X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Lenuś Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zai2014 wrote:
    No to muszę zaznaczyć dr M, żeby nie szalał z lutinusem, bo to on nie prowadzi. Aczkolwiek u nich to loteria, nie można przewidzieć kto będzie robił Ci transfer i od kogo dostaniesz receptę i zalecenia.

Mnie dr M. na początku też przepisywał Lutinus, dopiero później zapytałam czy mogę zmienić na Luteinę, bo myślałam, że zbankrutuję. Odpowiedział że teraz już tak, to było chyba po wizycie serduszkowej. Przepisał wtedy Luteinę, ale płatną 100%. Na szczęście mam swoją własną panią doktor, która wszystko przepisuje mi na ryczałt, nawet heparynę.

Ja jestem zdania, że to jedno i to samo, moje wyniki progesteronu to pokazują, więc nie ma co przepłacać.

• Lenuś Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stars2345 wrote:
    Dziewczyny a takie pytanie :D
    można współżyć po transferze? :) i jeśli będzie ciąża to we wczesnej ciąży?
    Ja zaliczyłam ostatnie współżycie przed transferem, od tamtej pory nic. Po transferze był zakaz, po pozytywnym teście bałam się, że za wcześnie i coś może stać się z dzieciaczkami, a jak już byłam spokojniejsza, to zaczęłam plamić i znowu post. Teraz mam takiego stracha, że chyba dopiero po porodzie się zdecyduję ;)

niecierpliwa, Konwalia lubią tę wiadomość

• Ginger84 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roletka wrote:
    Ginger gdzieś czytałam że ta apteka w GC jest od dr Cz. Mi dr M Teraz luteine przepisał na ryczałt bez problemu

Dzięki za cynk w takim razie w poniedziałek też poprosę o zmianę na luteinę.
    Co prawda mój gin mi przepisał ale wolę tą zmianę jednak uzgodnić z kliniką.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zai2014 wrote:
    No to muszę zaznaczyć dr M, żeby nie szalał z lutinusem, bo to on nie prowadzi. Aczkolwiek u nich to loteria, nie można przewidzieć kto będzie robił Ci transfer i od kogo dostaniesz receptę i zalecenia.

Zai ja tez chodzilam do Mercika za kazdym razem zaznaczalam, ze nie chce miec zadnej wizyty u Czerwinskiej. Po nieudanym crio dr Mercik powiedzial mi, ze jak nie bede chciala lutinusa to wypisze luteine i nie ma z tym u niego problemu, Cz. z tym robi pod gorke. A co do transferu, punkcji mi robil dwa razy transfer Polaczek i Mercik przed 3 proba powiedzial mi, ze to on tym razem bedzie transferowal, bo maja taka zasade, ze jak 2 razy z jednej reki nie wyjdzie to robi ktos inny.

zai2014 lubi tę wiadomość

• zai2014 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa dziękuję. A co u Ciebie, jak się czujesz? Ja dziś zaliczyłam wizytę u dr M, no i tym razem mamy długi protokół. Od poniedziałku Decapeptyl 0,1 przez 14 dni i w 13 lub 14 dniu USG. W ostatnim czasie próbowaliśmy też podleczyć męża, ale nic z tego, jego wyniki są coraz słabsze. Dzis odebrałam aktualne badania i ilosc zolnierzy w całym ejakulacie 1,41mln- baaardzoo kiepsko :(

Bliźniaki są z nami :*
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy któraś z Was miała ten Decapeptyl? Czy ja mam go wstrzykiwać w brzuch? Pomóżcie

• Piggy Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak w brzuch

2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
    26.03.2015 - crio 2 x 4AA :( 28.04.2015 - crio 4AA i 4BB :( 06.08.2015 - 2 x 4BB :( 08.09.2015 - 4BB i 3BC :( 06.10.2015 - 2BB i 1BB :( 11.12.2015 - 2X1BB :(
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zai2014 wrote:
    Dziewczyny a czy któraś z Was miała ten Decapeptyl? Czy ja mam go wstrzykiwać w brzuch? Pomóżcie

A jak Ci mówił lekarz???
    Ja miałam domięśniowo, ale może dlatego, że pojedyncza dawka.

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zai2014 wrote:

Ja mialam gonapeptyl i mialam w brzuch.
    Dziekuje Zai, chyba powoli zaczyna docierac do mnie, ze jestem w ciazy :)

• zai2014 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nic nie mówił. Na ulotce i w necie wyczytałam ze moja dawka jest podskórnie i codziennie po jednym zastrzyku a ta większa dawka jest domięśniowo i raz na 28 dni.

Niecierpliwa, no to już czas :D pogłaskaj maluszka od "cioci" :D

niecierpliwa lubi tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobione :D

• Marta1986 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejsza betka 403 <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 21:36

Amelcia, Tosia 1981, agniesia2569, czarownica_tea, Anatolka, kuciak, Betty Boop, Konwalia, niecierpliwa, Ginger84, Sansivieria, Lenuś, Moniaa, aniesiack, Beata.D, zai2014, BISCA, Asienka1184, Mimbla, duza, sisi lubią tę wiadomość

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• czarownica_tea Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po transferze też mieliśmy zakaz. Pierwsze serduszkowanie było dopiero po USG na którym zobaczyliśmy ze wszystko dobrze. Na kąpiel zdecydowałam sie dopiero w II trymestrze. A i tak nalewam zimniejszej wody niż kiedyś.

dxomcwa16q3sloop.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem szczerze że zazdroszczę wam kobietki tego że spodziewacie się fasolinek :-))też bym chciała żeby moja Gwiazdeczka chciała ze mną zostać,w poniedziałek będę miała transfer i jestem z jednej strony pełna nadziei a z drugiej pełna obaw że się nie uda:-((boję się porażki że mogę psychicznie tego nie uradzić:-(((

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zai2014 wrote:
    No właśnie nic nie mówił. Na ulotce i w necie wyczytałam ze moja dawka jest podskórnie i codziennie po jednym zastrzyku a ta większa dawka jest domięśniowo i raz na 28 dni.

Niecierpliwa, no to już czas :D pogłaskaj maluszka od "cioci" :D

Dokladnie tak, jak mialam dawke 0.1 (pod nazwa gonapeptyl, ale to ta sama substancja czynna) to bylo w brzuch, teraz mam duza domiesniowo raz na 4 tygodnie.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • stars2345 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 14:13

• Kava Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 11:07

Moniaa, Marta1986, Beata.D, niecierpliwa, Tosia 1981, kuciak, justa1234, Mimbla, duza lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • asiamar Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy po transferze zrezygnowałyście z wszystkiego co jest ciężarnym zabronione ??? Chodzi mi konkretnie o kawę , herbatę - automatycznie w dniu transferu ją odstawiłyście ?? Czy po transferze też brałyście Acard , Magnezin, Proynova, Fraxiparinę .Tyle leków biorę obecnie i mam je brać do testu ciążowego.

Nadzieja umiera ostatnia... czekam na mój mały wielki cud.
    Gameta Rzgów <3 <3 <3. Jest cud ❤
  • Lenuś Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiamar wrote:
    Dziewczyny czy po transferze zrezygnowałyście z wszystkiego co jest ciężarnym zabronione ??? Chodzi mi konkretnie o kawę , herbatę - automatycznie w dniu transferu ją odstawiłyście ?? Czy po transferze też brałyście Acard , Magnezin, Proynova, Fraxiparinę .Tyle leków biorę obecnie i mam je brać do testu ciążowego.

Ja nie odstawiłam, a ograniczyłam do 1 filiżanki kawy lub herbaty dziennie. Jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży, to kupiłam kawę bezkofeinową, ale długo nie piłam, bo zwyczajnie kawa przestała mi smakować...dziwne, bo dotychczas codziennie wypijałam 3 filiżanki bardzo mocnej kawy z ekspresu. Teraz piję jedną bezkofeinową i czasem jedną czarną herbatę. Przerzuciłam się głównie na melisę.

Brałam (i nadal biorę) magnez, fragmin, lutinus/luteinę, duphaston, witaminy prenatalne, kwas foliowy. W większości przypadków acard i fraxipiryna są odstawiane na początku ciąży, w niektórych tylko przypadkach lekarz decyduje o dłuższym przyjmowaniu.

asiamar, niecierpliwa, Mimbla lubią tę wiadomość

‹‹ 901 902 903 904 905 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ