IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Kochane czy zażywanie no-spy i magnezu po transferze faktycznie może zwiększyć szanse na ciążę? Chodzi mi o to by zaradzić skurczom macicy. Dziś wyczytałam coś takiego w jakimś artykule...jak się to ma do rzeczywistości? Nie szkodzi to ewentualnemu dziecku?
-
Betty Boop wrote:Witajcie, znowu sie pojawiam
czytam Was codziennie bo chyba podświadomie i tak wiedzialam, że trafie tu na stałe.
Lekarz namówil nas do jednego podejscia do IUI no ale wiem, ze sie nie udało i czekam na @. Od razu zamierzam podejsc do IVF komercyjnego, mam dosc czekania i nie chce juz wywalac pieniedzy na kolejne IUI. zaczynam zbiórke kasy po rodzinie hahaha Wiem ile kosztuje IVF ale powiedzcie jaki jest mniej wiecej koszt leków na stymulacje?czy to cos kolo 1500 zł?
kuciak trzymam kciukiGameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
nick nieaktualnyjusta1234 wrote:dziewczyny czy przed transferem mam normalnie sobie zapodać lutinusa?
Mnie kazali rano w dzień transferu pominąć dawkę.
Gdy weźmiesz, to nie szkodzi jeżeli chodzi o sam zarodek, natomiast lekarz ma więcej pracy, bo musi trochę "przeczyścić" szyjkę.
-
Amelcia wrote:Mnie kazali rano w dzień transferu pominąć dawkę.
Gdy weźmiesz, to nie szkodzi jeżeli chodzi o sam zarodek, natomiast lekarz ma więcej pracy, bo musi trochę "przeczyścić" szyjkę. -
Moniaa wrote:Co do tego czyszczenia to ja miałam takie odczucie jakby czyszczenie zębów szczoteczką elektryczną ... tyle ze tam na dole hehe
Ja w dzień transferu normalnie brałam lutinusMoniaa lubi tę wiadomość
-
cholerka.....pierwszy raz z utesknieniem czekam na @ a ona nie przychodzi
juz 2 dni opoznienia, a brałam duphaston specjalnie, zeby nie bylo niespodzianek
We wtorek mam wizyte u lekarza i mam nadzieje ze do tego czasu jednak sie pojawi.
No zawsze coś idzie nie tak2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
iga 79 wrote:mam do was pytanie odnośnie histeroskopi,czy robią na nfz ?nie wiem co teraz mam zbadać przed drugim podejściem...
Robią na nfz. Jeśli lekarz ivf zleci zrobienie histero to od razu poproś o skierowanie.
edit: a jeśli lekarz ivf nie będzie chciał to napewno możesz swojego gina poprosić o histero.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2015, 12:53
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/