pierwotna idiopatyczna
21.02.2015 -początek IVF
-
Zapytałam czy zamiast lutinusa może przepisać luteine, nawet nie pytał dlaczego i nie namawiał na lutinusa
-
justa1234 wrote:Dzwonilam do kliniki i pani powiedziala ze jak bedzie wszystko w porządku to nie bede nas niepokoic niepotrzebnie
wiem ze najgorsza jest trzecia doba ,jesli punkcje mialam w srode to znaczy ze dziś będzie trzecia doba?
Jutro będzie mijać 3 doba, o której miej więcej je zapłodnili? Od tej godziny licz doby.
1. środa / czwartek
2. czwartek / piątek
3. piątek / sobota
4. sobota / niedziela
5. niedziela / poniedziałek - transferWiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 12:58
21.02.2015 -początek IVF
-
yomegi wrote:Jutro będzie mijać 3 doba, o której miej więcej je zapłodnili? Od tej godziny licz doby.
1. środa / czwartek
2. czwartek / piątek
3. piątek / sobota
4. sobota / niedziela
5. niedziela / poniedziałek - transferbędę trzymała kciuki za twoje maleństwa ✊ a tak wogóle to jesteśmy na rym samym etapie
-
stars2345 wrote:Dziewczyny a takie pytanie
można współżyć po transferze?i jeśli będzie ciąża to we wczesnej ciąży?
Mój lekarz powiedział, że należy się wstrzymać, ponieważ każdy skurcz (a takie są podczas orgazmu) może wpłynąć na zagnieżdżenie. Powiedział również, że ciąże z in vitro są podwyższonego ryzyka, i najlepiej wstrzymać się ze współżyciem przez cały 1 trymestr. Wiadomo, że akurat wtedy kiedy nie można najbardziej się chce...ale myślę, że nie warto ryzykować dla chwili przyjemności.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 13:11
21.02.2015 -początek IVF